Προς το περιεχόμενο

[WiFi 6 Mesh] TP-Link Deco X20 3-pack @ 190 ευρώ Amazon.fr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, elpenor είπε

Fixed, γιατί υπάρχουν και τα ET8

Εγώ σε αντίστοιχο σπίτι με εσένα πέρασα καλώδια και έβαλα τον βαφέα και τον γυψοσανιδά να τα κρύψουν και σύνδεσα 3 καλά router, ούτε παρεμβολές, ούτε latency ούτε προβλήματα.

ναι αλλά τα ΕΤ8 που τα βρίσκουμε;

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Jimakos77 είπε

ναι αλλά τα ΕΤ8 που τα βρίσκουμε;

https://www.amazon.de/-/en/ZenWiFi-Tri-Band-ET8-Coverage-Instant/dp/B0979Q7F69/

Αν θέλεις κάτι φτηνότερο μπορείς να πάρεις τα XT8

https://www.amazon.de/-/en/AX-WLAN-ZenWiFi-Backbone-Connection-AiProtection/dp/B082T48132/

P.S. Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από τα TP-Link απλά γράφω ότι με περισσότερα χρήματα υπάρχουν καλύτερα Mesh.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, elpenor είπε

https://www.amazon.de/-/en/ZenWiFi-Tri-Band-ET8-Coverage-Instant/dp/B0979Q7F69/

Αν θέλεις κάτι φτηνότερο μπορείς να πάρεις τα XT8

https://www.amazon.de/-/en/AX-WLAN-ZenWiFi-Backbone-Connection-AiProtection/dp/B082T48132/

P.S. Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από τα TP-Link απλά γράφω ότι με περισσότερα χρήματα υπάρχουν καλύτερα Mesh.

ναι το κατάλαβα…απλά τα ΕΤ8 από ότι βλέπω είναι 6Ε….γι αυτό και ρώτησα ….σ´ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Jimakos77
  • Like 1
Δημοσ.

Ξερει κανεις για χρήση με lan backhaul αξιζει να πας στα X20? η και τα  M5 ειναι ικανοποιητικά?
Εχει και το Πλαισιο προσφορα τα Μ9Plus 299 αν καποιος ψαχνει για ΤΟΠ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, leoy είπε

Ξερει κανεις για χρήση με lan backhaul αξιζει να πας στα X20? η και τα  M5 ειναι ικανοποιητικά?
Εχει και το Πλαισιο προσφορα τα Μ9Plus 299 αν καποιος ψαχνει για ΤΟΠ

Με LAN Backhaul θα τα χρησιμοποιησω εγω, ως AP Mode.

Εξαρταται τι θες. Και τα Μ5, αλλα και τα Μ9+ ειναι WIFI 5 compliant. Δεν υποστηρίζουν WIFI 6. Αν εχεις συσκευές που αξιοποιουν το WiFi6, ισως να ειναι καλυτερη επιλογη τα Χ20. Εμένα οι κύριες συσκευές (laptop, κινητο, tablet) υποστηρίζουν WiFi 6, και θεωρώ πως πλέον όλες οι νεες συσκευές θα το χρησιμοποιούν, και αποφάσισα να δώσω κάτι παραπάνω για future-proofing.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, YiannisPj είπε

Με LAN Backhaul θα τα χρησιμοποιησω εγω, ως AP Mode.

Εξαρταται τι θες. Και τα Μ5, αλλα και τα Μ9+ ειναι WIFI 5 compliant. Δεν υποστηρίζουν WIFI 6. Αν εχεις συσκευές που αξιοποιουν το WiFi6, ισως να ειναι καλυτερη επιλογη τα Χ20. Εμένα οι κύριες συσκευές (laptop, κινητο, tablet) υποστηρίζουν WiFi 6, και θεωρώ πως πλέον όλες οι νεες συσκευές θα το χρησιμοποιούν, και αποφάσισα να δώσω κάτι παραπάνω για future-proofing.

Δεν εχω wifi 6 συσκευές και δεν με απασχολει προς ώρας. Θελω να έχω πιο σωστό σήμα απλα και να συνδεσω και αρκετες smart συσκευες down the road χωρις να ζοριζεται ο επεξεργαστης του.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leoy είπε

Δεν εχω wifi 6 συσκευές και δεν με απασχολει προς ώρας. Θελω να έχω πιο σωστό σήμα απλα και να συνδεσω και αρκετες smart συσκευες down the road χωρις να ζοριζεται ο επεξεργαστης του.

Εφόσον παίρνεις απόφαση να μείνεις στο WiFi5 και το Μ4 και το Μ5 σου κάνουν.

Εγώ είχα αποφασίσει να έπαιρνα τα Μ5, αν δεν τα έβρισκα τα Χ20 σε προσφορά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, YiannisPj είπε

Εφόσον παίρνεις απόφαση να μείνεις στο WiFi5 και το Μ4 και το Μ5 σου κάνουν.

Εγώ είχα αποφασίσει να έπαιρνα τα Μ5, αν δεν τα έβρισκα τα Χ20 σε προσφορά.

Η διαφορά τιμής ειναι μικρή περιπου 45 ευρώ οποτε σκέφτομαι μηπως παω στα x20 να εχω και το future proof,  + μου αρσει που εχει πιο δυναto cpu.
Με χαλασε που εχει 2 vs 4 antennas μονο σε σχεση με το M5 στο specs comparison που παρεθεσες. Με νοιαζει το σημα περισσοτερο απο το wifi 6.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, leoy είπε

Η διαφορά τιμής ειναι μικρή περιπου 45 ευρώ οποτε σκέφτομαι μηπως παω στα x20 να εχω και το future proof,  + μου αρσει που εχει πιο δυναto cpu.
Με χαλασε που εχει 2 vs 4 antennas μονο σε σχεση με το M5 στο specs comparison που παρεθεσες. Με νοιαζει το σημα περισσοτερο απο το wifi 6.

Μα από τη στιγμή που έχεις mesh το σήμα θα φτάνει μακρυά αφού μπορείς να τοποθετήσεις όπου θέλεις τις συσκευές. Επίσης ο αριθμός από κεραίες έχει να κάνει κυρίως με την μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να πιάσεις αν συνδέσεις πάνω συσκευές που έχουν και αυτές πολλές κεραίες (που κανένας δεν έχει τέτοιους clients).

Από την εμπειρία μου τα πιο σημαντικά πράγματα για καλό mesh είναι :

1. Wifi 6 σε mesh και client, διπλή ταχύτητα (και στα 2.4ghz), 1ms latency σε λογική απόσταση + τεχνολογίες για πιο σταθερό και γρήγορο σήμα.

2. Να έχει ανεξάρτητο backhaul κατά προτίμηση στα 6ghz ώστε να μην επηρεάζει τις συσκευές που συνδέονται στα 5ghz.

3. Να μην υπάρχει δεύτερο hop, και οι δύο δορυφόροι να παίρνουν σήμα από το βασικό.

4. Αν υπάρχουν clients που πρέπει να δουλεύουν στα 2.4Ghz να είναι επώνυμο γιατί τα tp-link και όλα τα αντίστοιχα όταν δουλεύει η κεραία των 5ghz αυτή των 2.4ghz σέρνεται.

5. Το latency αν κάποιος ενδιαφέρεται για gaming.

Υπάρχουν και 2-3 ακόμα σημαντικά αλλά αφορούν γραμμές με μεγαλύτερες ταχύτητες από ότι έχουμε στην Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, leoy είπε

Και μένα αυτό που λες συγκεκριμένα με χάλασε στα Χ20, αλλά αποφάσισα να πάρω εκείνα λογω νεότερων τεχνολογιών.

Δε μπορώ να σε συμβουλεύσω κάπως γιατί ήμουν στο δίλημμα που βρίσκεσαι τώρα, αλλά επέλεξα τα Χ20. Απ'οσο έχω διαβάσει ειναι πολύ τίμια για τα χρήματα τους. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα (τα Χ60, ή τα ΧΤ8 που είπε κι ο @elpenor) αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω παραπάνω. Ήδη τα 200 θεωρώ πως είναι αρκετα.

Γενικά όσο ψάχνεσαι, παντα θα βρίσκεις κάτι καλύτερο. Μπορεί και με τα Μ4 να έκανα κι εγώ κι εσύ τη δουλειά σου μια χαρά. Απλά τι να σου πω, αυτά έβαλα εγώ στο μάτι, αυτά και πήρα.

Δεν γνωρίζω να σου πω με ακρίβεια αν οι 2 έξτρα antennas που εχει το Μ5 του προσδίδουν κάτι. Με ενα google search κατέληξα σε αυτό το άρθρο που μου φάνηκε κατανοητό. Ουσιαστικά οι διπλές κεραίες που έχει είναι για να κάνει bonding του καναλιού για μεγαλύτερη ταχύτητα. Εφόσον το Χ20 με 2 λιγότερες κεραίες έχει υψηλότερη ταχύτητα, ίσως να μην κάνουν τόση διαφορά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@leoy Το wifi6 είναι απίστευτο και σίγουρα αξίζει τα 45 ευρώ.

Αν κάποιος σκέφτεται να πληρώσει παραπάνω για κάτι καλύτερο από τα X20 τότε θα πρέπει απαραίτητα να διαλέξει κάποιο που να έχει dedicated wireless backhaul για την επικοινωνία ανάμεσα στα nodes, όλα τα άλλα specs έχουν λιγότερη σημασία (ούτε τα Χ60 έχουν, ούτε τα M5).

Επίσης αν θα έχει ταυτόχρονα 2.4ghz και 5ghz συσκευές και θέλει σε όλες μεγάλες ταχύτητες πρέπει να κοιτάξει σε καλύτερη μάρκα.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elpenor είπε

Αν κάποιος σκέφτεται να πληρώσει παραπάνω για κάτι καλύτερο τότε θα πρέπει απαραίτητα να διαλέξει κάποιο που να έχει dedicated wireless backhaul για την επικοινωνία ανάμεσα στα nodes, όλα τα άλλα specs έχουν λιγότερη σημασία.

Επίσης αν θα έχει ταυτόχρονα 2.4ghz και 5ghz συσκευές και θέλει σε όλες μεγάλες ταχύτητες πρέπει να κοιτάξει σε καλύτερη μάρκα.

Dedicated εχουν μονο το M9plus, X90 , βεβεια εμεις μιλαμε για lan backhaul , aka wired αρα δε μας νοιαζει να εχει dedicated wireless backhaul οπως το m9.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leoy είπε

Dedicated εχουν μονο το M9plus, X90 , βεβεια εμεις μιλαμε για lan backhaul , aka wired αρα δε μας νοιαζει να εχει dedicated wireless backhaul οπως το m9.

Δηλαδή θα συνδέσεις τα 3 X20 μεταξύ τους με καλώδιο (ethernet backhaul); Τότε σου είναι λουκούμι τα X20 σε αυτή την τιμή και με αυτό το design.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, elpenor είπε

@leoy Το wifi6 είναι απίστευτο και σίγουρα αξίζει τα 45 ευρώ.

Αν κάποιος σκέφτεται να πληρώσει παραπάνω για κάτι καλύτερο από τα X20 τότε θα πρέπει απαραίτητα να διαλέξει κάποιο που να έχει dedicated wireless backhaul για την επικοινωνία ανάμεσα στα nodes, όλα τα άλλα specs έχουν λιγότερη σημασία (ούτε τα Χ60 έχουν, ούτε τα M5).

2.4ghz εχω ηδη συσκευές αρκετές + smart home devices.
5ghz εχω κινητα/λαπτοps . 
Λες μηπως να κανω skip τελειως την TP-Link? 

2 λεπτά πριν, elpenor είπε

Δηλαδή θα συνδέσεις τα 3 X20 μεταξύ τους με καλώδιο (ethernet backhaul); Τότε σου είναι λουκούμι τα X20 σε αυτή την τιμή και με αυτό το design.

Ναι αυτο ηταν το point να μην μπλεξω με το wireless hop και να παω κατευθειαν σε καλωδιο, ετσι και αλλιως το 1 deco θα παει σε εξωτερικο χωρο 25 μετρα μακρια απο το σπιτι οποτε το wireless hop ηταν no go.

Ουσιαστικα 2 στο σπιτι , και 1 εκτος κοντα στην εισοδο του οικοπέδου 20-25μετρα μακριά οπου θα συνδεθουν wireless cameras εκει + αλλα καλουδια.

Επεξ/σία από leoy
Δημοσ.
Μόλις τώρα, leoy είπε

2.4ghz εχω ηδη συσκευές αρκετές + smart home devices.
5ghz εχω κινητα/λαπτοps . 
Λες μηπως να κανω skip τελειως την TP-Link? 

Ανάλογα πόση ταχύτητα σε νοιάζει να έχουν. Αν απλά θα μοιράζονται ένα 30Mbit internet τότε είναι μια χαρά, αν θέλεις να μοιράζεις καμία ταινία με DLNA και έχεις FFTH θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ παραπάνω.

Το θέμα είναι ότι για κάτι καλύτερο ή θα πρέπει να δώσεις πολύ παραπάνω χρήματα ή αφού θα τα έχεις με καλώδιο να δώσεις λίγα παραπάνω και αντί για τα nodes με το super design να βάλεις άσχημα router όπως εγώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...