Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ,

Εδώ και ένα χρόνο, είμαι πελάτης της Προτέργιας για ηλεκτρικό ρεύμα (Οικιακό 45: <<45% έκπτωση επί της άξιας του ρεύματος>>). Είχα παρατηρήσει περίεργες χρεώσεις αλλά γενικά χαμηλές οπότε δεν το είχα ψάξει πιο πολύ. Αυτό φυσικά άλλαξε όταν πήρα εκκαθαριστικό λογαριασμό 2 και 3 φορες μεγαλύτερο της αναμενώμενης χρέωσης για τον ίδιο η και λιγότερο αριθμό kwh. Παρακάτω πιο αναλυτικά οι αναλυτικοί λογαριασμοί με την τελική χρέωση και τον υπολογισμό αξίας του ρευματος:

1) ο πιο πρόσφατος εκκαθαριστικός λογαριασμός ειναι:

image.png.9ab2724a72201bdba35b91a230aa7c22.png

2) O αμέσως προηγούμενος ειναι:

image.png.03e5ed922caf1126ba90116eb168ec8f.png

3) ο πιο προηγούμενος ειναι:

image.png.1c87735d1b4605d2426f41a625db0e4b.png

Έχω φυσικά όλο το ιστορικό απλά έβαλα τους 3 τελευταίους εκκαθαριστικούς. Όπως θα δείτε για την ίδια σχεδόν κατανάλωση οι τιμές ειναι εντελώς διαφορετικές όπως φυσικά και ο τρόπος υπολογισμού της αξίας, με μοναδικούς σταθερούς παράγοντες:

- Τον αρχικό υπολογισμό: kwh * αξια ρευματος  (Ημερήσια ενέργεια)

- την τελική έκπτωση: που ειναι 45% επι τους προηγούμενου γινομένου*. (Εκπτώσεις)

Στο αθρο 8.8: https://www.protergia.gr/sites/default/files/arthro8.8.pdf δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι και πως μεχρι στιγμής αλλά καταλαβαίνω οτι μπορούν να χρεώσουν οτι και όπως θέλουν προφανώς.

Έχετε ιδέα τι μπορώ να κάνω? Προφανώς είναι νόμιμα και προφανώς δεν έχουνε κάνει λάθος. Αλλά οι αύξηση ειναι εξωφρενική. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία?

Ευχαριστώ πολύ

Γιώργος

PS: Σας παρακαλώ όχι τοξικά η ανούσια σχόλια, δεν προσπαθώ να προσβάλω ούτε την εταιρία αλλά ούτε κάποιον από εδώ μέσα. Προσπαθώ να καταλάβω.

Δημοσ.

1.jpg.178b7ab9dbb7785a197e494db2daabd3.jpg

Έχασες το περιθώριο να φύγεις αζημίως... αρκετοί το καλοκαίρι άλλαξαν πρόγραμμα κι έβαλαν σταθερό με 0.088, τώρα το σταθερό είναι 0.25... χαιρετίσματα.

Το τι πρέπει να κάνεις έχει χιλιοειπωθεί...

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που λέει προσαύξηση είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής. Δηλαδή επειδή το συμβόλαιο σου δεν είναι με σταθερή τιμή αλλά κυμαινόμενο, σου περνάει όλη την αύξηση της χονδρικής στο λογαριασμο σου. Δες το αντίστοιχο νήμα εδώ, πολλοί πάνε στα σταθερά συμβολαια της ΔΕΗ, που έχουν φιξ τιμή και δεν έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής .

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, apollotonkosmo είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Θα κοιτάξω τα ανάλογα νήματα. Μπορεί να κλειδωθεί αν θέλετε.

πριν κλειδωθεί να κάνεις τα βήματα αμφισβήτησης (στο άλλο θέμα)

26 λεπτά πριν, apollotonkosmo είπε

Προφανώς είναι νόμιμα

όχι δεν είναι

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ και φυσικά δεν είναι νόμιμα απλά δεν ήθελα να φανώ θερμοκέφαλος μιας και δεν έχω διαβάσει αρκετά τι και πως.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου υποδείξεις το λινκ με τα βήματα αμφισβήτησης? (Αν φυσικά το έχεις ευκαιρο.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...