Respado Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τι γίνεται σε περίπτωση που ανεμβολίαστος εργαζόμενος, δεν έκανε τα ραπιντ τεστ μετά από τις 30 Οκτώβρη που η τουριστική επιχείρηση που εργάζονταν έκλεισε αλλά φαινόταν "λογιστικά" οτι εργάζονταν μέχρι τα μέσα Νοέμβρη? Τι ακριβώς παίζει με το πρόστιμο και σε ποιες περιπτώσεις μπορεί κάποια επιχείρηση να φάει πρόστιμο για την αμέλεια του εργαζόμενου να κάνει τα ραπιντ όταν η επιχείρηση ήταν ανοιχτή? Ποια η ευθύνη του εργαζόμενου και ποια του εργοδότη? Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2021 από Respado
Baator Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Ο εργοδότης έχει υποχρέωση να τσεκάρει το αν κάνει τα ράπιντ ή όχι ο υπάλληλος του. Δεν το αφήνει στην ευχέρεια του, ούτε "εγώ στο 'πα, τώρα άμα δεν τα 'κανες, δικό σου θέμα". Υποτίθεται κάνει ο υπάλληλος τα τεστ, ο εργοδότης τα τσεκάρει, βεβαιώνεται ότι είναι αρνητικός και του επιτρέπει να έρθει στην εργασία του. Αν όλοι τα έχουν γραμμένα όλα αυτά, προφανώς θα φάνε πρόστιμο και οι 2, όπως προβλέπεται και από τον νόμο. Μεγαλύτερη αμέλεια βλέπω στην πλευρά του εργοδότη εγώ, όφειλε να ενημερώσει τον υπάλληλο του για το τι πρέπει να κάνει, αφου ενημερωθεί πρώτα από τον λογιστή του. Για αυτό και το πρόστιμο στον εργοδότη είναι μεγαλύτερο απ' ό,τι του υπαλλήλου.
paylidis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Υποτίθεται ότι τα τεστ γίνονται εφόσον υπάρχει φυσική παρουσία του εργαζομένου στην επιχείρηση. Εαν δεν υπήρχε φυσική παρουσία κ μπορεί να αποδειχτεί γιατί να έχει πρόβλημα είτε η μια είτε η άλλη πλευρά..; 1
VasKag Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Οι ανεμβολιαστοι πρεπει να κανουν 2 ραπιντ την εβδομαδα, και να δηλωνονται απο τον εργοδοτη στο εργανη. Οταν πας να τα δηλωσεις, φαινεται αν τα εχει κανει ή οχι.
Respado Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Οπότε αν ο εργαζόμενος δεν εχει κανει τα τεστ ο εργοδότης δηλώνει αυτόματα οτι δεν τα έκανε επειδή δεν φαίνεται να τα έκανε στο σύστημα ?
nosleep Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Μπορεί να δηλώσει ότι ήταν σε άδεια. Η άδεια μέχρι 3 μέρες δεν δηλώνεται στην εργανη οπότε problem solved αν δεν έχει κάνει ένα από τα 2 τεστ. Αν έχει κλείσει η επιχείρηση μπορεί να γίνει έφεση νομίζω πριν μπει πρόστιμο.
Respado Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Ο προβληματισμός μου έγκειται κυρίως στο αν λόγο αμέλειας του υπαλλήλου στο να κάνει τα ραπιντ 2 εβδομάδες πριν κλείσει το μαγαζί, μπορεί να φάει πρόστιμο και η επιχείρηση διότι κατι τέτοιο θα έφερνε σε αντιπαράθεση τον υπάλληλο με τον εργοδότη. Σκεφτείτε να έρθει στον εργοδότη σου πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ επειδή δεν έκανες τα ραπιντ που έπρεπε και αυτός ή ο λογιστής του επειδή "νόμιζαν" ότι τα έκανες δήλωναν "ότι να ναι", που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει ευθύνη και εργοδότης λόγο μη σαφούς ενημέρωσης και ασυνεννοησίας με τον ανεμβολίαστο υπάλληλο. Κρίμα και άδικο για τον εργοδότη, ο εργαζόμενος θα χάσει την δουλειά του λόγο της παρεξήγησης και θα αναγκαστεί να πληρώσει και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ για τα οικονομικά δεδομένα του πρόστιμο. Σκεφτείτε έναν άνθρωπο με 600 εύρω μισθό να πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο 1800 εύρω! Μιλάμε για οικονομική εξαθλίωση! Μιλάμε για 3 μήνες δουλειάς χαμένους από την ζωή σου και για επικείμενη απόλυση! Πραγματικά σου δημιουργεί την αίσθηση ότι σε πνιγεί και σε στραγγαλίζει οικονομικά και ψυχολογικά, μια Κ.Υ. Α η οποία στην τελική δεν έχει και καμία πρακτική χρησιμότητα απο την την στιγμή που οι εμβολιασμένοι υπάλληλοι κολλάνε και μεταδίδουν. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2021 από Respado
StamTheMan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Respado είπε αλλά φαινόταν "λογιστικά" οτι εργάζονταν μέχρι τα μέσα Νοέμβρη Θες να το εξηγησεις αυτο; Χωρις πλαισια αν γινεται,μας βγηκανε τα ματια . Εμεις με ποια πλευρα ειμαστε; 58 λεπτά πριν, nosleep είπε Μπορεί να δηλώσει ότι ήταν σε άδεια. Εδω λεει οτι "λογιστικα" εργαζονταν.
Respado Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η τουριστική επιχείρηση έκλεισε 30/10 αλλά οι εργαζόμενοι δεν απολύθηκαν μέχρι τις 17/11 διότι αν απολύονταν νωρίτερα απο την συγκεκριμένη ημερομηνία η επιχείρηση θα εχανε την αποζημιωση που δικαιούτω να λάβει για τις επιπτώσης της πανδημιας (λεπτομέρειες σχετικά με το πως και τι δικαιούται και γιατι δεν έπρεπε να απολυσει τους υπαλληλους της πριν απο μια συγκεκριμενη ημερομηνια, δεν γνωρίζω) Το γεγονός ειναι πως το προσωπικό απολύθηκε 17/10 ενω το μαγαζι ηταν κλειστό απο 30/10. Το τι δήλωνε απο μεριά της η επιχείρησή επίσης οσων αφορα τα ραπιν δεν το γνωρίζω. Εχω να κοιμηθω παντως ενα τριήμερο απο το αγχος αυτο ξερω μονο στην φαση που ειμαι. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2021 από Respado
StamTheMan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Κλασσικες λαμογιες. Ισως αν σε δηλωσει σε αδεια να μην εχεις προβλημα Το ιδιο παντως αντιμετωπισα και εγω,εν αγνοια μου. Στο τελος του Ιουλιου, ανακοινώθηκε οτι δε θα πληρωθει η αναστολη Ιουλιου. Κοινως εγω εχασα 25 μερες που θα μπορουσα να εργαστω εστω. Δεν ειχα ανεβασει αποτελεσματα,γιατι προφανως δε χρειαζοταν. Ο εργοδοτης μου με δηλωσε οτι δουλευα,για να μη χασω τα ενσημα του μηνα ,σιγουρα ειχε και αυτος καποιο συμφερον να το κανει αυτο. Το σιγουρο ειναι οτι δεν ειχα ανεβασει αποτελεσματα,αλλα απο τοτε δεν μου εχει ερθει καποιο προστιμο.
corsair04 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 39 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Θες να το εξηγησεις αυτο; Χωρις πλαισια αν γινεται,μας βγηκανε τα ματια . Εμεις με ποια πλευρα ειμαστε; Εδω λεει οτι "λογιστικα" εργαζονταν. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ρεπό εφτά ήμερες την Εβδομάδα και ο εργοδότης τις δίνεις μαζεμένες στο τέλος φαίνεται μεν ότι ακόμα η σύμβαση είναι σε ισχύ αλλά ο εργαζόμενος κάθετε και μπορεί ο εργοδότης να έχει υπολογισμένες περισσότερες μέρες να βγαίνουν και οι Κυριακές
StamTheMan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, corsair04 είπε Πολλές φορές οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ρεπό εφτά ήμερες την Εβδομάδα και ο εργοδότης τις δίνεις μαζεμένες στο τέλος φαίνεται μεν ότι ακόμα η σύμβαση είναι σε ισχύ αλλά ο εργαζόμενος κάθετε και μπορεί ο εργοδότης να έχει υπολογισμένες περισσότερες μέρες να βγαίνουν και οι Κυριακές Τοτε μπορει να ειναι καλυμενος για αυτο που ρωταει.
corsair04 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Τοτε μπορει να ειναι καλυμενος για αυτο που ρωταει. Δεν είναι… για το κράτος δουλεύει κανονικά ασχέτως εάν ο εργοδότης άτυπα(παράνομα)του έδωσε μαζεμένα τα ρεπό …σε περίπτωσή ελέγχου θα υπάρξει θέμα Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2021 από corsair04
Respado Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, Respado είπε Το ελπίζω. Περισσότερο με ανησυχεί να μην έχει ο ίδιος ο εργοδότης πρόβλημα λόγω της αμέλειας του υπαλλήλου να κάνει τα τεστ, γιατί αυτό θα επιφέρει απόλυση (μη επαναπρόσληψη πιο συγκεκριμένα) Ξέρετε, το να δουλεύει κάνεις σε τουριστική επιχείρηση χωρίς ρεπό 12ωρα για μια 6μηνη σεζόν δεν είναι ότι ευκολότερο υπάρχει. Το να σηκωθείς να πας μετά από 12 ώρες δουλειά και 6 μήνες χωρίς ρεπό για ραπιντ σου φαίνεται βουνό Το μόνο που θες είναι να πέσεις για ύπνο για να καταφέρεις να πας για δουλειά την επομένη μέρα. Οσοι δουλευουν σεζον γνωριζουν. Αν συνυπολογιστεί το κόστος των ραπιντ και ο παραλογισμός του να θεωρείτε ο ανεμβολίαστος κάτι σαν μίασμα που πρέπει να τον ελέγχουμε μην μας μεταδωσει κατι, την στιγμη που και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν, καταλαβαίνει κανείς ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα, καμία λογική και αποτελεί απλά έναν ξεκάθαρο εκβιασμό, θέμα για άλλη συζήτηση αυτό βέβαια αλλά anyway.
StamTheMan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Respado είπε Το να σηκωθείς να πας μετά από 12 ώρες δουλειά και 6 μήνες χωρίς ρεπό για ραπιντ σου φαίνεται βουνό Το μόνο που θες είναι να πέσεις για ύπνο για να καταφέρεις να πας για δουλειά την επομένη μέρα. Οσοι δουλευουν σεζον γνωριζουν. Δε σε κατηγορει κανεις,αλλα μη νομιζεις οτι μονο οσοι δουλευουν σεζον τραβανε τετοια. Οι μισοι εκει εξω κανουν 2 δουλειες. Μην γραφεις σε παραθεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις