Προς το περιεχόμενο

H ζωη χωρις δουλειες...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Αυτο δεν ειναι σκεπτικο, οι συνθηκες ειναι αυτες και σε αυτες καλουμαστε ολοι να επιβιωσουμε. Αν ηταν ετσι θα καθομασταν ολοι ανεργοι μεχρι να φτασει ο μισθος στο χιλιαρικο

Αρα εσυ λες να δουλευει ο αλλος 50 ωρες τη βδομαδα για 570Ε και να λεει και ευχαριστω?

Δεν ειπα καπου να μη δουλευει ο κοσμος.Αλλα ναι αν κατσουμε ολοι ανεργοι και δε βρισκουν εργαζομενους με 570 ευρω, θα ανεβασουν το μισθο.Προσφορα και ζητηση,αλλα προφανως σε ενα μαγικο κοσμο,γιατι οι υποχρεωσεις τρεχουν και καποιοι αναγκαζονται να δουλευουν με αυτες τις συνθηκες.

Αλλα οταν οι ωρες ανεβαινουν και ο μισθος κατεβαινει και οι τιμες στα παντα παλι ανεβαινουν,προφανως στο μυαλο του μεσου εργαζομενου θα ειναι πως να ξεφυγει απο αυτο.Εστω κανοντας ονειρα οπως ο ΟΡ.

Παλαιοτερα δεν υπηρχαν τετοιοι προβληματισμοι,η τουλαχιστον σε τετοια εκταση γιατι οι συνθηκες ηταν κατα πολυ καλυτερες.

• Like 13
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Νομίζω παιδιά πως έχει να κάνει και με το ότι μισθοί είναι έτσι που δεν μας κάνουν και πολύ motivate, ίσως με μεγαλύτερους μισθούς δεν θα σκεφτόμασταν τέτοια πράγματα, έστω τόσο συχνά. 

Πάντως υπάρχουν και χειρότερα, δεν ξέρω άμα το έχει η τύχη μας στα Βαλκάνια, ξέρω στην Βουλγαρία πχ πως έχουν άσχημη κατάσταση όπως εδώ, και φίλοι μου εκεί θεωρούν τα 650 ευρώ που βγάζουμε ένα πολύ καλό πόσο, και τα 800 για να κάνεις μια καλή ζωή τους λέω πως κάνουμε λουξ ζωή και δεν ξέρουμε πού να τα βάλουμε τα 500-600 χαχα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JohnyV είπε

Νομίζω παιδιά πως έχει να κάνει και με το ότι μισθοί είναι έτσι που δεν μας κάνουν και πολύ motivate, ίσως με μεγαλύτερους μισθούς δεν θα σκεφτόμασταν τέτοια πράγματα, έστω τόσο συχνά. 

Πάντως υπάρχουν και χειρότερα, δεν ξέρω άμα το έχει η τύχη μας στα Βαλκάνια, ξέρω στην Βουλγαρία πχ πως έχουν άσχημη κατάσταση όπως εδώ, και φίλοι μου εκεί θεωρούν τα 650 ευρώ που βγάζουμε ένα πολύ καλό πόσο, και τα 800 για να κάνεις μια καλή ζωή τους λέω πως κάνουμε λουξ ζωή και δεν ξέρουμε πού να τα βάλουμε τα 500-600 χαχα

νταξη 650 ευρω ειναι καλα πιστευω... ειδικα σε security γιατι αρχισα να κοιταω σε αυτο το επαγγελμα αλλα ειναι δυσκολο στην προσληψη

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sevando είπε

νταξη 650 ευρω ειναι καλα πιστευω... ειδικα σε security γιατι αρχισα να κοιταω σε αυτο το επαγγελμα αλλα ειναι δυσκολο στην προσληψη

650 ευρω ΔΕΝ ειναι καλα.Υποθετω σα security δεν εισαι 8ωρο μονο καθημερινες και οχι βραδινα.Αν εισαι ετσι,τοτε ναι ειναι οκ.

