Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους , 

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει ταξιδέψει κάποιος πρόσφατα στην Αγγλία και να ρωτήσω περί πιστοποιητικου . Εγώ για παράδειγμα εχώ 1/1 δόσεις pfizer επειδή ήμουν νοσησαντας . Ωστόσο στην Αγγλία λέει πως δεν ισχύει το πιστοποιητικό γιατί πρέπει ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ να έχω κάνει 2/2 δόσεις pfizer, παρόλο που σε όλη την Ευρώπη είναι δεκτό . Έχω κλείσει ραντεβού για 2η δόση αλλά δεν προλαβαίνουν να περάσουν 14 μέρες για το ταξίδι μου και να είναι έγκυρο το πιστοποιητικό. Τα ελέγχουν ρε παιδιά καθόλου; Γιατί στην Ιταλία που πήγα 2 φορές και τις 2 δεν είδανε τίποτα .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από pumba5
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χθες γύρισα από  Λονδίνο...

Χρειάζεται για το plf πού θα συμπληρώσεις 

https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Στην Αγγλία θέλουν τεστ την 2ρη μέρα 

,αν είσαι ανεμβολιαστος θέλει pcr test πού τό βρίσκεις περίπου στις 80 λίρες αλλιώς μπορείς και με self test πού τα βρίσκεις από 15 λίρες 

Όταν παραγγείλεις τό τεστ σού στέλνουν το booking reference number πού τό συμπληρώνεις στο plf

https://www.gov.uk/government/publications/minimum-standards-for-private-sector-providers-of-covid-19-testing/day-2-lateral-flow-tests-for-international-arrivals-minimum-standards-for-providers

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να πας αλλά σαν ανεμβολίαστος που σημαίνει 10ήμερη καραντίνα μαζί με τα 2 τεστ που προπληρώνεις εκεί και το ένα πριν ταξιδέψεις εδώ.

https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19#check-if-you-qualify-as-fully-vaccinated

Ενώ σαν εμβολιασμένος μόνο 1 τεστ τη 2η μέρα εκεί και όχι καραντίνα.

Τώρα ως προς τους ελέγχους δε ξέρω καθώς δεν έχω πάει πρόσφατα αλλά δε νομίζω να αξίζει το ρίσκο. Ακόμα και δειγματοληπτικά να γίνουν έχει πρόστιμο.

Άλλα έτσι κι αλλιώς τα 3 τεστ δε θα τα γλυτώνσεις γιατί πρέπει να μπουν στο plf.

Το μόνο δλδ που μπορείς να κάνεις είναι να μη τηρήσεις τη καραντίνα (με ρίσκο).

Αλλιώς αν γίνεται να επισπεύσεις το εμβόλιο ή/και να πας λίγο πιο μετά το ταξίδι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως τα ειπε ο MikeJ.

Τωρα στην πραξη βεβαια δεν νομιζω οτι πολυκοιτανε πλεον, παλαιοτερα ομως κανανε ελεγχους ακομα και σε σπιτια για να δουν αν τηρειται η καραντινα.

Σε καθε περιπτωση, ολα ειναι γινονται για τα ματια του κοσμου και για να  συνεχισουν την μπιζνα με τα τεστ . Λονδινο ειναι σα να μην υπαρχει covid. Μασκες πουθενα υποχρεωτικες( θεωρητικα μονο στο μετρο/λεωφορεια αλλα και εκει τυπικα μπορει να μην φορεσεις οπως κανει ενα 30-40%). Δεν ελεγχουν πουθενα το covid pass.

Επεξ/σία από no_thanks18
  • Like 1
Δημοσ.

καταλαβα . σας ευχαριστω πολυ ολους 
εν τελη μαλλον απλα θα κανω τα εισητηρια μια βδομαδα μετα και ας πληρωσω 60-70ευρω παραπανω να εχω το κεφαλι μου ησυχο

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος το τεστ πρέπει  να γίνει μέχρι τη δεύτερη μέρα και όχι αναγκαστικά τη δεύτερη (μέρα 0 θεωρείται αυτή που φτάνεις) 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, christos4 είπε

Αν δεν κάνω λάθος το τεστ πρέπει  να γίνει μέχρι τη δεύτερη μέρα και όχι αναγκαστικά τη δεύτερη (μέρα 0 θεωρείται αυτή που φτάνεις) 

Before you travel to England you must:

book and pay for a COVID-19 test – to be taken before the end of day 2 in England

• Like 1
Δημοσ.

Προσοχή για όσους πάνε Αγγλία, άλλαξαν τα δεδομένα για πτήσεις που φτάνουν από αύριο. 

Πλέον θέλει PCR για όλους, και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θέλει καραντίνα στον τόπο διαμονής. 

• Like 1
Δημοσ.

Οι αλλαγές αφορούν τους εμβολιασμένους.Τεστ πριν την πτήση και τεστ pcr 2ης μερας και καραντίνα μέχρι να πάρεις το αρνητικό αποτέλεσμα.

Για τους μη εμβολιασμενους δεν έχει αλλάξει κάτι.

Δημοσ.

Πω ρε φίλε σουρωτηρι η μύτη μας θα γίνει.

Τουλάχιστον αν κατάλαβα καλά είναι δεκτό και rapid για το πριν ταξιδέψουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Πω ρε φίλε σουρωτηρι η μύτη μας θα γίνει.

Τουλάχιστον αν κατάλαβα καλά είναι δεκτό και rapid για το πριν ταξιδέψουμε.

ναι.

Ελπίζω τουλάχιστον να μείνουν  εκεί και να μην τα κάνουν πιο αυστηρά τα μέτρα.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.

Για οποιον δεν θελει απαραιτητα να ειναι τυπος και υπογραμμος, κρατας ενα παλιο PCR pre-departure και αλλαζεις ημερομηνια, στο plf δινεις παλιο reference number για το day 2, και χτυπας και ενα δωρεαν τεστ για ηθικους λογους. Nobody's checking

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...