Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Αυτόν τον καιρό προσπαθώ να χτίσω ένα PC για χρήση browsing και office. Ειδικά προγράμματα δεν χρησιμοποιώ. Παιχνίδια δεν παίζω, οπότε και λόγω των τιμών των GPU, θα αγοράσω επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά και όχι ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Θα χρειαστώ και οθόνη. Τροφοδοτικό υπάρχει καινούριο το Corsair TX-M Series TX650M 650W Semi Modular 80 Plus Gold - Skroutz.gr. Επίσης, έχω πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Η αγορά θα γίνει από διαφορετικά καταστήματα στην Αθήνα.

Θα το συναρμολογήσω εγώ.

Για λειτουργικό θα περάσω τα Windows 10.

Το budget (μαζί με την οθόνη) κυμαίνεται περίπου στα 800€.

Έχω καταλήξει στις εξής δύο πιθανές συνθέσεις:

1η σύνθεση:

PC Case: Cougar MX410 Mesh-G RGB Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Μαύρο - Skroutz.gr στα 66 €

Motherboard: Asus TUF Gaming B560M-PLUS WiFi Motherboard Micro ATX με Intel 1200 Socket - Skroutz.gr στα 146

ή αυτή Asus TUF Gaming B560-Plus Wifi Motherboard ATX με Intel 1200 Socket - Skroutz.gr στα 157€

CPU: Intel Core i3-10105 3.7GHz Επεξεργαστής 4 Πυρήνων για Socket 1200 σε Κουτί - Skroutz.gr στα 115€

Μνήμες RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3200MHz για Desktop (F4-3200C16D-16GVKB) - Skroutz.gr στα 61€

Δίσκος: Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe MZ-V7S500BW - Skroutz.gr στα 72€

Οθόνη: Dell S2421HN Gaming Monitor 23.8" FHD 1920x1080 - Skroutz.gr στα 146€

Σύνολο: 606 € (με την Micro ATX) ή 617€ (με την ATX).

2η σύνθεση:

PC Case: CoolerMaster Masterbox TD500 Mesh Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο και RGB Φωτισμό Μαύρο - Skroutz.gr στα 69€

Motherboard: MSI Z590 Pro WiFi Motherboard ATX με Intel 1200 Socket - Skroutz.gr στα 182€

CPU: Intel Core i5-11400 2.6GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket 1200 σε Κουτί με Ψύκτρα - Skroutz.gr στα 184€

Μνήμες RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3200MHz για Desktop (F4-3200C16D-16GVKB) - Skroutz.gr στα 61€

Δίσκος: Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe MZ-V7S500BW - Skroutz.gr στα 72

Οθόνη: LG 27UL600-W 27" 4K Gaming Monitor | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr στα 249€

Σύνολο: 817€.

Τα ερωτήματά μου είναι τα παρακάτω:

1) PC Case: i) Αναφορικά με τα κουτιά ποιο από τα 2 έχει καλύτερο Airflow και Cable Management;

ii) Η CoolerMaster λόγω Black Friday έχει αυτές τις ημέρες σε προσφορά διάφορα κουτιά: Κουτιά Υπολογιστών CoolerMaster - Skroutz.gr

Υπάρχει κάποιο άλλο κουτί (έως 80€) με καλύτερα ή παρόμοια χαρακτηριστικά (Airflow και Cable Management) από τα δύο παραπάνω που έχω στις πιθανές συνθέσεις, αλλά που υπερτερεί σε κάποιον άλλο τομέα;

Για παράδειγμα, το CoolerMaster MasterBox MB511 RGB Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Μαύρο - Skroutz.gr στα 49€ σε σύγκριση με τα δύο παραπάνω κουτιά τι διαφορές έχει;

2) Motherboard: i) Όσον αφορά τη μητρική θα επιθυμούσα να έχει Wi-Fi.

Εάν η μητρική δεν έχει Wi-Fi, θα μπορούσα να έχω ασύρματο Internet με χρήση ενός USB Adapter (για παράδειγμα TP-LINK TL-WN722N v3 Ασύρματος USB Αντάπτορας Δικτύου με Αποσπώμενη Κεραία 150Mbps - Skroutz.gr ) ή το Wi-Fi που έχουν οι μητρικές είναι πιο αξιόπιστο απ’ αυτό ενός USB Adapter;

ii) Επιπλέον, επιθυμώ η μητρική να έχει καλά VRM και heatsink για δίσκο SSD M.2 NVMe. Ποια από τις 2 είναι καλύτερη σχετικά με τις παραπάνω προϋποθέσεις;

iii) Μεταξύ των μητρικών της πρώτης σύνθεσης ποια είναι καλύτερη; Η πρώτη είναι Micro ATX και η δεύτερη ATX (δεν ξέρω εάν πέραν του μεγέθους έχουν κάποια άλλη διαφορά στα χαρακτηριστικά τους) TUF GAMING B560M-PLUS WIFIMotherboardsASUS Global και TUF GAMING B560-PLUS WIFI - Tech SpecsMotherboardsASUS Global

iv) Σε περίπτωση που επιλέξω τον CPU Intel Core i5-11400 2.6GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket 1200 σε Κουτί με Ψύκτρα - Skroutz.gr τότε η μητρική της δεύτερης σύνθεσης είναι καλύτερη επιλογή γι’ αυτόν;

3) CPU: i) Εάν επιλέξω την οθόνη της δεύτερης σύνθεσης LG 27UL600-W 27" 4K Gaming Monitor | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr και θέλω να βλέπω video σε ανάλυση 4K, τότε ο Intel Core i5-11400 2.6GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket 1200 σε Κουτί με Ψύκτρα - Skroutz.gr είναι καλύτερη επιλογή από τον Intel Core i3-10105 3.7GHz Επεξεργαστής 4 Πυρήνων για Socket 1200 σε Κουτί - Skroutz.gr λόγω του ότι η ενσωματωμένη GPU Intel UHD Graphics 730 του i5-11400 ανταποκρίνεται καλύτερα σε 4Κ περιεχόμενο (χωρίς κολλήματα) σε σύγκριση με την ενσωματωμένη GPU Intel UHD Graphics 630 του i3-10105; Δηλαδή, εάν επιλέξω την οθόνη LG 27UL600-W θα μπορώ να βλέπω 4Κ περιεχόμενο με την ενσωματωμένη GPU Intel UHD Graphics 630 του i3-10105;

ii) Ως επιλογή υπάρχει και ο Intel Core i5-11500 2.7GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket 1200 σε Κουτί με Ψύκτρα - Skroutz.gr στα 209€ με την ενσωματωμένη GPU Intel UHD Graphics 750. Συγκριτικό της Intel UHD Graphics 730 με την Intel UHD Graphics 750 UserBenchmark: Intel UHD Graphics 730 vs 750 καταλήγει ότι είναι καλύτερη η Intel UHD Graphics 750, ωστόσο δεν είδα να αναφέρει τις διαφορές τους σε 4Κ βίντεο και στο τέλος αναφέρει για την Intel UHD Graphics 750:

"Terrible average bench

The Intel UHD Graphics 750 averaged 92.5% lower than the peak scores attained by the group leaders. This isn't a great result which indicates that there are much faster alternatives on the comparison list." UserBenchmark: Intel UHD Graphics 750

Για 4Κ βίντεο ποια είναι η κατάλληλη ενσωματωμένη GPU; Intel UHD Graphics 630, Intel UHD Graphics 730 ή Intel UHD Graphics 750;

4) Οθόνη: Σχετικά με τις οθόνες να αναφέρω ότι αυτή της πρώτης σύνθεσης (η Dell) είναι 23.8" FHD 1920x1080, ενώ της δεύτερης (η LG) είναι 27" 4K 3840x2160.

i) Η LG προφανώς έχει καλύτερη εικόνα, αλλά ποια από τις δύο οθόνες θα είναι ξεκούραστη για τα μάτια για καθημερινή πολύωρη χρήση;

ii) Έχετε υπόψιν σας κάποια άλλη οθόνη με καλή φωτεινότητα, ώστε να είναι ξεκούραστη για πολύωρη χρήση;

Χθες, στην ενότητα των οθονών, ξεκίνησα νέο νήμα με θέμα "Οθόνη για PC με καλή φωτεινότητα έως 24''" σχετικά με τη φωτεινότητα οθονών για PC και οθονών δύο laptop της HP (οι οθόνες των δύο laptop που αναφέρω στο νήμα ήταν περισσότερο φωτεινές και ξεκούραστες στο διάβασμα από τις οθόνες για PC που αναφέρω στο νήμα και ψάχνω οθόνη για PC με αντίστοιχη φωτεινότητα και ευκολία στο διάβασμα με αυτή των δύο laptop της HP). 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινωντας απο τα κουτια και τα δυο που εχεις επιλεξει ειναι πολυ καλα.

Για μενα το cougar ειναι λιγακι μικρο (κοντο στο μηκος) αλλα αυτο εχει να κανει με τη δικη μου φιλοσοφια.

Θεωρω οτι εχουν πολυ καλο airflow,ιδια αποψη δεν εχω για κανενα απο τα δυο.

Εαν θελεις να πας ενα κλικ επανω σε ποιοτητα μπορεις να διαλεξεις αυτο.

Be Quiet 500 DX το οποιο βρισκεται στην καλυτερη του τιμη αυτες τις μερες.

Οσο αναφορα την πρωτη σου συνθεση θεωρω λιγο λαθος το σκεπτικο να επενδυσεις 617 ευρω (και μαλιστα χωρις τροφοδοτικο)σημερα σε συνθεση με επεξεργαστη τον 10105,ποσο μαλλον του βαζεις και μια μητρικη 150-160 ευρω ειναι καπως δυσαναλογο το build.

Μπορεις να εχεις με αυτα τα χρηματα 6πυρηνο επεξεργαστη.

Στη δευτερη συνθεση τωρα δεν υπαρχει λογος να βαλεις τον 11400 και μητρικη Ζ590 των 182 ευρω.

Για μενα επιλογη και στα δυο πιθανα σεναρια αφου χρειαζεσαι wifi ειναι η Gigabyte B560 Aorus Pro Ax στα 135 ευρω ειναι αρκετα πιο ισορροπημενη αγορα.

Επισης μνημες θα ηταν ιδανικο να επιλεξεις 3600 με cas latency 16,αξιζουν ειλικρινα τα 15-20 ευρω παραπανω.

Crucial Ballistix 3600 cl16

Παμε τωρα στις αποριες σου σε σχεση με τα γραφικα.

Τουλαχιστον οσο αναφορα την αναπαραγωγη βιντεο 4κ ειτε παρεις επεξεργαστη με ενσωματωμενα 630 ειτε 730 ειτε 750 δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Σαφως και uhd750 ειναι καλυτερα.Εγω εχω και τον 10100 και τον 10400 και οι δυο σε αναπαραγωγη 4κ ειναι εξαιρετικοι.

Eν κατακλειδι σημερα που μιλαμε εγω θα εφτιαχνα το παρακατω build.

967106417_Screenshot2021-11-24at11-21-20-Skroutzgr.png.b9cd05c8e202175b3e5e6652e579b0a1.png

Συνολο 666 ευρω με τις πρωτες τιμες σκρουτζ χωρις να υπολογιζουμε μεταφορικα.

Τσεκαρε λιγο και τον samsung που σου εχω βαλει ειναι pcie gen4 (στο σκρουτζ εχουν κανει λαθος) με ταχυτητες read/write 6900/5000

Eπεξεργαστη οπως σου ειπα και πιο πανω θεωρω οτι ειναι κριμα να μην ειναι εξαπυρηνος σε αυτα τα χρηματα,μνημες 3600 cl16,τροφοδοτικο gold ειναι σε πολυ καλη τιμη τα coolermaster αυτον τον καιρο full modular για να βαλεις απο καλωδια ακριβως οτι σου χρειαζεται.Μιας και ειναι σε προσφορα επελεξα το 650αρι (οχι οτι σου χρειαζεται) μηπως αποφασισεις καποια στιγμη να βαλεις καποια καρτα γραφικων να εισαι καλυμμενος.

Μητρικη με πολυ καλη ψυξη με wifi/bluetooth,4 slot ram,6 sata πληθωρα usb,usb c κλπ.

Το κομματι με τις οθονες ας σε διαφωτισει καποιος πιο "ειδικος" αφου τελευταια δεν εχω παρακολουθησει την αγορα για να σε συμβουλεψω.

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 2
Δημοσ.

Για τα κουτιά θα πρέπει να δεις κριτικές, βάσει βεληνεκούς (εταιρίας) αυτή την στιγμή, με τις προσφορές της coolermaster, το cougar δεν μπαίνει στις προτάσεις μου. Νομίζω πάντως οτι όλες οι επιλογές είναι αρκετά καλές και σε airflow αλλά και cable management.