Ο βασικος ειναι βασικος γιατι κανεις τα βασικα.Δηλαδη αυτα που ειπα πανω.Ανειδικευτος,8ωρος σε κανονικες ωρες.Οτιδηποτε εξτρα πληρωνεται.

Ετσι οπως εχουμε φτασει ομως,πτυχιουχοι,βραδινα,10ωρα,Σαββατοκυριακα και παλι 650 παιρνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dantε είπε

650 ευρω ΔΕΝ ειναι καλα.Υποθετω σα security δεν εισαι 8ωρο μονο καθημερινες και οχι βραδινα.Αν εισαι ετσι,τοτε ναι ειναι οκ.

Ο βασικος ειναι βασικος γιατι κανεις τα βασικα.Δηλαδη αυτα που ειπα πανω.Ανειδικευτος,8ωρος σε κανονικες ωρες.Οτιδηποτε εξτρα πληρωνεται.

Ετσι οπως εχουμε φτασει ομως,πτυχιουχοι,βραδινα,10ωρα,Σαββατοκυριακα και παλι 650 παιρνεις.

εμ μεσω σεμιναριων εχω κανει... του ΟΜΗΡΟΥ ΙΕΚ. Αυτο εξαρταται το αμα θα ειναι βραδινες η καθημερινες και που θα με ορισουν...

παντως οχι για 650 ευρω και εγω αυτο σκεφτηκα οτι δεν ειναι καλα... αλλα δεν ειναι και καλη η κατασταση στην περιοχη μου γιατι σαν περιοχη δεν εχει πολλες δουλειες και αναφερομαι κυριως για Λαρισα. Αμφιβαλω αμα θα βρω πανω απο 650ευρω... μισθο εδω

Επεξ/σία από Sevando
Δημοσ.
16 minutes ago, JohnyV said:

δεν μας κάνουν και πολύ motivate

Motivate σε τι, στο να δουλέψεις; Αλλο να μην εισαι ικανοποιημενος με μια κατασταση κι αλλο να υποστηριζεις τι καλα που θα μασταν να μη δουλευαμε και να γενναγαμε λεφτα. Ενήλικες ειμαστε ολοι θελω να πιστευω.

Το οτι παιρνεις λιγα, ειναι λογος να ψαξεις κατι αλλο, οχι λογος να μη θες να δουλεψεις, πολλω δε μαλλον να μη θες να υπαρχουν δουλειες

25 minutes ago, Dantε said:

Αρα εσυ λες να δουλευει ο αλλος 50 ωρες τη βδομαδα για 570Ε και να λεει και ευχαριστω?

Οταν διαφωνει καποιος με το ενα ακρο, δεν σημαινει οπωσδηποτε οτι υποστηριζει το αλλο

31 minutes ago, Sevando said:

που δεν νομιζω να φτασει ουτε καν στο χιλιαρικο... 😂

Ετερον εκατερον. Και να εφτανε δε μπορουμε ολοι να παιρνουμε ενα χιλιαρικο

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Motivate σε τι, στο να δουλέψεις; Αλλο να μην εισαι ικανοποιημενος με μια κατασταση κι αλλο να υποστηριζεις τι καλα που θα μασταν να μη δουλευαμε και να γενναγαμε λεφτα. Ενήλικες ειμαστε ολοι θελω να πιστευω.

Το οτι παιρνεις λιγα, ειναι λογος να ψαξεις κατι αλλο, οχι λογος να μη θες να δουλεψεις, πολλω δε μαλλον να μη θες να υπαρχουν δουλειες

Οταν διαφωνει καποιος με το ενα ακρο, δεν σημαινει οπωσδηποτε οτι υποστηριζει το αλλο

Νταξη σωστος αυτο που λες αλλα υπαρχει αυτη η σκεψη καμια φορα... αα τι καλα να μην δουλευα γιατι πιστευω πολλοι την εχουν, αλλα μετα λες νταξη τι χαζομαρες ελεγα πχ. Οχι καλο να δουλευεις βγαζοντας καμια λεφτα και να συντηρεις την οικογενεια. Νταξη ο καθε ενας εχει διαφορετικη αποψη απλα εγω θεωρησα και ωραιο ειναι και η ελευθερια καπου καπου, γιατι τωρα που θα αρχισω δουλεια λες... ωχ αυτη η ελευθερια δεν θα υπαρχει τοσο.

8 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Ετερον εκατερον. Και να εφτανε δε μπορουμε ολοι να παιρνουμε ενα χιλιαρικο

οχι νταξη χιλιαρικο αδυνατον... παραμονο αν εισαι καραβανας σε στρατο εχω ακουσει απο φιλο τοσο πληρωνουν αλλα πρωτος μισθος καπου 700ευρω.

Επεξ/σία από Sevando
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Ε οπως εφτασες και εσυ στο ακρο λεγοντας να μη δουλεψει κανεις ,σου ανεφερα και εγω το αλλο για να δεις οτι η αληθεια ειναι καπου στη μεση.

Προφανως το θεμα το εκανε για φιλοσοφικη συζητηση ο ΟΡ.Νομιζω πως ολοι αντιλαμβανονται οτι ρεαλιστικα δεν υπαρχει περιπτωση να μην ασχολουμαστε με κατι στη ζωη μας (εκτος βεβαια αν υπαρχει κεφαλαιο απο πισω).

Οσο αφορα το motivation,τουλαχιστον παλια και να μη τρελαινοσουν για τη δουλεια,εαν ειχες ενα καλο μισθο ,ερχοσουν στα ισια απο αυτο.Πλεον και αυτο δυσκολο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ε οπως εφτασες και εσυ στο ακρο λεγοντας να μη δουλεψει κανεις ,σου ανεφερα και εγω το αλλο για να δεις οτι η αληθεια ειναι καπου στη μεση.

Προφανως το θεμα το εκανε για φιλοσοφικη συζητηση ο ΟΡ.Νομιζω πως ολοι αντιλαμβανονται οτι ρεαλιστικα δεν υπαρχει περιπτωση να μην ασχολουμαστε με κατι στη ζωη μας (εκτος βεβαια αν υπαρχει κεφαλαιο απο πισω).

Οσο αφορα το motivation,τουλαχιστον παλια και να μη τρελαινοσουν για τη δουλεια,εαν ειχες ενα καλο μισθο ,ερχοσουν στα ισια απο αυτο.Πλεον και αυτο δυσκολο.

Αμα αναφερεσαι για μενα ναι το εκανα λιγο για φιλοσοφικη συζητηση που μπορει να την εθεσα και λαθος. Νταξη καποτε ο μισθος ηταν σε καλα επιπεδα τωρα δεν ειναι οσο ειναι. Πολλοι φευγουν ειδικα και απο Ελλαδα

Επεξ/σία από Sevando
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ifollowrivers είπε

Με θλίβει το γεγονός που στην νεολαία κυριαρχΑλεί στη η πεποίθηση ότι η δουλειά είναι κακή, ο καπιταλισμός είναι κακός, θα έπρεπε όλη μέρα να καθόμαστε. 

Αυτό πού έχω παρατηρήσει, και το βλέπω και στον εαυτό μας βέβαια είναι ότι από τους millennials και μετά η ανθρωπότητα δεν έχει μάθει ότι υπάρχει και η ... βαρεμάρα. Έχουμε μάθει να απασχολούμε τα μυαλά μας συνέχεια με κάτι και όλη αυτή η υπερδιέγερση μόνο σε καλό δε θα οδηγήσει. Εγώ το βλέπω αυτό στον εαυτό μου και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ζητήσω βοήθεια απεξάρτησης. 

Αλλο η πεποιθηση οτι η δουλεια ειναι κακη αλλο πραγμα οτι ο καπιταλισμος ειναι κακος.Να σε θλιβει το πρωτο ναι αλλα ναι σε θλιβει και το δευτερο εαν πιστευεις οτι ειναι καλο πραγμα ο καπιταλισμος.Αν εισαι πλουσιος βεβαια ειναι οχι απλος καλο αλλα ειναι το τελειο κολπο.Περαν αυτου δε θεωρω οτι κανενας θελει να καθεται ολη μερα χωρις να παραγει καποιο εργο.Το ιδανικο θα ηταν ο καθενας μας να εκανε ενα επαγγελμα που και τον γεμιζει αλλα και μπορει να ζησει με αξιοπρεπεια .

