vagos789 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Οι περισσοτεροι καλυπτουμε ηδη την ημερησια ποσοτητα πρωτεινης χωρις να κανουμε καν στοχευμενη διατροφη, 2 γρ/κιλο σωματικο βαρους ειναι το max που θα διαβασεις απο σοβαρη πηγη.Εθνικη αρσης βαρων ηταν στο 1.3 For many people, it is relatively easy to reach recommended amounts through their usual diet. On average, Americans consume 65 to 90 grams of protein each day. (Young women under the age of 19 and seniors older than 70 are more likely to be at risk for low protein intake.) For those looking to enhance the muscle growth that typically occurs with exercise, evidence supports consuming 20 to 40 grams of protein at a time (roughly the amount found in a can of tuna). Larger quantities simply contribute calories and can actually reduce muscle-building potential. So, having several scoops of protein powder at once is unlikely to be helpful https://www.health.harvard.edu/blog/the-scoop-on-protein-powder-2020030918986 Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2021 από vagos789 2
giwfys Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 52 minutes ago, vagos789 said: Οι περισσοτεροι καλυπτουμε ηδη την ημερησια ποσοτητα πρωτεινης χωρις να κανουμε καν στοχευμενη διατροφη, 2 γρ/κιλο σωματικο βαρους ειναι το max που θα διαβασεις απο σοβαρη πηγη.Εθνικη αρσης βαρων ηταν στο 1.3 For many people, it is relatively easy to reach recommended amounts through their usual diet. On average, Americans consume 65 to 90 grams of protein each day. (Young women under the age of 19 and seniors older than 70 are more likely to be at risk for low protein intake.) For those looking to enhance the muscle growth that typically occurs with exercise, evidence supports consuming 20 to 40 grams of protein at a time (roughly the amount found in a can of tuna). Larger quantities simply contribute calories and can actually reduce muscle-building potential. So, having several scoops of protein powder at once is unlikely to be helpful https://www.health.harvard.edu/blog/the-scoop-on-protein-powder-2020030918986 Εγω παλι αναρωτιεμαι πως ακριβως ο μεσος ελληνας που ξερω καλυπτει την ημερισια ποσοτητα? Δηλαδη αν μια μερα δεν φας κρεας ή ψαρι ή αυγα, πως ακριβως την καλυπτεις? 1
vagos789 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Η πρωτεινη υπαρχει σε πολλα τροφιμα (πχ γιαουρτι,εχει περισσοτερη απο το αυγο) και οχι μονο ζωικα (πχ εχουν οι ξηροι καρποι,η κινοα) Υπαρχουν power lifters χορτοφαγοι, φυσικα αυτο θελει πολυ μελετημενη διατροφη
Miatakias Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Προφανως και η κανονικη τροφη ειναι προτιμοτερη, αλλα δεν υπαρχει παντα χρονος για μαγειρεμα οποτε το συμπληρωμα σε σκονη ειναι μια καλη, γρηγορη και πολυ οικονομικη λυση να υπαρχει διαθεσιμη στο ντουλαπι σου οταν την χρειαστεις για να συμπληρωσεις την ημερησια ποσοτητα πρωτεινης. Εγω στοχευω σε 2γρ πρωτεινης ανα κιλο σωματικου βαρους , τωρα ειμαι γυρω στα 63 κιλα αρα υπολογιζω γυρω στα 120γρ πρωτ. (55-60γρ απο σκονη) τις ημερες που παω γυμναστηριο και γυρω στα 100γρ (30-35γρ απο σκονη) οταν δεν παω (δεν παιρνω το μεταπροπονητικο σκουμπ) πολλοι λεν οτι χρειαζεσαι 3γρ. ανα κιλο σωματ. βαρους αλλα ειναι υπερβολη..Οπως λεν και πιο πανω εγω προσωπικα δεν μπορω να φαω τοσο πολυ ωστε να βρω αυτον τον αριθμο + οτι μοιραια απο κανονικη τροφη προσθετης λιπος+ υδατανθρακες που δεν τα θελω , εχω συνηθισει να τρωω γευμα με γιαουρτι , βρωμη , μελι και σκονη πρωτεινης και το κανω πολυ νοστιμο , χωρις σκονη δεν μ αρεσει τοσο , το ιδιο και με το γαλα και καποια milk shakes που κανω με γαλα φρουτα κτλ , προσθετης πρωτεινη και τα κανεις και πιο νοστιμα...
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, SabotazNic είπε Υπαρχουν τροποι για να καταναλωσετε πρωτεινη. Ποτε δεν καταλαβα γιατι καποιος να δωσει χρηματα για αυτα, αλλα οκ. Στην τελικη για αυτο υπαρχουν αυτα τα προιοντα, αφου υπαρχει και κοινο να τα αγορασει Γιατι απλούστατα σε έπεισαν μέσω μάρκετινγκ και υιοθέτησης δυτικού τρόπου ζωής (λίγοτερο ελεύθερος χρόνος ,γρήγορα γεύματα κτλ) Για τον μέσο αθλούμενο είναι εντελώς άχρηστα. Ακόμα και οι βιταμίνες δεν έχουν αποδεδειγμένα οφέλη σε αρκετές περιπτώσεις σύμφωνα με ειδικούς (Δημήτρης Κουρέτας) σε σύγκριση με την κατανάλωση ποιοτικών τροφών σε συγκεκριμένες ποσότητες.
Pwpwpw Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 23/11/2021 στις 11:49 ΠΜ, vagos789 είπε Οι περισσοτεροι καλυπτουμε ηδη την ημερησια ποσοτητα πρωτεινης χωρις να κανουμε καν στοχευμενη διατροφη, 2 γρ/κιλο σωματικο βαρους ειναι το max που θα διαβασεις απο σοβαρη πηγη.Εθνικη αρσης βαρων ηταν στο 1.3 Καλα δεν παιζει με τιποτα καποιος να τρωει 1,5-2gr επι το βαρος σε πρωτεινη καθημερινα χωρις να κανει στοχευμενη διατροφη για αυτο το λογο.Η κουζινα ενος μεσου ελληνικου νοικοκυριου ειναι τιγκα στα λιπαρα(ειτε ειναι κορεσμενα ειτε καλα λιπαρα) και στους υδατανθρακες. Δεν γνωριζω κανενα φιλο/γνωστο whatever που να εχει καθημερινα στο μενου του γευματα με κρεας/αυγα/ψαρια/γιαουρτι. Το κινοα και οι ξηροι καρποι που αναφερεις ειναι κυριως πηγη υδατανθρακων και καλων λιπαρων αντιστοιχα, περιεχουν και πρωτεινη οπως σωστα ανεφερεις, αλλα αν πας να καλυψεις την πρωτεινη με ξηρους καρπους για παραδειγμα, θα εχεις καταληξει να φας πολλαπλασιες θερμιδες απο αυτες που χρειαζεσαι λογο της πλουσιας περιεκτικοτητας τους σε λιπαρα που συνεπαγεται οτι εχουν υψηλες θερμιδικες. Αλλες θερμιδες θα φας για να καλυψεις ενα γευμα 40gr πρωτεινης χρησιμοποιωντας μια "απαχη" πρωτεινη οπως ειναι το στηθος κοτοπουλο η ενα ψαρι η απαχο κομματι μοσχαριου κτλ, και αλλες θερμιδες θα φας εαν πας να καλυψεις 40gr πρωτεινης τρωγωντας φυστικα η κινοα. Εγω ζυγιζω 85 κιλα και τρωω γυρω στα 150gr πρωτεινης καθημερινα, προφανως και γινετε να καταναλωσω αυτη την ποσοτητα χωρις συμπληρωμα(το συμπληρωμα το χρησιμοποιω αρκετα σπανια και κυριως λογο γευσης σε καποια γλυκα γευματα) αλλα το κανω στοχευμενα, δεν γινετε μια μεση ελληνικη κουζινα ακολουθωντας "το μενου της μαμας" να τρωει καθημερινα τοσο πρωτεινη. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από Pwpwpw
elmajiko Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 "Burn the fat feed the muscle" Tom Venuto Η βιβλος του Fitness, οποιος θελει να μαθει απο διατροφη χωρις αχρειαστα συμπληρωματα, καθεται μελετα και δεν μπορει κανενας να του πουλα φυκια για μεταξωτες κορδελες....
Miatakias Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, alexokanenas είπε Τι υψος εχεις; 63 κιλα και χρειάζεσαι πρωτεινες εξτρα; Μηπως να ετρωγες λιγο παραπάνω και τα λεφτα από τις σκονες να τα δινεις για μερικα καλης ποιοτητας κρεατα; 1, 74 περιπου , εχασα πολλα κιλα στην δευτερη καραντινα λογο οτι δεν δουλευα/κινουμουν πολυ καταταναλωνα λιγη τροφη , τωρα βαζω κιλα ... σχετικο ειναι αυτο γιατι για ποιοτικο κρεας θες πολλα λεφτα , τρωω κοτοπουλο πιο πολυ , απαχο χοιρινο , και μοσχαρι , ειμαι κρεατοφαγος και δεν υπαρχει μερα χωρις να φαω εστω και μια φετα γαπολουλα .. Οπως βλεπεις και στο τιτλο αγοραζω με 50-60ε 5kg και την καταναλωνω μεσα σε σε 4 μηνες περιπου , δεν παιζει ομως να δινω 85-90ε που ζηταει η my protein τελευταια .... Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2021 από Miatakias
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 οτι σε καθε τοπικ βγαινει καποιος να κραξει τον κοσμο που περνει πρωτεινες και βιταμινες και δεν ακολουθει την τελεια διατροφη με ξεπερναει. και η ετοιμη ατακα οι βιταμινες δεν χρειαζονται.πεταμενα λεφτα. Σε εναν ιδεατο κοσμο οι ανθρωποι θα ετρωγαν σωστα και δεν θα επαιρναν βιταμινες και πρωτεινες.ο shit sherlock. this is real life. poulinos = χαρουμενος χρηστης βιταμινης d γιατι αν περιμενα απο διατροφη και ηλιο θα ειχα πεθανει.και ξανα o shit οι βιταμινες δουλεψαν και ανεβηκε η βιταμινη d 4
vagos789 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Σοβαρα,ζεις στην Ελλαδα και δυσκολευεσαι να βρεις βιταμινη D ; Μιλαμε για λιγα λεπτα της ημερας στον ηλιο,ακομα και απλα οδηγωντας στο δρομο για την δουλεια,δεν χρειαζεται καν τροφη Το προβλημα με τις βιομηχανικες βιταμινες ειναι οτι ειναι σκαλες κατωτερες στην δυνατοτητα αξιοποιησης τους απο τον οργανισμο (βιοδιαθεσιμοτητα) και στην συντριπτικη τους πλειοψηφια απλα αδυνατιζουν το πορτοφολι,ειναι χρησιμες μονο οταν ειμαστε ξερω γω κατακοιτοι λογω ατυχηματος,εκει οτι και να μας προσφερουν καλο ειναι. Οι πρωτεινες εκτος των αλλων δεν ειναι το σωστο συμπληρωμα για την αυξηση των μυων αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο
Pwpwpw Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, vagos789 είπε Σοβαρα,ζεις στην Ελλαδα και δυσκολευεσαι να βρεις βιταμινη D ; Και εγω επισης, στο τελευταιο γενικο τσεκ απ προ εξαμηνου η d μου ηταν στα ταρταρα, ξεκινσα ολο αυτο το διαστημα συστηματικη ληψη βιταμινης d3 σχεδον καθημερινα και στις εξετασεις που εκανα προ 10ημερου η βιταμινη d μου εχει εκτοξευθει πλεον στα ανωτατα ορια. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από Pwpwpw
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 21 minutes ago, vagos789 said: Σοβαρα,ζεις στην Ελλαδα και δυσκολευεσαι να βρεις βιταμινη D ; Μιλαμε για λιγα λεπτα της ημερας στον ηλιο,ακομα και απλα οδηγωντας στο δρομο για την δουλεια,δεν χρειαζεται καν τροφη Το προβλημα με τις βιομηχανικες βιταμινες ειναι οτι ειναι σκαλες κατωτερες στην δυνατοτητα αξιοποιησης τους απο τον οργανισμο (βιοδιαθεσιμοτητα) και στην συντριπτικη τους πλειοψηφια απλα αδυνατιζουν το πορτοφολι,ειναι χρησιμες μονο οταν ειμαστε ξερω γω κατακοιτοι λογω ατυχηματος,εκει οτι και να μας προσφερουν καλο ειναι. Οι πρωτεινες εκτος των αλλων δεν ειναι το σωστο συμπληρωμα για την αυξηση των μυων αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο και ομως ναι.ειναι λιγα λεπτα της ημερας με μεγαλη επιφανεια ακαλυπτη χωρις αντιηλιακο κτλ κτλ. και θες και το καλυτερο. ακομα και ατομα που ξερω οτι καθονται στον ηλιο ηταν πολυ χαμηλα.αλλο τοσο εγω που δεν μπορω τον ηλιο.οποτε πηρα τις βιταμινες μου και την ανεβασα. δεν ειχα βιταμινη d ακομα και οταν λογω δουλειας ημουν ολη μερα μπες βγες σε ενα αμαξι.το να αφησω μισο χερι στον ηλιο και μισο ποδι δεν θα μου ανεβασει την βιταμινη d. σιγουρα θα ηταν καλυτερα να την επαιρνα φυσικα αλλα δεν.το ιδιο και για τις υπολοιπες βιταμινες.λιγα ατομα τρωνε σωστα και ολοκληρωμενα.δεν ειπα να το παμε στο αλλο σημειο χωρις εξετασεις να αγοραζουμε βιταμινες. το ιδιο και με την πρωτεινη.θελει καλη διατροφη και ακριβη διατροφη για να φτασεις πχ την πρωτεινη 2 γραμμαρια επι κιλο σωματικου βαρους. και ναι θα βγει πιο ακριβα απο την σκονη πρωτεινης ασχετα που η διατροφη ειναι πιο σωστη απο οτι το να παρεις σκονη. δεν βαζω στην παραμετρο τυχος δυσανεξιες σε ενα φαγητο ή δεν ξερω τι που μπορει να σε περιορισει. το τονιζω οτι δεν θεωρω σωστο το να τα παιρνουμε ολα βιταμινες ,πρωτεινη σε σκονη και χαπια απλα λεω ποια ειναι η αληθεια και τι γινεται in real life σε αντιθεση με το ιδεατο.και επισης μιλαω για την μαζα.δεν θα παρω για παραδειγμα τον αλλον που δεν δουλευει και 3 μηνες το καλοκαιρι ειναι παραλια 12 ωρα ουτε αυτον που παιρνει 3000 μισθο και αγοραζει καθε μερα τονο και δεν ξερω τι 19 minutes ago, Pwpwpw said: Και εγω επισης, στο τελευταιο γενικο τσεκ απ προ εξαμηνου η d μου ηταν στα ταρταρα, ξεκινσα ολο αυτο το διαστημα συστηματικη ληψη βιταμινης d3 σχεδον καθημερινα και στις εξετασεις που εκανα προ 10ημερου η βιταμινη d μου εχει εκτοξευθει πλεον στα ανωτατα ορια. κανε συντηρηση τωρα 2
Pwpwpw Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, poulinos είπε κανε συντηρηση τωρα Ο μικροβιολόγος μου είπε να παίρνω 1-2 κάψουλες την εβδομάδα αντί για μια κάψουλα καθημερινά που έπαιρνα έως τώρα.Αυτό εννοείς συντήρηση;
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 3 minutes ago, Pwpwpw said: Ο μικροβιολόγος μου είπε να παίρνω 1-2 κάψουλες την εβδομάδα αντί για μια κάψουλα καθημερινά που έπαιρνα έως τώρα.Αυτό εννοείς συντήρηση; yea.αυτο λενε.ειτε λιγοτερες καψουλες ειτε πιο μικρη ποσοτητα. λογικα για συντηρηση πρεπει να σου εχει κανα 1000 iu την ημερα ισως και κατι λιγοτερο; 1
Pwpwpw Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, poulinos είπε yea.αυτο λενε.ειτε λιγοτερες καψουλες ειτε πιο μικρη ποσοτητα. λογικα για συντηρηση πρεπει να σου εχει κανα 1000 iu την ημερα ισως και κατι λιγοτερο; Οι κάψουλες που έχω είναι 2500 iu και έπαιρνα έως τώρα 1 τέτοια καθημερινά, μου είπε πλέον να παίρνω 1-2 τέτοιες κάψουλες την εβδομαδα. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από Pwpwpw
Προτεινόμενες αναρτήσεις