TuXaKoS Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Raylan είπε Εγώ θα πάω Σερβία για διακοπές μαζί με έναν φίλο μου Σέρβο και αυτό θα είναι το λάδι της χρονιάς του. Επειδή δεν έχω ξαναπεράσει εμπόρευμα από τα σύνορα, δεν ξέρω τι διαδικασία ακολουθείται. Δεν είμαι έμπορος, και ούτε προορίζεται για μεταπώληση και ψάχνω να βρω τι χαρτιά χρειάζεται για να μεταφέρει ένας ιδιώτης ελαιόλαδο από την Ελλάδα στην Σερβία νόμιμα.. Επειδή θα πάω έτσι και αλλιώς εγώ ο ίδιος Σερβία και έχω τον χώρο για να φορτώσω το ελαιόλαδο θα προτιμούσα έτσι παρά να βάλω μια μεταφορική εταιρεία και να πληρώσω επιπλέον χρήματα Ποιο λάδι της χρονιάς του ρε συ; Θα μας τρελάνεις; 340 λίτρα; 1 λίτρο τη μέρα; Πρέπει να το δουλέψει λίγο παραπάνω το στόρι.. 2
ekrepali Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Για να περάσει τόσο λάδι πρέπει να πέσει πολύ λάδωμα. 1
etheo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Ρίξε μια ματια https://scienceshop.gr/article.php?id=1628
Finn Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας θα σε ρωτήσουν αν έχεις να δηλώσεις κάτι. Αν πεις όχι ίσως σε αφήσουν να περάσεις ίσως και όχι ζητώντας σου να ανοίξεις το πορτ μπαγκάζ. Εκει αν δούνε τόσο πολύ λάδι το πιο πιθανό είναι να ζητήσουν καλό λάδωμα ή να τα δηλώσεις. Αν τα δηλώσεις, όταν θα βγεις απ τη χώρα θα πρέπει να σου κάνουν έλεγχο ότι τα έχεις και ότι "δε τα ξέχασες" κάπου στη χώρα. Έστω ότι περνάς αυτό το εμπόδιο, μετά έχεις να αντιμετωπίσεις τα σύνορα της Σερβίας και τον εκεί τελωνειακό έλεγχο. Πάλι θα σε ρωτήσουν αν έχεις κάτι να δηλώσεις. Αν πεις όχι ρισκάρεις με την ελπίδα οτι θα σε αφήσουν να περάσεις, αν πεις ναι τότε θα καταγράψουν την ποσότητα, θα ζητήσουν ενδεχομένως συνοδευτικά έγγραφα και έχουν επίσης δικαίωμα να ζητήσουν επανέλεγχο του εμπορεύματος. Από το επίσημο site των σέρβικων τελωνείων https://www.carina.rs/putnici/pitanja-i-odgovori/carinjenje-u-putnickom-prometu-sa-inostranstvom.html Роба коју сте купили у иностранству за сопствене потребе, чија вредност не прелази 3.000 евра у динарској противвредности, може се царинити у тзв. „скраћеном поступку“, на граничном прелазу. У том случају, на царинску основицу (процењену вредност робе) зарачунава се царина од 10%, а на добијени износ се обрачунава ПДВ од 20%. Уколико, пак, вредност робе прелази 3.000 евра, онда ће се роба царинити у редовном царинском поступку. Μετάφραση: Αν τα προϊόντα τα οποία αγοράσατε στο εξωτερικό δεν έχουν αξία μεγαλύτερη των 3.000 ευρώ (αντίστοιχη αξία σε σέρβικα δηνάρια), τότε έχετε δικαίωμα σύντομου εκτελωνισμού στα ίδια τα σύνορα. Σε αυτή την περίπτωση στην υπολογισμένη απο τον τελωνειακό αξία, υπολογίζεται επιπλέον 10% δασμούς και στο τελικό αυτό πόσο υπολογίζεται 20% ΦΠΑ. Αν η αξία ξεπερνά τις 3.000 ευρώ τότε γίνεται εκτελωνισμός σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το τελωνείο διαδικασίες. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από Finn 1
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 36 minutes ago, TuXaKoS said: Ποιο λάδι της χρονιάς του ρε συ; Θα μας τρελάνεις; 340 λίτρα; 1 λίτρο τη μέρα; Πρέπει να το δουλέψει λίγο παραπάνω το στόρι.. την ιδια σκεψη εκανα και εγω οτι ειναι 1 λιτρο καθε μερα.και 340 λιτρα λαδι δεν κρυβονται σε πορτ παγκαζ φυσιολογικου αμαξιου για να πεις δεν κουβαλαω τιποτσ 1
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, poulinos είπε την ιδια σκεψη εκανα και εγω οτι ειναι 1 λιτρο καθε μερα.και 340 λιτρα λαδι δεν κρυβονται σε πορτ παγκαζ φυσιολογικου αμαξιου για να πεις δεν κουβαλαω τιποτσ Εγω την πάτησα γιατί δεν πρόσεξα ποιος άνοιξε το θέμα.Κλασσικό τρολ. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 55 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Ποιο λάδι της χρονιάς του ρε συ; Θα μας τρελάνεις; 340 λίτρα; 1 λίτρο τη μέρα; Πρέπει να το δουλέψει λίγο παραπάνω το στόρι.. Ε θα του πει το λάδι της 5ετιας, problem solved
Raylan Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, TuXaKoS είπε Ποιο λάδι της χρονιάς του ρε συ; Θα μας τρελάνεις; 340 λίτρα; 1 λίτρο τη μέρα; Πρέπει να το δουλέψει λίγο παραπάνω το στόρι.. 52 λεπτά πριν, poulinos είπε την ιδια σκεψη εκανα και εγω οτι ειναι 1 λιτρο καθε μερα.και 340 λιτρα λαδι δεν κρυβονται σε πορτ παγκαζ φυσιολογικου αμαξιου για να πεις δεν κουβαλαω τιποτσ Μην κολλάτε με την ποσότητα, θεωρείται νορμάλ για μια οικογένεια, εδώ μια τηγανιά πατάτες φτιάχνουμε και χαλάμε 250 γραμμάρια.. το θέμα δεν είναι να πείσουμε αλλά τι χαρτιά θα χρειαστούμε μαζί μας... Θα πάρω την πρεσβεία της Σερβίας να δούμε τι θα μας πει.. αν ξέρει κάποιος να μας βοηθήσει να μου πει 1 ώρα πριν, Finn είπε Στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας θα σε ρωτήσουν αν έχεις να δηλώσεις κάτι. Αν πεις όχι ίσως σε αφήσουν να περάσεις ίσως και όχι ζητώντας σου να ανοίξεις το πορτ μπαγκάζ. Εκει αν δούνε τόσο πολύ λάδι το πιο πιθανό είναι να ζητήσουν καλό λάδωμα ή να τα δηλώσεις. Αν τα δηλώσεις, όταν θα βγεις απ τη χώρα θα πρέπει να σου κάνουν έλεγχο ότι τα έχεις και ότι "δε τα ξέχασες" κάπου στη χώρα. Έστω ότι περνάς αυτό το εμπόδιο, μετά έχεις να αντιμετωπίσεις τα σύνορα της Σερβίας και τον εκεί τελωνειακό έλεγχο. Πάλι θα σε ρωτήσουν αν έχεις κάτι να δηλώσεις. Αν πεις όχι ρισκάρεις με την ελπίδα οτι θα σε αφήσουν να περάσεις, αν πεις ναι τότε θα καταγράψουν την ποσότητα, θα ζητήσουν ενδεχομένως συνοδευτικά έγγραφα και έχουν επίσης δικαίωμα να ζητήσουν επανέλεγχο του εμπορεύματος. εννοείτε ότι θα τα δηλώσω απλά δεν ξέρω τι παραστατικά πρέπει να έχω μαζί μου και ούτε θέλω να φάω ώρες στα σύνορα και πόσο μάλλον να φύγω με κάνα πρόστιμο.. Έχω ακούσει για την μεγάλη διαφορά σε αυτές τις χώρες αλλά και στο ότι μπορεί να βρουν χίλιες δυο προφάσεις και να ζητήσουν χρήματα για να σε αφήσουν.. Για το 10% της αξίας έως 3.000€ δεν το ήξερα αλλά οκ νορμάλ ποσό είναι απλά να ισχύει και να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.. Η πρεσβεία στην Σερβία θα είναι αρμόδια να μας πει σε τι ποσότητα μπορεί να φέρει ο φίλος μας ο Σέρβος στην χώρα του και τι χαρτιά χρειάζονται??
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 2 hours ago, Raylan said: Μην κολλάτε με την ποσότητα, θεωρείται νορμάλ για μια οικογένεια, εδώ μια τηγανιά πατάτες φτιάχνουμε και χαλάμε 250 γραμμάρια.. το θέμα δεν είναι να πείσουμε αλλά τι χαρτιά θα χρειαστούμε μαζί μας... Θα πάρω την πρεσβεία της Σερβίας να δούμε τι θα μας πει.. αν ξέρει κάποιος να μας βοηθήσει να μου πει εννοείτε ότι θα τα δηλώσω απλά δεν ξέρω τι παραστατικά πρέπει να έχω μαζί μου και ούτε θέλω να φάω ώρες στα σύνορα και πόσο μάλλον να φύγω με κάνα πρόστιμο.. Έχω ακούσει για την μεγάλη διαφορά σε αυτές τις χώρες αλλά και στο ότι μπορεί να βρουν χίλιες δυο προφάσεις και να ζητήσουν χρήματα για να σε αφήσουν.. Για το 10% της αξίας έως 3.000€ δεν το ήξερα αλλά οκ νορμάλ ποσό είναι απλά να ισχύει και να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.. Η πρεσβεία στην Σερβία θα είναι αρμόδια να μας πει σε τι ποσότητα μπορεί να φέρει ο φίλος μας ο Σέρβος στην χώρα του και τι χαρτιά χρειάζονται?? μα η ποσοτητα ειναι που μπορει να κολλησουν.εδω θα δεις και σε αλλα θεματα που ειχαν ανοιχτει παλιοτερα να λενε οτι μπορεις να στειλεις/εχεις μαζι καποια χ λιτρα. εσυ μιλας για 350 λιτρα. δηλαδη ακομα και αληθεια να ειναι δεν ειναι ευκολο να πεισεις τον αλλον οτι τα εχεις για το λαδι της χρονιας. γιατι αμα ειναι να πληρωσεις τοτε δεν λεει εκτος αν δεν σε νοιαζει το να πληρωσεις.. και ισχυει με ολα τα πραγματα αυτο.αμα πας στο αεροδρομιο και παρεις 3000 κουτια τσιγαρα τι θα πεις? τα πηρα για τις αναγκες τις χρονιας? οπως υπαρχει αυτο για ελλαδα https://www.mof.gov.cy/mof/customs/customs.nsf/All/D03FE7370778618CC225727C00408FBF θα πρεπει να βρεις και κατι παρομοιο για τις χωρες που θα περασεις ή να παρεις τηλεφωνο για να μην βρεθεις προ εκπληξεως 2 hours ago, Ukforthemoment said: Εγω την πάτησα γιατί δεν πρόσεξα ποιος άνοιξε το θέμα.Κλασσικό τρολ. ειναι μεχρι να τους μαθουμε.σιγα σιγα και εγω μαθαινω διαφορους οποτε και δεν απανταω 1
iliata2410 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Εκεί που έφτασε η τιμή του ελαιολάδου, μονόδρομος πλέον το αραβοσιτελαιο,η ηλιέλαιο.
TuXaKoS Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 36 minutes ago, iliata2410 said: Εκεί που έφτασε η τιμή του ελαιολάδου, μονόδρομος πλέον το αραβοσιτελαιο,η ηλιέλαιο. και αυτό τι σχέση έχει με το θέμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις