Clytoceyx Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, NickTG said: Η αλλαγή αριθμού ταυτότητας γίνεται με επικαιροποίηση στοιχείων. Μεσα απο το site αποκλειστικα; Αν χρειαζεται το egov-kyc, τοτε απαιτειται και δηλωμενος αριθμος τηλεφωνου στο εθνικο μητρωο επικοινωνιων. Αυτο γινεται και ηλεκτρονικα ΕΚΤΟΣ και αν καποιοι που μοιραζονται λογαριασμο τραπεζης εχουν δηλωσει τον αριθμο του ενος να δεχεται τα OTP, τοτε ο δευτερος συνδικαιουχος πρεπει να παει στα ΚΕΠ να δηλωσει απο εκει τον αριθμο του. Και μιλαω απο προσωπικη εμπειρια με αφορμη τις διαδικασιες για τον προσωπικο γιατρο. Γι' αυτο λεω για ακριβεια και να μην μιλαμε θεωρητικα σε πρακτικα θεματα. 14 minutes ago, Ukforthemoment said: Εχεις διαβάσει κάπου για διαβατήρια και διπλωματα οδήγησης για το 2026;Γιατί ξέρω μονο για ταυτότητες. Νομιζω λεγανε, σε συζητηση κυβερνητικων στελεχων με δημοσιογραφους, γενικα για εγγραφα ταυτοποιησης. Σαμπως γινεται διαλογος για ολα αυτα τα καιρια και ουσιωδη ζητηματα; Γι' αυτο λεω να συζηταμε για πραγματα που στεκουν και οχι μ@λακιες. Θα το ψαξω παραπανω παντως. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από Clytoceyx
NickTG Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 4 minutes ago, Clytoceyx said: Μεσα απο το site αποκλειστικα; Αν χρειαζεται το egov-kyc, τοτε απαιτειται και δηλωμενος αριθμος τηλεφωνου στο εθνικο μητρωο επικοινωνιων. Αυτο γινεται και ηλεκτρονικα ΕΚΤΟΣ και αν καποιοι που μοιραζονται αριθμου λογαριασμου τραπεζης εχουν δηλωσει τον αριθμο του ενος να δεχεται τα OTP, τοτε ο δευτερος συνδικαιουχος πρεπει να παει στα ΚΕΠ να δηλωσει απο εκει τον αριθμο. Και μιλαω απο προσωπικη εμπειρια με αφορμη τις διαδικασιες για τον προσωπικο γιατρο. Γι' αυτο λεω για ακριβεια και να μην μιλαμε θεωρητικα σε πρακτικα θεματα. Μέσω του gov. Αν έχει άλλο τρόπο δεν το γνωρίζω. Καμία θεωρητική κουβέντα καθώς δεν είχαμε πει κάτι για λογαριασμούς με πολλά άτομα. Στην περίπτωση αυτή πάρε ένα τηλέφωνο στην τράπεζα να ρωτήσεις. Μπορεί να έχουν και άλλες διαδικασίες που να μην χρειάζεται να πας εκεί.
james01gr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 11 ώρες πριν, poulinos είπε 100 σελιδες θεμα για το αν καποιος θα δαπανησει μιση μερα και λιγα ευρω για να παει να βγαλει μια νεα ταυτοτητα(ειτε παλαιου τυπου ειτε νεου) το οποιο ειναι για να κανει αυτος την ζωη του πιο ευκολη. και μην πει καποιος για την αναμονη τωρα.μεχρι πριν ενα μηνα δεν ειχε αναμονη.αν ειναι να βγαλει τωρα ας βγαλει απευθειας σε ενα μηνα την νεα εκτος αν ανηκει στην κατηγορια των ανθρωπων που νομιζουν οτι εχει gps πανω και μαλιστα χωρις μπαταρια. για να πηγαινουμε για καφε 5 ωρες ξερουμε. για μια ωρα για νεα ταυτοτητα μας ξυνιζει. και καθομαστε και διαβαζουμε 10 σελιδες και προσπαθεια ευρεσης για 100 παραθυρακια ωστε να μην παμε για αλλαγη.ειχα βγαλει την αρχικη στα 14 , εβγαλα την επομενη με λατινικους μερικα χρονια μετα.την εχασα πριν 2 χρονια (την ειχα κοντα στα 13 χρονια) και την αλλαξα και τωρα περιμενω πως και πως να γινει καρτα να παω να την αλλαξω για να μην εχω το χαρτι υγειας(παλια ταυτοτητα) μαζι μου και γελανε σε καθε αεροδρομιο.στην πολωνια εδωσα νεο διπλωμα να νοικιασω παγοπεδιλα γιατι η ταυτοτητα μου ηταν κατι αγνωστο για αυτους. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο η έκδοση ταυτότητας να επιβαρύνει τον πολίτη. Ειναι απαιτούμενο από το κράτος. Εάν την χάσεις το καταλαβαίνω να πληρώσεις. Εάν όμως την αλλάζεις στην ώρα της, δεν της κάνεις ζημιά, δεν την χάσεις κτλ, για ποιον λόγο να πληρώσεις την έκδοση; 1
sdikr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, Clytoceyx said: Μεσα απο το site αποκλειστικα; Αν χρειαζεται το egov-kyc, τοτε απαιτειται και δηλωμενος αριθμος τηλεφωνου στο εθνικο μητρωο επικοινωνιων. Αυτο γινεται και ηλεκτρονικα ΕΚΤΟΣ και αν καποιοι που μοιραζονται λογαριασμο τραπεζης εχουν δηλωσει τον αριθμο του ενος να δεχεται τα OTP, τοτε ο δευτερος συνδικαιουχος πρεπει να παει στα ΚΕΠ να δηλωσει απο εκει τον αριθμο του. Και μιλαω απο προσωπικη εμπειρια με αφορμη τις διαδικασιες για τον προσωπικο γιατρο. Γι' αυτο λεω για ακριβεια και να μην μιλαμε θεωρητικα σε πρακτικα θεματα. Για να ξεκινήσουμε απο κάπου, θεωρούμε πως κάποιος έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για το gov.gr και έχει δηλώσει το κινητό του και μπορεί να λάβει OTP 4 minutes ago, james01gr said: Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο η έκδοση ταυτότητας να επιβαρύνει τον πολίτη. Ειναι απαιτούμενο από το κράτος. Εάν την χάσεις το καταλαβαίνω να πληρώσεις. Εάν όμως την αλλάζεις στην ώρα της, δεν της κάνεις ζημιά, δεν την χάσεις κτλ, για ποιον λόγο να πληρώσεις την έκδοση; Τις φώτο γιατί τις πληρώνεις και στην παλια; Προσθήκη, γενικά ότι πληρώνει το κράτος με κάποιον τρόπο το πληρώνεις και εσύ, οπότε αν σου λέγανε δωρεάν αλλά τα 10 ευρώ εξτρά που σου ζητάνε τώρα τα δίνουν απο άλλη τσέπη σου πάλι δεν τα πληρώνεις; Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από sdikr
Nabuko Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 29 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε Με μονο 370 ειδικα τμηματα σε ολη την Ελλαδα, το ειπε ο Οικονομου στον Σκαι, για να βγει η ταυτοτητα, δεδομενου οτι οι αστυνομικοι θα βγαζουν πλεον την φωτογραφια, οταν οι ιδιοι ο φωτογραφοι δεν μπορουν να βγαλουν φωτογραφιες που πληρουν τις προυποθεσεις, διαφαινεται οτι θα υπαρξει μπουκωμα. Σαν πολιτικός που είναι όμως φρόντισε να μην δυσαρεστήσει τον κλάδο των φωτογράφων γιατί είναι και κάμποσα τα ψηφαλάκια Αναφορικά με τις αντιδράσεις των φωτογράφων -καθώς η φωτογραφία θα βγαίνει απευθείας στο ΑΤ- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως πρόκειται για λογική διαμαρτυρία και για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επίλυσης. 3
james01gr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Για να ξεκινήσουμε απο κάπου, θεωρούμε πως κάποιος έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για το gov.gr και έχει δηλώσει το κινητό του και μπορεί να λάβει OTP Τις φώτο γιατί τις πληρώνεις και στην παλια; Δεν τις πλήρωνα στο κράτος. Αλλά και εκεί είχα τις ενστάσεις μου. Μου ζητάει το κράτος υποχρεωτικά ένα χαρτι για να αποδεικνύω ποιος είμαι. Για ποιον λόγο να το πληρώσω αυτό το χαρτί; και το έχει κάνει πλέον υποχρεωτικό από τα 12. Καταλαβαίνω πως είναι 1€/χρονο, αλλά γιατί επιβαρύνεις τον πολίτη με αυτό; 1
k_w_t Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Μόλις τώρα, Nabuko είπε Σαν πολιτικός που είναι όμως φρόντισε να μην δυσαρεστήσει τον κλάδο των φωτογράφων γιατί είναι και κάμποσα τα ψηφαλάκια Αναφορικά με τις αντιδράσεις των φωτογράφων -καθώς η φωτογραφία θα βγαίνει απευθείας στο ΑΤ- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως πρόκειται για λογική διαμαρτυρία και για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επίλυσης. 500 προσληψεις στην ΕΛ.ΑΣ με ειδικοτητα ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ - ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ και λυθηκε το θεμα...
sdikr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Just now, james01gr said: Δεν τις πλήρωνα στο κράτος. Αλλά και εκεί είχα τις ενστάσεις μου. Μου ζητάει το κράτος υποχρεωτικά ένα χαρτι για να αποδεικνύω ποιος είμαι. Για ποιον λόγο να το πληρώσω αυτό το χαρτί; και το έχει κάνει πλέον υποχρεωτικό από τα 12. Καταλαβαίνω πως είναι 1€/χρονο, αλλά γιατί επιβαρύνεις τον πολίτη με αυτό; Το κράτος ο πολίτης δεν είναι;
james01gr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Σαν πολιτικός που είναι όμως φρόντισε να μην δυσαρεστήσει τον κλάδο των φωτογράφων γιατί είναι και κάμποσα τα ψηφαλάκια Αναφορικά με τις αντιδράσεις των φωτογράφων -καθώς η φωτογραφία θα βγαίνει απευθείας στο ΑΤ- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως πρόκειται για λογική διαμαρτυρία και για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επίλυσης. Πλάκα πλάκα όμως φαντάσου πόσοι αστυνομικοί θα χρειαστούν με μόνη αρμοδιότητα να βγάζουν φωτογραφίες. Η δουλειά δεν είναι ντροπή θα μου πεις, αλλά υπάρχουν αλλού ανάγκες... 370 σημεία, με 2 βάρδιες και τις άδειες, θα έχεις καμιά χιλιάδα άτομα να κάνουν την δουλειά αυτή...
aleka13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, @pnea1973 είπε Περιμένω πως και πως να βγάλω 🤪νέα.. Η παλιά όμως άνοιγε πόρτες αν είχες ξεχάσει τα κλειδιά σου. Οπότε θα την έχω και αυτή στο τσαντάκι μου.. Τρομάζω στη σκέψη τι άλλο έχεις σε αυτό το τσαντάκι 😨
Dinos1973 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 1 hour ago, MaxHeadroom_1985 said: νομίζεις ότι ο κάθε υπάλληλος μπορεί να κάνει ότι του αρέσει, οκ , για αυτό είμαστε στα χάλια που είμαστε σαν κράτος Ναι κανει αυτο που νομιζει σωστο, οταν παρουσιασεις ενα κουρελοχαρτο το οποιο εσυ το λες ταυτοτητα...... τον απαυτο σου να βαρας δεν θα κανει αυτο που εσυ νομιζεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Γουστάρω υπηρεσίες one stop.Να μην χρειάζεται να τρέχεις για φωτό και πιστοποιητικά ,να τα βρίσκει άμεσα η υπηρεσία που τα ζητάει.Και θα υπάρχει η φωτό για ανανέωση διαβατηρίου ή διπλώματος. 2
aleka13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, james01gr είπε Πλάκα πλάκα όμως φαντάσου πόσοι αστυνομικοί θα χρειαστούν με μόνη αρμοδιότητα να βγάζουν φωτογραφίες. Η δουλειά δεν είναι ντροπή θα μου πεις, αλλά υπάρχουν αλλού ανάγκες... 370 σημεία, με 2 βάρδιες και τις άδειες, θα έχεις καμιά χιλιάδα άτομα να κάνουν την δουλειά αυτή... Ναι αλλά σαν φορολογούμενοι έχουμε ήδη πληρώσει τον εξοπλισμό για να βγάζουν τις φωτογραφίες στα τμήματα. Αυτό άλλωστε γίνεται και για τους ένστολους στην Ελλάδα και για όλους τους πολίτες του εξωτερικού. Γιατί να πληρώνω δύο φορές για κάτι;
Clytoceyx Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, NickTG said: Καμία θεωρητική κουβέντα καθώς δεν είχαμε πει κάτι για λογαριασμούς με πολλά άτομα. Δεν πηγαινε σε εσενα το σχολιο περι θεωριων. Αυτο που θελω κυριως να πω ειναι οτι, οι επισημοι, και οι ανεπισημοι, φορεις να αρχισουν να συζητουν τα σοβαρα ζητηματα πανω στο θεμα, να δουν τα πιθανα σκαλωματα που θα προκυψουν και να βρουν εκ των προτερων λυσεις να γλιτωσουμε και μια φορα την, δικαιολογημενη μεν, γκρινια για θεματα που θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει. 14 minutes ago, sdikr said: Για να ξεκινήσουμε απο κάπου, θεωρούμε πως κάποιος έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για το gov.gr και έχει δηλώσει το κινητό του και μπορεί να λάβει OTP Τι ειναι το gov.gr για να το "ολοκληρωσει" καποιος; Video game που θελει να περασεις ολες τις πιστες πρωτα; Καποιες υπηρεσιες, ελαχιστες, απαιτουν αριθμου τηλεφωνου δηλωμενο στο εθνικο μητρωο, και οι περισσοτερος απλα θελουν μοναχα κωδικους ταξις. Οι τραπεζες απο την αλλη δεν υποχρεωνουν τα τηλεφωνα που θα βαλεις, και επικοινωνιας και αυτα που δεχονται OTP, να ειναι δηλωμενα σε κανενα μητρωο. Τσουπ! Να ενα, εστω και μικρο, σκαλωμα. 4 minutes ago, Dinos1973 said: Ναι κανει αυτο που νομιζει σωστο, οταν παρουσιασεις ενα κουρελοχαρτο το οποιο εσυ το λες ταυτοτητα Υπαρχουν ανθρωποι με παλια ταυτοτητα, οπου λογω πολυκαιριας, υγρασιας, 'δρωτσιλας κτλ το πλαστικο καλυμμα φουσκωσε και καποια τσιμανια βιβλιοπωλες που κανουν πλαστικοποιηση, απλα το εβγαλαν (αυτο που εχει τυπωμενο Ελληνικη Δημοκρατια) και εβαλαν απλο πλαστικο. Ναι, αυτη την στιγμη που μιλαμε αρκετοι ανθρωποι εχουν δυνητικα πλαστες ταυτοτητες. Το ιδιο επαθε και ο πατερας μου πριν 7 χρονια, ο βιβλιοπωλας ειπε οτι ετσι τις εχω φτιαξει σε ολους. Εννοειται πηγε και εβγαλε νεα, ηταν και παλια απο το '83. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από Clytoceyx
aleka13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 8 λεπτά πριν, Nabuko είπε Σαν πολιτικός που είναι όμως φρόντισε να μην δυσαρεστήσει τον κλάδο των φωτογράφων γιατί είναι και κάμποσα τα ψηφαλάκια Αναφορικά με τις αντιδράσεις των φωτογράφων -καθώς η φωτογραφία θα βγαίνει απευθείας στο ΑΤ- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως πρόκειται για λογική διαμαρτυρία και για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επίλυσης. Δηλαδή θα πληρώσουμε σαν φορολογούμενοι δύο φορές για το ίδιο πράγμα. Γιατί με δικά μας χρήματα αγοράστηκε ο εξοπλισμός για να βγάζουν τις φωτογραφίες στα τμήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις