Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 3/12/2021 στις 4:17 ΜΜ, nik187 είπε

Ευχαριστώ. 

Θα το δοκιμάσω αύριο που θα είμαι στο σπίτι και θα γράψω .

Update. 

Οκ το έκανα και το παρακολουθώ. 

Πάλι τα ίδια κάνει.

Σήμερα το πρωί που  πήγα να τον ανοίξω , τίποτα. 

Ξεκινά,  ακούω τους ανεμιστήρες,  το drive δουλεύει,   τους μηχανικούς δίσκους τους ακούω , και μετά παραμένει σε αυτή την κατάσταση. 

Αυτό που είδα σήμερα είναι ότι το λαμπάκι του επεξεργαστή δεν αναβοσβήνει. 

Πατάω το reset και δεν  ανταποκρίνεται. 

Μόλις κλείσω το ρεύμα και το ξανά ανοίξω δουλεύει τέλεια 

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελευταία μου πρόταση. Αποσυνδέετε τα καλώδια του PWR_SW και Reset και εκκινείτε το σύστημα βραχυκυκλώνοντας με κατσαβίδι τα πιν του PWR_SW.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Τελευταία μου πρόταση. Αποσυνδέετε τα καλώδια του PWR_SW και Reset και εκκινείτε το σύστημα βραχυκυκλώνοντας με κατσαβίδι τα πιν του PWR_SW.

Τι ακριβώς θα καταφέρω με αυτό;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Γιατί δεν το πήγατε πίσω στο μάστορα για live δοκιμή;

γτ το πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Κάρυστο όπου δουλευω πήγα Καρδίτσα για ένα σ/κ γιαυτό το θέμα και μετά ξανα γύρισα πίσω επομένως είναι δύσκολο

• Thanks 1
Δημοσ.

Δύσκολα τα πράγματα...

1 ώρα πριν, nik187 είπε

Τι ακριβώς θα καταφέρω με αυτό;

Να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει πρόβλημα κάποιο από τα δύο κουμπιά.

Μια περίπτωση που λύθηκε το πρόβλημα: 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Δύσκολα τα πράγματα...

Να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει πρόβλημα κάποιο από τα δύο κουμπιά.

Μια περίπτωση που λύθηκε το πρόβλημα: 

Θα το δοκιμάσω και αυτο αν και δεν νομίζω. 

Το κουμπί power κάθε φορά που το πατάω ενεργοποιεί τον υπολογιστή γιατί ξεκινάνε οι ανεμιστήρες,  δίσκοι,  drive. 

Απλά φαίνεται να δίνει ρεύμα στα περιφερειακά η μητρική αλλά όχι στον επεξεργαστή η και στο bios. 

Το reset όταν εμφανιστεί το πρόβλημα δεν δουλεύει αλλά αν ο υπολογιστής ανοίξει κανονικά δουλεύει και αυτο μια χαρά. 

Όσες φορές το πάτησα σε νορμάλ κατάσταση έκανε reset κανονικά. 

Δημοσ.
Στις 3/12/2021 στις 8:28 ΠΜ, nik187 είπε

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζω ένα παρόμοιο πρόβλημα

Ανοίγω τον υπολογιστή και δεν έχω σήμα στην οθόνη.

Παίρνει μπροστά ακούω τους ανεμιστήρες να δουλεύουνε το CD drive δουλεύει τους δίσκους τους ακούω να δουλεύουνε αλλά σήμα στην οθόνη δεν έχω.

Μόλις κλείσω τον διακόπτη από το πολύμπριζο και περιμένω λίγο και ξανά επαναφέρω το ρεύμα μετά ο υπολογιστής Δουλεύει κανονικά

Άλλαξα καλώδιο HDMI το πρόβλημα παραμένει,

έκανα update το bios το πρόβλημα παραμένει,

δοκίμασα να βγάλω μόνο την οθόνη από το ρεύμα το πρόβλημα παραμένει

Καθάρισα τις επαφές και άλλαξα μεταξύ τους θέση τις μνήμες τα ίδια, καθάρισα και τις επαφές από την κάρτα γραφικών πάλι τα ίδια

Έκανα απεγκατασταση τους drivers της κάρτας γραφικών με το DDU και έβαλα τούς τελευταίους,  πάλι τίποτα 

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν εμφανιστεί το πρόβλημα το reset του υπολογιστή δεν δουλεύει το πατάω και δεν κάνει τίποτα , Πρέπει αναγκαστικά να κλείσω την παροχή του ρεύματος Μόλις το κάνω αυτό και επαναφέρω το ρεύμα μετά ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά.

Το σύστημα είναι. 

Asrock fatality b450asrock fatal1ty b450 gaming k4

G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3200MHz

Κάρτα γραφικών Asus R9 270x

Ssd samsung 

Χαλασμένο τροφοδοτικό έχεις.

Δανίσου ένα και  θα δεις ότι θα δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Χαλασμένο τροφοδοτικό έχεις.

Δανίσου ένα και  θα δεις ότι θα δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

Να δανειστώ δεν έχω από κάποιον. 

Το τροφοδοτικο το έχω πάρει καινούργιο τον Οκτώβριο 2019 ξανά είναι το 

Corsair GS700

Τον υπολογιστή τον δουλεύουμε δύο ενήλικες όταν χρειάζεται , παιδιά δεν υπάρχουν, παιχνίδια δεν παίζουμε.

Εγώ πιστεύω ότι κάτι γίνεται με την μητρική και τις μνήμες που έχω. 

Από την αρχή όταν σύνδεσα το μηχάνημα έβαλα τις μνήμες να δουλεύουνε στα 300 megahertz Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά κάποιο πρόβλημα είχα με αστάθεια στο σύστημα διάβασα ότι ο επεξεργαστής που έχω υποστηρίζει μνήμες με συχνότητα στά 2933 Οπότε τις κατέβασα και εδώ και τόσους μήνες τις είχα σταθερά εκεί δεν είχα κανένα πρόβλημα

Προχθές Μου ήρθε στο μυαλό αυτό το πρόβλημα που είχα και κατέβασα την συχνότητα από τις μνήμες κι άλλο Της έβαλα στάδιο 2633 εδώ και δύο μέρες δεν έχει ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα που έχω.

Για να δούμε ??

Δημοσ.

Νίκο, κατ'αρχάς χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.

Φυσικά και έχεις Corsair GS700, το ήξερα αυτό. ;)

Για αυτό δε σε ρώτησα και σου είπα απευθείας ότι είναι χαλασμένο.

Μόλις προχθές πήρα από τον ηλεκτρονικό με τον οποίο συνεργάζομαι σωστά επισκευασμένο ένα δικό μου GS700.
Έκανε τα ίδια με το δικό σου και χειρότερα. Παρόλο που τα τροφοδοτικά είναι η σπεσιαλιτέ του, το βρήκε με τη δεύτερη όχι με την πρώτη. Και αυτό επειδή είναι πολύ κουλή βλάβη και δεν την έκανε συνέχεια, όπως και σε σένα. Χρειάστηκε να καθήσω με ηρεμία και να βρώ ένα τρόπο να αναπαράγω τη βλάβη και να του τη δείξω.

Αν θες να λύσεις το πρόβλημά σου αγοράζεις ένα τροφοδοτικό και βρίσκεις κάποιον να σε βουηθήσει να το βάλεις.

Αν θες να ταλαιπωρηθείς κάτσε κάνε underclock με χαλασμένο τροφοδοτικό.

Αν θες να κάνουμε σταυροφορία ενάντια στην Corsair, δες τι λεφτά έχεις στην τράπεζα να αγοράσεις 10 GS700 να τα στείλεις του Μπιτζιόπουλου.

Δε γράφω κάτι άλλο για την επισκευή εδώ. Το μόνο που χρειάζεται απαραιτήτως να ξέρουν για τα τροφοδοτικά όσοι δεν είναι τουλάχιστον ηλεκτρολόγοι, είναι ότι κρατάνε ρεύμα και γι αυτό δεν τα ανοίγουμε ΠΟΤΕ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Νίκο, κατ'αρχάς χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.

Φυσικά και έχεις Corsair GS700, το ήξερα αυτό. ;)

Για αυτό δε σε ρώτησα και σου είπα απευθείας ότι είναι χαλασμένο.

Μόλις προχθές πήρα από τον ηλεκτρονικό με τον οποίο συνεργάζομαι σωστά επισκευασμένο ένα δικό μου GS700.
Έκανε τα ίδια με το δικό σου και χειρότερα. Παρόλο που τα τροφοδοτικά είναι η σπεσιαλιτέ του, το βρήκε με τη δεύτερη όχι με την πρώτη. Και αυτό επειδή είναι πολύ κουλή βλάβη και δεν την έκανε συνέχεια, όπως και σε σένα. Χρειάστηκε να καθήσω με ηρεμία και να βρώ ένα τρόπο να αναπαράγω τη βλάβη και να του τη δείξω.

Αν θες να λύσεις το πρόβλημά σου αγοράζεις ένα τροφοδοτικό και βρίσκεις κάποιον να σε βουηθήσει να το βάλεις.

Αν θες να ταλαιπωρηθείς κάτσε κάνε underclock με χαλασμένο τροφοδοτικό.

Αν θες να κάνουμε σταυροφορία ενάντια στην Corsair, δες τι λεφτά έχεις στην τράπεζα να αγοράσεις 10 GS700 να τα στείλεις του Μπιτζιόπουλου.

Δε γράφω κάτι άλλο για την επισκευή εδώ. Το μόνο που χρειάζεται απαραιτήτως να ξέρουν για τα τροφοδοτικά όσοι δεν είναι τουλάχιστον ηλεκτρολόγοι, είναι ότι κρατάνε ρεύμα και γι αυτό δεν τα ανοίγουμε ΠΟΤΕ.

Σε ευχαριστώ για της ευχές σου αλλά με λένε

Νικήτα  χι χι χι ....

Αν είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι το τροφοδοτικο να δω μήπως μπορέσω να το επιστρέψω στην εγγύηση. 

Για αγορά καινούργιο Εσύ ποιο προτείνεις;

Μπορώ να το περάσω και μόνος μου δεν μου είναι δύσκολο. 

Τροφοδοτικό αυτό έχω 

20211204_123825_copy_867x1156.jpg

Επεξ/σία από nik187
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, nik187 είπε

Για αγορά καινούργιο ποιο προτείνεις;

Από εμένα: https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=28883751%2C28498189%2C30500420

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Νικήτα, κατ' αρχάς να με συμπαθάς που έβγαλα λανθασμένο συμπέρασμα για το όνομά σου. Η διαίσθησή μου λάθεψε.

Τα τροφοδοτικά που σου προτείνει ο Τέρης είναι όλα τους φοβερή επένδυση και αξίζουν κάθε τους ευρώ. Το Tx είναι ένα πολύ ήσυχο τροφοδοτικό και τα RM και Pure Power 11 είναι τελείως αθόρυβα.

Εγώ όμως υπολογίζω το σύστημα σου σε 550 πραγματικά watt. Επίσης αν όντως δεν παίζεις κανένα παιχνίδι, αν δεν χρησιμοποιείς καμία απαιτητική εφαρμογή που να κάνει 3D rendering και δε σε ενδιαφέρει το overclock, τότε τα πολύ σφιχτά όρια ανοχής στις τάσεις που προσφέρουν αυτά τα τροφοδοτικά των 100-120 ευρώ δε θα οφελήσουν σε κάτι. Κάνω μια έρευνα και θα σου βάλω τις προτάσεις μου σε επόμενο μήνυμα.

Το GS700 που έχω στο σύστημα από το οποίο γράφω αυτό το μήνυμα δείχνει ίδιο με το δικό σου. 'Ανοιξα και το κοίταξα.

Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι είναι διαφορετικό revision, αλλά επειδή δεν αποκλείεται, κάνε και εσύ αν θες ένα τεστ που σου θα σου πω για να επιβεβαιώσουμε ότι η διαίσθησή μου δε λάθεψε και στη διάγνωση του προβλήματος του κομπιούτερ σου:

α.) σβήνεις το τροφοδοτικό από το διακόπτη που έχει πάνω του, στην πίσω μεριά

β) κράτας το κουμπί power του κουτιού πατημένο για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα

γ.) αφήνεις το κουπί power του κουτιού

δ.) ανοίγεις το διακόπτη στην πλάτη του τροφοδοτικού ξανά

ε.) πάτας πάλι το κουμπί power του κουτιού για να ανοίξει κανονικά.

Τα παραπάνω 5 βήματα λέγονται "εκκίνηση μετά από εκφόρτιση πυκνωτών" και ένα τροφοδοτικό που λειτουργεί σωστά, δεν πρέπει ποτέ να έχει κάποιο πρόβλημα να εκκινήσει σωστά ένα σύστημα που είναι εντάξει, αφού έχει γίνει εκφόρτιση πυκνωτών.

Αν λοιπόν έχω δίκιο και φταίει το τροφοδοτικό, τότε το μηχάνημα σου δεν θα postάρει και θα κάνει ότι περιγράφεις στο πρώτο πρώτο σου μήνυμα.

στ.) σβήνεις το τροφοδοτικό από το διακόπτη που έχει στην πλάτη

ζ.) ξαναανοίγεις τον ίδιο διακόπτη

η.) πάτας το κουμπί power του κουτιού για να ανοίξει κανονικά.

Θέλω επαναλάβεις τα βήματα εκκίνησης μετά από εκφόρτιση, α.) έως ε.) και εκκίνηση χωρίς εκφόρτιση, βήματα στ.) έως ζ.), πεντέξι φορές εναλάξ. Είναι καλύτερα να έχεις αποσυνδέσει ssd και σκληρούς, για τα υπόλοιπα εξαρτήματα το τεστ αυτό δεν αντιπροσωπεύει κίνδυνο ή κάποια ιδιαίτερη καταπόνηση ή φθορά.

Τύπωσε/σημείωσε τις οδηγίες με bold και κάνε το τεστ σημειώνοντας τα αποτελέσματα του σε ένα πινακάκι. Με εκφώρτιση, χωρίς εκφόρτιση. Ξεκινάει σωστά ή όχι.

Κάνε όταν βρεις λίγο χρόνο που να μη σου είναι απαραίτητο εκείνη τη στιγμή το pc το τεστ μου και για τη βλάβη και την εγγύηση σου λέω στο επόμενο μήνυμά μου.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Εγώ όμως υπολογίζω το σύστημα σου σε 550 πραγματικά watt.

Υπολόγισα τη περίπτωση να βάλει και μια καλύτερη κάρτα γραφικών ώστε να μπορεί να την υποστηρίξει, αλλά και να έχει ένα περιθώριο σε Watt.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Νικήτα, κατ' αρχάς να με συμπαθάς που έβγαλα λανθασμένο συμπέρασμα για το όνομά σου. Η διαίσθησή μου λάθεψε.

Τα τροφοδοτικά που σου προτείνει ο Τέρης είναι όλα τους φοβερή επένδυση και αξίζουν κάθε τους ευρώ. Το Tx είναι ένα πολύ ήσυχο τροφοδοτικό και τα RM και Pure Power 11 είναι τελείως αθόρυβα.

Εγώ όμως υπολογίζω το σύστημα σου σε 550 πραγματικά watt. Επίσης αν όντως δεν παίζεις κανένα παιχνίδι, αν δεν χρησιμοποιείς καμία απαιτητική εφαρμογή που να κάνει 3D rendering και δε σε ενδιαφέρει το overclock, τότε τα πολύ σφιχτά όρια ανοχής στις τάσεις που προσφέρουν αυτά τα τροφοδοτικά των 100-120 ευρώ δε θα οφελήσουν σε κάτι. Κάνω μια έρευνα και θα σου βάλω τις προτάσεις μου σε επόμενο μήνυμα.

Το GS700 που έχω στο σύστημα από το οποίο γράφω αυτό το μήνυμα δείχνει ίδιο με το δικό σου. 'Ανοιξα και το κοίταξα.

Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι είναι διαφορετικό revision, αλλά επειδή δεν αποκλείεται, κάνε και εσύ αν θες ένα τεστ που σου θα σου πω για να επιβεβαιώσουμε ότι η διαίσθησή μου δε λάθεψε και στη διάγνωση του προβλήματος του κομπιούτερ σου:

α.) σβήνεις το τροφοδοτικό από το διακόπτη που έχει πάνω του, στην πίσω μεριά

β) κράτας το κουμπί power του κουτιού πατημένο για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα

γ.) αφήνεις το κουπί power του κουτιού

δ.) ανοίγεις το διακόπτη στην πλάτη του τροφοδοτικού ξανά

ε.) πάτας πάλι το κουμπί power του κουτιού για να ανοίξει κανονικά.

Τα παραπάνω 5 βήματα λέγονται "εκκίνηση μετά από εκφόρτιση πυκνωτών" και ένα τροφοδοτικό που λειτουργεί σωστά, δεν πρέπει ποτέ να έχει κάποιο πρόβλημα να εκκινήσει σωστά ένα σύστημα που είναι εντάξει, αφού έχει γίνει εκφόρτιση πυκνωτών.

Αν λοιπόν έχω δίκιο και φταίει το τροφοδοτικό, τότε το μηχάνημα σου δεν θα postάρει και θα κάνει ότι περιγράφεις στο πρώτο πρώτο σου μήνυμα.

στ.) σβήνεις το τροφοδοτικό από το διακόπτη που έχει στην πλάτη

ζ.) ξαναανοίγεις τον ίδιο διακόπτη

η.) πάτας το κουμπί power του κουτιού για να ανοίξει κανονικά.

Θέλω επαναλάβεις τα βήματα εκκίνησης μετά από εκφόρτιση, α.) έως ε.) και εκκίνηση χωρίς εκφόρτιση, βήματα στ.) έως ζ.), πεντέξι φορές εναλάξ. Είναι καλύτερα να έχεις αποσυνδέσει ssd και σκληρούς, για τα υπόλοιπα εξαρτήματα το τεστ αυτό δεν αντιπροσωπεύει κίνδυνο ή κάποια ιδιαίτερη καταπόνηση ή φθορά.

Τύπωσε/σημείωσε τις οδηγίες με bold και κάνε το τεστ σημειώνοντας τα αποτελέσματα του σε ένα πινακάκι. Με εκφώρτιση, χωρίς εκφόρτιση. Ξεκινάει σωστά ή όχι.

Κάνε όταν βρεις λίγο χρόνο που να μη σου είναι απαραίτητο εκείνη τη στιγμή το pc το τεστ μου και για τη βλάβη και την εγγύηση σου λέω στο επόμενο μήνυμά μου.

Για το όνομα δεν πειράζει. 

Παιχνίδια ΟΧΙ

3D rendering ΟΧΙ 

Overlooking  ΟΧΙ 

Δουλειές γραφείου,  μάθημα μέσω υπολογιστή  ( ανοιχτό πανεπιστήμιο κτλ ) απομακρυσμενος έλεγχος υπολογιστή,  κανένα torrent που και πού και σερφαρισμα. 

Αυτά γίνονται συνήθως στον υπολογιστή 

Μόλις βρω λίγο χρόνο τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω Αυτά που μου έγραψες. 

Είμαι και εγώ περίεργος να δω αν όντως το τροφοδοτικο είναι το πρόβλημα μου.

Πάντως δύο μέρες τώρα από τότε που κατέβασα την συχνότητα από τις μνήμες Ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά.

4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Υπολόγισα τη περίπτωση να βάλει και μια καλύτερη κάρτα γραφικών ώστε να μπορεί να την υποστηρίξει, αλλά και να έχει ένα περιθώριο σε Watt.

Σε ευχαριστώ.  Αν τελικά πάω για καινούργιο τροφοδοτικό θα κοιτάξω να πάρω κάτι καλό. 

Και αυτό που έχω για καλό το πήρα για τις απαιτήσεις μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...