Επεξ/σία από nyne
  • Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

Με θλίβει το γεγονός που στην νεολαία κυριαρχεί στη η πεποίθηση ότι η δουλειά είναι κακή, ο καπιταλισμός είναι κακός, θα έπρεπε όλη μέρα να καθόμαστε.

Φαντάζομαι στις εποχές που νοσταλγείς πίνατε από το λάστιχο, παίζατε στις αλάνες, παίρνατε πακέτα ντελόρ και δεν ενδιαφερόταν κανείς να μπει στο δημόσιο γιατί είχε το μεράκι να δουλέψει και σε καμία περίπτωση με τα λεφτά που κάνει σήμερα καινούριο αμάξι δε χτίζανε εξοχικά στην Εύβοια.

Πέρα από την πλάκα και το ιλαρόν (!) του θέματος, ανάμεσα στο "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο οικονομικό μοντέλο της δύσης" και στο "θέλω να βλέπω άνιμε και να μη δουλεύω" υπάρχει ένας ωκεανός λογικών απαιτήσεων που κανένα καλομαθημένο πιτσιρίκι και κανένας πικραμένος μπούμερ δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δεν είναι εκεί έξω να ψάχνει νοίκι σε νορμάλ τιμή, μισθό σε νορμάλ επίπεδο και συνθήκες εργασίας, αν όχι επίσης νορμάλ, τουλάχιστον τις συμφωνημένες.

Και επειδή ΑΝ πρέπει να φταίει κάποιος, δε φταίει το πιτσιρίκι του παραδείγματος που παραλαμβάνει, φταίει όποιος παρέδωσε. Οπότε καλή η πλακίτσα για το ουτοπικό του TS, καλές και οι μετά Χριστόν προφητείες, αλλά όπως όλα τα νομίσματα έτσι και η ηλιθιότητα έχει δύο όψεις και θα ήταν όμορφο να τσεκάραμε πού και πού τι κέρματα έχουμε στις τσέπες μας.

• Like 25
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το σωστό θα ήταν " η ζωή με δουλειές χωρίς ελεύθερο χρόνο? "

Το work/life balance εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός μας.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sevando είπε

Λοιπον, παιδια ενω σκεφτομουνα μου ηρθε αυτο το θεμα στο μυαλο μου και θελοντας να το βαλω ως topic και αναρωτιωμουνα... πως θα ηταν η ζωη αμα δεν υπηρχαν δουλειες και απλα να ζουσαμε στην ελευθερια μας... στο να ασχολουμαστε με την καθημερινη ζωη μας με οποιαδηποτε hobby, anime, games και βολτες με φιλους η καποιο ταξιδι?. Εγω παντα θα ηθελα να εχω αυτην την ελευθερια... αφου ποτε δεν με ικανοποιουσαν για καποιο λογο οι δουλειες... οχι οτι δεν θα θελα να δουλευψω αλλα κυριως ειναι το πως ενιωθα. Τι λετε εσεις?

Εχω κάμποσες ερωτήσεις:

1. Ποιος θα έφτιαχνε το σπίτι που μένεις?
  2. Ποιος θα παρήγαγε το ρευμα, θα έδινε τις υποδομές του ιντερνετ, θα κατασκευαζε τον υπολογιστή και θα σου έδινε τη δυνατότητα να γράφεις αυτά που γράφεις?
  3. Ποιος θα σου έφερνε φαγητό στο σουπερ μαρκετ?
  4. Ποιος θα σου έραβε ρούχα?
  5. Ποιος θα σε κοίταγε αν ήσουν άρρωστος?

Και άλλες χιλιάδες τέτοιες ερωτήσεις....

Αλήθεια τωρα? Δεν ειναι τρολ θέμα!?

• Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...