Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, θελω να αλλαξω τον σκληρο των λαπτοπ απο HDD σε SSD. 
(Κυριως γιατι κολλανε μιας και στο task manager φτανει 100% χρηση)

Το πρωτο λαπτοπ ειναι Dell G3 3579 & το δευτερο ειναι Lenovo Ideapad 310.
Και τα δυο εχουν αγορασμενα, αυθεντικα windows 10 πανω.

Για το  Lenovo Ideapad 310 εχω αγορασει πριν 1-2χρονια εναν Samsung 860 EVO (φωτο 1) Απ οτι ειχα δει τοτε ηταν οκ με SATA.

Για το  Dell G3 3579 ψαχνω τωρα να αγορασω SSD. Απ'οτι βλεπω στο site της DELL εχει 

One M.2 2280 solid-state drive (SSD) PCIe 3x4 NVMe, up to 32 Gbps

οποτε σκεφτομαι για καποιον οπως πχ Samsung 980 SSD 500GB M.2 NVMe.

Εαν εχετε να προτεινετε κατι, η γνωριζετε καποια προσφορα, please let me know!

Η ερωτηση μου ειναι κυριως πως ακριβως θα γινει η διαδικασια αλλαγης του hdd σε ssd.
Εχω να κανω φορματ (πανω απο 10+ χρονια) απ τις εποχες που bootαραμε απο cd η usb! 😄
Λιγα βιντεο που ειδα, πλεον το φορματ, γινεται μεσα απο τα ιδια τα windows 10. 
Πχ Start > Settings > Update & security > Recovery και γινεται το φορματ απο εκει, με το κλειδι των windows κλπ.

Απλα δεν ειμαι σιγουρος ξηλωνοντας τον hdd πως ακριβως θα γινει η διαδικασια και πως θα bootαρει μετα απο τον 
ssd.
Εχω επισης αγορασει μια θηκη που κανει τον 
hdd εξωτερικο για να bootαρει απο εκει και να κανω μετα αντιγραφη/tranfer τα παντα, μαζι με το λογισμικο απο τον hdd στον ssd. (Αυτο ειδα σε μερικα βιντεο να προτεινουν και η θηκουλα αυτη ειχε μικρη αξια και ειπα οκ μπορει να χρησιμοποιηθει κ για τον hdd σαν εξωτερικο δισκο αργοτερα)

Συγνωμη αν σας μπερδεψα αλλα ειμαι κ γω λιγο μπερδεμενος, και μιας και πηρα επιτελους αποφαση να τα φτιαξω λιγο τα λαπτοπ (αγορασμενος σκληρος 2 χρονια πριν 😅) οσο ψαχνω σε βιντεος να ξεδιαλυνω το τοπιο, ειπα να ρωτησω και εδω για τα φωτα σας!

Ευχαριστω εκ των προτερων κ μονο που το διαβασατε! 😆

ssd1.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ είμαι πάλι! 🤪

1 ώρα πριν, vag0st είπε

Για το  Lenovo Ideapad 310 εχω αγορασει πριν 1-2χρονια εναν Samsung 860 EVO (φωτο 1) Απ οτι ειχα δει τοτε ηταν οκ με SATA.

Τον έχετε ακόμα στο κουτί και δεν τον έχετε εγκαταστήσει; Αν ναι, τι να πω... Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα απ' ότι το να ανοίξετε ένα λάπτοπ. 

1 ώρα πριν, vag0st είπε

Λιγα βιντεο που ειδα, πλεον το φορματ, γινεται μεσα απο τα ιδια τα windows 10. 
Πχ Start > Settings > Update & security > Recovery και γινεται το φορματ απο εκει, με το κλειδι των windows κλπ.

Αυτό γινόταν και στα 7 και δεν είναι format, είναι επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

1 ώρα πριν, vag0st είπε

Εχω να κανω φορματ (πανω απο 10+ χρονια) απ τις εποχες που bootαραμε απο cd η usb! 😄

Ακόμα ισχύει το USB. Για να κάνω το πρώτο μου φορμάτ πριν τέσσερα χρόνια πήρα ιδέες από αυτό τον οδηγό (στη περίπτωσή σας παρακάμπτετε κάποια βήματα).

1 ώρα πριν, vag0st είπε

οποτε σκεφτομαι για καποιον οπως πχ Samsung 980 SSD 500GB M.2 NVMe.

Πάρτε και ένα heatsink για το δίσκο γιατί αλλιώς...

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...