bill999r Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, nik0laus είπε To πρόβλημα που βγάζουν τα ψαλίδια δεν αφορά συνήθως στο μεταλλικό τους μέρος αλλά στα ελαστικά παρεμβυσματα (silent blocks) που έχουν κατά κανόνα ενσωματωμένα (σε σχετικά πολύ λίγα μοντέλα αλλάζουν) και στα μπαλλάκια που συνδεονται στα ακραξόνια. Εκεί πονάνε τα ιμιτασιον και τα χαμηλής ποιότητας (άρα και τιμής αφτερμαρκετ)... Τα καλά aftermarket/upgrade είναι πολλές φορές και ακριβότερα από τα γνήσια γιατί ακριβώς είναι πιο ενισχυμένα σε αυτά τα μέρη του ψαλιδιού... Αυτό δεν το ήξερα. Στο δικό μου για παράδειγμα όλα αλλάζουν κ αυτόνομα. Όποτε σίγουρα παίζει αυτό που λες Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από bill999r
PLACEBO_89 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, bill999r είπε Ότι πληρώνεις παίρνεις.... τόσο απλά. Όμως καλό είναι να μην πέφτουμε στην παγίδα κ πληρώνουμε για ανταλλακτικά παράλογα υψηλά ποσά. Τα τελευταία χρόνια επιλέγω συνειδητά αφτερμαρκετ ανταλλακτικά επωνύμων εταιριών. Αλλαζω ψυγειο νερου και το μαγαζι, μου προτεινει μια μαρκα που βγαζει μονο ψυγεια! Αφου το εψαξα και γω τους εμπιστευτηκα και το εβαλα! Μια βδομαδα πριν ληξει η εγγυηση(1 χρονο) του ψυγειου βλεπω στο πανω μερος υγρασια!!! Δεν αξιζε να το φτιαξω με την εγγυηση γιατι επρεπε να το εβγαζε ο μαστορας και να το πηγαινα εγω στο μαγαζι. Το μαγαζι με την σειρα του να το εστελνε στον προμηθευτη.Ο προμηθευτης να το δει για να δωσει εγκριση να μου δωσουν αλλο ψυγειο! Δηλαδη θα ετρωγα τρεξιμο συν το αμαξι καποιες μερες θα εμενε μεσα στο συνεργειο! Λεω τωρα την εφαγα μπηκα μεσα..!!! Ρωταω απο περιεργεια την αντιπροσωπεια να δω τι τιμη θα μου δωσει και μου δινει μια τιμη 40ευρω παραπανω απο την τιμη που πληρωσα εγω. Και φτανω στο προκειμενο οταν τους ρωτησα τι ψυγειο βαζουν μου ειπαν το ιδιο που εβαλα και γω!!! Μετα τους ειπα την αληθεια και μου λενε απλα σου εκατσε! Δηλαδη θα πληρωνα 40ευρω παραπανω και θα ειχα 1 χρονο πραγματικη εγγυηση!!! Αυτο βεβαια ειναι μια μεμονωμενη περιπτωση γιατι παντα εγω παιρνω τα ανταλλακτικα και μου βγαινει VFM!!!
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, bill999r είπε Εγώ φίλε μου θα ρισκάρα με τα ψαλίδια κ θα τα αγόραζα. Άλλωστε σίδερα είναι τι πρόβλημα μπορούν να βγάλουν;;; Ψαλίδια είναι τι να βγάλουν;Να χαλάσει η γεωμετρία του μπροστινου συστήματος που μπορεί να επηρεάσει απο τα λάστιχα να τρώγονται λάθος ,το φρενάρισμα,το τιμόνι και γενικότερα την συμπεριφορά του αμαξιού. Ασε που ότι και να βάλεις τα εργατικά θα είναι τα ίδια οπως και η ευθυγράμμιση. 1
bill999r Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ψαλίδια είναι τι να βγάλουν;Να χαλάσει η γεωμετρία του μπροστινου συστήματος που μπορεί να επηρεάσει απο τα λάστιχα να τρώγονται λάθος ,το φρενάρισμα,το τιμόνι και γενικότερα την συμπεριφορά του αμαξιού. Ασε που ότι και να βάλεις τα εργατικά θα είναι τα ίδια οπως και η ευθυγράμμιση. Εντάξει ρε συ, δεν του είπα να πάρει στραβά no name της κακιάς ώρας. Φτηνά επώνυμα με 2 χρόνια εγγύηση κοιτάει ο άνθρωπος.
papoys1 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Είναι και θέμα τύχης ρε παιδιά. Είχα αλλάξει παλαιά ψαλίδια έβαλα SWAG που δίνονται για καλά aftermarket Γερμανικά σε opel vecrta αλλά σε κανένα χρόνο έβγαλαν φοβερό τρίξιμο. Δεν είχαν πρόβλημα πέραν του τριξίματος όπως μου είπε ο μάστορας αλλά δεν μπορούσα να τα ακούσω και πήγα σε αλλαγή. Έβαλα τα febi και αυτά after market τα οποία βγήκαν πολύ καλύτερα. Μετά από δύο χρόνια δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Σαν τα γνήσια τα αρχικά του αυτοκινήτου κατά τη γνώμη μου ότι και να βάλεις δεν θα είναι τα ίδια. 1
bill999r Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Για Opel συμφωνώ. Κ εγώ με τα γνήσια ανταλλακτικά ποτέ δεν είχα κανένα θέμα πέρα από έναν θερμοστάτη που κόλλησε ανοικτός κ τον άλλαξα εντός εγγύησης. Στα Renault όμως για παράδειγμα κάποια αφτερμαρκετ είναι καλύτερο από τα εργοστασιακά. Συγκεκριμένα σε clio που είχα άλλαξα τα γρανάζια των εκκεντροφόρων με αφτερμαρκετ γτ τα εργοστάσιακα δεν ήταν μασιφ και μετά από χρόνια ξεκολλούσαν τα δόντια κ σου έκανε τις βαλβίδες σούπα. 1
nemom Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το γνήσιο είναι αυτό που έχει το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μπορεί να έχει και σήμα του κατασκευαστή του εξαρτήματος αλλά όχι απαραίτητα. Ο,τιδήποτε δε φέρει σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το λες ιμιτασιόν-aftermarket. Εγώ τώρα ποτέ δεν κατάλαβα τη διαφορά ανάμεσα σε ιμιτασιόν και aftermarket. Όλοι aftermarket είναι και όλοι κάνουν απομίμηση του γνήσιου εξαρτήματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η διαφορά είναι πως κάποιοι aftermarket κατασκευαστές είναι και προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι κατασκευαστές αυτοί παράγουν το εξάρτημα αλλά και μπορεί να το διαθέτουν και ελεύθερα στον τελικό καταναλωτή με το δικό τους σήμα. «Απομίμηση» του «γνησίου» χωρις το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και άλλοτε συμβαίνειι aftermarket κατασκευαστές να εξειδικεύονται και στην βελτίωση. Βελτίωση της κατασκευής και βεντίωση της απόδοσης. Και τέλος υπάρχουν και τυχάρπαστοι ι aftermarket κατασκευαστές που πουλάνε φτήνια και μόνο. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2021 από nemom 1
Dantε Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Προσωπικα θα εψαχνα να δω ποιος φτιαχνει τα μαμα και θα επαιρνα αυτα. Πχ αλλαξα ψυγειο στο δικο μου το καλοκαιρι,το γνησιο το χρεωναν 300Ε.Ξυλωσα το παλιο και ειδα οτι ηταν Densο που πωλειται στην αγορα γυρω στα 80-90Ε...Δηλαδη θα πληρωνα καπελο 210Ε για να εχει το αυτοκολλητο της εταιρειας. Τελικα εβαλα ενα Nissens που μου προτειναν... 1
nemom Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Dantε είπε Προσωπικα θα εψαχνα να δω ποιος φτιαχνει τα μαμα και θα επαιρνα αυτα. Αυτό ακριβώς είναι για μένα η βέλτιστη λύση. Αν ξέρεις ότι μπουζί μαμά τα φτιάχνει η NGK, Beru κλπ ότι φρένα μαμά τα φτιάχνει η ATE, TRW-Lucas κλπ ότι μπαταρία μαμά τη φτιάχνει η VARTA, Exide κλπ ότι μαμά αντλία καυσίμου τη φτιάχνει η Delphi, Bosch, VDO κλπ ότι φιλτρο αέρα μαμά το φτιάχνει η MANN-FILTER κλπ ότι το ρελέ μαμά το φτιάχνει η HELLA, Bosch κλπ ότι το κλιματιστικό το φτιάχνει η Valeo κλπ πας και ψάχνεις ποιός είναι ο κατασκευαστης του γνήσιου ανταλλακτικού και ψωνίζεις αυτό ακριβώς aftermarket
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα