higraf Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα, έχω 2 προβλήματα με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου setup. Εως προχθές είχα τη παρακάτω συνδεσμολογία: Ισόγειο SpeedPort+ για Internet πάνω σε 1000 switch - Tp-Link W8980 ως Acces Point ) για το WiFi του ισογείου 1ος όροφος Tp-Link Extender για τις υπόλοιπες WiFi συσκευές του ορόφου (το ένα PC του ορόφου παίρνει καλό σήμα απο το ισόγειο). Λόγο μιας αλλαγής σε εξωτερικό καλώδιο ήταν η ευκαιρεί και περάστηκε καλώδιο δικτύου απο το switch του ισογείου μέχρι τον πρώτο στο πιο κεντρικό σημείο για να τοποθετήσω πλέον σύστημα Mesh για καλύτερες ταχύτητες σε όλο το σπίτι. Πρόβλημα 1: Συνδέοντας το Deco 1 ενσύρματα με το switch (και φυσικά και με το SpeedPort) απο το οποίο πάει καλώδιο στο Deco 2 μου κάνει επανεκκινήσεις το SpeedPort ανα 4-5 λεπτά. Αν συνδέσω το καλώδιο απευθείας μεταξύ Deco1 & Deco2 όλα καλά απο πλευράς συνδεσεις. Πρόβλημα 2: Ότι και να σύνδεσα πάνω στα Deco είτε με WiFi ή καλώδιο δεν πιάνω πάνω από 100Mbps. Δοκιμες έγιναν και μόνο με 1 Deco και σύνδεση πάνου με ethernet Laptop πάλι μέχρι 100Mbps, όλα τα Pc μέσω switch πιάνουν κάπου στα 980-990 (Τεστ στον Unraid Server με πρόγραμμα για speedtest). Δοκιμάστηκαν και σε Acces Point Mode μιας και όταν είναι σε Router Mode αλλάζει, σε όλες τις συσκευές που δίνει IP, απο 192.168.1.ΧΧΧ σε 192.168.68.ΧΧΧ (το κεντρικό Deco στο δίκτυο έχει Ip 192.168.1.X οπότε δεν συνάντησα πρόβλημα πρόσβασης μεταξύ PC). Για το κομμάτι internet θα μου πείς 100 έχεις 100 παίρνεις αλλά στο εσωτερικό δίκτυο είναι θέμα και για stream απο τον server ή για αποστολή αρχείον και back up. Κάθε ιδεα ευπροσδεκτη μιας και δεν έβγαλα άκρη και απο το forum της tp-link
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) μπερδεμενα μας τα λες , τα deco m5 εχουν 2 θυρες gigabit στην πισω πλευρά τους . τo speedport ειναι συνδεμενο πανω στο switch με ενα καλωδιο. το πρωτο Deco θα πρεπει να μπει Η πανω στο speedport σε μια αλλη πορτα του Η πανω στο switch αν ειναι στον ιδιο χώρο . επειτα κλεινεις τα wifi του speedport. πας στον πρωτο οροφο και συνδέεις το δευτερο deco με το καλωδιο που ερχεται απο το switch (η απο το speedport αν ειναι απο εκει) . ΔΕΣ αν αυτο το καλωδιο εχει τερματιστει σωστα και πεζουν και τα 8 συρματα του μεσα ωστε να σου δωσει τα 1000mbps !! τα deco μετα απο την εφαρμογη τους τα γυριζεις σε access point mode Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2021 από NeCrOmAnCeR19
higraf Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Θα δοκιμάσω σήμερα γιατί νομίζω το πρόβλημα είναι ότι έχω συνδεδεμένο και το SpeedPort με το switch κάτι που νομίζω δεν πρέπει.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 @higraf το speedport plus εχει και αυτο gigabit θύρες. Οποτε δεν υπαρχει πρόβλημα. Ενα καλωδιο απο το speedport πανω στο switch για να έχουν ίντερνετ και δίκτυο οι συσκευές του switch . Και ενα ακόμα καλωδιο απο όπου θες και βολεύει στον χωρο . Η απο το speedport στο πρωτο deco και πουθενά αλλού. Ή απο το switch στο πρωτο deco. Επίσης μπορείς απο το speedport να πας ενα καλωδιο στην μια θυρα του πρωτου deco και απο την δευτερη θυρα του deco να πας στο switch. Αλλα αν το deco βγει απο το ρευμα δεν θα έχουν internet οι συσκευές. Πρόσεχε μην δημιουργηθεί ethernet loop . Εκεί μπορει να τα φτηνει το speedport !!
higraf Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 @NeCrOmAnCeR19 Τελίκα όντο έτσι που το είχα έκανε loop. Τώρα το έχω απο SpeedPort προς Deco 1, Deco 1 προς switch, Deco 2 προς switch και όλα πάνε σφαιρα. DHCP Off απο SpeedPort και έχω 900+ στις ενσύρματες συσκευες και κάπου 680Mbps και στα 2 Deco απο WiFi.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Ασε το speedport σαν ρουτερ dhcp κλπ και γυρνα το σύστημα deco σαν access point
higraf Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Λες, έτσι και αλλιώς τα Antivirus κα QoS κλπ. δεν με ενδιαφέρουν, τα είχα βάλει και σαν acces point σε κάποια δοκιμή αλλά πέραν του ότι δεν μου μπέρδευε της Ip (απο 192.168.1.ΧΧΧ τα δίκά του τα έκανε 192.168.68.ΧΧΧ) δεν είδα κάτι να χάνω ή να κερδίζω. Δεν ξέρω το όφελος που θα έχω.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Οχι δεν εχεις να κερδίσεις κατι περα απο τα qos κλπ. Απλα για να μην δημιουργείς δεύτερο ip δυκτιο με double NAT κλπ μπερδεματα.
higraf Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Έφαγε ένα κόλλημα πριν λίγο και δεν πέρναγε internet στα Deco, έκανα reset και το γύρισα σε AP Το 2ο IP δίκτυο όντος ήταν κάτι που δεν ήθελα αλλά καταργόντας το DHCP απο το router δεν παίρνει κανέ άλλο απο αυτό το range. Και σε AP βλέπω ότι τώρα στις συσκευές έχω μόνο όσα είναι με WiFi ενω πριν ειχε κα τα ενσύρματα στην λίστα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα