Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά router

lefwar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

ενδιαφέρομαι να αγοράσω ρούτερ για τον παρακάτω λόγο.

Θέλω να δώσω στην τηλεόραση καλύτερο σήμα wifi από αυτό που παίρνει αυτή τη στιγμή από το μόντεμ που βρίσκεται σε δευτερεύων δωμάτιο (γύρω στα 15 δείχνει το speedtest και 7-11 δείχνει το πρόγραμμα που κάνω streaming μέσω PC). Κοινώς καμία ελπίδα για 4K streaming. 

Περιμένω απάντηση από την Samsung για το εάν η τηλεόραση που έχω (UE43RU7092) διαθέτει 10/100 ή 1000 ethernet μήπως και το λύσω μόνο με powerline.

Μέσω ενός παλιού ρούτερ που έχω της πλάκας παίρνει IP 192.168.10.xxx χωρίς να έχω τη δυνατότητα να το αλλάξω σε IP 192.168.1.xxx ώστε να την αναγνωρίζει 

σαν δίκτυο ο υπολογιστής. Φαντάζομαι ότι κάποια συγκεκριμένα ρούτερ έχουν την επιλογή αυτή οπότε ψάχνω μόνο για τέτοια.

Κάθε λύση δεκτή. 

Επεξ/σία από lefwar
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλεις να κάνεις 4K streaming από υπολογιστή στο τοπικό δίκτυο (LAN) ή από το ιντερνετ;

Αν είναι μέσω LAN υπάρχει και η λύση του plex, με αυτό μπορείς να στριμάρεις τις ταινίες που έχεις στον υπολογιστή σου χωρίς να παίζει ρόλο σε ποιο υποδίκτυο βρίσκεται το wifi.

Παρόλα αυτά δεν έχω καταλάβει ακριβώς πως έχεις στήσει το δίκτυό σου. Αν μπορείς δώσε μας περισσότερες πληροφορίες.

Το ιδανικό είναι να τραβήξεις ένα καλώδιο από το κεντρικό σου router και να το συνδέσεις με ένα access point dual band κοντά στην τηλεόραση.

Δεν είμαι σίγουρος αν έχει gigabit LAN η samsung αλλά έχει σίγουρα 5ghz wifi το οποίο είναι αρκετό για 4Κ.

Επεξ/σία από The_Judas

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Η τηλεόραση βρίσκεται στο σαλόνι ενώ το μόντεμ σε άλλο δωμάτιο μαζί με τον υπολογιστή. Για να τραβήξω καλώδιο ούτε λόγος δυστυχώς. Δε βολεύει.

Επίσης η τηλεόραση δεν αναγνωρίζει το 5G δίκτυο οπότε θεώρησα ότι απλά δεν το υποστηρίζει.

Σχετικα με το plex, εγώ κανω streaming μέσω του UMS (Universal Media Server). Θεωρώ πως για να το δουν lan όλα τα προγράμματα θα πρέπει να μπορώ να δώσω

ip 192.168.1.xx όπως έχει και ο υπολογιστής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...