Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε

Το ψάχνω και εγώ αλλά δεν το βρήκα πουθενά έτοιμο . Μόνο στο e-Mac που είναι build to order . 

υπάρχει στο mediamarkt 1TB/16 αλλά διπλά λεφτά.. αξίζει? (1.669 συγκεκριμένα)

Επεξ/σία από spacestar
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι έχουμε OSX νομίζω μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα 8gb RAM είναι υπερ αρκετά για οποιαδήποτε οικιακή και επαγγελματική χρήση (εδώ με ένα αστεράκι, για δουλειές γραφείου κυρίως, γιατί για προγραμματισμό οκ, μπορεί να μη φτάνουν). Εδώ το macbook air μου από το 2012 τη παλεύει ακόμα με 8GB RAM... Όπως και να χει, για το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά, η τιμή αυτή είναι πολύ καλή.

UPDATE: Εύκολα έδινα το macbook air μου για το mac mini, γιατί πλέον δε το χρησιμοποιώ πολύ λόγω macbook pro δουλειάς.

Επεξ/σία από thanasis00
  • Like 3
Δημοσ.

Πριν 8 μήνες περιπου το πηρα απο τον Γερμανο με επιστροφή eurobank με 20% επιστροφή. Αρα μην πέσετε με τα μούτρα αν δεν το βιάζεστε.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Όσοι έχουμε OSX νομίζω μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα 8gb RAM είναι υπερ αρκετά για οποιαδήποτε οικιακή και επαγγελματική χρήση (εδώ με ένα αστεράκι, για δουλειές γραφείου κυρίως, γιατί για προγραμματισμό οκ, μπορεί να μη φτάνουν). Εδώ το macbook air μου από το 2012 τη παλεύει ακόμα με 8GB RAM... Όπως και να χει, για το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά, η τιμή αυτή είναι πολύ καλή.

UPDATE: Εύκολα έδινα το macbook air μου για το mac mini, γιατί πλέον δε το χρησιμοποιώ πολύ λόγω macbook pro δουλειάς.

Ισχύει αν και στον iMac m1 μου τελικά έβαλα 16gb ram

Δημοσ.
4 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Επαγγελματική χρήση: περνάω τιμές σε εξελακια 😂😂😂

Φυσικά αναφερομαι σε πιο απαιτητική εργασία (δεν τολμω να σηκώσω node js, maven kai docker με 8gb ουτε σε unix).

Δημοσ.

Αφήστε τι θα βγει κι αν βγει και κυρίως πότε θα έρθει Ελλάδα. Υπάρχει τεράστιο θέμα με επεξεργαστές, ακόμα και η Apple έχει θέματα. Σου κάνει, το πήρες. Ανακοίνωση Μάρτιο σημαίνει στα καταστήματα της Αμερικής Απρίλιο - Μάιο οπότε Ελλάδα καλό καλοκαίρι αν είσαι τυχερός. Αλλιώς τέτοια εποχή το 2022 θα ψάχνεις να το βρεις και θα έχει τιμή καλή αλλά όχι διαθεσιμότητα.

Ο Γερμανός έχει -15% επιστροφή στα iPhone 13 αλλά δεν έχει προιόν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, nighthawk6969 είπε

Επαγγελματική χρήση: περνάω τιμές σε εξελακια 😂😂😂

Φυσικά αναφερομαι σε πιο απαιτητική εργασία (δεν τολμω να σηκώσω node js, maven kai docker με 8gb ουτε σε unix).

Εγω μια χαρά σηκώνω docker και nodejs στο 2012 air μου. Τώρα για maven δε γνωρίζω, αλλά δε νομίζω να ζοριστει κιόλας. Μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει αρκετά τα m1 να δεις ότι δε μασάνε όσο νομίζεις. Επίσης επαγγελματική χρήση δεν είναι μόνο το excel, αλλά δε θα επεκταθω σε αυτό παραπάνω. 

Όπως και να χει, αν δε σου αρέσει, προσπερνάς. Καλό βράδυ.

Επεξ/σία από thanasis00
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thanks για την ενημέρωση, όχι άσχημη τιμή με την επιστροφή, έπεσε η παραγγελία.

Επεξ/σία από Gataros
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Εγω μια χαρά σηκώνω docker και nodejs στο 2012 air μου. Τώρα για maven δε γνωρίζω, αλλά δε νομίζω να ζοριστει κιόλας. Μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει αρκετά τα m1 να δεις ότι δε μασάνε όσο νομίζεις. Επίσης επαγγελματική χρήση δεν είναι μόνο το excel, αλλά δε θα επεκταθω σε αυτό παραπάνω. 

Όπως και να χει, αν δε σου αρέσει, προσπερνάς. Καλό βράδυ.

Τι σχέση έχει το αν μασάνε τα m1 με το αν δεν φτάνει η ραμ για να σηκώσω το περιβάλλον δουλειάς μου?

Το να μπει στην swap (δηλαδή να τα φορτώσει στον nvme) το θεωρώ απαράδεκτο. Ειδικά από την στιγμη που είναι όλα soldered και οταν σου πεθάνει, παει ολο το μηχάνημα σε πράσινο καδο.

Πολυ ωραία τσιπακια ειναι τα m1 btw, από τα λίγα πράγματα που παραδέχομαι την Apple

Επεξ/σία από nighthawk6969
Δημοσ.

Για photo editing πιστεύετε επαρκεί με 8gb ram ; Αυτή τη στιγμή δουλεύω σε MacBook Pro 16” 2020 16gb ram . 
Χρειαομαι όμως οπωσδήποτε μια μεγαλύτερη οθόνη και γενικά την φορητότητα του λαπτοπ. Θα το προτείνατε για lightroom / photoshop ; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nighthawk6969 είπε

Τι σχέση έχει το αν μασάνε τα m1 με το αν δεν φτάνει η ραμ για να σηκώσω το περιβάλλον δουλειάς μου?

Πολυ ωραία τσιπακια ειναι τα m1 btw, από τα λίγα πράγματα που παραδέχομαι την Apple

Ό,τι σχέση έχει και το excel με την επαγγελματική χρήση :)

Κατανοώ τον προβληματισμό σου, αλλά δε θέλουν όλοι πάνω από 8gb RAM για να δουλέψουν...! Γι αυτό και το συζητάμε εδώ, καθώς αυτό το μηχάνημα μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος επαγγελματικών αναγκών για πολλούς χρήστες, ακόμα και για development με εργαλεία που δε ξεπερνούν τα 8gb RAM. No hard feelings, cheers.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε

Για photo editing πιστεύετε επαρκεί με 8gb ram ; Αυτή τη στιγμή δουλεύω σε MacBook Pro 16” 2020 16gb ram . 
Χρειαομαι όμως οπωσδήποτε μια μεγαλύτερη οθόνη και γενικά την φορητότητα του λαπτοπ. Θα το προτείνατε για lightroom / photoshop ; 

Κοίτα εγώ στα windows όταν ανοίγω ps, lr ειναι στο 80% των 16gb. Δεν συζηταω να ανοιξω και κάποιο από τα topaz...

Μπορείς αφού έχεις ήδη mac να δεις πόση ραμ σου κρατάει κατα το workflow σου. Αν ειναι πάνω από 8gb την πηρες την απάντηση.

4 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Ό,τι σχέση έχει και το excel με την επαγγελματική χρήση :)

Κατανοώ τον προβληματισμό σου, αλλά δε θέλουν όλοι πάνω από 8gb RAM για να δουλέψουν...! Γι αυτό και το συζητάμε εδώ, καθώς αυτό το μηχάνημα μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος επαγγελματικών αναγκών για πολλούς χρήστες, ακόμα και για development με εργαλεία που δε ξεπερνούν τα 8gb RAM. No hard feelings, cheers.

Hard feelings θα ειχα μονο αν αγόραζα μηχάνημα με κολλημένα 8gb και 500gb nvme 😭

Καλό βράδυ

Επεξ/σία από nighthawk6969
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nighthawk6969 είπε

Κοίτα εγώ στα windows όταν ανοίγω ps, lr ειναι στο 80% των 16gb. Δεν συζηταω να ανοιξω και κάποιο από τα topaz...

Μπορείς αφού έχεις ήδη mac να δεις πόση ραμ σου κρατάει κατα το workflow σου. Αν ειναι πάνω από 8gb την πηρες την απάντηση.

Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι ούτε μπορούμε να συγκρίνουμε windows / Mac ram management. Το MacBook είναι με i7 και όχι M1 κάτι το οποίο έχει χαοτικές διάφορες. Για αυτό ρωτάω εάν κάποιος δουλεύει με M1 σε 8gb και πιστεύει ότι επαρκεί . 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...