Dantε Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Ακόμα και το software raid δεν σε προστατεύει απο λάθος του χρήστη. Να σβήσεις στον ορίτζιναλ αρχεία και να σβηστούν και στο αντίγραφο. Raid aint a backup. Οκ σε αυτη τη περιπτωση ναι μιλαμε για βλακεια χρηστη. Εξαρχης μιλαω για το πως να σωσεις αρχεια σε περιπτωση αστοχιας.Για αυτο ειπα πως αναλογα τι θες να κανεις,χρησιμοποιεις και εξωτερικο,cloud κτλ. Για μενα που εχω καποια αρχεια και σπανια τα αγγιζω εχω 2 σκληρους σε raid και δεν υπαρχει περιπτωση να χαθει κατι. Το μονο επιφοβο ειναι οπως ειπα να μπει malware και να τα καταστρεψει. Τη λυση του εξωτερικου δισκου προσωπικα τη φοβαμαι πιο πολυ.Χανονται,χαλανε πιο ευκολα κτλ.
Sheogorath Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Dantε είπε Οκ σε αυτη τη περιπτωση ναι μιλαμε για βλακεια χρηστη. Εξαρχης μιλαω για το πως να σωσεις αρχεια σε περιπτωση αστοχιας.Για αυτο ειπα πως αναλογα τι θες να κανεις,χρησιμοποιεις και εξωτερικο,cloud κτλ. Για μενα που εχω καποια αρχεια και σπανια τα αγγιζω εχω 2 σκληρους σε raid και δεν υπαρχει περιπτωση να χαθει κατι. Το μονο επιφοβο ειναι οπως ειπα να μπει malware και να τα καταστρεψει. Τη λυση του εξωτερικου δισκου προσωπικα τη φοβαμαι πιο πολυ.Χανονται,χαλανε πιο ευκολα κτλ. Το καλύτερο είναι να έχεις έναν δίσκο σε συρτάρι, και κάθε μήνα να ανανεώνεις τα αρχεία του. 4 1
Gogotsa Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 20 ώρες πριν, Dantε είπε Οτι δηλαδη το software raid τραβαει επεξεργαστικη ισχυ και ριχνει επιδοσεις?Που τα βλεπετε αυτα ηθελα να ξερα... Και οτι το raid 1 δεν ειναι backup. Οκ και εσυ οτι πεις. Γενικως ολη η διαδικασια του raid σου ριχνει τις επιδοσεις.........
RTW4ever Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Στις 24/11/2021 στις 4:47 ΜΜ, Dantε είπε Οκ σε αυτη τη περιπτωση ναι μιλαμε για βλακεια χρηστη. Εξαρχης μιλαω για το πως να σωσεις αρχεια σε περιπτωση αστοχιας.Για αυτο ειπα πως αναλογα τι θες να κανεις,χρησιμοποιεις και εξωτερικο,cloud κτλ. Για μενα που εχω καποια αρχεια και σπανια τα αγγιζω εχω 2 σκληρους σε raid και δεν υπαρχει περιπτωση να χαθει κατι. Το μονο επιφοβο ειναι οπως ειπα να μπει malware και να τα καταστρεψει. Τη λυση του εξωτερικου δισκου προσωπικα τη φοβαμαι πιο πολυ.Χανονται,χαλανε πιο ευκολα κτλ. Αισιόδοξος είσαι. Εκτός από βλακεία, έχουμε malware, file corruption, edit & save για το οποίο μετανιώσαμε ή ξεχάσαμε την αποθήκευση ως νέο αρχείο κλπ κλπ. Το raid δεν είναι backup, όλος ο πλανήτης το λέει, εσύ λες τα δικά σου. Καλή τύχη. 1
Dantε Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Ευχαριστουμε που ηρθες 1 μηνα μετα να μας το ξεκαθαρισεις.Μου εδωσες θαρρος για τη καινουργια χρονια.
RTW4ever Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Στις 24/12/2021 στις 10:13 ΠΜ, Dantε είπε Ευχαριστουμε που ηρθες 1 μηνα μετα να μας το ξεκαθαρισεις.Μου εδωσες θαρρος για τη καινουργια χρονια. Αν απευθύνεται σε εμένα η ειρωνία, εδώ είναι φόρουμ και όχι chat. Επομένως και μετά από έναν και δυο και τρεις μήνες μπορεί κάποιος να απαντήσει. Οπότε ξυδάκι και καλή χώνεψη. 1
snbblp Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Dantε είπε Του χρονου παλι.Κλεισαμε για φετος. Πάντα ευγενικός, λεπτός, διακριτικός, με χιούμορ, κατανόηση και διάθεση να βοηθήσει τον συνάνθρωπο ο RTW. Γι' αυτό τον έχω μπλοκ εδώ και χρόνια... 1
Gatilaras Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Παιρνεις εναν file server(τα κοστολογια εχουν πεσει αρκετα πλεον), κανεις sync τα αρχεια σου απο οσες συσκευες θες εκει, με τα onboard software κανεις και backup τα αρχεια σου ειτε σε αλλο σκληρο στο ιδιο file server,ειτε σε cloud,ειτε σε usb συσκευη και εισαι κομπλε.Τωρα εαν πεσεις σε κενο ασφαλειας και μπει malware,δεν βαλεις μια προστασια στην τροφοδοσια(εστω ενα μικρο ups) ή πεσεις σε ελαττωματικο δισκο δυστυχως 100% σιγουρος δεν εισαι για τιποτα.Και σε χαρτι να εχεις εκτυπωμενο αρχειο μπορει να το παρει ο αερας,να πεσει η καφτρα απο ενα τσιγαρο και να γινει σταχτη,να πεσει νερο και να διαλυθει το χαρτι κλπ κλπ. Μην το τραβαμε απο τα μαλλια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα