Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαλμα και κλωνοποιηση τον Πιερακκακη οσο ειναι καιρος. Επιτελους η πρωτη φορα στην μεταπολιτευση που η χωρα κανει (τα αυτονοητα) βηματα προς Ευρωπη και το συγχρονο πολιτισμο.

Επομενο βημα, καταργηση της μονιμοτητας και αμεσες απολυσεις των αργομισθων ρουσφετο-βαθυδημοσιουπαλληλων που με την ψηφιοποιηση ειναι ακομα πιο αχρηστοι απο οσο ηταν πριν. Προφανως ειναι και οι μονοι που κατακρινουν την ψηφιοποιηση του κρατους μαζι με κατι απεριγραπτα πολιτικα ακρα. ΚΑΝΤΕ ΤΟ επιτελους!

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikos121 είπε

ελεος με την ψηφιακη αναβαθμιση και τον Πιερρακακη. Δε γινεται εμεις που γουσταραμε να περιμενουμε εξω απο τα ΚΕΠ με τη φραπεδουμπα μας να κλεινομαστε πλεον σπιτι να τα βγαλουμε ολα ονλααααιν επειδη ετσι του καπνισε του υπουργου.

Και οι υπαλληλοι στα ΚΕΠ τι θα κανουν τωρα; Σε ποιον θα εκτονωνουν τα νευρα τους; Τα σκεφτεται κανεις αυτα ή τα χαφτουμε εντελως αμασητα;

Ψηφιακη προοδος γραφει ο αλλος πανω. Προτιμαει αντι να παει να τσακωθει με τον υπαλληλο να κατσει να βγαλει το γνησιο της υπογραφης τσικι τσικι στο κινητο μονος του. Ρε πατε καλα μερικοι;

Ας αναλογιστει ο καθενας τις ευθυνες του.

Τροφη για σκεψη...

Έγραψες!!!!

Απλά!!!!!!

:)

Δημοσ.

Και όμως. Θα βλέπουμε πάλι ουρές από ανεγκέφαλους να περιμένουν για μια σφραγίδα.

Σαν τα παππούδια και τους λοιπούς καχύποπτους που ξυπνάνε από τις πέντε το πρωί και περιμένουν να ανοίξει η τράπεζα για πράγματα που μπορούν να κάνουν σε 1 λεπτό από το σπίτι τους.

Ρε αν δεν έχει ο άλλος άμεση σωματική επαφή, δεν του κάθεται καλά. 

Θέλω να δω αντιδράσεις όταν "παγιωθεί" το εξ αποστάσεως σέξ.

Δημοσ.

Αυτός πρέπει να γίνει μόνιμος με όποια κυβέρνηση... 

1 ώρα πριν, BackFromHell είπε

Αγαλμα και κλωνοποιηση τον Πιερακκακη οσο ειναι καιρος. Επιτελους η πρωτη φορα στην μεταπολιτευση που η χωρα κανει (τα αυτονοητα) βηματα προς Ευρωπη και το συγχρονο πολιτισμο.

Το "αστείο" της υπόθεσης είναι πως αυτός δεν είναι εκλεγμένος... η κυβέρνηση τον έβαλε... 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, snips είπε

Και όμως. Θα βλέπουμε πάλι ουρές από ανεγκέφαλους να περιμένουν για μια σφραγίδα.

Σαν τα παππούδια και τους λοιπούς καχύποπτους που ξυπνάνε από τις πέντε το πρωί και περιμένουν να ανοίξει η τράπεζα για πράγματα που μπορούν να κάνουν σε 1 λεπτό από το σπίτι τους.

Ρε αν δεν έχει ο άλλος άμεση σωματική επαφή, δεν του κάθεται καλά. 

Θέλω να δω αντιδράσεις όταν "παγιωθεί" το εξ αποστάσεως σέξ.

Εχω φιλο 32 ετων, που μου γκρινιαζε για τις ουρες στην τραπεζα οπου παει να καταθετει το ενοικιο του. Αποσβολωμενος του λεω οτι μπορει να το κανει μεσω ebanking, ακομα και με παγια εντολη.

Η απαντηση του. Εγω ειμαι της παλιας σχολης και ακολουθω τις πατροπαραδοτες μεθοδους.

Και το επαγγελμα του. Δημοσιος υπαλληλος.

Ζουν αναμεσα μας.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Εχω φιλο 32 ετων, που μου γκρινιαζε για τις ουρες στην τραπεζα οπου παει να καταθετει το ενοικιο του. Αποσβολωμενος του λεω οτι μπορει να το κανει μεσω ebanking, ακομα και με παγια εντολη.

Η απαντηση του. Εγω ειμαι της παλιας σχολης και ακολουθω τις πατροπαραδοτες μεθοδους.

Ζουν αναμεσα μας.

Θα ειχε πιο πολυ ενδιαφερον η ιστορια σου αν ηταν και τραπεζικος υπαλληλος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nikos121 είπε

μπες εσυ στη θυριδα του πολιτη. να κολλησεις κανεναν ιο ενω μπορεις καλλιστα να πας στα κεπ να περπατησεις να γυμναστεις και να πιεις και τον καφε σου στην ουρα

Σωστός! Αλλά στην ουρά μην κολλήσεις τον άλλο ιό... Αστειεύομαι. Όλα με προσοχή!

Επεξ/σία από jadawin
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BackFromHell είπε

Επομενο βημα, καταργηση της μονιμοτητας και αμεσες απολυσεις των αργομισθων ρουσφετο-βαθυδημοσιουπαλληλων που με την ψηφιοποιηση ειναι ακομα πιο αχρηστοι απο οσο ηταν πριν. Προφανως ειναι και οι μονοι που κατακρινουν την ψηφιοποιηση του κρατους μαζι με κατι απεριγραπτα πολιτικα ακρα. ΚΑΝΤΕ ΤΟ επιτελους!

Κοίτα αυτοί όλοι είναι 4 ψήφοι ο καθένας όμως.

Επίσης προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την γραφειοκρατεία τους προκαλούν 100 φορές μεγαλύτερη καταστροφή από ότι με την μισθοδοσία τους.

Και όσο αναβαθμίζουν την χώρα οι αγορές, τόσο αυτό σημαίνει ότι επιβραβεύουν την τρέχουσα στρατηγική.

28 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Ζουν αναμεσα μας.

Υπάρχουν και αυτοί που το κάνουν για την βόλτα 'για να πάρουν μάτι'.

Θες να αρχίσουμε τη συζήτηση με το πόσους παντρεμένους ξέρουμε που επειδή δεν τους αρέσει αυτό που βλέπουν σπίτι έχουν τάσεις φυγής;

• Like 1
Δημοσ.

Αντί να ηρωοποιείτε τον υπουργό να σκεφτείτε γιατί έπρεπε να έρθει μια πανδημία για να γίνουν τα αυτονόητα. Επίσης, σταματήστε να ψάχνετε σωτήρες, δεν μάθατε το μάθημά σας τόσα χρόνια; 

Για να σας προλάβω, κάποιοι από εμάς φωνάζαμε και διεκδικούσαμε αυτά τα αυτονόητα εδώ και χρόνια. Με επιστολές στα υπουργεία, με αιτήσεις κλπ. 

Το συγκεκριμένο πάντως θα βοηθήσει πολύ να γίνουν οι δουλειές όλων πολύ πιο γρήγορα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, amveria είπε

Καλησπέρα κόσμε,

Αγαπητέ @daddy_c00l χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση όντας δημόσιος υπάλληλος θα προσπαθήσω να ξεχωρίσω κάποια πράγματα που πιστεύω θα σε βρούνε σύμφωνο.

Κατ’ αρχάς δημόσιο και τράπεζες είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες υπηρεσιών με κυριότερη διαφορά ότι το δημόσιο συνήθως αποτελείτε από μόνιμους υπαλλήλους του κράτους με μισθό που δεν συσχετίζεται με την απόδοσή τους. Σε αντίθεση με τους υπαλλήλους των τραπεζών που ως επί το πλείστων είναι υπάλληλοι με την έννοια πολύ κοντά σε εκείνη των επιχειρήσεων και οι προϊστάμενοί τους έχουν το δικαίωμα μέχρι και να τους απολύσουν.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη δυστυχώς τα εργαλεία αξιολόγησης των υπαλλήλων του δημοσίου είναι ακόμη σε νηπιακή κατάσταση αλλά παρατηρώ πως αυτή η κατάσταση αλλάζει προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και μάλιστα με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που γνωρίζεις να μας πεις ποιες είναι εκείνες που το έργο τους με την πάροδο των ετών και με ψηφιακά εργαλεία έχει μειωθεί και πιστεύεις ότι το προσωπικό περισσεύει. Για παράδειγμα τις ΔΟΥ που αναφέρεις εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι με τα νέα εργαλεία που έχουν και με την ψηφιοποίηση περισσεύει ακόμη περισσότερος χρόνος για ελέγχους των κλιμακίων και πάταξη φοροδιαφυγής με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς.

Στην υπηρεσία όπου εργάζομαι πάντως, ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ, η ψηφιοποίηση των εργαλείων έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κάνει πιο ουσιαστικό τον έλεγχο και να μειώσει τον χρόνο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των πάροχων υγείας. Δυστυχώς όμως ποσοτικά ο όγκος εργασίας σε εργατοώρες κατάφερε να μειωθεί ελάχιστα ίσως και κάτω του 5%.

Αν μου επιτρέπεις να φέρω και ένα παράδειγμα. Όλοι οι ασφαλισμένοι δικαιούνται γυαλιά οράσεως. Πλέον ο καθένας μπορεί να κάνει πιο άνετα και πιο σύντομα όλα τα ενδιάμεσα βήματα από το να κλείσει ραντεβού σε οφθαλμίατρο μέχρι και να πληρωθεί τα έως 100 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό. Όλη αυτή η διαδικασία όμως δεν αναιρεί όλα τα ενδιάμεσα στάδια, που ούτως ή άλλως έπρεπε να γίνεται και στο παρελθόν. Έχει καταφέρει να γίνει πιο συστηματικά, πιο διεξοδικά, να μειωθεί ο ενδιάμεσος “κενός χρόνος” από βήμα σε βήμα αλλά δυστυχώς όλα τα βήματα που γινόντουσαν και παλιά πρέπει να γίνονται και σήμερα, έστω και ηλεκτρονικά.

Μέχρις ότου λοιπόν αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τα ψηφιακά μέσα και εργαλεία μειώσουν τις πραγματικές εργατοώρες σε παρακαλώ να μας προτείνεις κάποιους τρόπους που να μας βοηθήσουν και να γίνουμε πιο παραγωγικοί.

Τέλος θέλω να διευκρινίσω ότι δεν σχετίζομαι με καμία διευθυντική θέση σε δημόσια υπηρεσία και δεν ανήκω σε κανένα κομματικό χώρο ώστε αυτή μου η ανάρτηση να έχει κάποιο πολιτικό όφελος.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλες και όλους,

Φίλε @amveria δεν μπορώ να προτείνω λύσεις για θέματα στα οποία δεν έχω ούτε γνώσεις, ούτε δικαιοδοσία, ούτε κάποια δυνατότητα να επιβάλλω οτιδήποτε. Υποτίθεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα σε θέσεις ευθύνης για τέτοιες ενέργειες. Είμαι απλά ένας πολίτης αποκλεισμένος από υπηρεσίες - τις οποίες πληρώνω - και δεν βλέπω κάποια ανταποδοτική σχέση στον τρόπο με τον οποίο φορολογούμαι. Δεν έχω πρόσβαση, όμως τις πληρώνω.

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες οι οποίες έχουν φορτωθεί πολύ δουλειά και αρκετοί φιλότιμοι υπάλληλοι. Όμως υπάρχουν και υπηρεσίες που πλέον φυτοζωούν. Ο καθένας μπορεί να περάσει από τις εγκαταστάσεις της ΓΓΠΣ και να δει σε διάφορα γραφεία παραγωγικότητα στο φουλ 🤦‍♂️ Δεν μου αρέσει να δείχνω το δάχτυλο πουθενά - αλλά δεν χρειάζεται να σταχυολογώ τί κάνει νιαου-νιαου στα κεραμίδια. Στην ίδια χώρα ζούμε και οι παθογένειες του δημόσιου τομέα είναι άλυτο πρόβλημα με πάμπολλες προστριβές μεταξύ των πολιτών για 10ετίες (και βάλε).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Αντί να ηρωοποιείτε τον υπουργό να σκεφτείτε γιατί έπρεπε να έρθει μια πανδημία για να γίνουν τα αυτονόητα. Επίσης, σταματήστε να ψάχνετε σωτήρες, δεν μάθατε το μάθημά σας τόσα χρόνια; 

Για να σας προλάβω, κάποιοι από εμάς φωνάζαμε και διεκδικούσαμε αυτά τα αυτονόητα εδώ και χρόνια. Με επιστολές στα υπουργεία, με αιτήσεις κλπ. 

Το συγκεκριμένο πάντως θα βοηθήσει πολύ να γίνουν οι δουλειές όλων πολύ πιο γρήγορα.

Η επιδημια επιταχυνε τη ψηφιοποιηση κι αυτο δεν μπορει να το αρνηθει κανεις.

Εθελοτυφλει ομως κι εκεινος που θεωρει οτι τη συγκεκριμενη προοδο θα την πετυχαινε ο οποιοσδηποτε υπουργος της καρδιας μας απο εκεινους που μας χαρισε η μεταπολιτευση .

Καποιος αλλος στη θεση του, στην καλυτερη θα ειχε κανει τα μισα με αδιανοητες μιζες και στη χειροτερη , αν δεν μυριζοταν χρημα-μιζες κλπ, θα εκανε 1-2 πραγματακια για να πει οτι εκανε εργο και αυτα δε θα δουλευαν καν, γιατι για να πετυχουν τετοια προτζεκτ, τετοιας κλιμακας, δεν αρκει να υπαρχει μια πανδημια για να επιταχυνει... Χρειαζεται θεληση, πρωτοβουλια και ικανοτητα στα στελεχη που διαχειριζονται τετοια εργα-μεταρρυθμισεις.

Αστο, τα χουμε δει 4 γεματες 10ετιες. Δεν ειναι ισα κι ομοια ο Πιερακκακης με την ρουσφετοπλεμπα που εκλεγεται τοσα χρονια απο τον πανσοφο λαο...Και το αποδεικνυει διαρκως. Δεν ειναι οτι παρεδωσε 5-6-7-8 εργα και τελος. Συνεχιζει και ψηφιοποιει, προς ωφελος ΟΛΩΝ.

Απλα για να ολοκληρωθει το ωφελος που δυνητικα μπορει να προσφερει η ψηφιοποιηση, πρεπει να καταργηθει και η μονιμοτητα και στη συνεχεια να γινουν χιλιαδες αμεσες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων, ειδικα εκεινων που δεν προσφερουν απολυτως τιποτα, ειναι αργομισθοι κι ενιοτε κανουν εβδομαδες να εμφανιστουν στη δουλεια, εστω για να πιουν καφε με τους συναδελφους. Το να ψηφιοποιουμε για να γινουν οι ηδη αργομισθοι, ακομα πιο αργομισθοι, αλλα να συνεχιζω να τους πληρωνω, ειναι δωρον-αδωρον στο οικονομικο σκελος.

Φυσικα το τελευταιο δεν ειναι ευθυνη του Πιερακκακη. Αυτος, στο κομματι του , παιρνει αριστα 10 και ειναι πρωτοπορος για τα δεδομενα της Ελλαδας.

Οποτε μιας που κανατε αιτησεις για ψηφιοποιηση (λες κι εμεις δεν θελαμε ή δεν ψηφιζαμε οποιο αποβρασμα εταζε ψηφιοποιηση), καντε τωρα και καμια αιτηση για καταργηση μονιμοτητας και απολυσεις ΔΥ...Με ενα νομο κι ενα αρθρο και τα δυο.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BackFromHell είπε

Η επιδημια επιταχυνε τη ψηφιοποιηση κι αυτο δεν μπορει να το αρνηθει κανεις.

Εθελοτυφλει ομως κι εκεινος που θεωρει οτι τη συγκεκριμενη προοδο θα την πετυχαινε ο οποιοσδηποτε υπουργος της καρδιας μας απο εκεινους που μας χαρισε η μεταπολιτευση της τελευταιας 10ετιας.

Καποιος αλλος στη θεση του, στην καλυτερη θα ειχε κανει τα μισα με αδιανοητες μιζες και στη χειροτερη , αν δεν μυριζοταν χρημα-μιζες κλπ, θα εκανε 1-2 πραγματακια για να πει οτι εκανε εργο και αυτα δε θα δουλευαν καν...

Αστο, τα χουμε δει 3 10ετιες. Δεν ειναι ισα κι ομοια ο Πιερακκακης με την ρουσφετοπλεμπα που εκλεγεται τοσα χρονια απο τον πανσοφο λαο...

Καλά εννοούνται αυτά που λες.

Επίσης το καλό με τη μηχανογράφηση είναι ότι δεν έχει πισωγυρίσματα.

Δηλαδή δεν μπορεί να έρθει ένας κακός επόμενος κυβερνήτης και να βάλει βόμβα στους υπολογιστές ή να τους κάψει.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Πριν την πανδημία ήταν στόχος να γίνει αυτό. Άμα δεν υπήρχε αυτός στο υπουργείο ακόμα με φαξ θα δουλεύαμε... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...