Προς το περιεχόμενο

H ζωη χωρις δουλειες...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια διόρθωση

Τα 650ε δεν είναι μισθός αλλά επίδομα.Τον έχουμε βαφτίσει μισθό.

Όπως έχουμε βαφτίσει πλούσιο άνθρωπο ,μισθωτό με 2000ε/μηνιαίως.

Συνεχίστε :) 

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Lucifer είπε

Φαντάζομαι στις εποχές που νοσταλγείς πίνατε από το λάστιχο, παίζατε στις αλάνες, παίρνατε πακέτα ντελόρ και δεν ενδιαφερόταν κανείς να μπει στο δημόσιο γιατί είχε το μεράκι να δουλέψει και σε καμία περίπτωση με τα λεφτά που κάνει σήμερα καινούριο αμάξι δε χτίζανε εξοχικά στην Εύβοια.

Πέρα από την πλάκα και το ιλαρόν (!) του θέματος, ανάμεσα στο "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο οικονομικό μοντέλο της δύσης" και στο "θέλω να βλέπω άνιμε και να μη δουλεύω" υπάρχει ένας ωκεανός λογικών απαιτήσεων που κανένα καλομαθημένο πιτσιρίκι και κανένας πικραμένος μπούμερ δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δεν είναι εκεί έξω να ψάχνει νοίκι σε νορμάλ τιμή, μισθό σε νορμάλ επίπεδο και συνθήκες εργασίας, αν όχι επίσης νορμάλ, τουλάχιστον τις συμφωνημένες.

Και επειδή ΑΝ πρέπει να φταίει κάποιος, δε φταίει το πιτσιρίκι του παραδείγματος που παραλαμβάνει, φταίει όποιος παρέδωσε. Οπότε καλή η πλακίτσα για το ουτοπικό του TS, καλές και οι μετά Χριστόν προφητείες, αλλά όπως όλα τα νομίσματα έτσι και η ηλιθιότητα έχει δύο όψεις και θα ήταν όμορφο να τσεκάραμε πού και πού τι κέρματα έχουμε στις τσέπες μας.

28 χρόνων είμαι, δεν είμαι μπούμερ. Σε καμία περίπτωση εγώ ή οι γονείς μου ζήσαμε τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ. Και εγώ νευριάζω με αυτούς πού έφαγαν με χρυσά κουτάλια και με τους γονείς μου επίσης που δεν έφαγαν κι αυτοί. Στη τελική όποιος έφαγε για μένα μάγκας είναι. Είτε Πασόκος, είτε δοσίλογος στη κατοχή. Γιατί όλοι λένε ότι μας κατάντησαν έτσι αυτοί πού έτρωγαν με χρυσά κουτάλια αλλά guess what. Αυτοί ακόμα έχουν και τρώνε. Είναι αστείο αλλά στη περιοχή μου υπάρχουν πολλοί δοσίλογοι πού σήμερα έχουν αμύθητες περιουσίες.

Εγώ λέω τί παρατηρώ. Όπου και να μπεις, ειδικά στο reddit κτλπ βλέπεις κινήματα τύπου antiwork, ειδικά από τους εφήβους. Και αυτό δε το βρίσκω σωστό. Είναι απλά η γνώμη μου. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

Σε καμία περίπτωση εγώ ή οι γονείς μου ζήσαμε τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ.

Πηραν οι γονεις σου συνταξη πχ 800 ευρω/μηνα εχοντας πληρωσει εισφορες σε δραχμες; 

Αν ναι,μαντεψε,μαζι τα φαγαμε.

• Confused 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Sevando είπε

Λοιπον, παιδια ενω σκεφτομουνα μου ηρθε αυτο το θεμα στο μυαλο μου και θελοντας να το βαλω ως topic και αναρωτιωμουνα... πως θα ηταν η ζωη αμα δεν υπηρχαν δουλειες και απλα να ζουσαμε στην ελευθερια μας... στο να ασχολουμαστε με την καθημερινη ζωη μας με οποιαδηποτε hobby, anime, games και βολτες με φιλους η καποιο ταξιδι?. Εγω παντα θα ηθελα να εχω αυτην την ελευθερια... αφου ποτε δεν με ικανοποιουσαν για καποιο λογο οι δουλειες... οχι οτι δεν θα θελα να δουλευψω αλλα κυριως ειναι το πως ενιωθα. Τι λετε εσεις?

Εσυ είσαι έτοιμος δημόσιος υπαλληλος. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Πηραν οι γονεις σου συνταξη πχ 800 ευρω/μηνα εχοντας πληρωσει εισφορες σε δραχμες; 

Αν ναι,μαντεψε,μαζι τα φαγαμε.

Ρε φίλε σταμάτα να το παίζεις έξυπνος πίσω από την οθόνη. Πρόπερσι βγήκε ο πατέρας μου στη σύνταξη με 500 ευρώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Αυτό είναι και το πιο ουτοπικό κομμάτι απ' όλο το σενάριο επιστημονικής φαντασίας που ανέπτυξες.

Η πραγματικότητα θα ήταν (ενδεχομένως θα είναι) πολύ διαφορετική, δηλαδή άπειρη, δίχως προηγούμενο φτώχια για την πλειοψηφία, και όλος ο πλούτος στους (λίγους) υπόλοιπους.

Ήδη κινούμαστε σε αυτό το μοτίβο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν νομίζω ότι κινούμαστε σ' αυτό το μοτίβο!

Δεν λέω ότι θα γίνουν όλοι πλούσιοι ή εύποροι, αλλά όσο πιο πίσω πας χρονικά τόσο περισσότεροι ήταν οι φτωχοί ακόμη και στις αναπτυγμένες και πλούσιες χώρες!

Πλούσιοι και φτωχοί θα υπάρχουν πάντα, όσο και αν αναπτυχθεί η τεχνολογία, η αυτοματοποίηση και τα ρομπότ! 

Εκτός αν ξαφνικά οι άνθρωποι γίνουν όλοι αλτρουϊστές και νοιάζονται όλοι ανεξαιρέτως για το κοινωνικό σύνολο και όχι για την πάρτη τους!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ifollowrivers είπε

Στη τελική όποιος έφαγε για μένα μάγκας είναι. Είτε Πασόκος, είτε δοσίλογος στη κατοχή.

Ωραίος, άμα σου πηδήξει και κάνας κολλητός τη γκόμενα να τον συγχαρείς και αυτόν τον μάγκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Black Demis είπε

Θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις

Να ήταν πλήρος αυτοματοποιημενα ολα (μετά την άνθηση του ai)

Ο πληθυσμός να ήταν κατά πολύ μικρότερος

Ακρος αυστηρό σύστημα ελέγχου γεννήσεων για να μην μεγαλώσει ο πληθυσμός

Και πολλά άλλα

Skynet δηλαδή και μετά επειδή θα είμαστε παντελώς άχρηστοι δεν θα υπάρχει λόγος να υπάρχουμε!

Θα κάνουμε όμως αντίσταση για να νικήσουμε τις μηχανές πριν μας εξολοθρέψουν ή θα γυρίσουμε πίσω στον χρόνο να σταματήσουμε την εξέλιξη!!!

🤣

Επεξ/σία από SB_1957
Δημοσ.

Χμμμ. Να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας διότι έχω την εντύπωση πως έφτασα πολύ κοντά σε αυτό που ζητάει ο TS. Αρχικά να πω οτι είμαι στα late 30's μου με πολλές σπουδές. Εδώ και περίπου 12 χρόνια  λοιπόν έχω την ας πούμε πολυτέλεια να εργάζομαι με τηλεργασία σε οργανισμό των ΗΠΑ. Έχω φτάσει πλέον να έχω αυτοματοποιήσει σε τέτοιο βαθμό την δουλειά μου όπου πρακτικά μου τρώει κατά μέσο όρο μόλις 10 με 12 ώρες τον μήνα...Μπορεί κάποιος που το ακούει αυτό να μη το πιστεύει αλλά είναι η πραγματικότητα. Φυσικά οι απολαβές δεν είναι πολύ υψηλές. Μιλάμε ουσιαστικά για 700 ευρώ περίπου τον μήνα (ανάλογα και την ισοτιμία δολαρίου-ευρώ βασικά).

Έχω όμως αυτή την απίστευτη σταθερότητα με την συγκεκριμένη εργασία που μου επέτρεψε να μένω χωρίς day job για παρατεταμένες περιόδους αλλά κυρίως μου επέτρεψε να είμαι επιλεκτικός για οποιαδήποτε day job κάνω. Και αυτή η επιλεκτικότητα μου έχει βγει τα τελευταία χρόνια σε καλό καθώς ήδη εδώ και 4 χρόνια κάνω παράλληλα μια day job με εξαιρετικές συνθήκες για τα δεδομένα της Ελλάδας. Θεωρώ το γεγονός οτι από μικρός μπήκα στην αγορά εργασίας της Ελλάδας χωρίς άγχος λόγω της σταθερότητας της δουλειάς στις ΗΠΑ μου επέτρεψε α) να αφήνω πολύ εύκολα μια day job που με πίεζε στο παραμικρό και β) να διαπραγματεύομαι με τον κάθε εργοδότη μέχρι τελικής πτώσεως χωρίς να ιδρώνει το αυτάκι μου και τελικά να καταφέρνω αυτό που θέλω.

Σε όλο αυτό να υπογραμμίσω ξανά πως είμαι αρκετά εξειδικευμένος στον τομέα μου οπότε και αυτή η επένδυση που έκανα στον εαυτό μου πρέπει να συνυπολογιστεί για να δει κάποιος την πλήρη εικόνα αναφορικά με το πως έφτασα μέχρι εδώ. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό το μαξιλάρι των 700 ευρώ βρέξει-χιονίσει μου έχει επιτρέψει να είμαι στο παρελθόν μέχρι και σχεδόν 4 χρόνια χωρίς day job και ταυτόχρονα να έχω μια πολύ καλή ποιότητα ζωής αν και φυσικά με κάποιες στερήσεις.

Για να μην παρεξηγηθώ, αυτά τα 4 χρόνια που δεν είχα day job (και άλλα διάφορα ενδιάμεσα διαστήματα) δεν ήταν τελικά ιδανικά για μένα διότι παρότι πρακτικά καθόμουν και πληρωνόμουν, από ένα σημείο και μετά αυτό δεν ήταν sustainable ψυχολογικά για μένα. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που  μπορεί απλά να βολεύονταν με 700 ευρώ το μήνα και να κάθονται. Έτσι νόμιζα και γω για μένα αλλά η πραγματικότητα μερικές φορές σε ξεπερνά. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Charismo είπε

Σε 15-20 χρόνια θα έχουμε αποικίσει ο καθένας σε ένα διαφορετικό πλανήτη. Που να βρεθούμε για να ασχοληθούμε και με το insomnia. :lol:

ηδη μετράμε σχεδόν 20

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι η περίπτωση σου. 30+ ηλικία, δεν έχω δουλέψει τα τελευταία 10 δηλαδή μετά τις σπουδές μου στο εξωτερικό. 

Έχω ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους και κάνω τα χόμπι μου, έχω γκόμενες σε πολλές χώρες... Έχω φτάσει στην κορυφή της πυραμίδας του μασλοου. Ασχολούμαι με την προσωπική μου ψυχική ηρεμία και ψάχνω τρόπους να βρω νόημα στη ζωή. Έχω πάει με αρκετές γυναίκες και έχω δοκιμάσει αρκετά ναρκωτικά. Έχω βρεθεί σε νοσοκομείο μετά από ατελείωτα πάρτυ, έχω γίνει κουδούνι ..

Όλα αυτά επειδή παίρνω ενοίκια απο σπίτια γιατί οι καλοί μου γονείς ότι "φάγανε" το φτιάξανε σπίτια.

Αλλά θέλω να πω πως όλα αυτά τα βαριέσαι κάποτε και ψάχνω να βρω καμιά 4ωρη ασχολία, γιατί κακά τα ψέματα , ζηλεύω ανθρώπους που κάνουν αυτό που αγαπάνε. Ο Κούγιας είναι 50 χρόνια δικηγόρος και ξυπνάει κάθε πρωί από τις 6 και τρέχει σε δικαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Ε λοιπόν αυτό εγώ δεν το έχω ακόμα και τον ζηλεύω που βρήκε αυτό και το κάνει με τόσο αγάπη. Δεν είναι τυχαία ο καλύτερος στον τομέα του.

Απλά να ξέρετε ότι η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια μας και φεύγει τόσο γρήγορα, γι'αυτο να έχετε ανθρώπους να σας αγαπάνε. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Επεξ/σία από Land-decked
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Όλα αυτά επειδή παίρνω ενοίκια απο σπίτια γιατί οι καλοί μου γονείς ότι "φάγανε" το φτιάξανε σπίτια.

Πάλι καλά που το αναφέρεις, για να ξέρουμε πόσο σοβαρά να (μη) σε παίρνουμε στα νήματα με τα ενοίκια :Ρ

Τουλάχιστον είναι προς τιμήν σου που το παραδέχεσαι σε αντίθεση με κάτι άλλους συνομήλικους που ρητορεύουν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να χτίσουν τα σπίτια τους.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πάλι καλά που το αναφέρεις, για να ξέρουμε πόσο σοβαρά να (μη) σε παίρνουμε στα νήματα με τα ενοίκια :Ρ

Τουλάχιστον είναι προς τιμήν σου που το παραδέχεσαι σε αντίθεση με κάτι άλλους συνομήλικους που ρητορεύουν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να χτίσουν τα σπίτια τους.

Δεν κλέψανε αλλά η δουλειά που είχαν ήταν ας το πούμε "κρατικοδιαιτοι". Όσο για τα ενοίκια εγώ καταλαβαίνω τον καθένα που δεν γουστάρει να δίνει το 50% του μισθού του σε ένοικο. Είναι τραγικό.

• Like 1
Δημοσ.

Αργια μητηρ πασης κακιας. Περαν του να βγαζει τα προς το ζειν, ο ανθρωπος πρεπει να απασχολειται (δουλευει) και για λογους ψυχικης υγειας και ευεξιας. Ειδικα αν αγαπας αυτο που κανεις, δινει ενα νοημα στη μερα σου νιωθεις οτι δεν εισαι αχρηστος και προσπαθεις να κανεις κατι στη ζωη σου. Αποκτας επισης αυτογνωσια και αυτοπεποιθεση μεσω αυτης της διαδικασιας ενω εξελισεσαι και σαν ανθρωπος.

Μετανιωνω πικρα που δεν δουλευα τα καλοκαιρια σαν μαθητης η φοιτητης.

• Like 5
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...