Ανάμεσα σε m-atx και atx μητρικές άλλα μοντέλα έχουν διαφορές και άλλα όχι. Στην b560 tuf που κοιτάς, η atx έχει μια usb λιγότερη ενώ έχει 3 επιπλέον pcie  3x1 . Το καλό με τις atx είναι ο χώρος καθώς και οι οι θερμοκρασίες συνήθως λόγω μεγαλύτερου(πιο απλωμένου) board.

4k όπως ήδη σου είπε και ο jdrogas παίζουν όλοι οι επεξεργαστές. Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να πας σε κάτι περισσότερο από i3 για την χρήση που κάνεις. Και η μητρική είναι λίγο overkill για τα ζητούμενα σου(και στις δύο προτάσεις). Θα μπορούσες να δεις κάτι πολύ πιο οικονομικό. Αν πας για μια καλή b560 όπως η tuf (δεν χρειάζεται να κοιτάς για κάτι παραπάνω) εκεί τουλάχιστων  βάλε i5 να κρατήσεις το μηχάνημα για χρόνια.

Οι μνήμες είναι όντως καλύτερες αυτές που προτείνει ο jdrogas αλλά δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς εκεί. Εκτός οτι οι Intel δεν επωφελούνται τρομερά πάνω από τα 3200, δεν θα δεις καμία απολύτως διαφορά στην χρήση που θα κάνεις.

Για οθόνη συγκεκριμένη πρόταση δεν έχω θα σου πω όμως οτι η οθόνη θα είναι το καλύτερο σου εργαλείο που θα σου μείνει. Προτίμησε να πάρεις μια καλή οθόνη. Σίγουρα μην δεις κάτι λιγότερο απο 2k, ips,75hz.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο JDROGAS και nickol-us για τις συμβουλές σας.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τα parts τα εξής:

1) Motherboard: Η μητρική  Asus TUF Gaming B560-Plus Wifi Motherboard ATX με Intel 1200 Socket - Skroutz.gr έχει δύο θύρες για δίσκο Μ.2 NVMe αλλά η δεύτερη θύρα δεν έχει Heat Sink.

i) Εάν μελλοντικά θελήσω να τοποθετήσω και δεύτερο δίσκο Μ.2 NVMe, πώς θα μπορέσει να έχει και αυτός Heat Sink;

ii) Στην περιγραφή της TUF GAMING B560-PLUS WIFI - Tech SpecsMotherboardsASUS Global δεν διευκρινίζεται ποια από τις δύο θύρες για τοποθέτηση δίσκου Μ.2 NVMe είναι η PCIe 4.0 και ποια η PCIe 3.0. Πώς μπορώ να τις ξεχωρίσω;

2) Μνήμες: Στα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή i5-11500 Intel Core i511500 Processor 12M Cache up to 4.60 GHz Product Specifications αναφέρεται ότι υποστηρίζει μνήμες έως 3200 MHz. Αυτές Crucial Ballistix 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3600MHz για Desktop (BL2K8G36C16U4B) - Skroutz.gr είναι 3600 MHz. Επομένως, ο επεξεργαστής θα εκμεταλλεύεται μέχρι τα 3200 MHz.

i) Επομένως, αξίζει η αγορά τους έναντι των G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3200MHz για Desktop (F4-3200C16D-16GVKB) - Skroutz.gr οι οποίες είναι 3200 MHz;

ii) Στην περιγραφή των Crucial Ballistix 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3600MHz για Desktop (BL2K8G36C16U4B) - Skroutz.gr αναφέρεται ότι «Διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα αποβολής θερμότητας και υποστήριξη XMP 2.0.». Οι G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3200MHz για Desktop (F4-3200C16D-16GVKB) - Skroutz.gr έχουν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά;

iii) Ποιες είναι οι διαφορές των G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3200MHz για Desktop (F4-3200C16D-16GVKB) - Skroutz.gr (Κωδικός: F4-3200C16D-16GVKB) με τις G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3200MHz για Desktop (F4-3200C16D-16GVGB) - Skroutz.gr (Κωδικός: F4-3200C16D-16GVGB);

3) Οθόνη: Να αναφέρω ότι είδα από κοντά την LG 27UL500-W Monitor 27" 4K 3840x2160 - Skroutz.gr η οποία έχει ωραία χρώματα, αλλά μου φάνηκε σχετικά σκοτεινή σε σύγκριση με την οθόνη των παρακάτω δύο Laptop της HP HP 15s - eq1020nv Laptop (Ryzen 5 4500U/8 GB/256 GB/Radeon™) | Plaisio και HP Pavilion 15-eh0020nv + Zone Alarm For Institutions Laptop (Ryzen 5 4500U/16 GB/256 GB/Radeon™) | Plaisio

i) Έθεσα τα κριτήρια που μου αναφέρατε  (2K, IPS, 75Hz), Οθόνες Υπολογιστών QHD (2560 x 1440px), IPS, με ρυθμό ανανέωσης 75 Hz - Skroutz.gr αλλά δεν μπορώ να διακρίνω ποια απ’ όλες έχει καλή φωτεινότητα. Εσείς ποιες θα προτείνατε; Ποια οθόνη είναι αρκετά φωτεινή, όπως αυτή των δύο Laptop της HP;

ii) Αυτή η οθόνη DELL Monitor UltraSharp U2419H 24'' Full HD - Monitors - ΓΕΡΜΑΝΟΣ (germanos.gr) είναι Full HD, αλλά γενικά η εικόνα της είναι φωτεινή; Δεν την έχω δει από κοντά, αλλά έχω δει αυτήν Dell U2719D Monitor 27" QHD 2560x1440 - Skroutz.gr η οποία μου άρεσε (αλλά θεωρώ ότι είναι ακριβή). Υπάρχει κάποια πιο οικονομική οθόνη από την Dell U2719D με εξίσου καλή φωτεινότητα;

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας

Επεξ/σία από kostas1569
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kostas1569 είπε

i) Εάν μελλοντικά θελήσω να τοποθετήσω και δεύτερο δίσκο Μ.2 NVMe, πώς θα μπορέσει να έχει και αυτός Heat Sink;

Συνηθως εχουν ενα heatsink οντως εκτος απο καποια πιο ακριβα μοντελα,απο την αλλη και αρκετοι ssd εχουν δικο τους heatsink.

Στην περιπτωση που δεν θα εχει ο ιδιος ο ssd που θα παρεις μπορεις να αγορασεις εσυ.

https://www.skroutz.gr/c/680/diafora-psiksis.html?keyphrase=m+2&o=m.2&order_by=pricevat&order_dir=asc

19 λεπτά πριν, kostas1569 είπε

ii) Στην περιγραφή της TUF GAMING B560-PLUS WIFI - Tech SpecsMotherboardsASUS Global δεν διευκρινίζεται ποια από τις δύο θύρες για τοποθέτηση δίσκου Μ.2 NVMe είναι η PCIe 4.0 και ποια η PCIe 3.0. Πώς μπορώ να τις ξεχωρίσω;

Το αναφερει στο λινκ που εχεις βαλει η θυρα Μ.2_1

M.2_1 slot (Key M), type 2242/2260/2280/22110

- Only Intel® 11th processors support PCIe 4.0 x4 mode, this slot will be disabled for other CPUs

Φυσικα θα εχεις και οδηγο το manual που θα εχει σχετικο σχεδιαγραμμα.

21 λεπτά πριν, kostas1569 είπε

2) Μνήμες: Στα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή i5-11500 Intel Core i511500 Processor 12M Cache up to 4.60 GHz Product Specifications αναφέρεται ότι υποστηρίζει μνήμες έως 3200 MHz. Αυτές Crucial Ballistix 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3600MHz για Desktop (BL2K8G36C16U4B) - Skroutz.gr είναι 3600 MHz. Επομένως, ο επεξεργαστής θα εκμεταλλεύεται μέχρι τα 3200 MHz.

Ο 11500 στα χαρακτηριστικα αναφερει 3200,μπορεις εσυ ομως να εκμεταλλευτεις την ταχυτητα πιο γρηγορων μνημων (υπερχρονισμος η overclocking ονομαζεται) και να ρυθμισεις απο το bios xmp 3600.

To συστημα αποβολης θερμοτητας (αληθεια αναφερεται ετσι; δεν το ειχα προσεξει ποτε) θαρρω οτι εννοει τις ψυκτρες που εχουν οι περισσοτερες ας της πω premium μνημες.

Τωρα το xmp 2.0 δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια πιο extreme να το πω ρυθμιση ακομα μεγαλυτερου υπερχρονισμου της μνημης.

Ειναι κατι που δεν σε ενδιαφερει εαν δεν εισαι extreme overclocker.Παντως και οι G.skill το υποστηριζουν.

33 λεπτά πριν, kostas1569 είπε

Απ'οτι βλεπω δεν εχουν καμια διαφορα,προφανως ειναι αλλη σειρα,επομενο μοντελο (ισως και με αλλα τσιπακια) γι αυτο και η διαφορα στο τελευταιο γραμμα (GVK - GVG)

37 λεπτά πριν, kostas1569 είπε

Οθόνη: Να αναφέρω ότι είδα από κοντά την LG 27UL500-W Monitor 27" 4K 3840x2160 - Skroutz.gr η οποία έχει ωραία χρώματα, αλλά μου φάνηκε σχετικά σκοτεινή σε σύγκριση με την οθόνη των παρακάτω δύο Laptop της HP

Τωρα εδω νομιζω οτι πας να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια.

Συγκριση οθονης λαπτοπ 15 ιντσων (με τι χαρακτηριστικα; ειναι ips,va,tn panel) με ενα 27αρι σταθερο μονιτορ.Δεν εχει νοημα η συγκριση.

Αυτο που ειδες μπορει να ειναι θεμα μιας ρυθμισης,οι περισσοτερες οθονες ας πουμε εχουν preset οπως text,game,multimedia κοκ,οποτε και αναλογη φωτεινοτητα.Εκτος αυτου καθε υπολογιστης λειτουργει με τα δικα του γραφικα ειτε ενσωματωμενα ειτε με ξεχωριστη καρτα γραφικων οποτε αποκλειεται να βρεις σε ολα την ιδια φωτεινοτητα,contrast.

Δεν νομιζω οτι καποιο μονιτορ αυτης της κατηγοριςα ειδικα θα εχει θεμα φωτεινοτητας.

Το σωστο μονιτορ πρεπει να εχει και σωστη απεικονιση χρωματων αυτο εχει σημασια.

Απο τα λιγα που εγω γνωριζω σημαντικη ειναι η τιμη του contrast αυτο ειναι ενα κριτηριο καλου panel,οσο υψηλοτερο θεωρητικα τοσο καλυτερη απεικονιση.

Διαβασε και αυτο το αρθρο λεει μερικα βασικα πραγματα.

https://officeplus.gr/othoni-ypologisth

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ αναλυτικός ο jdrogas.

Να διορθώσουμε μόνο ότι το xmp δεν έχει καμία σχέση με extreme overclocker, αντιθέτως μάλιστα είναι για τους απλούς χρήστες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τα oc της μνήμης χρησιμοποιώντας έτοιμα profile /preset. Το xmp "2" είναι απλά η νέα version(μετά το xmp 1), η διαφορά έχει να κάνει με settings. Αν έχεις χρόνο να λύσεις τις απορίες σου:

https://www.google.com/search?client=firefox-b-m&q=memory+xmp&oq=Memory+xm&aqs=heirloom-srp.0.0l5

https://www.google.com/search?q=xmp 2 vs 1&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-m

Για την φωτεινότητα κι εγώ πιστεύω είναι θέμα ρυθμίσεων.

Το λαπτοπ ας πούμε που αναφέρεις έχει φωτεινότητα 250nits ενώ το πιο κοινό στα pc monitor είναι τα 300nits με τα 350 να θεωρούνται και τα ποιο φωτεινά

https://support.hp.com/gr-el/document/c07595007

Πριν καταλήξεις σε μόνιτορ, πάντα να ελέγχεις τα χαρακτηριστικά στο site του προϊόντος και μην εμπιστεύεσαι τι γράφει κάθε πλατφόρμα (skroutz, bestprice.gr κτλ).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Να διορθώσουμε μόνο ότι το xmp δεν έχει καμία σχέση με extreme overclocker, αντιθέτως μάλιστα είναι για τους απλούς χρήστες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τα oc της μνήμης χρησιμοποιώντας έτοιμα profile /preset. Το xmp "2" είναι απλά η νέα version(μετά το xmp 1), η διαφορά έχει να κάνει με settings

Για να μην τον μπερδεψουμε τελειως εγω ειπα   🙂

"Τωρα το xmp 2.0 δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια πιο extreme να το πω ρυθμιση ακομα μεγαλυτερου υπερχρονισμου της μνημης.

Ειναι κατι που δεν σε ενδιαφερει εαν δεν εισαι extreme overclocker.Παντως και οι G.skill το υποστηριζουν"

Το xmp 1 ειναι η ρυθμιση που θα σου φανει χρησιμη (που θα κανει τις μνημες σου να δουλεψουν στην ονομαστικη ταχυτητα τους)

Το xmp 2 ειναι η επομενη ρυθμιση με πιο μεγαλες ταχυτητες (οι οποιες ουσιαστικα σου ειναι αχρηστες λογω του οτι πρακτικα δεν κερδιζεις κατι στους ιντελ)

Ειναι ενα πιο extreme profile το οποιο σε πολλες περιπτωσεις καθιστα και τον υπολογιστη unstable.

Με λιγα λογια δεν ξερεις εαν οι μνημες σου "αντεξουν" το xmp 2 profile,μπορει να θελουν υψηλοτερη ρυθμιση στο ρευμα ειτε να "χαλαρωσεις timings" ειναι γενικοτερα κατι που δεν θα ασχοληθεις.

Δημοσ.

Επειδή είμαι πάνω στο μπάτζετ του παιδιού και έχω παραγγείλει τα πάντα εκτός από μητρική, την βρίσκω διαθέσιμη σε 1-3 μέρες από websupplies επειδή είχα χάσει την διαθεσιμότητα από το Kavatza, σκέφτομαι μήπως είναι όβερκιλ για τον 11500 και αξίζει να δω κάτι άλλο; Επίσης βλέπω να προτείνονται πολύ περισσότερο οι φθηνότερες μητρικές όπως επίσης και η B series. Καλή η torpedo - του wifi άλλα και δεν βρίσκω reviews και δεν την προτείνουν ακόμη και σε 11600κ...

Να την αγοράσω λέτε ή να πάω αλλού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, d4mage είπε

Επειδή είμαι πάνω στο μπάτζετ του παιδιού και έχω παραγγείλει τα πάντα εκτός από μητρική, την βρίσκω διαθέσιμη σε 1-3 μέρες από websupplies επειδή είχα χάσει την διαθεσιμότητα από το Kavatza, σκέφτομαι μήπως είναι όβερκιλ για τον 11500 και αξίζει να δω κάτι άλλο; Επίσης βλέπω να προτείνονται πολύ περισσότερο οι φθηνότερες μητρικές όπως επίσης και η B series. Καλή η torpedo - του wifi άλλα και δεν βρίσκω reviews και δεν την προτείνουν ακόμη και σε 11600κ...

Να την αγοράσω λέτε ή να πάω αλλού;

Για 11600κ μια απο τις παρακατω εκτος αν ψαχνεις καμια φτηνοδουλεια

1. ROG Strix Z590-E Gaming ATX Gaming Motherboard
  2. GIGABYTE Z590 AORUS Elite AX Motherboard
  3. AsRock B560 Steel Legend
  4. MSI MPG Z590 Gaming Carbon WiFi Gaming Motherboard
  5. ASUS ROG Maximus XIII Hero
  6. MSI MEG Z590I UNIFY Mini ITX Motherboard

υπαρχει διαθεσιμη , εγω μια τετοια θα εβαζα  https://www.skroutz.gr/s/29349976/Asus-ROG-Strix-B560-E-Gaming-WIFI-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν δεν παιζεις παιχνιδια κ θες απλη χρηση, ενας ι3 των 80 ευρω ή ενα συστημα ετοιμο των 400  η 500 ευρω 

Ισως σε καλύψει 

καλες επιλογες ειναι σε επεξεργαστες amd, που εχουν καλα ενσωματωμενα γραφικα

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.
3 ώρες πριν, peiraiask είπε

καλες επιλογες ειναι σε επεξεργαστες amd, που εχουν καλα ενσωματωμενα γραφικα

Τι εννοείς καλά γραφικά για ποιους μιλάς σε σχέση με τα  UHD Graphics 750? 

3 ώρες πριν, triplex1 είπε

Ακόμα ακριβότερες εσύ, 11500 έχω πάρει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, d4mage είπε

Ακόμα ακριβότερες εσύ, 11500 έχω πάρει.

Εαν εχεις παρει τον 11500 (κι εγω χθες αυτον παρηγγειλα) δες αυτες.

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=28501815%2C28568962%2C28167162

Εαν θελεις και wifi αυτες.

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=28313774%2C28342641%2C30016725

Εγω παρηγγειλα την Gigabyte aorus elite την οποια βρηκα και στην καλυτερη τιμη.

Δεν βρηκα καποια ουσιαστικη διαφορα στις υπολοιπες για να πληρωσω κατι παραπανω,τουλαχιστον στην χρηση που κανω εγω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...