Προς το περιεχόμενο

H ζωη χωρις δουλειες...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
58 minutes ago, Dantε said:

Ε οπως εφτασες και εσυ στο ακρο λεγοντας να μη δουλεψει κανεις

Κάπου έχεις μπερδευτεί, αυτό το άκρο το έπιασε ο ts όχι εγώ. Αυτό σχολιάζω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γινεται να μην υπαρχουν δουλειες, για τον απλο λογο οτι ακομα και αν δεν υπηρχαν τα χρηματα ως μεσο ή κατι αντιστοιχο (που ιστορικα υπηρχαν σε καποια φορμη παντα), θα ησουν αναγκασμενος να δουλευεις για να επιβιωσεις δηλαδη να κυνηγας, να καλλιεργεις να μεταφερεις τις προμηθειες σου, νερο, ξυλα κλπ. και αυτο μονιμα και οχι 8-9 ωρες την μερα (εκτος αν νομιζεις οτι τα ζωα, το κυνηγι, οι καλλιεργειες τρεχουν απο μονα τους και αυτο χωρις τρακτερ γιατι ειπαμε δεν υπαρχουν δουλειες). Επισης αν δεν υπηρχαν δουλειες, ολα τα χομπι που ανεφερες, δεν θα υπηρχαν. Με βαση τα παραπανω μονο σαν τρολοθεμα στεκεται.

Επεξ/σία από epp
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από μία οπτική γωνία γίνεται να ζεις χωρίς να δουλεύεις στην Ελλάδα. Αν σκεφτούμε ότι στην γειτονική τουρκία, ο βασικός μισθός είναι 230 εύρω και ότι εδώ το κεα είναι 200 ευρώ όσοι παίρνουν ΚΕΑ έχουν έναν βασικό μισθό χωρίς να δουλεύουν. Είμαστε πολύ τυχεροί από ορισμένες απόψεις πραγματικά.

Γενικά να ζεις χωρίς να δουλεύεις γίνεται κουτσά στραβά ειδικά στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι ότι απλά επιβιώνεις. Ζεις πολύ περιορισμένα εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων. Για παράδειγμα δεν μπορείς να κάνεις ταξίδια και άλλα πολλά. Άλλα σίγουρα το να βλέπεις Anime είναι φτηνό χόμπι και γίνεται χωρίς να δουλεύεις. Αν πραγματικά αυτό κάποιον τον καλύπτει, χρειάζεται ελάχιστα χρήματα.

Κατά την γνώμη μου χρειάζεται μια ισορροπία.  Η δουλειά σου στην οποία χάνεις τόσο χρόνο και ενεργητικότητα για να πάρεις κάποια λεφτά, αξίζει μόνο αν διαχειρίζεσαι σωστά αυτά τα λεφτά. Αν τα σπαταλάς άσκοπα χωρίς να χτίζεις κάτι ουσιαστικό, είναι άδικος κόπος. Είσαι στην ίδια κατάσταση με κάποιον που δεν δουλεύει και σε ακόμα χειρότερη γιατί εσύ χάνεις ακόμα και την υγεία σου όπως συμβαίνει σε πολλές εργασίες ενώ ο άλλος είναι χαλαρός στο σπιτάκι του και ας μην έχει το τελευταίο iphone. Δεν στερείται κάτι ουσιαστικό.

Εσύ στερείσαι το σημαντικότερο είτε την σωματική σου, είτε την ψυχική σου υγεία, είτε και τα δύο για να αγοράσεις πράγματα ασήμαντα και να είσαι στο ίδιο σημείο με τώρα σε έναν μήνα, έναν χρόνο μια δεκαετία. Σαν το χαμστερ που τρέχει στον τροχό και κουράζεται χωρίς να φτάνει πουθενά.

Και αυτός πιστεύω είναι ο σκοπός του συστήματος του συνεχούς καταναλωτισμού. Μια παγίδα για να γίνονται απίστευτα πλούσιοι κάποιοι λίγοι.

Επεξ/σία από manolis115
  • Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sevando είπε

πως θα ηταν η ζωη αμα δεν υπηρχαν δουλειες και απλα να ζουσαμε στην ελευθερια μας...

Τι λετε εσεις?

Ζούμε απο τύχη,σύντροφε,απο οτι φαίνεται..

spacer.png

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Εσύ στερείσαι το σημαντικότερο είτε την σωματική σου, είτε την ψυχική σου υγεία, είτε και τα δύο για να αγοράσεις πράγματα ασήμαντα και να είσαι στο ίδιο σημείο με τώρα σε έναν μήνα, έναν χρόνο μια δεκαετία. Σαν το χαμστερ που τρέχει στον τροχό και κουράζεται χωρίς να φτάνει πουθενά.

Νομίζω χάνεις την ουσία, για εμένα είναι πιο απλό το θέμα. Είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να ικανοποιούμε τον εγκέφαλό μας. Δηλαδή εσένα η υπερκατανάλωση μπορεί να μην σου προσφέρει τίποτα αλλά σε άλλους προσφέρει ικανοποίηση. Τα ταξίδια μπορεί να τα κάνεις για να δεις τον κόσμο και ο άλλος για να έχει να καυχιέται. Εσύ μπορεί να δουλεύεις για να επιβιώσεις και ο άλλος:

α) Γιατί θέλει να προφέρει (π.χ.:Γιατρός)

β) Για την δόξα (π.χ.: έρευνα και Νόμπελ)

γ) Γιατί του αρέσει να απασχολεί το μυαλό του (π.χ.: μηχανικός)

Τέλος πάντων το καπιταλιστικό σύστημα δεν ευθύνεται μόνο του για τις κακές μας αποφάσεις και το ότι πέφτουμε θύματα του υπερκαταναλωτισμού. Αν ο άλλος αγοράζει ακριβό αυτοκίνητο χωρίς να τον ενδιαφέρει απλά για να δείξει στους γείτονες και στην πρώην πόσο πετυχημένος είναι τότε αυτό το πρόβλημα δεν πρέπει να το καταλογίζουμε εξ' ολοκλήρου στον Καπιταλισμό.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sevando είπε

Λοιπον, παιδια ενω σκεφτομουνα μου ηρθε αυτο το θεμα στο μυαλο μου και θελοντας να το βαλω ως topic και αναρωτιωμουνα... πως θα ηταν η ζωη αμα δεν υπηρχαν δουλειες και απλα να ζουσαμε στην ελευθερια μας... στο να ασχολουμαστε με την καθημερινη ζωη μας με οποιαδηποτε hobby, anime, games και βολτες με φιλους η καποιο ταξιδι?. Εγω παντα θα ηθελα να εχω αυτην την ελευθερια... αφου ποτε δεν με ικανοποιουσαν για καποιο λογο οι δουλειες... οχι οτι δεν θα θελα να δουλευψω αλλα κυριως ειναι το πως ενιωθα. Τι λετε εσεις?

Νομιζω δεν θα υπηρχαν αυτα που λες , τουλαχιστον σε τοσο μεγαλο βαθμο που υπαρχουν σημερα!

Δηλαδη(ς)...

Για να δεις anime πρεπει να υπαρχει ο ανιματορ να σχεδιασει, να σκεφτει την ιδεα κτλ κτλ.

Γκειμσ ; Δε νομιζω! Δεν υπαρχουν προγραμματιστες.. Κανουν το χομπι τους.

Ταξιδια ; Δε μπορεις sry. Δεν υπαρχουν ξενοδοχεια να κοιμηθεις , σερβιτοροι να σε ταισουν.

You get the idea... (?)

Γενικα το χρημα κινει τον κοσμο !!!

Δημοσ.

θα ηθελα μετα απο 15-20 χρονια αν υπαρχουμε να κανουμε την ιδια συζητηση.....να βλεπουμε  τι γραφαμε 

και τι θα λεμε τοτε..

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasbm είπε

θα ηθελα μετα απο 15-20 χρονια αν υπαρχουμε να κανουμε την ιδια συζητηση.....να βλεπουμε  τι γραφαμε 

και τι θα λεμε τοτε..

Σε 15-20 χρόνια θα έχουμε αποικίσει ο καθένας σε ένα διαφορετικό πλανήτη. Που να βρεθούμε για να ασχοληθούμε και με το insomnia. :lol:

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sevando είπε

Λοιπον, παιδια ενω σκεφτομουνα μου ηρθε αυτο το θεμα στο μυαλο μου και θελοντας να το βαλω ως topic και αναρωτιωμουνα... πως θα ηταν η ζωη αμα δεν υπηρχαν δουλειες και απλα να ζουσαμε στην ελευθερια μας... στο να ασχολουμαστε με την καθημερινη ζωη μας με οποιαδηποτε hobby, anime, games και βολτες με φιλους η καποιο ταξιδι?. Εγω παντα θα ηθελα να εχω αυτην την ελευθερια... αφου ποτε δεν με ικανοποιουσαν για καποιο λογο οι δουλειες... οχι οτι δεν θα θελα να δουλευψω αλλα κυριως ειναι το πως ενιωθα. Τι λετε εσεις?

Εχω φίλο στο UK που δουλεύει σαν locum 6-μηνες και τους υπόλοιπους 6-μηνες πάει Ταϊλάνδη και τα ξοδεύει σαν άρχοντας! 😎

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Με την Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσαν πλέον κάποια στιγμή όλες τις δουλειές να τις κάνουν ρομπότ ή μηχανικά εργαλεία που θα ελέγχονται από την ΤΝ. Οι άνθρωποι το μόνο που θα έκαναν θα ήταν να βρουν τρόπους για να βελτιώσουν την ΤΝ, και αφού πλέον δεν θα υπάρχει λόγος για χειρονακτικές εργασίες, τότε όλοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις νοητικές τους ικανότητες, δηλαδή να σπουδάζουν, να μαθαίνουν καινούρια πράγματα κλπ. Από την στιγμή που όλα θα τα κάνει η ΤΝ, δεν θα υπάρχει και λόγος για χρήμα, μιας και τα άψυχα πράγματα δεν το χρειάζονται, και θα μπορούσαμε να την βάζουμε να μας φτιάχνει ότι θέλουμε (απο παραγωγή φαγητού, μέχρι κατασκευή σπιτιών, αυτόματη οδήγηση για να μας πηγαίνει όπου θέλουμε, κλπ). Εγώ προσωπικά αν δεν ήταν εμπόδιο τα χρήματα και οι δουλειά θα ασχολούμουν με τις διαπροσωπικές σχέσεις, με το σώμα μου, με τα χόμπυ μου καθώς και όπως είπα αρχικώς να αναπτύξω τις δεξιότητές μου.

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Με την Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσαν πλέον κάποια στιγμή όλες τις δουλειές να τις κάνουν ρομπότ ή μηχανικά εργαλεία που θα ελέγχονται από την ΤΝ. Οι άνθρωποι το μόνο που θα έκαναν θα ήταν να βρουν τρόπους για να βελτιώσουν την ΤΝ, και αφού πλέον δεν θα υπάρχει λόγος για χειρονακτικές εργασίες, τότε όλοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις νοητικές τους ικανότητες, δηλαδή να σπουδάζουν, να μαθαίνουν καινούρια πράγματα κλπ. Από την στιγμή που όλα θα τα κάνει η ΤΝ, δεν θα υπάρχει και λόγος για χρήμα, μιας και τα άψυχα πράγματα δεν το χρειάζονται, και θα μπορούσαμε να την βάζουμε να μας φτιάχνει ότι θέλουμε (απο παραγωγή φαγητού, μέχρι κατασκευή σπιτιών, αυτόματη οδήγηση για να μας πηγαίνει όπου θέλουμε, κλπ). Εγώ προσωπικά αν δεν ήταν εμπόδιο τα χρήματα και οι δουλειά θα ασχολούμουν με τις διαπροσωπικές σχέσεις, με το σώμα μου, με τα χόμπυ μου καθώς και όπως είπα αρχικώς να αναπτύξω τις δεξιότητές μου.

Ακόμη και τότε κάποιοι θα έπρεπε να συντηρούν / επιτηρούν / οργανώνουν τα ρομπότς, τι έχουν να κερδίσουν από αυτό? Γιατί να το κάνουν και να μη κάθονται και αυτοί? Θα έπρεπε να παίρνουν πολύ περισσότερους πόρους από τους υπολοίπους.

Κάποιος πρέπει να οργώσει τη γη και να κυνηγήσει ζώα και να σου φέρει νερό για να ζήσεις, γιατί να τα μοιραστεί μαζί σου αν δεν έχει τίποτα να κερδίσει? Όταν ξοδεύεις χρόνο και καταπονήσε τότε πρέπει να πάρεις κάτι ως αντάλλαγμα για να κλείσεις τη τρύπα. 

Μπορεί με τη τεχνολογία να ήταν πιο εφικτό

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

και αφού πλέον δεν θα υπάρχει λόγος για χειρονακτικές εργασίες, τότε όλοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις νοητικές τους ικανότητες, δηλαδή να σπουδάζουν, να μαθαίνουν καινούρια πράγματα κλπ.

Αυτό είναι και το πιο ουτοπικό κομμάτι απ' όλο το σενάριο επιστημονικής φαντασίας που ανέπτυξες.

Η πραγματικότητα θα ήταν (ενδεχομένως θα είναι) πολύ διαφορετική, δηλαδή άπειρη, δίχως προηγούμενο φτώχια για την πλειοψηφία, και όλος ο πλούτος στους (λίγους) υπόλοιπους.

Ήδη κινούμαστε σε αυτό το μοτίβο σε παγκόσμιο επίπεδο.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Sevando είπε

Θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις

Να ήταν πλήρος αυτοματοποιημενα ολα (μετά την άνθηση του ai)

Ο πληθυσμός να ήταν κατά πολύ μικρότερος

Ακρος αυστηρό σύστημα ελέγχου γεννήσεων για να μην μεγαλώσει ο πληθυσμός

Και πολλά άλλα

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Ακόμη και τότε κάποιοι θα έπρεπε να συντηρούν / επιτηρούν / οργανώνουν τα ρομπότς, τι έχουν να κερδίσουν από αυτό? Γιατί να το κάνουν και να μη κάθονται και αυτοί? Θα έπρεπε να παίρνουν πολύ περισσότερους πόρους από τους υπολοίπους.

Κάποιος πρέπει να οργώσει τη γη και να κυνηγήσει ζώα και να σου φέρει νερό για να ζήσεις, γιατί να τα μοιραστεί μαζί σου αν δεν έχει τίποτα να κερδίσει? Όταν ξοδεύεις χρόνο και καταπονήσε τότε πρέπει να πάρεις κάτι ως αντάλλαγμα για να κλείσεις τη τρύπα. 

Μπορεί με τη τεχνολογία να ήταν πιο εφικτό

Τα ρομπότ θα μπορούσαν να συντηρούν τα ρομπότ. Και όπως είπα όλοι θα μπορούσαν να αναπτύξουν απλώς τις νοητικές τους ικανότητες, δηλαδή να μαθαίνουν καινούρια πράγματα, και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ΤΝ. Κάτι σαν open-sourcing δηλαδή, ο καθένας θα βάζει το λιθαράκι του στον πηγαίο κώδικα της ΤΝ. Ίσως η μόνη υποχρέωση από τους ανθρώπους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...