Cokoblokos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Καλησπερα, Επειδη δεν μπορω να βγαλω πολυ ακρη, οταν ενας διαχειριστης δινει σε μια εταιρεια κοινοχρηστων "νουμερα" για να βγαλει τα δελτια εισπραξης και αποδειξεων, εχει καποια υποχρεωση για αυτα? Αυτο που εννοω ειναι: - Αν τα νουμερα ειναι λαθος (π.χ. να λεει διπλα 50 ευρω με 100 χιλιοστα και αντι για 5 ευρω να λεει 6) - Να μπαινουν ποσά για τα οποια δεν υπαρχουν παραστατικα αποδειξεων ... και οτι αλλο παρατυπο μπορειτε να σκεφτειτε. Εχει καποια ευθυνη για τετοιου ειδους λαθη ή ο διαχειριστης μετα ειναι υπεθυνος εφοσον αυτος δινει τα νουμερα? Παντα σε νομικα πλαισια ρωταω και οχι αν ειναι σωστο ή λαθος. Ευχαριστω!
greekfragma Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 φυσικά και έχει ευθύνη. καταρχάς οτιδήποτε έχει αξία αγοράς ως αγαθό (π.χ. μια λάμπα που αλλάχτηκε) ή μια υπηρεσία (π.χ. ο ηλεκτρολόγος που την τοποθέτησε) πρέπει να συνοδεύονται από τα παρασταστικά τους. Απόδειξη λιανικής-Δελτίο Παροχής. αν αυτός κοτσάρει νούμερα δίχως παραστατικά προφανώς και δε πληρώνεις μέχρι να σου φέρει τα αποδεικτικά. αν υπάρχει όμως και περίπτωση αμφισβήτησης του διαχειριστή και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. μέτρηση μονάδων πετρελαίου) τότε εκεί απλά φροντίζεις να είσαι παρόν την ώρα της μέτρησης. Αν και 2021 έχουμε και πλέον οι περισσότερες πολυκατοικίες έχουν μετρητές αυτόνομους με ένδειξη μονάδων. Δε ξέρω τι ισχύει στη δική σου οικοδομή. Στη δική μου πολυκατοικία για να καταχωρούνται οι χρεώσεις στις λάμπες εργασίες μαστόρων μπαίνουν στο πίνακα ανακοινώσεων οι αντίστοιχες αποδείξεις. Με βάση αυτές τις στέλνει ο διαχειριστής στην εταιρία διαχείρισης και εκδίδει τα κοινόχρηστα.
Cokoblokos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε Με βάση αυτές τις στέλνει ο διαχειριστής στην εταιρία διαχείρισης και εκδίδει τα κοινόχρηστα Λογικο μου ακουγεται, απλα τους πηρα τηλεφωνο και μου λενε οτι αυτοι εκτυπωνουν οτι τους πει ο διαχειριστης. Τους ρωταω, αν σας πει ο διαχειριστης καντε μια εκπτωση στο διαμερισμα μου 10 ευρω θα το κανετε? Και μου απαντανε ναι, εμεις απλα εκτυπωνουμε. Γι' αυτο θελω να δω νομικα τι ισχυει
greekfragma Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 εταιρία κουκουρούκου και αυτή. οι σοβαρές εταιρίες κανονικά εκτυπώνουν βάση παραστατικών. και όχι στο μιλητό. προφανώς επειδή μιλάμε για Ελλαδιστάν δεν είναι πρωτόγνωρο να τα έχουν κάνει πλακάκια και να παίρνουν και εκείνοι κρυφά κάνα ποσοστό από τα μαγειρέματα του διαχειριστή.
m3ltd0wn Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Η εταιρεία απλά εκτυπώνει ότι πει ο διαχειριστής και δεν ελέγχει τίποτα ούτε και έχει λόγο να ελέγξει. Δεν θα πηγαίνει κάθε μήνα ο διαχειριστής τα παραστατικά για να γίνει η εκτύπωση. Και θα κάνει τον έλεγχο ποιος; η κυρία που κάνει το data entry; Δεν υπάρχει περίπτωση. Ο έλεγχος και η ευθύνη είναι του διαχειριστή. Αν πει κάτι λάθος έχει την μοναδική ευθύνη. Αν ήταν εταιρεία διαχείρισης αλλάζει αλλά εκεί δεν υπάρχει διαχειριστής και τα παραστατικά τα έχει η ίδια η εταιρεία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα