Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ανοίγει κανονικά χωρίς την μπαταρία συνδεδεμένη. Το δοκίμασα πριν 2 μήνες στο δικό μου που είχα ένα πρόβλημα με την μπαταρία (mbp mid 2015, 15') και δούλευε μια χαρά. Το ίδιο ισχύει και στο 2014 μοντέλο.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lasithi12 είπε

υπάρχει τρόπος να ανοίξει χωρίς την μπαταρία συνδεδεμένη;

Λογικά θα παίξει αλλά θα έχεις cpu throttling... Θα σέρνεται δηλαδή.

Πάντως η μπαταρία μπορεί να αλλαχτεί, δεν χρειάζεται να αλλαχτεί το topcase.

Προσωπικά 'ξεκόλλησα' την μπαταρία με σπάγκο...

Δημοσ.

Δεν δουλεύουν σωστά τα μηχανήματα αυτά χωρίς την μπαταρία 

Η επεξεργαστική ισχύς δεν φτάνει να τραβηχτεί από το τροφοδοτικό και τραβάει από την μπαταρία όση παραπάνω χρειάζεται ανάλογα τι κανείς εκείνη την στιγμή 

Εαν δεν έχει φουσκώσει είναι προτιμότερο να την έχεις επάνω και ας μην κρατάει πολύ σε αυτονομία χωρίς ρεύμα 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Λογικά θα παίξει αλλά θα έχεις cpu throttling... Θα σέρνεται δηλαδή.

Πάντως η μπαταρία μπορεί να αλλαχτεί, δεν χρειάζεται να αλλαχτεί το topcase.

Προσωπικά 'ξεκόλλησα' την μπαταρία με σπάγκο...

δεν ανοιγει ετσι σκέτο του δυστηχώς... όσο και αν εψαξα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lasithi12 είπε

Τι δοκίμασες;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Τι δοκίμασες;

πολλά

μέχρι και μια μπαταρία ενώς macbook pro 15" mid 2012 unibody.

αν και δεν εχει την ίδια διαταξη ο κονέκτορας... οι μπαταρίες φαινομενικά ειναι ίδιες...

πριν βγάλω την μπαταρία άνοιγε... αλλά ήταν για πέταμα μιας και προκαλουσε θεμα με τα ανεμιστήρια...

δεν ξερω που ειναι το θέμα... μπορει στο logic board?

Δημοσ.

Κανονικά πρέπει να ανοίγει. Δεν bootάρει καν? Αν bootάρει, δοκίμασε SMC reset. 

Σχετικά με τα παραπάνω, λέγεται πως χωρίς μπαταρία υπολειτουργεί όπως αναφέρεται. Στο δικό μου όμως, δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα σε απόδοση χωρίς τη μπαταρία (για καμιά εβδομάδα, μέχρι να την αλλάξω). Επομένως δεν είμαι σίγουρος αν όντως ισχύει αυτό με την απόδοση.

Το θέμα με τα ανεμιστήρια πάντως μου φαίνεται περίεργο να το προκαλούσε η μπαταρία, αν μάλιστα δεν είχε φουσκώσει κι ήταν σε νορμάλ κατάσταση. Τα γράφω αυτά καθώς αν δεν ανοίγει τώρα, ίσως φταίει τίποτα άλλο. Στη χειρότερη, αγόρασε μία νέα μπαταρία και δοκίμασε (με το όποιο ρίσκο βέβαια :( ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, lasithi12 είπε

πολλά

μέχρι και μια μπαταρία ενώς macbook pro 15" mid 2012 unibody.

αν και δεν εχει την ίδια διαταξη ο κονέκτορας... οι μπαταρίες φαινομενικά ειναι ίδιες...

πριν βγάλω την μπαταρία άνοιγε... αλλά ήταν για πέταμα μιας και προκαλουσε θεμα με τα ανεμιστήρια...

δεν ξερω που ειναι το θέμα... μπορει στο logic board?

Πως κατάφερες μπαταρία του 2012 unibody να το κουμπώσεις σε μοντέλο 2014;;;

Υπάρχει ένας συμφορουμίτης που επιδιωρθώνει Apple macbooks.

Είναι πολύ καλός, έχει λογικές τιμές και είναι δοκιμασμένος από αρκετά μέλη του forum.

Στείλε μου προσωπικό μήνυμα αν θες περισσότερες πληροφορίες.

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mistr4l είπε

Κανονικά πρέπει να ανοίγει. Δεν bootάρει καν? Αν bootάρει, δοκίμασε SMC reset. 

Σχετικά με τα παραπάνω, λέγεται πως χωρίς μπαταρία υπολειτουργεί όπως αναφέρεται. Στο δικό μου όμως, δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα σε απόδοση χωρίς τη μπαταρία (για καμιά εβδομάδα, μέχρι να την αλλάξω). Επομένως δεν είμαι σίγουρος αν όντως ισχύει αυτό με την απόδοση.

Το θέμα με τα ανεμιστήρια πάντως μου φαίνεται περίεργο να το προκαλούσε η μπαταρία, αν μάλιστα δεν είχε φουσκώσει κι ήταν σε νορμάλ κατάσταση. Τα γράφω αυτά καθώς αν δεν ανοίγει τώρα, ίσως φταίει τίποτα άλλο. Στη χειρότερη, αγόρασε μία νέα μπαταρία και δοκίμασε (με το όποιο ρίσκο βέβαια :( ).

πρέπει να είναι ευχάριστα πολύ ελαφρύ χωρίς μπαταρία έτσι?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, lasithi12 είπε

Κι ούτε πρόκειται, αφού με την αφαίρεση της μπαταρίας χάθηκαν από την NVRAM (που πρέπει να τροφοδοτείται συνεχώς με ρεύμα)  τα boot arguments.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, epinki είπε

Κι ούτε πρόκειται, αφού με την αφαίρεση της μπαταρίας χάθηκαν από την NVRAM (που πρέπει να τροφοδοτείται συνεχώς με ρεύμα)  τα boot arguments.

Δεν μπορεί να γίνει nvram reset στην περίπτωση αυτή;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, epinki είπε

Δεν ισχύει γιατί στο δικό μου άνοιξε κανονικά. Και ιντερνετικά αν το ψάξεις όμως, bootάρουν τα συστήματα χωρίς μπαταρία. Δεν έχει και λογική άλλωστε να μην bootάρει λόγω αφαίρεσης της μπαταρίας. Κάτι πρέπει να κάνει, ένα ήχο, κάτι. 

6 ώρες πριν, Tasos19s είπε

πρέπει να είναι ευχάριστα πολύ ελαφρύ χωρίς μπαταρία έτσι?

Ναι η αλήθεια είναι πως μου άρεσε. Άσε που στο δικό μου είχε φουσκώσει και δεν καθόταν καλά (ούτε έκλεινε και η οθόνη σωστά), οπότε όταν αφαιρέθηκε η μπαταρία όλα ήταν όμορφα κι ωραία :) Μετά μπήκε και η καινούρια κι όλα ήταν ωραία. 

Αυτό το έκανες?

On current MacBooks without a removable battery, plug in the power cable. Press the Shift+Control+Option keys at the left side of the keyboard and the Power button, and hold them all down. Release all four buttons at the same time, and then press the Power button to turn the Mac on.

11 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Πως κατάφερες μπαταρία του 2012 unibody να το κουμπώσεις σε μοντέλο 2014;;;

Αυτό με απασχόλησε κι εμένα, το πώς το κατάφερες :) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, natural_sgf είπε

Δεν μπορεί να γίνει nvram reset στην περίπτωση αυτή;

Δυστυχώς όχι, αφού το μηχάνημα δεν ανοίγει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, epinki είπε

Δυστυχώς όχι, αφού το μηχάνημα δεν ανοίγει.

Στα παλιά macbooks που αφαιρούσες την μπαταρία και έπαιζε από ρεύμα, πως μπορούσε να διαβάσει nvram ρυθμίσεις;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...