jkoukos Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) H LAN4 στο προφίλ της Cosmote εξαρχής είναι ρυθμισμένη για να παίζει αποκλειστικά η παλιά υπηρεσία IPTV του παρόχου, η οποία έχει πλέον καταργηθεί. Για να γυρίσει σε κανονική λειτουργία ώστε να συνδέεται και να παίζει οποιαδήποτε ενσύρματη δικτυακή συσκευή, γίνεται είτε χειροκίνητα στο αρχείο ρυθμίσεων των Fritz είτε εκ του μακρόθεν από τους τεχνικούς της Cosmote εφόσον το ζητήσουμε. Χειροκίνητα από εμάς γίνεται με ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τις οδηγίες. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2024 από jkoukos 1
Fronimitis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα! Το μέγιστο που δίνει η γραμμή μου είναι αυτό που κύκλωσα; Έχω fiber to the cabin 50 και με έχει πρήξει στα τηλέφωνα ο πάροχος μου να την κάνω 100αρα δωρεάν. Να το κάνω ή θα έχω όλο θέματα;
poulinos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 On 05/06/2024 at 10:13, Fronimitis said: Ξέχασα να βάλω την εικόνα ναι αυτο ειναι το μεγιστο.στα 100Mbit θα παρεις κοντα στα 76 και το καλο ειναι οτι θα κερδισεις στο upload.για το download ειναι Must να μην εχεις παραλληλα(bridge taps) και η καλωδιωση σου να ειναι σωστη. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf 1
Fronimitis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2024 Καλησπέρα!Τώρα που επιτέλους πέρασαν οπτικές ίνες στο σπίτι,μπορώ να το κρατήσω το Fritzbox ,και να βάλω Vodafone fiber 300;Θα το σηκώσει ή θα πρέπει να ψάξω για άλλο; Θεωρητικά ποιο είναι το όριο του;
poulinos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 On 19/09/2024 at 10:01, Fronimitis said: Καλησπέρα!Τώρα που επιτέλους πέρασαν οπτικές ίνες στο σπίτι,μπορώ να το κρατήσω το Fritzbox ,και να βάλω Vodafone fiber 300;Θα το σηκώσει ή θα πρέπει να ψάξω για άλλο; Θεωρητικά ποιο είναι το όριο του; μπορεις να το βαλεις στην θεση του router της vodafone απλα θα κρατησεις το ont που θα σου βαλουν και θα παιξεις με την θυρα wan στο fritz.και θα πρεπει να σεταρεις την τηλεφωνια λιγο manually 1
Fronimitis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, poulinos είπε μπορεις να το βαλεις στην θεση του router της vodafone απλα θα κρατησεις το ont που θα σου βαλουν και θα παιξεις με την θυρα wan στο fritz.και θα πρεπει να σεταρεις την τηλεφωνια λιγο manually Δυστυχώς άκυρο ότι έγραψα.Η inalan πέρασε οπτικές ,οπότε αναγκαστικά θα πάω σε αυτούς,καθώς σε οπτικές είναι η μόνη μου επιλογή για την ώρα... Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
poulinos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 1 minute ago, Fronimitis said: Δυστυχώς άκυρο ότι έγραψα.Η inalan πέρασε οπτικές ,οπότε αναγκαστικά θα πάω σε αυτούς,καθώς σε οπτικές είναι η μόνη μου επιλογή για την ώρα... Σε ευχαριστώ για την απάντηση! αν δινουν ont μπορεις παλι να βαλεις το fritz ως wan. θα μπορουσες ακομα και να το βαλεις πισω απο αλλο router απλα μετα θα εχεις 2 nat. 1
kaan Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Καλημέρα, Ξέρει κανείς ποιές μάρκες mesh repeaters είναι συμβατές με το 7590AX; Με ενδιαφέρει το TP-LINK RE705X. Πριν 2 χρόνια είχα συνδέσει TP-Link repeater, αλλά δούλευε σαν απλό repeater, όχι mesh. Είχα βρείτε ένα thread που έκανε αναφορά σε συμβατά mesh μοντέλα άλλων κατασκευαστών, αλλά ψάχνω και δεν το βρίσκω. Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 3 hours ago, kaan said: Καλημέρα, Ξέρει κανείς ποιές μάρκες mesh repeaters είναι συμβατές με το 7590AX; Με ενδιαφέρει το TP-LINK RE705X. Πριν 2 χρόνια είχα συνδέσει TP-Link repeater, αλλά δούλευε σαν απλό repeater, όχι mesh. Είχα βρείτε ένα thread που έκανε αναφορά σε συμβατά mesh μοντέλα άλλων κατασκευαστών, αλλά ψάχνω και δεν το βρίσκω. Ευχαριστώ συνηθως το Mesh το κανουν να παιζει μεταξυ ιδιου κατασκευαστη για ευνοητους λογους.απο εκει και περα και mesh να μην κανεις δεν ειναι οτι θα χασεις τα super duper πραγματα ειδικα αν ειναι για απλη χρηση.μετα εναλλακτικα μπορεις να πας σε fritz!repeater για να εκμεταλευτεις τα παντα στο μεγιστο. παντως να πω την αληθεια δεν εχω δει /ακουσει να εχει παιξει mesh μεταξυ διαφορετικου κατασκευαστη.σαν repeater ναι.σαν access point ναι.σαν mesh οχι
jkoukos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 44 λεπτά πριν, poulinos είπε συνηθως το Mesh το κανουν να παιζει μεταξυ ιδιου κατασκευαστη ... παντως να πω την αληθεια δεν εχω δει /ακουσει να εχει παιξει mesh μεταξυ διαφορετικου κατασκευαστη Όχι,συνήθως, αλλά πάντα! Το Mesh παίζει αποκλειστικά με συμβατές συσκευές του ίδιου κατασκευαστή. Καθένας έχει την δική του υλοποίηση που δεν συνεργάζεται με την αντίστοιχη άλλων.
kaan Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, poulinos είπε συνηθως το Mesh το κανουν να παιζει μεταξυ ιδιου κατασκευαστη για ευνοητους λογους.απο εκει και περα και mesh να μην κανεις δεν ειναι οτι θα χασεις τα super duper πραγματα ειδικα αν ειναι για απλη χρηση.μετα εναλλακτικα μπορεις να πας σε fritz!repeater για να εκμεταλευτεις τα παντα στο μεγιστο. παντως να πω την αληθεια δεν εχω δει /ακουσει να εχει παιξει mesh μεταξυ διαφορετικου κατασκευαστη.σαν repeater ναι.σαν access point ναι.σαν mesh οχι Ευχαριστώ, είμαι για Fritz 1200 ή 3000 λοιπόν. Παλιότερα είχα συνδέσει Fritz repeater χωρίς mesh (δεν θυμάμαι μοντέλο) αλλά το tplink είχε καλύτερη συμπεριφορά. Όταν μια συσκευή «έπαιρνε» σήμα από το Fritz repeater, αργούσε να συνδεθεί στο 7590, παρότι μετακινούμουν πιο κοντά του. Έπρεπε να μείνει χωρίς εμβέλεια από το repeater για να συνδεθεί στο router. Ενώ με το tplink η αλλαγή γινόταν στο πιο ισχυρό σήμα κατευθείαν. Λογικά με το mesh δεν θα έχω αυτά τα θέματα. Ξανά ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 6 hours ago, jkoukos said: Όχι,συνήθως, αλλά πάντα! Το Mesh παίζει αποκλειστικά με συμβατές συσκευές του ίδιου κατασκευαστή. Καθένας έχει την δική του υλοποίηση που δεν συνεργάζεται με την αντίστοιχη άλλων. και εγω ετσι ξερω και ετσι εχω δει αλλα λεω μην αλλαξε τιποτα. 5 hours ago, kaan said: Ευχαριστώ, είμαι για Fritz 1200 ή 3000 λοιπόν. Παλιότερα είχα συνδέσει Fritz repeater χωρίς mesh (δεν θυμάμαι μοντέλο) αλλά το tplink είχε καλύτερη συμπεριφορά. Όταν μια συσκευή «έπαιρνε» σήμα από το Fritz repeater, αργούσε να συνδεθεί στο 7590, παρότι μετακινούμουν πιο κοντά του. Έπρεπε να μείνει χωρίς εμβέλεια από το repeater για να συνδεθεί στο router. Ενώ με το tplink η αλλαγή γινόταν στο πιο ισχυρό σήμα κατευθείαν. Λογικά με το mesh δεν θα έχω αυτά τα θέματα. Ξανά ευχαριστώ. παμε απο την αρχη.αν κανεις mesh τοτε εχεις και roaming.αν δεν κανεις mesh τοτε θεωρητικα για να σε αλλαξει σε αλλο ασυρματο θα πρεπει να χασει σχεδον τελειως το σημα.το roaming ειναι χαρακτηριστικο του mesh. οτι για καποιο λογο επαιζε καλυτερα με το tp link ισως απλα ετυχε. σε mesh οπως εχω γραψει και στα review αλλαζει αρκετα γρηγορα στο επομενο node. γενικως εδω στο insomnia και στο thelab.gr θα βρεις review που εχω κανει για ολα τα fritz!repeater. 1
LPFATHER Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα. Πριν λίγες μέρες πήρα το συγκεκριμένο router και έχω κάποιες ερωτήσεις: 1ον το mini ups lamtech το μαύρο με τα 30watt θα με καλύψει; 2ον επειδή εκεί που θα μπει θα πρέπει να έχει επιστροφή τηλεφώνου, μπορώ να χρησιμοποιήσω το splitter του speedport ή πρέπει να πάρω το y cable; 3ον όταν έρθει το fiber to the home τις ρυθμίσεις είναι η ίδιες η πρέπει να τις ξανακάνω;
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 On 01/12/2024 at 10:28, LPFATHER said: Καλημέρα. Πριν λίγες μέρες πήρα το συγκεκριμένο router και έχω κάποιες ερωτήσεις: 1ον το mini ups lamtech το μαύρο με τα 30watt θα με καλύψει; 2ον επειδή εκεί που θα μπει θα πρέπει να έχει επιστροφή τηλεφώνου, μπορώ να χρησιμοποιήσω το splitter του speedport ή πρέπει να πάρω το y cable; 3ον όταν έρθει το fiber to the home τις ρυθμίσεις είναι η ίδιες η πρέπει να τις ξανακάνω; πρεπει να δεις ποσα ampere βγαζει το lamtech. το fritz παντως ειναι 12volt 3.5ampere οποτε αν το Lamtech ειναι 2ampere δεν ξερω αν θα παιξει σωστα.δεν σημαινει οτι το fritz θα τρωει και τα 3.5 ampere αλλα μονο στην πραξη μπορεις να το δεις.αν το Lamtech ειναι 12 volt 1ampere τοτε την εκατσες. δεν σε νοιαζει το Y cable.οσο θυμαμαι στο 7590ax δεν μπορεις να στειλεις την Landline πισω στο fritz οπως εκανες στο 7590 με το y cable. η σωστη καλωδιωση για επιστροφη τηλεφωνου ειναι εδω https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf καλο θα ηταν να απομονωσεις το dsl απο την επιστροφη για να μην χασεις σε ταχυτητα στο vdsl. μετα με την οπτικη δεν σε νοιαζει αφου μονο το τηλεφωνο θα περασει στον χαλκο. το Pdf ειναι αρκετα κατατοπιστικο. αν θες και τηλεφωνο και επιστροφη ή θα χρησιμοποιησεις και τις 2 fxs ή θα βαλεις adapter απο ενα σε 2. 3.Θα πρεπει να γινουν αλλαγες αφου θα παιξεις με wan>θα πρεπει να ορισεις οτι δεν θα παιξειςμε το dsl αλλα με την wan.θα ξανατρεξεις τον wizard ή θα το αλλαξεις manually.οτι σε βολευει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα