Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε λαθος κλειδαραδες απευθυνθηκες...

ο πετκανιτσας επανω στη θεσσαλονικη εφτιαχνε αναδιπλουμενα για οπελ απ'το 2008 (ισως κ νωριτερα) με 80 ~ 120 ευρω

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mclein² είπε

κλωνο εβγαλες χωρις τηλεχειρισμο.

αυτο με την αλλαγη εγκεφαλου ειναι μια περιπλοκη φαση.

συνδεθηκε κανεις επανω στο αμαξι με διαγνωστικο ή οχι ; 

εαν συνδεθηκαν και δεν μπορουσαν οντως θα χρειαστει ευρουλακια γιατι θα θελει κατεβασμα πλακετας στον παγκο.

εαν δεν εχουν συνδεθει κ προσπαθουσαν στο πισι του μαγαζιου τους, ειναι φυσιολογικο να μην μπορουσαν.

γενικα διαβασμα πιν + προγραμματισμος ιμο = 60 ~ 80 ευρω γι'αυτο το αμαξι σε φυσιολογικες συνθηκες

Θεωρητικά θα έπρεπε να το κάνει αυτός που άλλαξε τον εγκέφαλο, υποτίθεται το πάλεψε κ δεν μπόρεσε. Στην πράξη αποκλείεται να το έκανε γιατί ήταν γελοίος. Μάλλον με βλέπω να απενεργοποιώ τo immobilizer.

14 λεπτά πριν, csontheline είπε

Είχα το ίδιο θέμα με Astra H.

Το καινούριο κλειδί (2014 που το πήρα) γινόταν παραγγελία στην Γερμανία και ερχόταν από εκεί κομμένο. Εδώ γινόταν μόνο ο προγραμματισμός (στην ουσία "λένε" στο αυτοκίνητο ότι αυτό + αυτό + αυτό το κλειδί σου ανήκουν).

Η αντιπροσωπεία ζητούσε (στο περίπου οι τιμές, δεν θυμάμαι καλά) 150€ για το αναδιπλούμενο, 120€ για το απλό (και τα 2 πλήρη, με τηλεχειρσμό κλπ).

Σε εξουσιοδοτημένο, πήρα το απλό στα 80€. (με 2 χρόνια εγγύηση)

Έψαξα σε κλειδαράδες και ζητούσαν 50€ για αντιγραφή. Δηλαδή το αυτοκίνητο θα συνέχιζε να βλέπει μόνο 1 κλειδί πάνω του.

Βρες ότι αντιπροσωπεία και εξουσιοδοτημένο σε βολεύει και ξεκίνα τα τηλέφωνα και τα παζάρια.

Μάλλον θα ξεκινήσω να κλαίω με μαύρο δάκρυ 😝

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, vampira είπε

Θεωρητικά θα έπρεπε να το κάνει αυτός που άλλαξε τον εγκέφαλο, υποτίθεται το πάλεψε κ δεν μπόρεσε. Στην πράξη αποκλείεται να το έκανε γιατί ήταν γελοίος. 

οποτε βρες εναν κλειδαρα που θα συνδεθει στο αμαξι κ θα σου απαντησει με σοβαροτητα :)

48 λεπτά πριν, vampira είπε

Μάλλον με βλέπω να απενεργοποιώ τo immobilizer.

το immo - off δεν ειναι πανακεια & δεν ειναι κ φθηνη διαδικασια...υπολογιζεις 80 εως 120 αναλογα ποιος θα το κανει..κ στην περιπτωση σου ποιος θα δεχτει να το κανει :D 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, vampira είπε

Θεωρητικά θα έπρεπε να το κάνει αυτός που άλλαξε τον εγκέφαλο, υποτίθεται το πάλεψε κ δεν μπόρεσε. Στην πράξη αποκλείεται να το έκανε γιατί ήταν γελοίος. Μάλλον με βλέπω να απενεργοποιώ τo immobilizer.

Δεν χρειάζεται μαστορας για την ακύρωση του ιμο.Απλά κρύβεις το κλειδί στην κολώνα του τιμονιού και αυτό νομίζει ότι επικοινωνεί με το κλειδί που ειναι στην μίζα..Απλά κόβεις κλειδιά μετά και κάνεις δουλειά σου.

Δημοσ.
Στις 20/11/2021 στις 8:13 ΠΜ, papoys1 είπε

Έχω μείνει με ένα κλειδί και αυτό προβληματικό πολλές φορές. Πήγα σε κλειδαρά και μου είπε γύρω στα 120 ευρώ για καινούργιο. Το ξέρω ότι κάπου εκεί παίζουν οι τιμές γιατί είχα φτιάξει παλαιότερα για το γιο μου.

Κάνε την επόμενη φορά μια ασφάλεια που σε καλύπτει και σε απώλεια κλειδιού… το οποίο λογικά θα χάσεις  καθώς πας έναν περίπατο… και έτσι θα πάρεις δωρεάν ένα Γνήσιο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν χρειάζεται μαστορας για την ακύρωση του ιμο.Απλά κρύβεις το κλειδί στην κολώνα του τιμονιού και αυτό νομίζει ότι επικοινωνεί με το κλειδί που ειναι στην μίζα..Απλά κόβεις κλειδιά μετά και κάνεις δουλειά σου.

Δεν το κατάλαβα αυτό που λες. Στην μίζα βρίσκεται το προβληματικό κλειδί; Το γυρίζω να βάλω μπροστά ενώ είναι κοντά το Α κλειδί (το λειτουργικό) και μόλις εκκινήσει η μηχανή κρύβω το Α κλειδί;

36 λεπτά πριν, mclein² είπε

οποτε βρες εναν κλειδαρα που θα συνδεθει στο αμαξι κ θα σου απαντησει με σοβαροτητα :)

το immo - off δεν ειναι πανακεια & δεν ειναι κ φθηνη διαδικασια...υπολογιζεις 80 εως 120 αναλογα ποιος θα το κανει..κ στην περιπτωση σου ποιος θα δεχτει να το κανει :D 

Εσύ έχεις βαλθεί να μου κόψεις τα φτερά . Έχε χάρη που σε παρακολουθώ στο forum και ξέρω ότι σε σχέση με κλειδιά κ κλειδαριές ο λόγος σου είναι νόμος :) Αν χρειαστεί θα το κόψω μόνη μου το immobilizer, χωρίς πλάκα. Κάνω αρκετά πράγματα στο αυτοκίνητο, μακάρι να είχα χώρο να δοκιμάσω ακόμα περισσότερα. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα αρχίζω το διάβασμα, από το service manual της vauxhall μέχρι το πιο εξειδικευμένο forum κ κρίνω αν μπορώ να τα καταφέρω. Αυτό έκανα κ με το κλειδί, από το πρόγραμμα που έχει η opel στην Γερμανία μέχρι τον πιο καμμένο στο internet. Αλλά ήταν τεράστιος ο όγκος κ δεν είχα το κουράγιο να το συνεχίσω, δεν είχα κ κανένα θεωρητικό υπόβαθρο, όλα ήταν άγνωστα. Βέβαια και να έβρισκα το πρόγραμμα (που μάλλον βρίσκεται) δεν θα γνώριζα αυτό που είπες, ότι εφόσον άλλαξε ο εγκέφαλος πρέπει να πειραχτεί η πλακέτα.

Οι κλειδαράδες που έχω μιλήσει δεν συνδέθηκαν στο αυτοκίνητο, έβαλαν το κλειδί σε ένα μηχάνημα και κατέληξαν ότι δεν αντιγράφεται. Δεν θυμάμαι γιατί όμως. Στην αντιπροσωπεία που πήγα μια φορά, πήγαν να το δοκιμάσουν για να δουν τι γίνεται κ να μου πουν τιμή και .... έπεσε το δίκτυό τους. Δεν έλεγαν δικαιολογίες μπροστά ήμουν και το είδα με τα μάτια μου (όποιος με πει κατσικοπόδαρη να του καεί το βίντεο!)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vampira είπε

Δεν το κατάλαβα αυτό που λες. Στην μίζα βρίσκεται το προβληματικό κλειδί; Το γυρίζω να βάλω μπροστά ενώ είναι κοντά το Α κλειδί (το λειτουργικό) και μόλις εκκινήσει η μηχανή κρύβω το Α κλειδί;

Το κλειδί εχει τον πομπό και ενα καλωδιο μέσα στην κολώνα του τιμονιού πίσω απο την κλειδαριά εχει τον δέκτη του ιμο.Εσύ κρύβεις το κλειδί που δουλευει μέσα στην κολώνα και χρησιμοποιείς όποιο άλλο κλειδί θες.Ο δεκτης θα δεχεται παντα το σημα απο το κρυμμένο κλειδί και θα  αναβεις το αμαξι με το απλό κλειδί.

• Like 2
Δημοσ.

Μετά από γνώμη και σε δεύτερο κλειδαρά  αποφάνθηκε ότι κλειδί εκπέμπει μια χαρά και να περάσω από ηλεκτρολόγο να δει ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές οι οποίες όντως δεν λειτουργούν γυρίζοντας σκέτο το κλειδί. Ανεβαίνει και κατεβαίνει η ασφάλεια μόνο  στην πόρτα του οδηγού. Και για καινούργιο μου έδωσε τιμή γύρω στα 80 ευρώ όπως είπε και ο mclein² . 

Έκλεισα ραντεβού για την Πέμπτη να δούμε ηλεκτρομαγνητικές. Νεώτερα από Πέμπτη.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 20/11/2021 στις 8:13 ΠΜ, papoys1 είπε

Έχω μείνει με ένα κλειδί και αυτό προβληματικό πολλές φορές. Πήγα σε κλειδαρά και μου είπε γύρω στα 120 ευρώ για καινούργιο. Το ξέρω ότι κάπου εκεί παίζουν οι τιμές γιατί είχα φτιάξει παλαιότερα για το γιο μου.

Ψάχνοντας στο ali βλέπω κλειδί με τσιπάκι ακριβώς σαν το δικό μου στη τιμή των 15 ευρώ. Γνωρίζει κανείς αν τα συγκεκριμένα μπορούν να προγραμματιστούν.

3 Buttons 433MHz Car Remote Key Fob Automobile Key Repalcement Fit for Opel Astra H J G Vectra Zafira Corsa D Omega|Car Key| - AliExpress

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. Σε λάθος σημείο το ανέβασα. Για τα αυτοκίνητα το προόριζα αλλά λίγο η αφηρημάδα λίγο η ηλικία 😁 έκανα πατάτα. Αν θέλει κανείς mod ας το μεταφέρει.

Επειδή και εγώ Opel Corsa C έχω , όπως σωστά γράφτηκε μετά θέλει διαγνωστικό για να δηλωθεί το κλειδί . Και συγκεκριμένα και με το Opcom . 

Συγκεκριμένα και εμένα το 1ο κλειδί με τηλεχειρισμό έχει θέμα , είχε αλλαχτεί το κέλυφος από το προηγούμενο . .

Θα ρωτήσω για αναδιπλούμενο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, vampira είπε

Εσύ έχεις βαλθεί να μου κόψεις τα φτερά . Έχε χάρη που σε παρακολουθώ στο forum και ξέρω ότι σε σχέση με κλειδιά κ κλειδαριές ο λόγος σου είναι νόμος :) Αν χρειαστεί θα το κόψω μόνη μου το immobilizer, χωρίς πλάκα. Κάνω αρκετά πράγματα στο αυτοκίνητο, μακάρι να είχα χώρο να δοκιμάσω ακόμα περισσότερα. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα αρχίζω το διάβασμα, από το service manual της vauxhall μέχρι το πιο εξειδικευμένο forum κ κρίνω αν μπορώ να τα καταφέρω. Αυτό έκανα κ με το κλειδί, από το πρόγραμμα που έχει η opel στην Γερμανία μέχρι τον πιο καμμένο στο internet. Αλλά ήταν τεράστιος ο όγκος κ δεν είχα το κουράγιο να το συνεχίσω, δεν είχα κ κανένα θεωρητικό υπόβαθρο, όλα ήταν άγνωστα. Βέβαια και να έβρισκα το πρόγραμμα (που μάλλον βρίσκεται) δεν θα γνώριζα αυτό που είπες, ότι εφόσον άλλαξε ο εγκέφαλος πρέπει να πειραχτεί η πλακέτα.

Οι κλειδαράδες που έχω μιλήσει δεν συνδέθηκαν στο αυτοκίνητο, έβαλαν το κλειδί σε ένα μηχάνημα και κατέληξαν ότι δεν αντιγράφεται. Δεν θυμάμαι γιατί όμως. Στην αντιπροσωπεία που πήγα μια φορά, πήγαν να το δοκιμάσουν για να δουν τι γίνεται κ να μου πουν τιμή και .... έπεσε το δίκτυό τους. Δεν έλεγαν δικαιολογίες μπροστά ήμουν και το είδα με τα μάτια μου (όποιος με πει κατσικοπόδαρη να του καεί το βίντεο!)

βρες σχεδιαγραμμα για την πλακετα του immo και οδηγιες για immo off και θα δεις οτι δεν ειναι δυσκολο αν πιανουν τα χερια σου :)

για βοηθεια το location του immo ειναι στο κουτακι που δειχνει η φωτο -> 

CORSA_C.jpg

υγ - το αμαξι φοραει ιμο id40 που σημαινει οτι ενα απλο κλειδι κοστιζει 40€ (ειτε εχεις - ειτε οχι πιν / οχι κλωνος, δηλωμενο στο αμαξι).

υγ2 - το μονο κακο στην ιστορια σου ειναι ο αλλαγμενος εγκεφαλος που ορισμενες φορες για να τελειωνουν οι διαφοροι μαστορες στην ελλαδα αφηνουν πραγματα εκτος συνδεσης κ μετα η ολη διαδικασια οδηγει σε αποτυχια.

υγ3 - οι κλωνοι γινονται στο μαγαζι - τα προσθετα κλειδια (ανεξαρτητου μαρκας) θελουν διαγνωστικο κ γνωσεις. οποτε βρες καποιον αλλο επαγγεματια γιατι ως τωρα δεν πηγες σε καποιον σοβαρο.

Επεξ/σία από mclein²
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...