Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thephotoshoped είπε

Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι ούτε μπορούμε να συγκρίνουμε windows / Mac ram management. Το MacBook είναι με i7 και όχι M1 κάτι το οποίο έχει χαοτικές διάφορες. Για αυτό ρωτάω εάν κάποιος δουλεύει με M1 σε 8gb και πιστεύει ότι επαρκεί . 

Μα δουλεύεις σε περιβάλλον μακ ήδη.

Δεν ρώτησες αν ο m1 ειναι καλυτερος απο τον i7 (ειναι), ρώτησες αν φτάνουν τα 8gb. Απλά δες πόση ραμ χρησιμοποιείς κατά την εργασία σου.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε

Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι ούτε μπορούμε να συγκρίνουμε windows / Mac ram management. Το MacBook είναι με i7 και όχι M1 κάτι το οποίο έχει χαοτικές διάφορες. Για αυτό ρωτάω εάν κάποιος δουλεύει με M1 σε 8gb και πιστεύει ότι επαρκεί . 

Ανάλογα. 

Σε macbook air m1 8GB Ram ειναι οριακα. 

Η χρήση που κανει η σύζυγος μου ειναι να ανοιγει εναν browser (οχι Safari) με 6-7 tabs για να παρακολουθήσει online μαθήματα, ενα whatsapp και αναλογα το μαθημα ανοίγει και zoom. 

Σε πληροφορώ οτι εχει γραψει αρκετά η swap στο δισκο. Δεν το παίρνεις χαμπαρι γιατι ειναι γρήγορος ο δίσκος αλλα εγω προσωπικα περιμένω να δω πότε θα τα τιναξει ο σκληρός και μαζι ολο το laptop. Δυστυχώς ειναι ολα μαζι κολλημένα. 

Ολα αυτα σε εναν χρήστη που δεν μπορει να χειριστει πανω απο 3 ανοιχτά προγραμματα. 

Ποσο λιγότερη χρήση να κάνει καποιος σε ενα λαπτοπ των 1200 ευρώ (οταν το αγορασαμε);; ;

Εν έτη 2021->2022 θεωρώ τα 16GΒ το minimum. Στο δικο μου εχω 32GB και παντα απενεργοποιώ το page file ή τη swap. 

Τέλος να πω οτι παραπάνω λεφτα για ram θα έδινα, παρανω λεφτα για να πάρω 512GB δισκο δεν θα έδινα, βαζεις σε μια usb-c οσο σκληρό τραβάει η όρεξη σου. 

Υ. Γ. Το zoom τρωει τη μπαταρια με το κουταλι. 

Επεξ/σία από dbrillis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Ανάλογα. 

Σε macbook air m1 8GB Ram ειναι οριακα. 

Η χρήση που κανει η σύζυγος μου ειναι να ανοιγει εναν browser (οχι Safari) με 6-7 tabs για να παρακολουθήσει online μαθήματα, ενα whatsapp και αναλογα το μαθημα ανοίγει και zoom. 

Σε πληροφορώ οτι εχει γραψει αρκετά η swap στο δισκο. Δεν το παίρνεις χαμπαρι γιατι ειναι γρήγορος ο δίσκος αλλα εγω προσωπικα περιμένω να δω πότε θα τα τιναξει ο σκληρός και μαζι ολο το laptop. Δυστυχώς ειναι ολα μαζι κολλημένα. 

Ολα αυτα σε εναν χρήστη που δεν μπορει να χειριστει πανω απο 3 ανοιχτά προγραμματα. 

Ποσο λιγότερη χρήση να κάνει καποιος σε ενα λαπτοπ των 1200 ευρώ (οταν το αγορασαμε);; ;

Εν έτη 2021->2022 θεωρώ τα 16GΒ το minimum. Στο δικο μου εχω 32GB και παντα απενεργοποιώ το page file ή τη swap. 

Τέλος να πω οτι παραπάνω λεφτα για ram θα έδινα, παρανω λεφτα για να πάρω 512GB δισκο δεν θα έδινα, βαζεις σε μια usb-c οσο σκληρό τραβάει η όρεξη σου. 

Υ. Γ. Το zoom τρωει τη μπαταρια με το κουταλι. 

απο που γινεται να απενεργοποιεισεις στο mac page file kai swap?

Επεξ/σία από marios1515
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nighthawk6969 είπε

Μα δουλεύεις σε περιβάλλον μακ ήδη.

Δεν ρώτησες αν ο m1 ειναι καλυτερος απο τον i7 (ειναι), ρώτησες αν φτάνουν τα 8gb. 

Δημοσ.

ΟΚ τωρα είδα οτι ειναι το 512 gb, οπότε είναι καραπροσφορά.....οτι σχόλιο έκανα παραπάνω είναι για το 256 , οπότε ειναι προσφοράρα η τιμή για το 512. Ας πούμε εγω, το έχω για  κυρίως για work at home, Citrix δουλειά, browsing, office YouTube, Netflix, cosmos tv με ενα 32αρι μονιτορ 4k. Παρόλα αυτα πήρα και εναν εξωτερικό SSD και μάλιστα τον πιο γρήγορο που υπήρχε στα 110 ευρω 1 tb. Τωρα......αν τρέξω disk magic στον εσωτερικό παίρνω τα αποτελέσματα που βλέπετε.....και στον εξωτερικό αυτά που επίσης βλέπετε.....άρα αξίζει με τα 1000 να πάρετε το 512 σε αυτή την τιμή. Σε οτι αφορα τα 8gb , θέλω να πώ οτι ο τρόπος που δουλεύει το MacOS είναι πολύ διααφορετικός και επίσης ο τρόπος που δουλεύει η unified μνημη πολύ διαφορετικός. Αρα πιστευω οτι για το 99% απο εμάς που δεν παίζουμε παιχνίδια στον υπολογιστή (βεβαια και τα dirt rally παιζω και το Eurotruck simulator παιζω...αλλα έχω και xbox series x....οποτε δεν παίζω απο υπολογιστή) τα 8gb είναι....πάρα πολλά και θα το καταλάβετε δουλεύοντας με το μηχάνημα. Για να το πώ απλα....το Mac mini 8gb είναι 4 φορές πιο γρήγορο απο το iMac 27 i7 του 2013 που είχα με 32 gb μνημης και ssd που του είχα βάλει (εσωτερικό). Οπότε αν ξέρετε γιατι παίρνετε ενα Mac....είναι ευκαιριάρα. Ειδικά τωρα που έφτιαξαν το bluetooth στο macOS Monterey , γιατι κάποια θέματα με το bluetooth με ταλαιπώρησαν , όπως και όλους τους ιδιοκτήτες.   

Screenshot 2021-11-24 at 6.23.22 AM.png

Screenshot 2021-11-24 at 6.24.37 AM.png

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, marios1515 είπε

απο που γινεται να απενεργοποιεισεις στο mac page file kai swap?

Συγνωμη δεν ημουν ξεκαθαρος. Δεν ειμαι χρηστης MacOs και δεν γνωριζω πως γινετε να το απενεργοποιησεις.
Η εμπειρια μου στο Macbook Air m1 8G ειναι απο το laptop  της συζυγου.

Δημοσ.

Το 512gb 8gb ram τους τελευταίους 4 μήνες δεν είχε σε κανένα amazon 760 ευρώ, το φθηνότερο ήταν πριν 2 μήνες στο Ολλανδικό, όπου έπεσε στα 840€ για μια βδομάδα.

Δημοσ.

@nighthawk6969

Σε αρκετες εργασίες ο m1 είναι πιο γρήγορος από i7 και φυσικά ανάλογα για ποιον i7 μιλάμε.

Σε video editing και προγράμματα όπως davinci resolve και final cut pro είναι σαφώς πιο γρήγορος ο m1 από ότι ο i7 του περσινού MacBook pro.

Έχει άπειρα βίντεο όπου μπορείς να το διαπιστώσεις. Αν αναφέρεσαι σε παιχνίδια φυσικά και ο i7 είναι προτιμότερος.

Οποτε δεν είναι αντικειμενικά ταχύτερος ο m1 από i7 ή αντίστροφα, παρά μόνο σε συγκεκριμένη χρήση/πρόγραμμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, prefuse είπε

@nighthawk6969

Σε αρκετες εργασίες ο m1 είναι πιο γρήγορος από i7 και φυσικά ανάλογα για ποιον i7 μιλάμε.

Σε video editing και προγράμματα όπως davinci resolve και final cut pro είναι σαφώς πιο γρήγορος ο m1 από ότι ο i7 του περσινού MacBook pro.

Έχει άπειρα βίντεο όπου μπορείς να το διαπιστώσεις. Αν αναφέρεσαι σε παιχνίδια φυσικά και ο i7 είναι προτιμότερος.

Οποτε δεν είναι αντικειμενικά ταχύτερος ο m1 από i7 ή αντίστροφα, παρά μόνο σε συγκεκριμένη χρήση/πρόγραμμα.

Ποιος ειπε κατι αντιθετο ?

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, nighthawk6969 είπε

Ποιος ειπε κατι αντιθετο ?

Λάθος δικο μου, διάβασα που είναι και νόμιζα αναφέροσουν στον i7.

Δημοσ.

Το mini καταλαβαίνω οτι θεωρείται σταθερός υπολογιστής και δεν μπορεί να αγοραστεί με απαλλαγή ΦΠΑ, σωστά ;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, thephotoshoped είπε

Απόλυτα αρκεί, το πατάει κάτω το οποιοδήποτε μοντέλο Intel , προχώρα

54 λεπτά πριν, iceman είπε

Το mini καταλαβαίνω οτι θεωρείται σταθερός υπολογιστής και δεν μπορεί να αγοραστεί με απαλλαγή ΦΠΑ, σωστά ;

Γιατί όχι;

Δημοσ.

3 hours ago, iceman said:

Σωστά, τιμολόγιο με ΦΠΑ μόνο, δεν υπάγεται στο ΠΟΛ150

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...