Tiramolas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Πήγα σε νέο διαμέρισμα πριν 3 μήνες και ήρθε η ώρα για πετρέλαιο. Εδώ είναι όλα κι όλα 4 διαμερίσματα. Το μόνο διαμέρισμα που βάζει πετρέλαιο είναι αυτό του διαχειριστή ο οποίος έβαλε κιόλας χωρίς να ρωτήσει. Εγώ θέλω να βάλω τώρα και δικαιούμαι επίδομα θέρμανσης. Επειδή όμως είναι πολυκατοικία όταν έκανα αίτηση έκανε και ο διαχειριστής κάτι από μεριά του. Τώρα όμως για να πάω εγώ να αγοράσω πετρέλαιο θα πρέπει να δώσω το αφμ του διαχειριστή. Τα χρήματα της επιδότησης όμως θα δωθούν σε εμένα ή σε αυτόν; Έχω μπερδευτεί και δεν ξέρει να μου απαντήσει ούτε ο λογιστής μου, ούτε ο διαχειριστής, ούτε ο βενζινάς!
GREGORYMO Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, Tiramolas είπε Πήγα σε νέο διαμέρισμα πριν 3 μήνες και ήρθε η ώρα για πετρέλαιο. Εδώ είναι όλα κι όλα 4 διαμερίσματα. Το μόνο διαμέρισμα που βάζει πετρέλαιο είναι αυτό του διαχειριστή ο οποίος έβαλε κιόλας χωρίς να ρωτήσει. Εγώ θέλω να βάλω τώρα και δικαιούμαι επίδομα θέρμανσης. Επειδή όμως είναι πολυκατοικία όταν έκανα αίτηση έκανε και ο διαχειριστής κάτι από μεριά του. Τώρα όμως για να πάω εγώ να αγοράσω πετρέλαιο θα πρέπει να δώσω το αφμ του διαχειριστή. Τα χρήματα της επιδότησης όμως θα δωθούν σε εμένα ή σε αυτόν; Έχω μπερδευτεί και δεν ξέρει να μου απαντήσει ούτε ο λογιστής μου, ούτε ο διαχειριστής, ούτε ο βενζινάς! Οποιος και να βάλει, δικαιούστε όλοι βάση χιλιοστών.
Fotis_Greece Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Θα καταχωρησει την ο διαχειριστης την πολυκατοικια στην ΑΑΔΕ με το ΑΦΜ του και τον αριθμο ρολογιου κοινοχρηστου ρευματος. Θα καταχωρησει τα διαμερισματα με ενδεικτικο ονομα ιδιοκτητη και τα χιλιοστα. Εχει και ενα σημειο οπου ολοκληρωνει την καταχωρηση και την δηλωνει ως ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ Εσυ μετα οταν θα κανεις αιτηση θα επιλεξεις οτι ανηκεις σε πολυκατοικια, θα πληκτρολογησεις ΑΦΜ διαχειριστη και αριθμο ρολογιου και θα σου εμφανισει την λιστα διαμερισματων. Επιλεγεις το δικο σου, βαζεις τα προσθετα στοιχεια (εαν ειναι ενοικιαζομενο, κτλ) και προχωρας. 1
PedroG Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Αν εχει καταθεσει στο TAXISNET το ΑΦΜ του ο Διαχειριστης στην σελιδα του επιδοματος θερμανσης με την κατανομη δαπανων θερμανσης τοτε καθε φορα που μπανει πετρελαιο στην οικοδομη θα πρεπει να δινεται στον Προμηθευτη Πετρελαιου το ΑΦΜ που εχει περαστει στην σελιδα με το Ονοματεπωνυμο του Διαχειριστη! Αν στην συνεχεια εσυ υποβαλεις αιτηση οτι διακαουσε Επιδομα θερμανσης υποβαλλοντας τα στοιχεια της Οικοδομης με Αριθ, ΔΕΗ οικοδομης , αριθμ ΔΕΗ διαμερισματος σου τετραγωνικα Διαμερισματος σου και ΑΦΜ και Τραπεζικο Λογαριασμο .....και μονο τοτε θα παραλαβεις το ποσο που σου αναλογει! Συνενοησου με Διαχειριστη σου
Fotis_Greece Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι, παιζει ρολο ποιο ΑΦΜ θα καταχωρηθει στην διαχειριση εξοδων. Εαν εχει βαλει ο διαχειριστης το δικο του (οπως εκανα και εγω στην δικια μου περιπτωση) πρεπει να παραστατικα να εκδιδονται σε αυτο. Ειδικα για πετρελαιο το δηλωνει ξεκαθαρα στον προμηθευτη γιατι ανεβαινουν αμεσα (τους κυνηγαει τους πετρελαιαδες η εφορια). Στην πολυκατοικια μας που εχουμε ΦΑ, εχω ζητησει απο την εταιρεια να το αναγραφει το ΑΦΜ μου Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από Fotis_Greece 1
Tiramolas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δεν κατάλαβα όμως, εγώ θα δώσω το ΑΦΜ του διαχειριστή στο βενζινάδικο, αλλά θα πάρω εγώ πίσω το ποσό που δικαιούμαι ή ο διαχειριστής; Διότι το πετρέλαιο εγώ θα το πληρώσω, όχι αυτός. Βλέπετε δεν υπάρχει αποθεματικό λέει και ότι καθένας βάζει αν θέλει το δικό του πετρέλαιο.
PedroG Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 αρα δεν εχετε Διαχειριστη δεν υποβαλει ο Διαχειριστης σου αιτηση στο TAXISNET δεν εχετε αξιωση για επιδομα θερμανσης απλα! το επιδομα θερμανσης σε οικοδομη υποβαλεται απο τον Υπευθυνο Διαχειριστη τουλαχιστον στην οικοδομη που κατοικω εγω και κανω την κατασταση σε ολα τα διαμερισματα (μια φορα το εκανα αυτο) για να υποβαλει ο καθε ενας ξεχωριστα το επιδομα που του αναλογει. Αν δεν υποβληθει το ΑΦΜ αυτου που ειναι ή φαινεται διαχειριστης στην Φορμα αποζημειωσεων τοτε δεν προκειται να αναγβωρισει το συστημα ουτε την αιτηση ουτε να λαβει καποιος κατι! Δες λιγο τις οδηγιες χρησης του επιδοματος θερμανσης...ειναι πολυ πολυ αναλυτικο βημα βημα! και αν εχεις τα κριτηρια ......αργα μεν αλλα θα αποζημειωθεις!
sheik Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια θελω να κανω αιτηση για την μητερα μου που μενει σε πολυκατοικια και ειλικρινα δεν βγαινει ακρη με τις οδηγιες της ΑΑΔΕ. Η πολυκατοικια εχει κεντρικη φυσικο αεριο εκτος απο μερικα διαμερισματα που το γυρισαν σε αυτονομη. Στις οδηγιες λεει: "13. Ως διαχειριστής πολυκατοικίας, απαιτείται να δημιουργήσω προφίλ πολυκατοικίας όταν η θέρμανση στη πολυκατοικία γίνεται με κάποιο από τα λοιπά είδη καυσίμων, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης; Στην περίπτωση αυτή οι αιτήσεις όλων των δικαιούχων αρκεί να γίνουν ως σε μονοκατοικίες. Η εφαρμογή δε σας εμποδίζει να δημιουργήσετε προφίλ πολυκατοικίας, αλλά δεν απαιτείται καθώς τα χιλιοστά θέρμανσης εμπεριέχονται στο ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο και θα καταχωρισθεί από τον ίδιο το δικαιούχο (όχι από τον διαχειριστή) μέσω της εφαρμογής ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ. 14. Ως διαχειριστής πολυκατοικίας στην οποία υπάρχει κοινός καυστήρας, τι πρέπει να κάνω όσον αφορά τα χιλιοστά θέρμανσης, την ενεργοποίηση πληρωμής και τον ΑΦΜ πολυκατοικίας; Ο διαχειριστής/εκπρόσωπος εισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τα χιλιοστά συμμετοχής κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης (χιλιοστά θέρμανσης). Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί ο διαχειριστής να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής. Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά/κλειστά - τα οποία ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μία κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Το σύνολο των χιλιοστών των διαμερισμάτων πρέπει να είναι 1000, ώστε να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε και την δυνατότητα πληρωμής. μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα..............................." Τι απο τα 2 ισχυει; Θα κανω αιτηση σαν να ΜΗΝ ειναι σε πολυκατοικια; Κι αν ναι, θα βαλω στα παραστατικα το λογαριασμο κοινοχρηστων οπου αναγραφει την θερμανση, ή τον λογαριασμο της Ζενιθ που εχει ερθει στο ονομα του διαχειριστη πολυκατοικιας; Κι απο την αλλη απο κατω γιατι λεει οτι ο διαχειριστης ΠΡΕΠΕΙ ν καταχωρησει χιλιοστα για τον καθενα κλπ; Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από sheik
SilentVoice Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Στις 6/12/2021 στις 5:10 ΜΜ, sheik είπε Ρε παιδια θελω να κανω αιτηση για την μητερα μου που μενει σε πολυκατοικια και ειλικρινα δεν βγαινει ακρη με τις οδηγιες της ΑΑΔΕ. Η πολυκατοικια εχει κεντρικη φυσικο αεριο εκτος απο μερικα διαμερισματα που το γυρισαν σε αυτονομη. Στις οδηγιες λεει: "13. Ως διαχειριστής πολυκατοικίας, απαιτείται να δημιουργήσω προφίλ πολυκατοικίας όταν η θέρμανση στη πολυκατοικία γίνεται με κάποιο από τα λοιπά είδη καυσίμων, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης; Στην περίπτωση αυτή οι αιτήσεις όλων των δικαιούχων αρκεί να γίνουν ως σε μονοκατοικίες. Η εφαρμογή δε σας εμποδίζει να δημιουργήσετε προφίλ πολυκατοικίας, αλλά δεν απαιτείται καθώς τα χιλιοστά θέρμανσης εμπεριέχονται στο ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο και θα καταχωρισθεί από τον ίδιο το δικαιούχο (όχι από τον διαχειριστή) μέσω της εφαρμογής ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ. 14. Ως διαχειριστής πολυκατοικίας στην οποία υπάρχει κοινός καυστήρας, τι πρέπει να κάνω όσον αφορά τα χιλιοστά θέρμανσης, την ενεργοποίηση πληρωμής και τον ΑΦΜ πολυκατοικίας; Ο διαχειριστής/εκπρόσωπος εισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τα χιλιοστά συμμετοχής κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης (χιλιοστά θέρμανσης). Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί ο διαχειριστής να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής. Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά/κλειστά - τα οποία ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μία κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Το σύνολο των χιλιοστών των διαμερισμάτων πρέπει να είναι 1000, ώστε να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε και την δυνατότητα πληρωμής. μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα..............................." Τι απο τα 2 ισχυει; Θα κανω αιτηση σαν να ΜΗΝ ειναι σε πολυκατοικια; Κι αν ναι, θα βαλω στα παραστατικα το λογαριασμο κοινοχρηστων οπου αναγραφει την θερμανση, ή τον λογαριασμο της Ζενιθ που εχει ερθει στο ονομα του διαχειριστη πολυκατοικιας; Κι απο την αλλη απο κατω γιατι λεει οτι ο διαχειριστης ΠΡΕΠΕΙ ν καταχωρησει χιλιοστα για τον καθενα κλπ; Καλημέρα, Εβγαλες άκρη με αυτό; Εχω το ίδιο πρόβλημα με την αίτηση που είναι να υποβάλλουμε.
Locke_John Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Να ρωτήσω κάτι, ; Σε πολυκατοικία όπου μένω, έχουμε φυσικό αέριο. Δοκίμασα να βοηθήσω τη διαχειρίστρια με την καταχώρηση πολυκατοικίας. Όμως αφού έβαλα τον αριθμό παροχής της πολυκατοικίας,όταν πήγα να εισάγω το αφμ της πολυκατοικίας,μου έβγαλε σφάλμα: "Το αφμ αυτό, έχει σχετιστεί με το ονοματεπώνυμο _διαχειριστή". Ξέρει κανείς πώς το λύνουμε;
ioio Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Άκυρο το μήνυμα μου. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2024 από ioio
xsterg Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 για αρχη να αποσαφηνισω οτι περι πολυκατοικιας εαν ενας (1) επιθυμει θερμανση και οι αλλοι δεν θελουν τοτε η θερμανση ενεργοποιειται. δεν χρειαζεται να ρωτησει ο διαχειριστης τους υπολοιπους εαν επιθυμουν θερμανση. ποσο μαλλον σε αυτονομη θερμανση. οποτε καλα εκανε και εβαλε πετρελαιο. εαν υπαρχει κοινη δεξαμενη πετρελαιου (99,99% των περιπτωσεων) τοτε το επιδομα πηγαινει αναλογικα με τα τετραγωνικα του διαμερισματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα