Themoo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Βρίσκομαι στη φάση αναζήτησης σύνθεσης νέου υπολγιστή. Ενδιαφέρομαι μόνο για πύργο μιας και όλα τα περιφεριακά τα έχω. Παραθέτω λοιπόν: Ποσό που διαθέτουμε : 1500(ideal)-1700(ΜΑΞ)€ Χρήση υπολογιστή : Προς το παρόν, LOL, Hearthstone, Lightroom, Photoshop, Web browsing Η κύρια έννοια μου είναι το πισί να είναι γρήγορο,αθόρυβο και να παίζει αυτ'α τα δυο στο τέρμα. όμορφο (ομορφο case+ledakia etc) και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολλαπλά παράθυρα και background services. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: οχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Οχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από καλά καταστήματα που παρέχουν και τις σχετικές εγγυήσεις Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μπορώ να στήσω το πισι με βοήθεια φίλου, εκτός και εαν το κατάστημα που μπορεί να κάνει την σύνθεση έχει καλές τιμές Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο : Windows (υπάρχουν ήδη στην διάθεση κλειδιά) Ευχαριστώ για τις όποιες απανήσεις εκ' των προτέρων!!!
nickol-us Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Θα αγγαρέψεις τον φίλο σου γιατί από ένα μαγαζί αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν οι καλύτερες τιμές Ξεκινόντας με μια κάρτα γραφικών, της τάξης 3060, αυτή τη στιγμή σε άμεση διαθεσιμότητα μιλάμε για 750ευρώ. Δεν είναι καθόλου καλή τιμή, πιστεύω αν έχει υπομονή και με κυνήγι θα βρεις καλύτερη τιμή (ιδανικά κοντα στα 600 ή μεγαλύτερη κάρτα σε αυτά τα λεφτα >=3060 ti). 3060 είναι υπερβολή για αυτά που θες να κάνεις. Ακόμη και μια gt 1030(gddr5) θα σε καλύψει προσωρινά. Αν ρισκάρεις να περιμένεις να στρώσουν οι τιμές ίσως γλιτώσεις χρήματα, ίσως και όχι. Με αυτό σαν βάση, ξεκινάναμε να στήσουμε μηχάνημα στα 750-950 ευρώ. Με σημερινές τιμές, τρέχουν κάποιες καλές προσφορές λόγω black friday (week). CoolerMaster-Masterbox-TD500-Mesh Πολύ καλή προσφορά, καλό θα ήταν να μην την χάσεις Adata-XPG-Core-Reactor-750W Πολύ καλό τροφοδοτικό, σε πολύ καλή προσφορά, 10year guarantee MSI-MAG-Z590-Torpedo Μια καλή μητρική να τρέξει άνετα οτι επιλέξεις Cpu i5/i7 k/kf Σου έχω βάλει επιλογή σε οτι θεωρώ πιο normal. 6core θεωρώ σε καλύπτει, με ή χωρίς ενσωματωμένα, εσύ αποφασίζεις, αν σε παίρνεις και θες περίσσια δύναμη παίρνεις 8 core(εφόσον επιτρέπει το budget και βρεις κάρτα σε καλή τιμή) Arctic-Freezer-34-eSports-Duo Αγαπημένη ψύκτρα, νομίζω οτι πιο vfm Samsung-980-SSD-500GB-M-2-NVMe Ένας καλός δίσκος για να ξεκινήσεις. Τα 500 ίσως φανούν λίγα σε gaming, μπορείς να προσθέσεις στο μέλλον αν χρειαστεί ή να πας σε 1tb με την ανάλογη επιβάρυνση Ram/32gb/3200/cl16 Ram, επέλεξα 32gb μήπως χρειαστείς στο photoshop. Σε παιχνίδια, δεν θα την χρειαστείς σύντομα. Σε Amd δεν βλέπω κάτι ανταγωνιστικό αυτή την στιγμή χωρίς να ξεφύγεις από το budget. Ανέμεινε κι άλλες απαντήσεις και εννοείται πάντα κοιτάς σε όλα τα μαγαζιά (skroutz/bestprice/eshop/google κτλ).
l_kostas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.public.gr/product/desktop-hp-pavilion-tg01-2008nv-amd-ryzen-7-5700g16gb1tb-hdd-plus-256gb-ssdnvidia-geforce-rtx-3060ti/prod14020294pp Υπάρχει και αυτός που είναι έτοιμος. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2021 από l_kostas
Themoo Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Καταρχάς ευχαριστώ τον nikol-us για την απάντηση και τις συμβουλές του μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Προτιμώ τα custom build από έτοιμα OEM builds. Κατέληξα στο να κάνω υπομονή και να προβώ σε αγορά ενός επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά( i5-11600k 3.9)και να χρησιμοποιήσω την κάρτα που έχω ήδη στο υπάρχον pc μου. Έτσι το κουτί βγαίνει χωρίς κάρτα στα 765 και μόλις υπάρξει κάποια προσφορά θα προβώ σε αγορά μιας καλής κάρτας για να συμπληρωθεί το build. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα