Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, θελω να κανω repaste το λαπτοπ (Alienware M15 R1) μιας κα το εχω 3 χρονια σχεδον ετσι και εχει αρχισει κ ψηνεται αρκετα.
Επειδη δεν το εχω ξανακανει ποτε και δν εχω ιδεα, περαν του οτι βρισκω απο video-tutorials, ειπα να ρωτησω τη γνωμη σας.
Ποια παστα να παρω? Χρειαζεται και αλλαγη των thermal pads? 
Ψαχνω κατι καλο κ ποιοτικο, να κανει καλη δουλεια.
Βρισκομαι Αγγλια, οποτε η αγορα μπορει να γινει απο Amazon, κλπ καταστηματα εδω.

Οποιαδηποτε συμβουλη, γνωμη, η προταση (βιντεο, οδηγιες κλπ) ειναι ευπροσδεκτη, μιας και οπως ειπα δεν το χω ξανακανει. 

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.

Μήπως καλύτερα να το πηγαίνατε σε κάποιο μαγαζί να κάνει τη δουλειά; Δεν είναι δύσκολο να γίνει (ανεπανόρθωτη) ζημιά. Αν ήταν σταθερός υπολογιστής τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Δημοσ.

Εγώ πάντως που έχω ανοίξει λάπτοπ αρκετές φορές η πάστα που χρησιμοποιώ είναι η MX και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Μήπως καλύτερα να το πηγαίνατε σε κάποιο μαγαζί να κάνει τη δουλειά; Δεν είναι δύσκολο να γίνει (ανεπανόρθωτη) ζημιά. Αν ήταν σταθερός υπολογιστής τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Τέλεια! Οτι ηθελα για confidence boost! 😂 Πανω που ειχα παρει την αποφαση να το προσπαθησω μονος μου, γιατι κ γω το φοβομουν αρκετα, και ειπα ποσο δυσκολο να ειναι, με λιγη προσοχη στα βιντεακια φαινεται παιχνιδακι!!
Anyway, περαν της πλακας, γιατι πιστευεις οτι μπορει να γινει ανεπανόρθωτη ζημιά? Που τιθεται κινδυνος? Υπαρχει κατι συγκεκριμενο που πρεπει να προσεξω?
Αν εχεις κατι στο μυαλο σου, please let me know!

11 ώρες πριν, GATE123 είπε

Εγώ πάντως που έχω ανοίξει λάπτοπ αρκετές φορές η πάστα που χρησιμοποιώ είναι η MX και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.

Ευχαριστω πολυ, θα την τσεκαρω!

Update: Βρισκω την ARCTIC MX-4 και ΜΧ-5 (4 g) σε πολυ καλη τιμη Αμαζον 6-8£, οποτε μια χαρα! 

Επεξ/σία από vag0st
Δημοσ.

Η διαδικασία είναι απλή για κάποιον που έχει σχετικές γνώσεις. 
Χρειάζονται πολύ βασικά πράγματα για να το ανοίξεις. Με το σημαντικότερο να είναι ένα πλαστικό pry tool γα να μην κάνεις ζημιά στο πλάι. 

Προσοχή στην αφαίρεση και τοποθέτηση του heatsink. Καλό καθάρισμα με 99% ή 97% οινόπνευμα. Εγώ χρησιμοποιώ φίλτρα γαλλικού γιατί δεν αφήνουν ίνες όπως το χαρτί και η μπατονέτα. 
Προσωπικά χρησιμοποιώ Kryonaut - Mastergel Maker - Mastergel Pro 2 σε όσα λάπτοπ δουλεύω σε load, και MX4 σε όλα τα υπόλοιπα. 
Στο τερμάτισμα έχουν συνήθως 3-4C διαφορά από την ΜΧ4. 

Θα σου πρότεινα να μην αλλάξεις pad. Κυρίως γιατί δεν ξέρεις τις διαστάσεις και δεν μπορείς να υπολογίσεις καλά τη συμπίεση τους. Η διαφορά είναι πολύ μικρή και αφορά κυρίως το efficiency. 
Περισσότερο θα σε βοηθήσει ένα καλό Undervolt παρά να αλλάξεις pad. Αν και νομίζω η dell το έκλεισε στα 8/9ης με BIOS patch. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Χρειάζονται πολύ βασικά πράγματα για να το ανοίξεις. Με το σημαντικότερο να είναι ένα πλαστικό pry tool γα να μην κάνεις ζημιά στο πλάι. 

Προσοχή στην αφαίρεση και τοποθέτηση του heatsink. Καλό καθάρισμα με 99% ή 97% οινόπνευμα. Εγώ χρησιμοποιώ φίλτρα γαλλικού γιατί δεν αφήνουν ίνες όπως το χαρτί και η μπατονέτα. 
Προσωπικά χρησιμοποιώ Kryonaut - Mastergel Maker - Mastergel Pro 2 σε όσα λάπτοπ δουλεύω σε load, και MX4 σε όλα τα υπόλοιπα. 

Θα σου πρότεινα να μην αλλάξεις pad. Κυρίως γιατί δεν ξέρεις τις διαστάσεις και δεν μπορείς να υπολογίσεις καλά τη συμπίεση τους. Η διαφορά είναι πολύ μικρή και αφορά κυρίως το efficiency. 
Περισσότερο θα σε βοηθήσει ένα καλό Undervolt παρά να αλλάξεις pad. Αν και νομίζω η dell το έκλεισε στα 8/9ης με BIOS patch. 

Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση. 
Εχω κανει undervolt εδω και καιρο, εχει σαφως βελτιωθει, αλλα κ παλι η θερμοκρασια φτανει πολυ ψηλα οταν ειναι συνδεδεμενο στη φορτιση (δηλαδη 99% των περιπτωσεων), ειδικα στο Quiet mode.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vag0st είπε

η θερμοκρασια φτανει πολυ ψηλα οταν ειναι συνδεδεμενο στη φορτιση

Πόσο πάει max δηλαδή;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Πόσο πάει max δηλαδή;

Σε κανονικη χρηση CPU: 60 GPU: 50 με τα fans 63% και 58% αντοστοιχα.
Σε ελαφρυ gaming ομως, τερματιζει στους 90-100 (μεχρι εκει μετραει το alienware interface) και τα φανς 100%.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, vag0st είπε

Τέλεια! Οτι ηθελα για confidence boost! 😂 Πανω που ειχα παρει την αποφαση να το προσπαθησω μονος μου, γιατι κ γω το φοβομουν αρκετα, και ειπα ποσο δυσκολο να ειναι, με λιγη προσοχη στα βιντεακια φαινεται παιχνιδακι!!
Anyway, περαν της πλακας, γιατι πιστευεις οτι μπορει να γινει ανεπανόρθωτη ζημιά? Που τιθεται κινδυνος? Υπαρχει κατι συγκεκριμενο που πρεπει να προσεξω?
Αν εχεις κατι στο μυαλο σου, please let me know!

Ευχαριστω πολυ, θα την τσεκαρω!

Update: Βρισκω την ARCTIC MX-4 και ΜΧ-5 (4 g) σε πολυ καλη τιμη Αμαζον 6-8£, οποτε μια χαρα! 

Πάρε το 5.

Ανάλογα τα gr πάει και η τιμή.

7 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Εγώ χρησιμοποιώ Ισοπροπυλική Αλκοόλη και μια πλαστική κάρτα.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ.
8 ώρες πριν, GATE123 είπε

Εγώ χρησιμοποιώ Ισοπροπυλική Αλκοόλη και μια πλαστική κάρτα.

Δεν έχει το φαρμακείο κοντά μου χύμα και δεν έχω βρει τριγύρω. 
Σου ανοίγουν κανονικά με κάρτα? Το y700 και 2 e580 που έχω πάει να ανοίξω, οριακά μου χάλασαν πιστωτικές και κάρτες μετρό. 
Είχα ένα ξεχασμένο pry και από τότε πάνε όλα αρκετά πιο εύκολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Δεν έχει το φαρμακείο κοντά μου χύμα και δεν έχω βρει τριγύρω. 

Την έχω παραγγείλει από Internet.

11 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Σου ανοίγουν κανονικά με κάρτα? Το y700 και 2 e580 που έχω πάει να ανοίξω, οριακά μου χάλασαν πιστωτικές και κάρτες μετρό. 
Είχα ένα ξεχασμένο pry και από τότε πάνε όλα αρκετά πιο εύκολα.

Ναι κανονικά.

Βέβαια το έχω "φάει" λίγο επίτηδες για να είναι σίγουρος.

Μερικά μοντέλα όταν τα ξεβιδώσεις εντελώς ανοίγουν χωρίς πολύ ζόρι.

Αλλιώς παίρνεις ένα τέτοιο 

https://www.skroutz.gr/s/14965835/SW-9101-14τμχ.html

Επεξ/σία από GATE123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...