Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Πριν λίγες εβδομάδες έπιασα δουλειά σε μια εταιρεία, χωρίς να θέλω να δώσω περισσότερες πληροφορίες για ευνόητους λόγους. 

Την ημέρα που πηγα εκεί μού είπαν ότι ο μισθός θα ανέρχεται στα 750€ μικτά. Ωραία μέχρι εδώ. Την ίδια ακριβώς ημέρα έπιασα δουλειά. Είχα ενημερωθεί ότι οι μέρες εργασίας είναι 6 εβδομαδιαίως. 

Καθώς περνούσαν οι πρώτες ώρες, άκουσα ότι το ωράριο αγγίζει τις 10 ώρες/ημέρα κάθε ημέρα εκτός Σαββάτου (8ωρο). 

Λέω κάτι λάθος άκουσα, αλλά όχι. 

Μετά από μια εβδομάδα μπαίνω στον Εργάνη και βλέπω ότι είμαι δηλωμένος με 4 ώρες λιγότερες και -50€ αποδοχές. Φυσικά και δεν είχα ενημερωθεί γι'αυτό το χαρτί (Ε3) και δεν είχα υπογράψει τίποτα. 

Πήγα ρώτησα τον υπευθυνο και μου απάντησε ότι 'είσαι δηλωμένος έτσι για να είναι νόμιμες οι υπερωρίες και η υπεργασία ανά εβδομάδα και ότι πληρώνονται μόνον οι 48 ώρες ανά εβδομάδα -αντί των 58!!!-'

Απάντησα ότι περισσεύουν ακόμα 10 ώρες ανά εβδομάδα και μου είπε ότι 'η εταιρεία μας δεν πληρώνει αυτές τις ώρες'. 

Εχω συμπληρώσει ένα ικανοποιητικό αριθμό ημερομησθιων χωρίς να ξέρω ακόμα πόσα λεφτά θα πάρω και γιατί κάθομαι ακόμα εκεί. 

Σκέφτομαι να αποχωρήσω οικιοθελώς, αλλά δεν γνωρίζω, υπάρχει κάποια επίπτωση σ'αυτό; 

Φυσικά και δεν είναι 100% δική μου απόφαση αλλά θα αναγκαστώ στη τελική.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

Υ.Σ. Εχω ακουσει ότι με οικειοθελή αποχώρηση δεν δικαιουμαι επίδομα ανεργίας αλλά εξάλλου δεν εχω συμπληρώσει και τον απαιτούμενο αριθμό ημερομησθιων. 

Δημοσ.

έχεις παραλείψει να μας αναφέρεις ένα πολύ σημαντικό σημείο.

Που βρίσκεται το χαρτί πρόσληψης που υπέγραψες και τι έγραφε για τις ημέρες ώρες υπερωρίες κλπ.

Για πες....

• Like 1
Δημοσ.

κλασσική ελληνική εργασιακή πραγματικότητα. Τιποτα το νέο δηλαδή.

Αν παραιτηθείς δε δικαιούσαι επίδομα. Τι επίπτωση να έχεις; Στην πράξη τίποτα.

Υ.Γ 750€ μεικτά για 6ωρο με 10 ώρες εργασίας περίπου ε; Πόσα είναι τα καθαρά σε αυτό το πόσο;

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

έχεις παραλείψει να μας αναφέρεις ένα πολύ σημαντικό σημείο.

Που βρίσκεται το χαρτί πρόσληψης που υπέγραψες και τι έγραφε για τις ημέρες ώρες υπερωρίες κλπ.

Για πες....

Δεν έχω υπογράψει κανένα χαρτί πρόσληψης. Με το που έφθασα εκεί έπιασα κατευθείαν δουλειά και το μόνο που είχα να με απασχολεί ήταν και είναι τα έξοδα μεταφοράς μου για να φτάσω εκεί (προαστιακός) και τα έξοδα για τα rapid tests ανα εβδομάδα. 

Ξέρω λάθος μου, αλλά δεν νομίζω να αλλάζει κάτι. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aimiliniovic είπε

Δεν έχω υπογράψει κανένα χαρτί πρόσληψης. Με το που έφθασα εκεί έπιασα κατευθείαν δουλειά και το μόνο που είχα να με απασχολεί ήταν και είναι τα έξοδα μεταφοράς μου για να φτάσω εκεί (προαστιακός) και τα έξοδα για τα rapid tests ανα εβδομάδα. 

Ξέρω λάθος μου, αλλά δεν νομίζω να αλλάζει κάτι. 

έχετε πολύ πλάκα και αφέλεια να πιάνετε δουλειά δίχως χαρτί με όρους στο μιλητό 😁

ο μεσαίωνας που επικαλείσαι είναι ξεκάθαρα δική σου ανευθυνότητα.

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, greekfragma είπε

έχετε πολύ πλάκα και αφέλεια να πιάνετε δουλειά δίχως χαρτί με όρους στο μιλητό 😁

Όση ανευθυνότητα έχει και το αφεντικό που θα μπορούσε από το 1ο λεπτό να του δώσει να υπογράψει και να τελειώνει οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά σου λέει θα δουλεύει παραπάνω, θα πληρώνεται μόνο για το βασικό, λιγότερα ένσημα και εις υγείαν το κορόιδο.

Όταν έχεις ανάγκη την δουλειά κάνεις και λίγο το μακάκα, αλλά μέχρι να ξυπνήσεις περνάνε 10 χρόνια

Επεξ/σία από Phoenix7
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 21/11/2021 στις 8:17 ΜΜ, Bitbit είπε

κλασσική ελληνική εργασιακή πραγματικότητα. Τιποτα το νέο δηλαδή. 

Αν παραιτηθείς δε δικαιούσαι επίδομα. Τι επίπτωση να έχεις; Στην πράξη τίποτα.

Υ.Γ 750€ μεικτά για 6ωρο με 10 ώρες εργασίας περίπου ε; Πόσα είναι τα καθαρά σε αυτό το πόσο;

Αν γινόταν με κάποιο τρόπο να πάρω το επίδομα θα με βοηθούσε αρκετά αλλά στη τελική δεν γίνεται. 

Ήδη δυο εργαζόμενοι έχουν φυγει και αυτοί με πολλα χρόνια προυπηρεσία και μου είπαν ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Στην ουσία το ημερομίσθιο βγαίνει κατώτατο και από το κατώτατο ημερομίσθιο που είναι στα 29 ευρώ (για 8ωρο). Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

Όση ανευθυνότητα έχει και το αφεντικό που θα μπορούσε από το 1ο λεπτό να του δώσει να υπογράψει και να τελειώνει οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά σου λέει θα δουλεύει παραπάνω, θα πληρώνεται μόνο για το βασικό, λιγότερα ένσημα και εις υγείαν το κορόιδο.

Όταν έχεις ανάγκη την δουλειά κάνεις και λίγο το μακάκα, αλλά μέχρι να ξυπνήσεις περνάνε 10 χρόνια

αυτό που ξέρω είναι οτι αν εσύ ο ίδιος δε προφυλάξεις τον εαυτό στις επαγγελματικές σου σχέσεις, προφανώς ο εργοδότης θα ψάξει όλες τις πλευρές να σου ρουφήξει το αίμα όσο οικονομικότερα γίνεται.

άρα ποσώς με ενδιαφέρει αν πήγα για συνέντευξη σε καλό-κακό εργοδότη. με ενδιαφέρει ως εργαζόμενο να συμφωνήσω και τυπικά κάτι που με ικανοποιεί και δε θα αφήνει διεξόδους εκμετάλλευσης.

άρα ο εργοδότης ας παίξει ότι μπάλα θέλει.

την υπογραφή μας και και το λιλί μας εμείς οι ίδιοι θα επιλέγουμε που θα τα βάλουμε.

και ο Αιμιλιόνοβιτζ ούτε υπογραφή έβαλε και αντί να βάλει και λίγο λιλί τελικά έβαλε κ2λί με μισθό πείνας.

ποιός του φταίει που δε ζήτησε χαρτί πρόσληψης με τους όρους της σύμβασης και να κουμπώσει υπογραφή;

ας σταματήσουμε να χαιδεύουμε αυτιά επιτέλους.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Δηλαδή αν υπέγραφα χαρτί πρόσληψης που να αναφερόταν σε 8ωρο ή 6ωρο όπως έχει και δουλευα 10ωρο θα ήταν όλα καλά;

Ή αν μου έλεγε κάτσε 2 ώρες παρα πάνω αλλά δεν θα σε πληρώσω γιατί έτσι. Δεν θα άλλαζε τίποτα. 

Ήδη από την πρωτη μερα ρώτησα κάτι εργαζόμενους και μου είπαν 'μην αγχώνεσαι πληρώνονται οι υπερωρίες" και στη τελική αποδειχθεί μια φουσκα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Aimiliniovic είπε

Δηλαδή αν υπέγραφα χαρτί πρόσληψης που να αναφερόταν σε 8ωρο ή 6ωρο όπως έχει και δουλευα 10ωρο θα ήταν όλα καλά;

Ή αν μου έλεγε κάτσε 2 ώρες παρα πάνω αλλά δεν θα σε πληρώσω γιατί έτσι. Δεν θα άλλαζε τίποτα. 

Ήδη από την πρωτη μερα ρώτησα κάτι εργαζόμενους και μου είπαν 'μην αγχώνεσαι πληρώνονται οι υπερωρίες" και στη τελική αποδειχθεί μια φουσκα. 

Στο 8ωρο θα σχόλαγες κύριος. Τι θα σου έλεγε. σε αλυσοδένω στη καρέκλα και δε πας σπίτι σου;

Έχετε πολύ στραβή αντιμετώπιση των καταστάσεων ή τρολάρετε. Μπορεί και όχι....γι αυτό φτάσαμε εδώ. Εξαιτίας τέτοιας ανεύθυνης/φοβικής στάσης.

Δεν έχω να σου προσθέσω κάτι άλλο. Ή θα κάτσεις σύμφωνα με όσα έμαθες πλέον οτι ισχύουν ή θα φύγεις δίχως να υπογράψεις χαρτί πρόσληψης.

Και αφού δεν έχεις υπογράψει και χαρτί πρόσληψης ακόμα άνεργος θεωρήσαι...άρα για ποια απώλεια επιδόματος συζητάμε ενώ ακόμα ΔΕΝ είσαι υπάλληλος τους; \

για πες..... :D 

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Στο 8ωρο θα σχόλαγες κύριος. Τι θα σου έλεγε. σε αλυσοδένω στη καρέκλα και δε πας σπίτι σου;

Έχετε πολύ στραβή αντιμετώπιση των καταστάσεων ή τρολάρετε. Μπορεί και όχι....γι αυτό φτάσαμε εδώ. Εξαιτίας τέτοιας ανεύθυνης/φοβικής στάσης.

Δεν έχω να σου προσθέσω κάτι άλλο. Ή θα κάτσεις σύμφωνα με όσα έμαθες πλέον οτι ισχύουν ή θα φύγεις δίχως να υπογράψεις χαρτί πρόσληψης.

Και αφού δεν έχεις υπογράψει και χαρτί πρόσληψης ακόμα άνεργος θεωρήσαι...άρα για ποια απώλεια επιδόματος συζητάμε ενώ ακόμα ΔΕΝ είσαι υπάλληλος τους; \

για πες..... :D 

Αφου φαίνεται μέσα στον Εργάνη η πρόσληψη στο Ε3 και Ε9. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ότι ειμαι "φάντασμα". 

Δυο φράγκα στην άκρη ήθελα να βάλω αλλά στη τελική καλύτερα να πήγαινα κάπου αλλού με 500€ πενθήμερο αλλά 8ωρο.

Δυστυχώς μου παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη δουλειά, θα καθίσω μέχρι τέλος του μηνός να συμπληρώσω τα ημερομίσθια και μετά μπουχός. Και στη τελική θα δω αν μπορώ να διεκδικήσω με κάποιο τρόπο τις 'χαμένες' ώρες. 

Και ξέρεις τι άλλο άκουσα; 

" Κανείς δεν προσφέρει τόσο ώστε να πληρώνεται το 10ωρο"

Και μετά να μη μιλάμε για Μεσαίωνα?! Όταν βρίσκεσαι στην ανάγκη, δυστυχώς έτσι είναι. 

Δημοσ.

Δηλαδή, Και πλαστογραφημένη πρόσληψη σε συνεννόηση με το λογιστή;

Και μια βδομάδα που δούλευες δε ζήτησες να υπογράψεις το χαρτί πρόσληψής σου;

Καλά εντάξει. Αποχωρώ :)

ο Μεσαίωνας σε ακουμπά γιατί εσύ κινείσαι σε τέτοια βάση.

Όλα τα άλλα είναι για χάιδεμα στα αυτάκια σου. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κακοι εργοδοτες.

Κακοι συναδελφοι "μου λενε ψεματα".

Κακο χαρτι που "και να το υπεγραφα σιγα τι θα γινοταν, παλι το ιδιο θα ηταν".

Κακος εργασιακος μεσαιωνας.

Δεν αρκει που δεν παραδεχεσαι τις ευθυνες που σου αναλογουν και τις φορτωνεις σε τριτους, αλλα με τη λογικη που εχεις, ακριβως τα ιδια θα παθεις και στον επομενο εργοδοτη, γιατι επιμενεις κι απο πανω... Δεν εχετε ιδεα για τις τυπικες σας υποχρεωσεις και ευθυνες πριν πιασετε δουλεια, σας τις υποδεικνυουν κι επιμενετε οτι ηταν αχρειαστο να ειστε εσεις τυπικοι, αλλα απαιτειτε τυπικοτητα απο ολους τους γυρω σας. Πραγματικα, πώς να φτιαξουν οι συνθηκες εργασιες στη χωρα οταν δεν ενδιαφερεται ο ιδιος ο εργαζομενος για τον εαυτο του και το λεει κι επειδεικτικα κιολας;

Επεξ/σία από BackFromHell

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...