Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να βγάζει χολή για το jack όταν υπάρχει notch, lighting και εντέλει τα ακουστικά με καλώδιο δεν έχουν να κάνουν μόνο με το πόσο απαρχαιωμένα είναι, έχουν να κάνουμε με τις τιμές που τα βρίσκεις ποιοτικά σε χαμηλό κόστος και φυσικά δεν φορτίζουν ποτέ. Προσωπικά με τα airpods που αν και φορτίζουν πολύ γρήγορα, πολλές φορές και ενώ με εξυπηρετούν φουλ με το ασύρματο στην ελευθερία των κινήσεων, ε όταν αδειάζουν και τα χρειάζομαι ή δεν συνδέονται απευθείας όταν τα φοράς με εξοργίζουν που θέλω να τα σπάσω, επίσης φθηνά και ποιοτικά ασύρματα ακουστικά δεν έχω βρει (τουλάχιστον σε σημείο που να αξίζουν την αντικατάσταση του καλωδίου).

Επεξ/σία από d4mage
  • Like 3
Δημοσ.

3 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Ας αφήσω το αρχικό παραλήρημα. Έχεις δυνατότητα για ενσύρματα ακουστικά, οπότε προς τι όλη η γκρίνια; 

Η θυρα jack εχει μεγαλυτερη αντοχη απο την usb.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos121 είπε

Λοιπον κοσταςκρι ακου να δεις τι γινεται.

Τις εξυπναδες σου, τις τελιτσες στο τελος και καλα, τα "απιστευτο ε;" αλλα και τις ειρωνιες σου δεν τις χρειαζεται κανεις εδω μεσα. Ξερω και εγω να ειρωνευομαι και πολυ καλυτερα απο εσενα.

Ναι τα ανοιγοκλεινω και τα 2 εναλλαξ γτ πολλες φορες εχει τυχει να μην παρατηρησω οτι ειμαι εκτος wifi για διαφορους λογους και να καταναλωνω δεδομενα.

Αν θελω κλεινω και τα τζαμια για να μη φευγει στους γειτονες το σημα του wifi.

Αλλα μετα εχω προβλημα δεν πιανει η βονταφον και τα ανοιγω παλι.

Αν κατι θα επρεπε να σε ξεπερναει ειναι η χωρις νοημα συγκριση καταναλωσης του 3,5mm jack με τη συνδεση ΒΤ

Αν έχεις πρόβλημα να καταναλώνεις δεδομένα το καταλαβαίνω. Το ότι κλείνεις τα τζάμια να μην πιάνουν οι γείτονες ελπίζω να τρολάρεις γιατί αν έχεις ανοιχτό Wi-Fi χωρίς κωδικό το να κλείνεις τα τζάμια είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να σε νοιάζει.

Για την μπαταρία πάλι, τουλάχιστον κάνε μια μικρή αναζήτηση πριν μιλήσεις.

Την έκανα εγώ για σένα:

After playing a one hour long video on the Note 10+ , while using bluetooth we had 93% of the battery left at the end of the test, then using a usb type c to headphone jack adapter we ended up with 90%, 3% less battery life compared to bluetooth, and finally using the internal speakers we ended up with 89%, 4% worse than bluetooth and 1% worse that using the headphone jack.

https://linustechtips.com/topic/1286720-audio-battery-life-testing-should-you-use-bluetooth-the-headphone-jack-or-the-internal-speakers/

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papapontikas είπε

Οι καταναλωτές ψηφίζουν με τα πορτοφόλια τους. Αυτό και τίποτα άλλο.

Αν οι καταναλωτές θέλανε ενσύρματα ακουστικά τότε είτε οι παλιές θύρες θα παραμένανε ή θα γέμιζε η αγορά με usb-c ακουστικά (spoiler alert: δε γεμισε γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει ζητηση για ενσυρματα ακουστικα).

Από κει και πέρα οποίος θέλει κινητό με ενσύρματη ακουστικά μπορεί να βρει ακόμα μερικά στην αγορά. Όσο ακόμα υπάρχει ζήτηση θα συνεχίσουν να βγαίνουν.

Κανείς δε σου επιβάλλει τίποτα. Ψήφισε με το πορτοφόλι σου.

Εγώ ένα θα σου πω: Αν θεωρείς ότι η ψηφοφορία και η έννοια του κοινού καλού σχετίζονται, αν διαβάσεις λίγο αρχαία ελληνική φιλοσοφία (ο Πρωταγόρας μου έρχεται αυτή την στιγμή), θα δεις πράγματα που κάποιοι τα είχαν καταλάβει 2.500 χρόνια πριν και εμείς ακόμα τα αγνοούμε.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, xristos97 είπε

Η θυρα jack εχει μεγαλυτερη αντοχη απο την usb.

Και το Bluetooth έχει ακόμα μεγαλύτερη αντοχή.

2 λεπτά πριν, petasis είπε

Εγώ ένα θα σου πω: Αν θεωρείς ότι η ψηφοφορία και η έννοια του κοινού καλού σχετίζονται, αν διαβάσεις λίγο αρχαία ελληνική φιλοσοφία (ο Πρωταγόρας μου έρχεται αυτή την στιγμή), θα δεις πράγματα που κάποιοι τα είχαν καταλάβει 2.500 χρόνια πριν και εμείς ακόμα τα αγνοούμε.

Λύσεις για τους λίγους που τους ενδιαφέρει, υπάρχουν. Γενικά ο κόσμος έχει δείξει ότι η συντριπτική πλειοψηφία προτιμά τα wireless. Οι λίγοι λοιπόν που προτιμούν τον παλιό τρόπο επειδή θέλουν πιο ποιοτικό ήχο δυστυχώς αναγκαστικά θα κάνουν 1-2 περισσότερα steps.

Οι υπόλοιποι, απλά θεωρώ ότι γκρινιάζουν πρώτον χωρίς να έχουν δοκιμάσει και δεύτερον είναι οι ίδιοι που γκρινιάζουν για οτιδήποτε και είναι συνομωσιολόγοι τύπου πάνε να μας κοροιδέψουν όλοι κτλ κτλ... Δεν θέλω να παίξω αυτό το παιχνίδι προσωπικά.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, petasis είπε

Δε με κατάλαβες...το "Οι καταναλωτές ψηφίζουν με τα πορτοφόλια τους" είναι μια έκφραση, ένα γνωμικό που ταιριάζει 100% στο θέμα του θανάτου των ενσύρματων ακουστικών. Διότι οι καταναλωτές έχουν στραφεί πλέον προς τα ασύρματα ακουστικά. Δεν είναι οι εταιρίες που το επιβάλλουν. Είναι οι καταναλωτές που το ζητάνε. Γιατί σε τελική ανάλυση αν δε το θέλανε οι καταναλωτές (αν δεν ψηφίζανε με τα πορτοφόλια τους κάνοντας αγορές δηλαδή), τότε δεν θα το κάνανε.

Πάρε για παράδειγμα την apple με τα καινούρια MacBook Pro. Προσθεσε MagSafe, υποδοχη για καρτες SD, κτλ. Γιατι το εκανε αυτο? γιατί οι καταναλωτές το ζητήσανε. Σου λεει ο άλλος ωραιο το νεο μακ και ο Μ1 pro φυσάει αλλα αν θες κυρα Απλ να σου σκάσω 3 χιλιάρικα φρόντισε να επαναφέρεις SD, magsafe κτλ.

Σε τελική ανάλυση ο κάθε καταναλωτής "ψηφίζει με το πορτοφόλι του", αγοράζει ή δεν αγοράζει δηλαδή ένα προϊόν με βάσει τις ανάγκες και προταιρεοτητες του (τιμη, brandname, χαρακτηριστικα κτλ). Αν οι καταναλωτες ηθελαν ντε και καλα ενσυρματα ακουστικα πιστεψε με οι εταιρειες δεν ειναι χαζες , θα τον ακουσουν τον καταναλωτη (οπως στην περιπτωση της Apple με το MacBook Pro).

Τέλος να προσθέσω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ναι μεν θέλουν οι καταναλωτές αλλά απαγορεύει ο νομοθέτης. Π.Χ. η ΕΕ δεν επιτρέπει οι εκτυπωτές να έχουν μαζί USB καλώδιο, όπως και τα κινητά πλέον σιγά-σιγα, λόγω προσπάθειας μείωσης του e-waste

• Like 1
Δημοσ.

Θελω ενα κινητό που να ειναι πολυ λεπτο ( 3-4 χιλιοστά) με τεραστια μπαταρια ανω των 6000mah, με jack, χωρις notch αλλα με γαματη σελφοκαμερα, με sd, με 8 καμερες, που να χωράει στην παλαμη αλλα να ειναι πανω απο 6,5 ίντσες, με ολες τις νεες τεχνολογιες αλλα να μην μου λειψουν και οι παλιες (αραγε που να ναι οι υπερυθρες  κι απ αυτο θελω). Α, θελω να μην κανει πανω απο 200€ αλλα να ειναι και ναυαρχιδα και να παταει ολα τα iphone που δε μου αρεσουν αλλα θελω το κινητο μου να τα μοιαζει. Αυτα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KostasKri είπε

Την έκανα εγώ για σένα:

After playing a one hour long video on the Note 10+ , while using bluetooth we had 93% of the battery left at the end of the test, then using a usb type c to headphone jack adapter we ended up with 90%, 3% less battery life compared to bluetooth, and finally using the internal speakers we ended up with 89%, 4% worse than bluetooth and 1% worse that using the headphone jack.

https://linustechtips.com/topic/1286720-audio-battery-life-testing-should-you-use-bluetooth-the-headphone-jack-or-the-internal-speakers/

Ενταξει αμα το ποστ ειναι απο τον Fabian Lioner παω πασο με την αναζητηση σου.

Ας ερθει ο φαμπιαν να δει ποσο πιο γρηγορα την καταναλωνει το ΒΤ στο δικο μου το Note

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, KostasKri είπε

Και το Bluetooth έχει ακόμα μεγαλύτερη αντοχή.

Δεν αντιλεγω. Αλλα καποιοι θελουν να ακουν μουσικη με καλωδιο. Γι' αυτον τον λογο θα ηταν καλο να κανουν ανταξιο το usb c με το jack σε αντοχη. Βεβαια πλεον ισως να τα εκαναν πιο στιβαρα, τοτε παω πασο (εχω miA1 και δεν γνωριζω πως ειναι τα νεα κινητα).

Επεξ/σία από xristos97
Δημοσ.
5 ώρες πριν, papapontikas είπε

Οι καταναλωτές ψηφίζουν με τα πορτοφόλια τους. Αυτό και τίποτα άλλο.

Ακριβως. Ποτε δεν εχω αγορασει (και ουτε και στο μελλον) κινητο χωρις jack και χωρις radio. Δυστυχως στην αποσπωμενη μπαταρια δεν εχω σοβαρες επιλογες, οποτε το καταπια.

Δημοσ.

Όπως έχουν γράψει πολλοί, για κάποιους λόγους - προφανώς και εμπορικούς - είναι μια πρόοδος που ακολουθούν όλες οι εταιρείες.

εγώ προσωπικά τα wireless bluetooth ακουστικά, τα χρησιμοποιώ πολλά χρόνια, τα θεωρώ πιο εύχρηστα στην καθημερινότητά μου

αντιλαμβάνομαι σίγουρα και τον χρήστη που θέλει wired ακουστικά για high-end ήχο για τους λόγους που ταιριάζουν στον καθένα.

ο χρόνος θα δείξει τι θα επικρατήσει..

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατός ο αντάπτορας με το κινητό, ίσως και με τα ακουστικά.

Υπάρχουν 2 διαφορετικά είδη, passive και active.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nikos121 είπε

Ενταξει αμα το ποστ ειναι απο τον Fabian Lioner παω πασο με την αναζητηση σου.

Ας ερθει ο φαμπιαν να δει ποσο πιο γρηγορα την καταναλωνει το ΒΤ στο δικο μου το Note

Πάλι καλά που μας το είπες γιατί είμαι σίγουρος ότι έχεις κάνει κι εσύ ανάλογο πείραμα στο κινητό σου και μας λες τώρα τα συμπεράσματά σου.

Τι; όχι;

12 ώρες πριν, xristos97 είπε

Δεν αντιλεγω. Αλλα καποιοι θελουν να ακουν μουσικη με καλωδιο. Γι' αυτον τον λογο θα ηταν καλο να κανουν ανταξιο το usb c με το jack σε αντοχη. Βεβαια πλεον ισως να τα εκαναν πιο στιβαρα, τοτε παω πασο (εχω miA1 και δεν γνωριζω πως ειναι τα νεα κινητα).

Δεν καταλαβαίνω το θέμα αντοχή. Δεν έχω δει ποτέ τηλέφωνο να έχει χαλάσει η θύρα φόρτισης. Και πραγματικά έχουν περάσει άπειρα τηλέφωνα από τα χέρια μου... Λίγο προσοχή στο βάλε βγάλε θέλει και τίποτα άλλο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, KostasKri είπε

Πάλι καλά που μας το είπες γιατί είμαι σίγουρος ότι έχεις κάνει κι εσύ ανάλογο πείραμα στο κινητό σου και μας λες τώρα τα συμπεράσματά σου.

Τι; όχι;

Δεν καταλαβαίνω το θέμα αντοχή. Δεν έχω δει ποτέ τηλέφωνο να έχει χαλάσει η θύρα φόρτισης. Και πραγματικά έχουν περάσει άπειρα τηλέφωνα από τα χέρια μου... Λίγο προσοχή στο βάλε βγάλε θέλει και τίποτα άλλο.

ε αν το λεει ο Κωστάκης από την κάτω Ραχούλα τότε στατιστικά θα ειναι σωστό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...