pink_glitter Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους! Έχω το εξής θέμα. Έχω διαγνωστεί εδώ και κάποια χρόνια με ADHD. Παλιότερα ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα σχετικά με την ικανότητα συγκέντρωσης μου. Τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να κουράζομαι και να μην μπορώ να ελέγξω τόσο το θέμα με την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίδραση στην απόδοση μου στην δουλειά, καθώς και στις σπουδές μου. Σκέφτομαι για φαρμακευτική αγωγή. Είναι διαθέσιμη όμως εδώ στην Ελλάδα τώρα; Διότι από ότι γνώριζα πριν από μερικά χρόνια δεν ήταν. Επίσης, όντας πλέον ενήλικη, σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ για την συνταγογράφηση, σε περίπτωση που τα σκευάσματα είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα;
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δεν γνωρίζω τι είναι αυτή η πάθηση. Αρχικά απευθύνεσαι σε κάποιον παθολόγο ώστε να σου κάνει εξετάσεις να σου γράψει την αγωγή και αν αυτός δεν μπορεί τότε να σε κατατοπισει σε κάποια καλύτερη ιατρική ειδικότητα.
antbyron Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 14 minutes ago, pink_glitter said: Καλησπέρα σε όλους! Έχω το εξής θέμα. Έχω διαγνωστεί εδώ και κάποια χρόνια με ADHD. Παλιότερα ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα σχετικά με την ικανότητα συγκέντρωσης μου. Τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να κουράζομαι και να μην μπορώ να ελέγξω τόσο το θέμα με την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίδραση στην απόδοση μου στην δουλειά, καθώς και στις σπουδές μου. Σκέφτομαι για φαρμακευτική αγωγή. Είναι διαθέσιμη όμως εδώ στην Ελλάδα τώρα; Διότι από ότι γνώριζα πριν από μερικά χρόνια δεν ήταν. Επίσης, όντας πλέον ενήλικη, σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ για την συνταγογράφηση, σε περίπτωση που τα σκευάσματα είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα; Απευθύνεσαι σε ψυχίατρο. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην υπάρχουν φάρμακα και στην Ελλάδα. Απ 'ότι γνωρίζω στην Αμερική δίνουν adderall συνήθως, αλλά υπάρχουν πολλά φάρμακα σχετικά, κάποιο παρεμφερές θα υπάρχει στην Ελλάδα. Καλό κουράγιο.
Αντώνης Τ. Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν γνωρίζω τι είναι αυτή η πάθηση. Αρχικά απευθύνεσαι σε κάποιον παθολόγο ώστε να σου κάνει εξετάσεις να σου γράψει την αγωγή και αν αυτός δεν μπορεί τότε να σε κατατοπισει σε κάποια καλύτερη ιατρική ειδικότητα. ΔΕΠΥ στα ελληνικά. Διαταραχή ελλειματικής προσοχής με υπερκινητικότητα. Από μικρά παιδιά διάγνωση σε συνεργασία με ψυχολόγο και διάφορες τεχνικές θεραπείες. Φαρμακευτική αγωγή από ψυχίατρο νομίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις