Προς το περιεχόμενο

Fritzbox 7590AX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 hours ago, sndev said:

Απέκτησα και εγω το συγκεκριμενο router και η απορία μου ειναι μπορει να κανει mesh με αλλο router αλλης μαρκας? 

δεν εχω καταλάβει αν το mesh ειναι μονο για τις ίδιες Μάρκες και οσο googlaro δε βγαζω ακρη.

Συγκριμένα εχω και το Huawei ax 3 pro που και αυτο λέει εχει wifi 6 και υποστηρίζει mesh.

για να εχω ιδιο wifi αυτη τη στιγμη σε ολο το σπιτι εδωσα στατικ ιπ στο ax3 pro το συνδεσα με λαν στο fritz, το εβαλα να ειναι στο 192.168.3.1 (το fritz ειναι 192.168.1.1) και έδωσα ιδιες ονομασιες wifi αλλα αυτο σιγουρα δεν νε ειναι mesh.

οχι οσο ξερω δεν θα παιξει με αλλες μαρκες.

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 12/09/2022 at 18:48, Surriento said:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα το κοιτάξω μαζί με το αντίστοιχο ubiquiti  οι ανάγκες μου είναι περίπου αυτές που περιγράφει ο laserjesus αν και από τα λίγα που καταλαβαίνω διαβάζοντας τώρα το SFP και το Poe δεν μου χρειάζεται αυτή τη στιγμή αλλά ίσως μελλοντικά. Τα ports είναι 10 δεν έχει rack και αν και σκοτώθηκα με τον εγκαταστάτη επέμενε με ένα ανεξήγητο πείσμα και μου έβαλε σε ξεχωριστό τουλάχιστον κανάλι από άλλα καλώδια, καλώδιο 5 και όχι 6α ...

ποσο νευριαζω οταν ριχνουν cat5e και οχι cat6 επειδη ειναι ενα κλικ πιο φτηνο και ενα κλικ πιο ευκολο να περαστει. πρεπει να τα καταργησουν τα cat5e.χαχα.

ελπιζω να ειναι cat5e και οχι σκετο cat5

On 14/09/2022 at 19:11, sndev said:

Απέκτησα και εγω το συγκεκριμενο router και η απορία μου ειναι μπορει να κανει mesh με αλλο router αλλης μαρκας? 

δεν εχω καταλάβει αν το mesh ειναι μονο για τις ίδιες Μάρκες και οσο googlaro δε βγαζω ακρη.

Συγκριμένα εχω και το Huawei ax 3 pro που και αυτο λέει εχει wifi 6 και υποστηρίζει mesh.

για να εχω ιδιο wifi αυτη τη στιγμη σε ολο το σπιτι εδωσα στατικ ιπ στο ax3 pro το συνδεσα με λαν στο fritz, το εβαλα να ειναι στο 192.168.3.1 (το fritz ειναι 192.168.1.1) και έδωσα ιδιες ονομασιες wifi αλλα αυτο σιγουρα δεν νε ειναι mesh.

κανονικα το mesh ειναι αναμεσα σε προιοντα της ιδιας εταιρειας.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα 

Σε λίγες ημέρες θα φύγω από Vodafone με VDSL 100 και θα πάω COSMOTE 100 VDSL. 

Επί  τη ευκαιρία λέω να πάω και σε AVM router για τις δυνατότητες που προσφέρει, γενικότερα.  Σκεπτόμουν το AVM 7590 AX V2. 

Πρόσφατα, (Σεπτ 22) η COSMOTE έσκαψε και τοποθέτησε οπτικές Ινες στην περιοχή μου που ακόμη δεν είναι εμπορικά διαθέσιμες. Φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.  Η ταχύτητα που σκέπτομαι να προτιμήσω είναι 300 ή 500 Mbps. 

Διαβάζω ότι το 7590 AX στην Wan του δεν διαχειρίζεται ταχύτητες μεγαλύτερες των 300 Mbps. 

Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάω εξ αρχής στο AVM 5590 που διαχειρίζεται μέχρι 2.5 Gbps ?

Βλέπω ότι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια εκτός αν κάτι μου διαφεύγει. (WiFi 6, Dect station κλπ). 

Η γνώμη σας ? 

Δημοσ.
On 25/11/2022 at 17:20, Jiakometi said:

Καλησπέρα 

Σε λίγες ημέρες θα φύγω από Vodafone με VDSL 100 και θα πάω COSMOTE 100 VDSL. 

Επί  τη ευκαιρία λέω να πάω και σε AVM router για τις δυνατότητες που προσφέρει, γενικότερα.  Σκεπτόμουν το AVM 7590 AX V2. 

Πρόσφατα, (Σεπτ 22) η COSMOTE έσκαψε και τοποθέτησε οπτικές Ινες στην περιοχή μου που ακόμη δεν είναι εμπορικά διαθέσιμες. Φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.  Η ταχύτητα που σκέπτομαι να προτιμήσω είναι 300 ή 500 Mbps. 

Διαβάζω ότι το 7590 AX στην Wan του δεν διαχειρίζεται ταχύτητες μεγαλύτερες των 300 Mbps. 

Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάω εξ αρχής στο AVM 5590 που διαχειρίζεται μέχρι 2.5 Gbps ?

Βλέπω ότι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια εκτός αν κάτι μου διαφεύγει. (WiFi 6, Dect station κλπ). 

Η γνώμη σας ? 

to wifi 6 πανω κατω ειναι το ιδιο στα περισσοτερα μοντελα απλα αλλαζει το max speed στα 2,4 όπως και στα 5ghz. το dect ειναι το ιδιο με δυνατοτητα συνδεσης 6 συσκευων

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 25/11/2022 στις 5:20 ΜΜ, Jiakometi είπε

Πού το βρήκες αυτό , γιατί στο site της avm προκύπτει το εξής για 7590 και 7590ax : WAN" port to an expected rate of about 900 Mbit/s to 940 Mbit/s.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Xrhstos Tsip είπε

Πού το βρήκες αυτό , γιατί στο site της avm προκύπτει το εξής για 7590 και 7590ax : WAN" port to an expected rate of about 900 Mbit/s to 940 Mbit/s.

Έχεις δίκιο. Μετά το σχόλιο σου ξαναείδα τον πίνακα με τα χαρακτηριστικά της AVM. 
Τα 300 είναι το όριο του  DSL (τηλεφωνικού) port και όχι του Wan. 
Ευχαριστώ για την επισήμανση. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jiakometi είπε

Έχεις δίκιο. Μετά το σχόλιο σου ξαναείδα τον πίνακα με τα χαρακτηριστικά της AVM. 
Ευχαριστώ για την επισήμανση

Θέλω και γω να αγοράσω το 7590ax και με έκανες να ψάξω το συγκεκριμένο σπεκ. Αν έτρεχε μέχρι 300 δεν θα το αγόραζα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Xrhstos Tsip είπε

Θέλω και γω να αγοράσω το 7590ax και με έκανες να ψάξω το συγκεκριμένο σπεκ. Αν έτρεχε μέχρι 300 δεν θα το αγόραζα.

Είμαι ακριβώς στην ίδια θέση. Τελικά θα πάω γι αυτό έναντι του 5690. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 05/12/2022 at 20:03, Jiakometi said:

Ευχαριστώ για την επισήμανση. 

Ναι σε 35b το μεγιστο ειναι 300mbit στο vdsl

On 05/12/2022 at 20:11, Jiakometi said:

Είμαι ακριβώς στην ίδια θέση. Τελικά θα πάω γι αυτό έναντι του 5690. 

υπάρχει και το 7530ax.δεν εχει ξεχωριστή wan αλλα μια gigabit lan γίνεται wan.δεν ξερω αν και εκει ισχυει το 900+ mbit.και βεβαια υπάρχουν και σκετα router μονο με wan.

https://www.thelab.gr/reviews/input-devices-peripherals-reviews/fritzbox-4060-and-fritzbox-4040-r815

to 4060 έχει 2.5g wan

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
23 hours ago, tasos_87 said:

καλησπέρα!επειδή ενδιαφέρομαι να πάρω το 7590, ξέρει κανείς τι διαφορά έχει το 7590ax με το 7590a/ch (μέσω eBay το βρήκα)

δυο μοντελα ξερω.7590 και 7590ax .το ax ειναι απλα wifi 6 και πλεον δεν εχει bri interface η νεα εκδοση.το α/ch δεν ξερω αν καποιος το αναφερει ως προς το τροφοδοτικο που εχει μεσα  στην συσκευασια.

Δημοσ.
Στις 28/1/2023 στις 2:41 ΜΜ, poulinos είπε

δυο μοντελα ξερω.7590 και 7590ax .το ax ειναι απλα wifi 6 και πλεον δεν εχει bri interface η νεα εκδοση.το α/ch δεν ξερω αν καποιος το αναφερει ως προς το τροφοδοτικο που εχει μεσα  στην συσκευασια.

σε ευχαριστώ για την απάντηση!το είδα στο eBay σε καλή τιμή (δυστυχώς πουλήθηκε) και δεν ρίσκαρα να το πάρω!

Δημοσ.
5 minutes ago, tasos_87 said:

σε ευχαριστώ για την απάντηση!το είδα στο eBay σε καλή τιμή (δυστυχώς πουλήθηκε) και δεν ρίσκαρα να το πάρω!

δεν βρισκω λογο να πας στο 7590ax και οχι στο 7530ax.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

17 λεπτά πριν, poulinos είπε

δεν βρισκω λογο να πας στο 7590ax και οχι στο 7530ax.

οκ!τώρα βρήκα το 7530 στα 88 ευρώ από ebay καινούργιο με ανοιχτή συσκευασία (ισχυρίζεται ο πωλητής) απλά ο κωδικός του προϊόντος μου είπε ο πωλητής είναι 20002872, ενώ εγώ βλέπω στα δικά μας site το αναφέρει με κωδικό προϊόντος 20002845!ποια η διαφορά?

Επεξ/σία από tasos_87
Δημοσ.
10 minutes ago, tasos_87 said:

οκ!τώρα βρήκα το 7530 στα 88 ευρώ από ebay καινούργιο με ανοιχτή συσκευασία (ισχυρίζεται ο πωλητής) απλά ο κωδικός του προϊόντος μου είπε ο πωλητής είναι 20002872, ενώ εγώ βλέπω στα δικά μας site το αναφέρει με κωδικό προϊόντος 20002845!ποια η διαφορά?

μηπως ειναι η γερμανικη εκδοση και οχι η international?> αν θες wifi 6 πας στο 7530ax. για τον κωδικο μπορεις να του πεις να δοκιμασει να βαλει ελλαδα σαν χωρα και να δει αν βγαζει cosmote αλλιως ο @jkoukos ισως να μπορει να πει κατι παραπανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...