liopyr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Είπα να πάρω ένα φθηνό nvme για δεύτερο να καταργήσω σιγά σιγά τους hhd's. Τον κούμπωσα στο δεύτερο slot, τον αναγνώρισε αμέσως, πέρασα data χαρούμενος με τα νούμερα που έβλεπα, και απλά με περίμενε να σβήσω το backup μου και να χαλάσει. MTBF 10 λεπτά, χαμένα data που δεν ξαναβρίσκονται (φωτό από διακοπές, σημειώσεις κλπ.), και ένα μεγάλο αντε γ.....ου teamgroup. Ξέρω πως μπορεί να έπεσα στην περίπτωση, αλλά αν τον γλυκοκοιτάζει κάποιος λόγω της τιμής του, ας το σκεφτεί δεύτερη φορά.
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liopyr είπε χαμένα data που δεν ξαναβρίσκονται Είναι ακόμα στον HDD, με ένα πρόγραμμα (αν δεν έχετε γράψει νέα δεδομένα στο δίσκο) ανακτώνται όλα (σε άλλο δίσκο). Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 3
liopyr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 1 hour ago, Τέρης Α. said: Είναι ακόμα στον HDD, με ένα πρόγραμμα (αν δεν έχετε γράψει νέα δεδομένα στο δίσκο) ανακτώνται όλα (σε άλλο δίσκο). Αυτό κάνω τις τελευταίες 2 ώρες. 6 χιλιάδες αταξινόμητες φωτό & counting...
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Υπάρχει και πρόγραμμα που επαναφέρει partition, εκτός αν τα επιλέξατε όλα και πατήσατε delete.
liopyr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Ναι, shift delete έκανα με περίσσια σιγουριά!
Dantε Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Για αυτο παντα backup... Προσωπικα τα αρχεια μου τα εχω σε raid.Και να τιναξει ο ενας,θα ειναι στον αλλο.Δεν εξαιρουνται προφανως οι ssd. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 22/11/2021 στις 11:58 ΠΜ, Dantε είπε Προσωπικα τα αρχεια μου τα εχω σε raid.Και να τιναξει ο ενας,θα ειναι στον αλλο. Αν τα τινάνει το τροφοδοτικό στο οποίο γίνεται το Raid και πάρει τους δίσκους; Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α.
Dantε Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν τα τινάνει το τροφοδοτικό στο οποίο γίνεται το Raid και πάρει τους δίσκους Καλα για να παρει τροφοδοτικο δισκους μαζι του και μαλιστα και 2,τοτε πρεπει να σκασει μεγαλοπρεπως αλα michael bay.Σοβαρο τροφοδοτικο (μεταξυ μας και μουφα) δε προκειται να το κανει αυτο,εκτος και αν φαει απευθειας το πολυμπριζο κανα κεραυνο Προφανως αν καποιος μπορει,κραταει και σε εξωτερικο τα αρχεια του.Αλλα προσωπικα δε τους εμπιστευομαι. Θεωρω πιο πιθανο να πας μετα απο κανα 6μηνο να βαλεις τον εξωτερικο και να εχει φαει καμια φλασια παρα να σκασει κανα τροφοδοτικο η να γινει το οτιδηποτε και να σκασει το raid. Τωρα αν καποιος ειναι τοσο γκαντεμης και να συμβει,ε τι να πω... Αν καποιος εχει απολυτως απαραιτητα αρχεια,προφανως κραταει raid,εξωτερικο,cloud κτλ. 1
Gogotsa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 To raid μονο backup δεν ειναι και τα χανεις σχετικα ευκολα.
Dantε Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, Gogotsa είπε To raid μονο backup δεν ειναι και τα χανεις σχετικα ευκολα. Με ποιο τροπο δηλαδη τα χανεις σχετικα ευκολα? 🤨 Περα απο το να σκασουν και οι δυο μαζι η να μπει καποιο malware και να στα κρυπτογραφησει ολα.
Gogotsa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Να χασεις το controller που ειναι το πιο πιθανο οτι θα γινει. Σε ολους τους servers αυτο μου εχει τυχει.
Dantε Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μιλαω για software raid μεσω windows. Και να σπασει με καποιο τροπο το raid,τα αρχεια σου δε τα χανεις. Παιρνεις το σκληρο και τον βαζεις αλλου και τα παιρνεις. Για hardware raid,δε γνωριζω,δεν εχω ασχοληθει.
Gogotsa Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Με αυτο το τροπο ριχνεις γενικα τις επιδοσεις στο pc σου. Ειπαμε αλλο το backup και αλλο το raid. Τωρα αν εσυ νομιζεις αλλιως...... οκ. 2
Dantε Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Οτι δηλαδη το software raid τραβαει επεξεργαστικη ισχυ και ριχνει επιδοσεις?Που τα βλεπετε αυτα ηθελα να ξερα... Και οτι το raid 1 δεν ειναι backup. Οκ και εσυ οτι πεις.
Sheogorath Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Dantε είπε Οτι δηλαδη το software raid τραβαει επεξεργαστικη ισχυ και ριχνει επιδοσεις?Που τα βλεπετε αυτα ηθελα να ξερα... Και οτι το raid 1 δεν ειναι backup. Οκ και εσυ οτι πεις. Ακόμα και το software raid δεν σε προστατεύει απο λάθος του χρήστη. Να σβήσεις στον ορίτζιναλ αρχεία και να σβηστούν και στο αντίγραφο. Raid aint a backup. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα