lasithi12 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, mistr4l είπε Δεν ισχύει γιατί στο δικό μου άνοιξε κανονικά. Και ιντερνετικά αν το ψάξεις όμως, bootάρουν τα συστήματα χωρίς μπαταρία. Δεν έχει και λογική άλλωστε να μην bootάρει λόγω αφαίρεσης της μπαταρίας. Κάτι πρέπει να κάνει, ένα ήχο, κάτι. Ναι η αλήθεια είναι πως μου άρεσε. Άσε που στο δικό μου είχε φουσκώσει και δεν καθόταν καλά (ούτε έκλεινε και η οθόνη σωστά), οπότε όταν αφαιρέθηκε η μπαταρία όλα ήταν όμορφα κι ωραία Μετά μπήκε και η καινούρια κι όλα ήταν ωραία. Αυτό το έκανες? On current MacBooks without a removable battery, plug in the power cable. Press the Shift+Control+Option keys at the left side of the keyboard and the Power button, and hold them all down. Release all four buttons at the same time, and then press the Power button to turn the Mac on. Αυτό με απασχόλησε κι εμένα, το πώς το κατάφερες δεν αλλάζει κατι σε αυτές τις μπαταρίες εκτός απο τον κοννέκτορα που ειναι 2-3 εκατοστα ποι διπλα. αν δείτε τα λοτζικ μπορντ θα καταλαβετε... Μόλις τώρα, natural_sgf είπε Στα παλιά macbooks που αφαιρούσες την μπαταρία και έπαιζε από ρεύμα, πως μπορούσε να διαβάσει nvram ρυθμίσεις;;; στα παλια macbook μπουταρες χωρις μπαταρία αρα μπωρουσες να παίξεις μπάλα. αν θυμάμαι καλά μπορουσες να το κανεις να τρέχει και κανονικά χωρίς να κάνει undervolt τον επεξεργαστή... 31 λεπτά πριν, mistr4l είπε Δεν ισχύει γιατί στο δικό μου άνοιξε κανονικά. Και ιντερνετικά αν το ψάξεις όμως, bootάρουν τα συστήματα χωρίς μπαταρία. Δεν έχει και λογική άλλωστε να μην bootάρει λόγω αφαίρεσης της μπαταρίας. Κάτι πρέπει να κάνει, ένα ήχο, κάτι. σε τη μηχάνημα αναφέρεσαι;
epinki Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, natural_sgf είπε Δεν μπορεί να γίνει nvram reset στην περίπτωση αυτή; Δυστυχώς όχι, αφού το μηχάνημα δεν ανοίγει. 51 λεπτά πριν, mistr4l είπε Αυτό το έκανες? On current MacBooks without a removable battery, plug in the power cable. Press the Shift+Control+Option keys at the left side of the keyboard and the Power button, and hold them all down. Release all four buttons at the same time, and then press the Power button to turn the Mac on. Αυτό είναι reset του SMC, του power management module δηλαδή. Μια κλασική ενέργεια που μπορεί όντως να βοηθήσει. Αποκαλείται και force power on σε τέτοιες περιπτώσεις. 1
mistr4l Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lasithi12 είπε σε τη μηχάνημα αναφέρεσαι; Σε macbook pro 15', mid 2015. Μάλιστα είχα διαβάσει διάφορα για το εν λόγω θέμα καθώς αναρωτιόμουν αν δουλεύει χωρίς μπαταρία ώστε να μην την αντικαταστήσω. Την είχα αλλάξει ήδη μία φορά (με owc) η οποία μάλλον ήταν ελαττωματική και ξαναφούσκωσε στο χρόνο. Λόγω του φουσκώματος, ο υπολογιστής δεν αναγνώριζε την μπαταρία κι έκανε συνεχώς reboot. Οπότε άνοιξα το μηχάνημα, την αφαίρεσα τελείως και μπούταρα. Το μηχάνημα δούλευε κανονικά, χωρίς μπαταρία και χωρίς κάποια αισθητή πτώση στην απόδοσή του (ακόμα και windows μέσω vmware). Με απλά λόγια ο υπολογιστής δούλευε κανονικά. Καμιά εβδομάδα μετά ήρθε η νέα μπαταρία κι όλα καλά. Με δεδομένο πως o OP έχει mid 2014 και ουσιαστικά είναι ίδια μηχανήματα, πιστεύω πως το θέμα (αν δεν bootάρει) δεν σχετίζεται με την μπαταρία. Άλλωστε αν ψάξει κανείς στο ίνετ, θα δει πως το μόνο που αναφέρεται είναι πως χωρίς την μπαταρία δουλεύει με χαμηλότερη απόδοση. Από εκεί και πέρα, φυσικά μοιράζομαι απλά την εμπειρία μου. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2021 από mistr4l
lasithi12 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, mistr4l είπε Σε macbook pro 15', mid 2015. Μάλιστα είχα διαβάσει διάφορα για το εν λόγω θέμα καθώς αναρωτιόμουν αν δουλεύει χωρίς μπαταρία ώστε να μην την αντικαταστήσω. Την είχα αλλάξει ήδη μία φορά (με owc) η οποία μάλλον ήταν ελαττωματική και ξαναφούσκωσε στο χρόνο. Λόγω του φουσκώματος, ο υπολογιστής δεν αναγνώριζε την μπαταρία κι έκανε συνεχώς reboot. Οπότε άνοιξα το μηχάνημα, την αφαίρεσα τελείως και μπούταρα. Το μηχάνημα δούλευε κανονικά, χωρίς μπαταρία και χωρίς κάποια αισθητή πτώση στην απόδοσή του (ακόμα και windows μέσω vmware). Με απλά λόγια ο υπολογιστής δούλευε κανονικά. Καμιά εβδομάδα μετά ήρθε η νέα μπαταρία κι όλα καλά. Με δεδομένο πως o OP έχει mid 2014 και ουσιαστικά είναι ίδια μηχανήματα, πιστεύω πως το θέμα (αν δεν bootάρει) δεν σχετίζεται με την μπαταρία. Άλλωστε αν ψάξει κανείς στο ίνετ, θα δει πως το μόνο που αναφέρεται είναι πως χωρίς την μπαταρία δουλεύει με χαμηλότερη απόδοση. Από εκεί και πέρα, φυσικά μοιράζομαι απλά την εμπειρία μου. απλα πατησες power button και ανοιξε;
mistr4l Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, lasithi12 είπε απλα πατησες power button και ανοιξε; Ακριβώς έτσι. Power button και bootάρε. Και φυσικά δούλευε απρόσκοπτα. Τονίζω πάλι όμως, δεν αναφέρεται πουθενά στο ίνετ πως χωρίς μπαταρία δεν ανοίγει. Δεν έχει και λογική άλλωστε. Συνίσταται όμως να χρησιμοποιείται με την μπαταρία για τους λόγους που έχουμε αναφέρει παραπάνω.
lasithi12 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) τα κατάφερα και το ανοιξα. τα ανεμιστήρια στο full αλλα δεν εχουμε οθόνη.. δοκίμασα και HDMI καλώδιο αλλα δεν. το keyboard δουλευει απο το on off κανονικά. μόλις βάζω να φορτίσει ανογει μόνο του χωρίς power button... θα δοκιμασω να το μπουτάρω απο την μπαταρια του 12. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2021 από lasithi12
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, lasithi12 είπε τα κατάφερα και το ανοιξα. τα ανεμιστήρια στο full αλλα δεν εχουμε οθόνη.. δοκίμασα και HDMI καλώδιο αλλα δεν. το keyboard δουλευει απο το on off κανονικά. μόλις βάζω να φορτίσει ανογει μόνο του χωρίς power button... θα δοκιμασω να το μπουτάρω απο την μπαταρια του 12. Πως κατάφερες να το ανοίξεις; o @epinki έγραψε ότι δεν μπορεί να διαβάσει nvram args...
lasithi12 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Πως κατάφερες να το ανοίξεις; o @epinki έγραψε ότι δεν μπορεί να διαβάσει nvram args... ξεσυνδεσα τα παντα στη λοτζικ και τα ξαναβαλα.. στην αρχη ακουγα ενα τσικ και ανοιξε φυσικα δεν δινει σημα οθονη... με τη μπαταρια του 12 ξεκινάει πάλι χωρις σημα στην οθόνη. και αν βγαλω το charger συνεχίζει και παίζει. αρα δεν ειναι η μπαταρία το πρόβλημα.. χθες παντως πριν του ξηλωσω τη μπαταρια ανοιγε η οθόνη. το μακμπουκ 2012 ανβαει και χωρις μπαταρία παντως κανονικά. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2021 από lasithi12
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Αν δεν σου ανοίγει την οθόνη μάλλον έχεις χαλάσει το LVDS καλώδιο της οθόνης. Κοίτα αν είναι θέμα backlight. Πάρε ένα φακό, και σε λειτουργική κατάσταση το macbook, φώτισε την οθονη. Ακόμα καλύτερα, βάλε τον φακό από τη πίσω πλευρά να χτυπάει το λογότυπο της apple να δεις αν βλέπεις καθόλου εικόνα στην οθόνη. Κάνε μια αυτό και πες μας...
lasithi12 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Αν δεν σου ανοίγει την οθόνη μάλλον έχεις χαλάσει το LVDS καλώδιο της οθόνης. Κοίτα αν είναι θέμα backlight. Πάρε ένα φακό, και σε λειτουργική κατάσταση το macbook, φώτισε την οθονη. Ακόμα καλύτερα, βάλε τον φακό από τη πίσω πλευρά να χτυπάει το λογότυπο της apple να δεις αν βλέπεις καθόλου εικόνα στην οθόνη. Κάνε μια αυτό και πες μας... αν ήταν αυτό θα εδινε σημα στο hdmi.. διαβασα οτι και άλλοι είχανε θέμα καπως σαν το δικο μου σε μερικους δουλεψε αυτό. δοκιμασα power button 10SECS / μετά plugin το power cord / μετά ανοίγει με τα ανεμιστήρια στο φουλ. στους αλλους πρωχώραγε με τον ήχο και επαιζε κανονικα εμένα μένει στα φουρφουρια. υποψιάζομαι έχει φάει καποια φρίκη με τα ρευματα και δεν το αφηνει να ανοιξει... το δοκιμασα αυτο με το φακο δεν φενεται τπτ μαυρο. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2021 από lasithi12
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, lasithi12 είπε αν ήταν αυτό θα εδινε σημα στο hdmi.. Σωστά! Μου διέφυγε όταν διάβαζα το post.
Tasos19s Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 κάτι δεν πάει καλά στην μητρική σου εγώ νομιζω όταν έβγαλες από πάνω ότι έβγαλες μήπως ακουμπησες πουθενά με κανένα στατικό ηλεκτρισμό και έκανε κανένα Τσακ? πήρες χαμπάρι τίποτα τέτοιο? οι βίδες όλες μπήκαν όπως βγήκαν? οι ταινίες όλες είναι στην θέση τους σωστά?
lasithi12 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 18 ώρες πριν, Tasos19s είπε κάτι δεν πάει καλά στην μητρική σου εγώ νομιζω όταν έβγαλες από πάνω ότι έβγαλες μήπως ακουμπησες πουθενά με κανένα στατικό ηλεκτρισμό και έκανε κανένα Τσακ? πήρες χαμπάρι τίποτα τέτοιο? οι βίδες όλες μπήκαν όπως βγήκαν? οι ταινίες όλες είναι στην θέση τους σωστά? Ναι τα ξαναβαλα και τα ξαναλυσα. δεν ειναι και πολλά ίδιως τα ουσιώδη. τα βαλα και τα ξαναβγαλα γενικα.... νεες παρατηρήσεις: 1) με το κουμπωνω καλώδιο αυτο ξεκινάει μόνο του χωρίς να πατησει power on 2) ακολουθεί ενα μοτίβο τα ανεμιστήρια να παιζουν και μετα να κλεινει και ξανανανοιγε (ακους εναν χαρακτηριστικο ηχαλακο τσιφ) 3) δοκίμασα παρατημενο το power on μετα βάζω το cable για φορτηση κραταω ακόμα δεκα δευτερόλεπτα, μόλις αφήσω τα ανεμιστήρια πάνε φουλ. Αυτα τα κάνει και με μπαταρία και χωρίς μπαταρία. 4) Εχω δοκιμασει ξανά NVRAM/PRAM , SMC resets αλλα καμια διαφορά. 5) Δοκίμασα boot χωρίς ανεμιστήρες. τίποτα 6) Δοκίμασα boot χωρίς ssd τίποτα. νιώθω ότι εχει κωλήσει καπου και δεν πορχωράει στο μπουτ και θέλει ενα καλό reset αλλα δεν γνωριζω πως μπορω να το κανω η να το επιτύχω.
Tasos19s Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, lasithi12 είπε Ναι τα ξαναβαλα και τα ξαναλυσα. δεν ειναι και πολλά ίδιως τα ουσιώδη. τα βαλα και τα ξαναβγαλα γενικα.... νεες παρατηρήσεις: 1) με το κουμπωνω καλώδιο αυτο ξεκινάει μόνο του χωρίς να πατησει power on 2) ακολουθεί ενα μοτίβο τα ανεμιστήρια να παιζουν και μετα να κλεινει και ξανανανοιγε (ακους εναν χαρακτηριστικο ηχαλακο τσιφ) 3) δοκίμασα παρατημενο το power on μετα βάζω το cable για φορτηση κραταω ακόμα δεκα δευτερόλεπτα, μόλις αφήσω τα ανεμιστήρια πάνε φουλ. Αυτα τα κάνει και με μπαταρία και χωρίς μπαταρία. 4) Εχω δοκιμασει ξανά NVRAM/PRAM , SMC resets αλλα καμια διαφορά. 5) Δοκίμασα boot χωρίς ανεμιστήρες. τίποτα 6) Δοκίμασα boot χωρίς ssd τίποτα. νιώθω ότι εχει κωλήσει καπου και δεν πορχωράει στο μπουτ και θέλει ενα καλό reset αλλα δεν γνωριζω πως μπορω να το κανω η να το επιτύχω. νομίζω έκανες ζημιά στην μητρική
lasithi12 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Tasos19s είπε νομίζω έκανες ζημιά στην μητρική αυτο το συμπαίρένεις σαν τεχνικός η είχανεμ να λέμε και ειχαμε να πουμε; και απο πριν ειχε αυτο το προβλημα. γενικα ο αδερφός μου μια μερα καθαρησε τα ανεμιστήρια και μετα δεν του μπουταρε σωστα... δεν πειραξε κατι περισσοτερο απο τους υποδωχείς με τα ανεμιστήρια. η μπαταρία που ηταν β διαλογής προκάλεσε το πρόβλημα. τα λαπτοπ οταν μπουτάρουν διαβάζουν κάποια αρχεία ωστε να περάσουν κάποιους ελεγχους... αυτος φενεται να χει σταματησει καπου στη μεση... Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2021 από lasithi12
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα