Αλκης K. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) υποστηριζει 16gb ram αυτη η μητρικη ? μεχρι 8gb δεν λεει ? 2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από Αλκης K.
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 22 λεπτά πριν, Αλκης K. είπε 2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory 🥶 Πως δεν το πρόσεξα(με)! Αν δεν τις υποστήριζε όμως δεν θα έπρεπε να μην κάνει post; Σε προηγούμενο chipset που δοκίμασα αυτή τη μνήμη με μπρος-πίσω τσιπάκια δεν έκανε post. Η μητρική ήταν η P5Q3 Deluxe.
troi.g Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Αλκης K. είπε υποστηριζει 16gb ram αυτη η μητρικη ? μεχρι 8gb δεν λεει ? 2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory Όντως , αλλά όταν ρώτησε του είπαν ότι εννοούν μέχρι 8 το κάθε slot. Και εν τώ μεταξύ ξεκινάει η μητρική , είτε με τις 2 , είτε με την μία.
troi.g Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Στις 21/11/2021 στις 12:39 ΠΜ, Αλκης K. είπε με μια μνημη μπαινει στα windows ? Όχι , δεν φορτώνουν. Καλημέρα , λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε , ο μικρός δεν ήθελε να ασχοληθεί και πολύ με τις συχνότητες , φοβούμενος μην δημιουργήσει πρόβλημα , κι έτσι τις πήγε πίσω , και θα πάρει άλλες. :-; Άλκη σωστά το παρατήρησες , η μητρική μάλλον βλέπει μέχρι 8 gb στο σύνολο , αλλά ρωτώντας έναν φίλο που ασχολείται αρκετά , μου είπε ότι έστω και με τη μία αφού είναι 8 gb , θα δούλευε μια χαρά , άσχετα με τις συχνότητες του επεξεργαστή . Οι συχνότητες που μετράνε είναι της μητρικής. Το πρόβλημα είναι στα windows 10 , ότι κάνουν εγγραφή στη μνήμη , οπότε όταν πάει να κάνει Μπουτ , διαβάζει από τη μνήμη κάποια αρχεία, και αν αλλάξεις μνήμη δεν ξεκινάνε. Οπότε εάν περάσεις τα windows πάλι από πάνω , τότε όλα θα δουλέψουν μια χαρά. Σας ευχαριστώ θερμά όλους σας. Καλή εβδομάδα να έχουμε.
Αλκης K. Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) καλημερα φιλε μου.λογικα με μια 8αρα μνημη επρεπε να δουλεψει ριχνοντας την συχνοτητα (εκτος αν εχει περιορισμο η μητρικη για μονο 4gb σε καθε slot).απο εκει και περα γνωμη μου να παρει 2χ4gb 1333 mhz να τελειωνει το θεμα Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2021 από Αλκης K. 1
troi.g Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 34 λεπτά πριν, Αλκης K. είπε καλημερα φιλε μου.λογικα με μια 8αρα μνημη επρεπε να δουλεψει ριχνοντας την συχνοτητα (εκτος αν εχει περιορισμο η μητρικη για μονο 4gb σε καθε slot).απο εκει και περα γνωμη μου να παρει 2χ4gb 1333 mhz να τελειωνει το θεμα Κανονικά θα δούλευε μου είπε και ο φίλος , αλλά τα windows είναι που δεν έκαναν boot , πρέπει λέει να τα περάσεις από πάνω , ώστε να αναγνωρίσουν το νέο hardware. Έτσι κι αλλιώς θα πάρει της μνήμες που προανεφερες , οπότε προφανώς θα είναι οκ.
SabotazNic Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, troi.g είπε Το πρόβλημα είναι στα windows 10 , ότι κάνουν εγγραφή στη μνήμη , οπότε όταν πάει να κάνει Μπουτ , διαβάζει από τη μνήμη κάποια αρχεία, και αν αλλάξεις μνήμη δεν ξεκινάνε. Οπότε εάν περάσεις τα windows πάλι από πάνω , τότε όλα θα δουλέψουν μια χαρά. Βασικα δεν ισχυει κατι τετοιο, αλλα οκ. Με το σωστο shut down, τα αρχεια της μνημης διαγραφονται, οποτε στις ram δεν μενει τπτ που να σχετιζεται με το boot. Καπου αλλου ηταν το θεμα, και ειναι στο χερι σας για να το βρειτε. Ωστοσο ακομα και 2χ4 ειναι αναβαθμιση απο τα 2gb που ειχε πριν 1
blitzNikos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Μητρικές 1156 δεν παίρνουν 8άρες μνήμες... Μόνο κάτι servers... Ακόμα και με τις 4άρες, έχουν τα ίδια θέματα με τις 775. Άδικα παιδεύεσαι... 2
bekerel Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Καλημέρα κ απο εμένα. Εγώ σε 1156 δεν μπόρεσα να δω 8 σε καμια περίπτωση και δεν ασχολήθηκα περισότερο ειναι η αλήθεια. Σε 1366 πάντως είχα δει που πέρνει 6χ4 =24gb σύμφωνα με την άσους αλλά είδα 4χ8+2χ4 =40gb. Το πρόβλημα μου ηταν οτι έπρεπε να του δωσο και τα timings αλλά σε oc. Δλδ στα 1600 δεν δούλευε δεν μπουταρε καν. Αμα εκανα oc την cpu και έφταναν ρην μνήμη στα 1600 αλλά ανεβάζοντας το bclk και κλειδονοτας timinigs και ρεύμα στις μνημες τοτε μπουταρε κανονικα.
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Στις 22/11/2021 στις 1:53 ΜΜ, troi.g είπε θα πάρει της μνήμες που προανεφερες Τι έκανε τελικά;
troi.g Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Στις 14/2/2022 στις 10:48 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Τι έκανε τελικά; Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Είχα πολύ καιρό να μπω γιατί είχα πρόβλημα με το κινητό. Σήμερα μπήκα και είδα το μήνυμα σου. Τελικά τις πήγε πήγε πίσω και του έβαλαν οι ίδιοι δύο τέσσαρες στα 1600 mhz. Τώρα όλα καλά, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα