Panagiotis 7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει. Μετά από συναρμολογηση του pc με βγάζει στο λογοτυπο του bios αλλά δεν με αφήνει να κάνω τίποτα άλλο.Ξέρουμε τι μπορεί να φταίει? Μητρική a320m gigabyte, ryzen 5 2400g και σκληρός δισκος nvme 250gb δισκος.Να σημειώσω ότι έχω ένα πληκτρολόγιο που σύνδεσα επάνω rgb και δείχνει ότι δεν δουλεύει ενώ τα φωτάκια ανάβουν. Στο δικό μου σύστημα παίζει κανονικά το πληκτρολόγιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2021 από Panagiotis 7
BadBoy Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Αυτό που δείχνεις δεν είναι το BIOS, αλλά το λογότυπο που δείχνει στο ξεκίνημα. Με το delete μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις; Beeper έχεις βάλει επάνω για να δεις μήπως βγάζει κάποιο συγκεκριμένο σφάλμα;
masteripper Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Ξήλωσε ότι έχεις και βάλε μονο 1 πληκτρολόγιο ΑΠΛΟ και 1 ποντίκι...και δες.
Panagiotis 7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Ναι έχεις δίκιο είναι το λογότυπο. Δεν με αφήνει να μπω πουθενά. Πατάω το delete και όλα τα υπόλοιπα κουμπιά αλλά είναι νεκρό. Beeper δεν έχω για να βάλω 1 λεπτό πριν, masteripper είπε Ξήλωσε ότι έχεις και βάλε μονο 1 πληκτρολόγιο ΑΠΛΟ και 1 ποντίκι...και δες. Ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι έχω βάλει. Αυτά που χρησιμοποιώ στο δικό μου pc και ξέρω ότι παίζουν. Είναι rgb ανοίγουν τα λαμπάκια απο τα περιφερειακα αλλά δεν με αφήνει να επιλέξω τίποτα. Λες και είναι νεκρά και αυτά. 22 λεπτά πριν, BadBoy είπε Αυτό που δείχνεις δεν είναι το BIOS, αλλά το λογότυπο που δείχνει στο ξεκίνημα. Με το delete μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις; Beeper έχεις βάλει επάνω για να δεις μήπως βγάζει κάποιο συγκεκριμένο σφάλμα;
masteripper Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μην βάλεις μουράτα RGB ...βάλε της οκάς..το έχουμε ξαναδεί το έργο και χρειαζόταν ρύθμιση νομίζω στο πληκτρολόγιο για να παίξει...1 απλό USB πληκτρολόγιο μη σου πω και PS/2 και 1 ποντικάκι πάλι απλό..
Panagiotis 7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, masteripper είπε Μην βάλεις μουράτα RGB ...βάλε της οκάς..το έχουμε ξαναδεί το έργο και χρειαζόταν ρύθμιση νομίζω στο πληκτρολόγιο για να παίξει...1 απλό USB πληκτρολόγιο μη σου πω και PS/2 και 1 ποντικάκι πάλι απλό.. Δεν έχω αυτή την επιλογή αυτή την στιγμή για να το κάνω
Silverage Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Παλιά είχε τύχει και σε μένα παρόμοιο κόλλημα και δεν μπορούσα να βρώ με τίποτα τί έφταιγε. Τελικά είχαν στραβώσει κάποια πινάκια απο τη motherboard. Δοκίμασε να ξανακουμπώσει μνήμες, κάρτα γραφικών, δίσκους κλπ να δεις μπας και φτιάξει. 1 1
nickol-us Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Αποσύνδεσε όλα τα περιφερειακά εκτός των απαραιτήτων (mouse/keyboard), αποσύνδεσε και τους σκληρούς και δες τι κάνει. Δοκίμασε να παίξεις με τις μνήμες, μια/μια, αλλαγή θέσης κτλ Δοκίμασε να μπεις στο bios, βεβαιώσου οτι Mouse/keyboard δουλεύουν σε άλλο μηχάνημα. Απενεργοποίησε το quiet boot μήπως βρεις που κολλάει. 1
hp8 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Panagiotis 7 είπε Μετά από συναρμολογηση του pc με βγάζει στο λογοτυπο του bios αλλά δεν με αφήνει να κάνω τίποτα άλλο δοκίμασε να βγάλεις τη μπαταρία και ενα CLR_CMOS μήπως βοηθησει Spoiler 1
Τέρης Α. Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Panagiotis 7 είπε Μετά από συναρμολογηση του pc Το στήσατε πρώτη φορά τώρα; Αν ναι, βάλατε ακριβώς τους αποστάτες που χρειάζεται το καθετί του υπολογιστή; Αν υπάρχει κάποιος που περισσεύει μπορεί να κάνει τη ζημιά (βραχυκύκλωμα). 3 ώρες πριν, Panagiotis 7 είπε Μητρική a320m gigabyte Ποιο συγκεκριμένα; Όλο το μοντέλο.
Panagiotis 7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Το στήσατε πρώτη φορά τώρα; Αν ναι, βάλατε ακριβώς τους αποστάτες που χρειάζεται το καθετί του υπολογιστή; Αν υπάρχει κάποιος που περισσεύει μπορεί να κάνει τη ζημιά (βραχυκύκλωμα). Ποιο συγκεκριμένα; Όλο το μοντέλο. Η μητρική είναι μεταχειρισμενη πριν από το τωρινό στήσιμο δούλευε κανονικά όμως. Το μοντέλο ειναι a320m-s2h gigabyte 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Αποσύνδεσε όλα τα περιφερειακά εκτός των απαραιτήτων (mouse/keyboard), αποσύνδεσε και τους σκληρούς και δες τι κάνει. Δοκίμασε να παίξεις με τις μνήμες, μια/μια, αλλαγή θέσης κτλ Δοκίμασε να μπεις στο bios, βεβαιώσου οτι Mouse/keyboard δουλεύουν σε άλλο μηχάνημα. Απενεργοποίησε το quiet boot μήπως βρεις που κολλάει. Όταν εννοείς quiet boot φίλε μου τι εννοείς? Τα υπόλοιπα τα δοκίμασα που είπες και πάλι κάνει το ίδιο. 1 ώρα πριν, Silverage είπε Παλιά είχε τύχει και σε μένα παρόμοιο κόλλημα και δεν μπορούσα να βρώ με τίποτα τί έφταιγε. Τελικά είχαν στραβώσει κάποια πινάκια απο τη motherboard. Δοκίμασε να ξανακουμπώσει μνήμες, κάρτα γραφικών, δίσκους κλπ να δεις μπας και φτιάξει. Κάρτα γραφικών δεν έχει το σύστημα. Θα δοκιμάσω με τα υπόλοιπα να το κανω
Τέρης Α. Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Panagiotis 7 είπε Η μητρική είναι μεταχειρισμενη πριν από το τωρινό στήσιμο δούλευε κανονικά όμως. Είχε και τον ίδιο επεξεργαστή και μνήμες;
Panagiotis 7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Είχε και τον ίδιο επεξεργαστή και μνήμες; Επεξεργαστή ναι μνήμες όχι
nickol-us Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Panagiotis 7 είπε Όταν εννοείς quiet boot φίλε μου τι εννοείς? Τα υπόλοιπα τα δοκίμασα που είπες και πάλι κάνει το ίδιο. Εφόσον καταφέρεις να μπεις στο bios να απενεργοποιήσεις τη ρύθμιση που σε κάνει να βλέπεις το λογότυπο της gigabyte αντί των system check του bios. Θα πρέπει να μπεις σε advanced mode και κάπου στα boot options θα δεις κάποια επιλογή, silent boot, quiet boot ή αν είδα καλά και σε κάτι video "full screen logo show" Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2021 από nickol-us
triplex1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Οι μνημες που εβαλες φταινε βγαλε και δοκιμασε μια μια αν θα σ'ανοιξει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα