Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vs_skg είπε

Για οποιον δεν θελει απαραιτητα να ειναι τυπος και υπογραμμος, κρατας ενα παλιο PCR pre-departure και αλλαζεις ημερομηνια, στο plf δινεις παλιο reference number για το day 2, και χτυπας και ενα δωρεαν τεστ για ηθικους λογους. Nobody's checking

Και επειδή το έχουν καταλάβει πρόσεξε γιατι  κινδυνευεις με βαρβάτο πρόστιμο ή και φυλάκιση  https://inews.co.uk/news/uk/travel-pcr-test-loophole-allowing-holidaymakers-to-evade-covid-testing-and-game-the-system-1331531

60£ είναι το τεστ.Και αν δεν σε νοιάζει για τον εαυτό σου σκέψου τους άλλους που δεν σου φταίνε τίποτα.

Δημοσ.

Τα διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα δίνουν/ ξέρουν να δίνουν σωστό έγγραφο αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος στα αγγλικά για ταξίδι;

Προσωπικά έχω το θέμα ότι το όνομα μου στο βρετανικό μου διαβατήριο δε ταιριάζει με το όνομα μου στην ελληνική ταυτότητα οπότε δε μπορώ να εκτυπώσω το αποτέλεσμα του τεστ από τo gov.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MikeJ είπε

Τα διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα δίνουν/ ξέρουν να δίνουν σωστό έγγραφο αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος στα αγγλικά για ταξίδι;

Προσωπικά έχω το θέμα ότι το όνομα μου στο βρετανικό μου διαβατήριο δε ταιριάζει με το όνομα μου στην ελληνική ταυτότητα οπότε δε μπορώ να εκτυπώσω το αποτέλεσμα του τεστ από τo gov.

Εγω τέλος  Μάη που επέστρεψα Αγγλία το έκανα σε μικροβιολογικό εργαστήριο το τεστ,10€,τους είπα ότι ειναι για ταξίδι στην Αγγλία ,ζήτησαν διαβατήριο για τα στοιχεία και όλα καλά.Θα κάνεις τα πάντα,εισιτηριο plf test ,με το αγγλικό για να έχεις τα ίδια στοιχεία παντού.

Μπορείς να το κάνεις και στο αεροδρόμιο πριν πετάξεις αν έχεις χρόνο.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και επειδή το έχουν καταλάβει πρόσεξε γιατι  κινδυνευεις με βαρβάτο πρόστιμο ή και φυλάκιση  https://inews.co.uk/news/uk/travel-pcr-test-loophole-allowing-holidaymakers-to-evade-covid-testing-and-game-the-system-1331531

60£ είναι το τεστ.Και αν δεν σε νοιάζει για τον εαυτό σου σκέψου τους άλλους που δεν σου φταίνε τίποτα.

ειπα, για οποιον δεν θελει να παει by the book/ να ειναι θυμα. Οποιος γουσταρει να δωσει 60 λιρες σε εταιρεια του κωλου για κατι που της κοστιζει το 1/5 του ποσου, για κατι που δεν θα ελεγχθει, μπορει να προχωρησει αφοβα. Αυτα για φυλακισεις ειναι ιστοριες για αγριους. worst case scenario "oops, I mixed up the references and put in the old one". 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, vs_skg είπε

ειπα, για οποιον δεν θελει να παει by the book/ να ειναι θυμα. Οποιος γουσταρει να δωσει 60 λιρες σε εταιρεια του κωλου για κατι που της κοστιζει το 1/5 του ποσου, για κατι που δεν θα ελεγχθει, μπορει να προχωρησει αφοβα. Αυτα για φυλακισεις ειναι ιστοριες για αγριους. worst case scenario "oops, I mixed up the references and put in the old one". 

Και αλλος επαναστατης.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Θυμα λες εσύ, επικίνδυνος απατεώνας  λέω εγώ.

Αν σε πιάσουν αυτό να ισχυριστείς.Οτι τα μπέρδεψες.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Και αλλος επαναστατης.

🤡

15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Θυμα λες εσύ, επικίνδυνος απατεώνας  λέω εγώ.

Αν σε πιάσουν αυτό να ισχυριστείς.Οτι τα μπέρδεψες.

ειπα, κανεις self test. Οι ηθικολογιες του κ.λου αλλου. Αν με πιασουν αυτο θα πω. Προς το παρον πιες λιγο ξυδι απο την εξεδρα αφου εχεις να ταξιδεψεις 7 μηνες. Οποιος εχει μυαλο μπορει να κρινει το τι προτεινω μονος του, δεν σε χρειαζεται κλειδοκρατορα της ηθικης. End of story

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, vs_skg είπε

🤡

ειπα, κανεις self test. Οι ηθικολογιες του κ.λου αλλου. Αν με πιασουν αυτο θα πω. Προς το παρον πιες λιγο ξυδι απο την εξεδρα αφου εχεις να ταξιδεψεις 7 μηνες. Οποιος εχει μυαλο μπορει να κρινει το τι προτεινω μονος του, δεν σε χρειαζεται κλειδοκρατορα της ηθικης. End of story

Ανατσουτσούριασα τώρα.

Και συγνώμη για το λάθος ,ταξίδεψα και τον Σεπτέμβρη.

Συνέχισε την εξαγωγή μαγκιάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, christos4 είπε

Πλέον θα θέλει και test πριν την αναχώρηση (από 7 Δεκέμβρη) 

https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19#changes-to-pre-departure-testing-from-4am-tuesday-7-december-2021

Και PCR στην Αγγλία (και καραντίνα μέχρι τα αποτελέσματα) 

Αν ξέρει κανείς γιατί γυρνάω Ελλάδα για Χριστούγεννα:

Το τεστ προαναχωρησης πρέπει να το αγοράσω από Αγγλία (γύρω στις 25 λίρες, σαν αυτό), ή μπορώ να κάνω ραπιντ σ ενα τυχαίο φαρμακείο Ελλάδα πριν πετάξω και να την βγάλω πιο φθηνά;

Επεξ/σία από gregysuper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, gregysuper είπε

Το τεστ προαναχωρησης πρέπει να το αγοράσω από Αγγλία (γύρω στις 25 λίρες, σαν αυτό), ή μπορώ να κάνω ραπιντ σ ενα τυχαίο φαρμακείο Ελλάδα πριν πετάξω και να την βγάλω πιο φθηνά;

Και rapid κανει αλλα θα πρεπει να εχει καποιες προδιαγραφες που αναφερονται στο gov.uk. Το εγγραφο με το αποτελεσμα του τεστ πρεπει επισης να αναφερει διαβατηριο, ωρα που γινε το τεστ κλπ. Δειτε τις λεπτομερειες το gov.uk.

Εγω δυο φορες που ταξιδεψα, μια Μαη και μια Σεπτεμβρη δεν τα κοιταξαν καθολου τα εγγραφα. Μην παρετε ρισκο ομως, το προστιμο ειναι 2-3 μηνιατικα (Αγγλιας).

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
Δημοσ.

Με βάση οδηγίες που ειχα δει στο gov, για πολίτες ευρωπαϊκής ένωσης θέλουν το πιστοποιητικό τεστ από την ΕΕ (Βγαινει με παρόμοιο τρόπο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού) 

Τώρα, επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και γίνονται συνέχεια αλλαγές στις οδηγίες, προτείνω οποίος δε θέλει να ρισκάρει, να κοιτάζει συχνά το gov UK. 

Γενικά και εγώ έχω πάρει feedback ότι δε γίνονται ελεγχοι καθόλου, το θέμα είναι να μην είσαι άτυχος. Γνωστός ισχυρίζεται ότι έχει ταξιδέψει 3 φορε Αγγλία τους τελευταίους 5-6 μήνες (τελευταία φορά πριν 2 εβδομάδες) και βάζει στο plf το ίδιο reference number από rapid test (ήταν πριν μπει σε εφαρμογή το αναγκαστικό PCR). 

Δεν ξέρω αν αξίζει να ρισκάρεις βέβαια.. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, gregysuper είπε

Αν ξέρει κανείς γιατί γυρνάω Ελλάδα για Χριστούγεννα:

Για να πας Αγγλία https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19#amber-list

Δημοσ.

Θέλω να ταξιδέψω Αγγλία τον Ιανουάριο. Έχει καταλάβει κανείς τι παίζει;

Πλέον βλέπω θέλει ένα rapid 48 ωρών από Ελλάδα και να έχω κλείσει ραντεβού για PCR στην Αγγλία το πολύ για τη μέρα 2.
Όταν πατάω στη λίστα για να κλείσω ραντεβού από το gov uk μου έχει ακόμα και να επιλέξω self tests at home. Τι ισχύει τελικά;

Να σημειωθεί είμαι πλήρως εμβολιασμένης. 

Δημοσ.

Στην Αγγλία το τεστ της 2ης μέρας πρέπει να είναι pcr αλλά στην Αγγλία υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν pcr που τα κάνεις μόνος στο σπίτι και μετά τα στέλνεις με ταχυδρομείο. Λίγο μουφα μου φαίνεται η όλη φάση από άποψη αξιοπιστίας βέβαια αλλά μπορείς να το κάνεις.

Προσωπικά θα κλείσω ραντεβού στο αεροδρόμιο για τη μέρα άφιξης ώστε να το κάνω επιτόπου με το φτάσω. Πιστεύω έτσι θα λάβω τα αποτελέσματα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Δημοσ.

Το τεστ αναχώρησης έπρεπε να το αφήσουν οπως ήταν , τρεις μέρες πριν ταξιδεψεις.

Η λύση στο αεροδρόμιο άφιξης είναι η καλύτερη για εμένα,αρκεί να σε βολευει η ώρα άφιξης.Πιο ακριβή βέβαια απο το να το κάνεις σπίτι.

Να λέμε να μείνουν εκεί τα μέτρα και να μην αλλάξουν προς το χειρότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...