Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Ακούγοντας το παραπάνω από ισοσταθμισμένα ηχεία είναι εμφανές ότι τα 1280 μπουμάρουν πολύ περισσότερο. Οι μεσαίες θάβονται από τα ανώτερα μπάσα(mid-bass) και κάπως λιγότερο από τα πρίμα. Επάνω σε γραφείο το πρόβλημα επιδεινώνεται, αλλά μετριάζεται με -6db shelving filter από κάποιο EQ.

Το πρόβλημα φαίνεται και σε spinorama* μετρήσεις. Καμία επαφή με στούντιο ήχο όλα αυτά τα ηχεία. Αλλά σίγουρα καλύτερα από τα gaming.

*Κοιτάμε "estimated in-room response" που πρέπει να είναι φλατ με αρνητική κλίση.

https://pierreaubert.github.io/spinorama/

Καλό genelec μόνιτορ σαν αναφορά:   https://pierreaubert.github.io/spinorama/Genelec 8030C/ASR/index_asr.html

Ρ1280T: https://pierreaubert.github.io/spinorama/Edifier R1280T/ASR/index_asr.html

Τουλάχιστον τα R1280T δεν είναι τόσο τσιριχτά και άμπασα όσο τα Eris 3.5.

Εγώ θα έλεγα πως με λίγο EQ tweaking γίνεται ένα πολύ καλό σετάκι για το pc,γραφείο ή οτιδήποτε,bookshelf speakers δηλώνουν άλλωστε.

Με ένα gradual slope όπως ας πούμε παρακάτω είναι μιά χαρά για τ'αυτιά μου τουλάχιστον.

Wide slope

Δεν είναι μόνιτορ σε καμία περίπτωση ούτε Dali ,αλλα με 50 περίπου ευρώ μπορείς να έχεις σαφώς καλύτερο ήχο απο πλαστικά pc ηχεία της σειράς.

Ένα review υπάρχει και παρακάτω με χρήσιμα tweaks .

Εγώ πάντως ,ειδικά σε αυτά τα χρήματα θα τα αγόραζα ξανά.

Edit : για κάποιο λόγο δεν μπορώ να βάλω το link με το review του amirm απο audioscirencereview.com ,δεν πειράζει...

edifier-r1280t-powered-speaker-review.16

Επεξ/σία από kostas106gti
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas106gti είπε

Εγώ θα έλεγα πως με λίγο EQ tweaking γίνεται ένα πολύ καλό σετάκι για το pc,γραφείο ή οτιδήποτε,bookshelf speakers δηλώνουν άλλωστε.

Με ένα gradual slope όπως ας πούμε παρακάτω είναι μιά χαρά για τ'αυτιά μου τουλάχιστον.

Wide slope

Δεν είναι μόνιτορ σε καμία περίπτωση ούτε Dali ,αλλα με 50 περίπου ευρώ μπορείς να έχεις σαφώς καλύτερο ήχο απο πλαστικά pc ηχεία της σειράς.

Ένα review υπάρχει και παρακάτω με χρήσιμα tweaks .

Εγώ πάντως ,ειδικά σε αυτά τα χρήματα θα τα αγόραζα ξανά.

edifier-r1280t-powered-speaker-review.16

Είναι ακριβώς αυτό που περιγράφω. Πρέπει όμως να τους δώσεις πίσω το μπάσο που έκοψες με ένα PK filter στα 60Hz περίπου.

• Like 1
Δημοσ.

Τα αγόρασα.  Ρε σεις είναι γαμάτα.  Βαθύς ήχος, ωραίο μπάσο,  μέχρι και το web radio ακούγεται ωραίο. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν νόημα για σύνδεση σε ενισχυτή ως μπροστινά σε 5.1 για ταινιες και μουσική;

Επεξ/σία από iguana
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, iguana είπε

Έχουν νόημα για σύνδεση σε ενισχυτή ως μπροστινά σε 5.1 για ταινιες και μουσική;

Έχουν ενισχυτή ενσωματωμένο, συνδέεις την πηγή απευθείας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...