Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 minutes ago, pasxaliskar said:

ναι αρκει να πας στα κεπ να το δηλωσεις ... το εκανα πριν κανα 4μηνο

δεν

χρειαζετε

τιποτα

• Like 1
  • Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Σήμερα ανακοινώθηκε πως οι παλιές ταυτότητες (ακομη και αυτές που εκδίδονται αυτές τις ημέρες), δεν θα ισχύουν από το 2026 και μετά. :) 

αντίθετα με την απόφαση του ΣΤΕ 1602/2021 , λένε ότι τους κατέβει για να εκβιάσουν τον κόσμο.

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως, η αλλαγη στοιχειων σε τραπεζες, και κατ' επεκταση και σε καποιες δημοσιες υπηρεσιες, ειναι σοβαρο ζητημα και δεν εχει καμια σχεση με ολες τις μ@λακιες που συζητιουνται ολον αυτον τον καιρο. Αν λαβουμε υποψη, οτι πλεον εχουν κλεισει τοσα υποκαταστηματα, σε πολλες περιοχες, ακομα και εντος της Αττικης, δεν φτανει το 2ωρο για 3 τραπεζες. Με τιποτα ομως. Εξυπνοι ανθρωποι ειστε, καταλαβαινετε οτι οι προσωπικες σας συνθηκες δεν ταυτιζονται με των υπολοιπων. Επισης, θεωρητικες απαντησεις που ειτε εμπεριεχουν το μαλλον ειτε ειναι educated guesses, το πιο πιθανο ειναι να μην ανταποκρινονται πληρως στην πραγματικοτητα. Ολα αυτα τα εχουμε ζησει και στο thread με τις ηλεκτρονικες τραπεζικες απατες, οπου υπαρχει ενα γενικοτερο communication breakdown.

Πολλοι θελουμε να βγαλουμε να ανανεωσουμε την ταυτοτητα, απλα πρεπει να υπαρχει και μια εγγυηση οτι τουλαχιστον τραπεζες και δημοσιες υπηρεσιες θα αναγκαστουν να αναβαθμισουν 100% τα συστηματα ωστε η αλλαγη στοιχειων να εξασφαλιστει οτι θα γινεται αυτοματα ειτε πληρως ηλεκτρονικα. Αν δεν μπορει να εξασφαλιστει 100% αυτο ας διευκρινιστει να κανει ο αλλος τα κουμαντα του. Τοσο παραλογο ειναι; Αν αυτο ακουγεται σαν δικαιολογια για να κρατησουμε τις ταυτοτητες που βγαλαμε το 1827, τοτε τι να πω.

5 minutes ago, billdanos said:

Σήμερα ανακοινώθηκε πως οι παλιές ταυτότητες (ακομη και αυτές που εκδίδονται αυτές τις ημέρες), δεν θα ισχύουν από το 2026 και μετά. :) 

Οικονόμου για νέες ταυτότητες: Άκυρες σε δύο χρόνια οι παλιές -Τι πληροφορίες θα περιέχουν
Πηγη: https://www.iefimerida.gr/politiki/oikonomoy-nees-taytotites-ti-tha-ehei-tsipaki

O κ. Οικονόμου τόνισε, ακόμη, ότι οι ουρές για τις ταυτότητες παλαιού τύπου δεν έχουν νόημα, καθώς σε δύο χρόνια δεν θα ισχύουν, με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MaxHeadroom_1985 είπε

αντίθετα με την απόφαση του ΣΤΕ 1602/2021 , λένε ότι τους κατέβει για να εκβιάσουν τον κόσμο.

Δεν γίνεται να υπάρχουν στη χώρα 2 ειδών διαφορετικά επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης για μεγάλο διάστημα. Απλή λογική. 

Δημοσ.
10 minutes ago, MaxHeadroom_1985 said:

νομίζεις ότι ο κάθε υπάλληλος μπορεί να κάνει ότι του αρέσει, οκ , για αυτό είμαστε στα χάλια που είμαστε σαν κράτος

Αυτό που έχεις βάλει απο το ΣΤΕ  μιλάει για όταν πας να βγάλεις έγγραφο ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο),  δεν χρειάζεται να δώσεις άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

9 minutes ago, MaxHeadroom_1985 said:

Οχι δεν λέει αυτό η αποφάση

Ακόμα μεσα στην απόφαση γίνεται αναφορά στο ότι δεν έχει γίνει ακόμα η πράξη για την έκδοση των νέων

Πλέων θα υπάρχει + την νέα οδηγία

8 minutes ago, Clytoceyx said:

Παντως, η αλλαγη στοιχειων σε τραπεζες, και κατ' επεκταση και σε καποιες δημοσιες υπηρεσιες, ειναι σοβαρο ζητημα και δεν εχει καμια σχεση με ολες τις μ@λακιες που συζητιουνται ολον αυτον τον καιρο.

Προσωπικά δικες μου τράπεζες και των δικών μου το έχω κάνει Online

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν γίνεται να υπάρχουν στη χώρα 2 ειδών διαφορετικά επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης για μεγάλο διάστημα. Απλή λογική. 

Καλα αυτο γινεται 15 χρονια με τα διπλωματα οδηγησης......

Πολλοι εχουν το χαρτινο τριπτυχο και δεν το αλλαζουν...

• Like 1
Δημοσ.

όλα θα αλλάξουν όταν ο δημόσιος υπάλληλος έχεις ευθύνη (όχι θεωρητική με κάλυψη από τον προϊστάμενο) για το ενγραφο που του δείχνεις μέχρι τοτε  ολα θα ειναι όπως ειναι τώρα 

Δημοσ.
15 minutes ago, Clytoceyx said:

Παντως, η αλλαγη στοιχειων σε τραπεζες, και κατ' επεκταση και σε καποιες δημοσιες υπηρεσιες, ειναι σοβαρο ζητημα και δεν εχει καμια σχεση με ολες τις μ@λακιες που συζητιουνται ολον αυτον τον καιρο.

Για ποιες δημόσιες υπηρεσίες λέμε? Στις ΔΟΥ για παράδειγμα η αλλαγή γίνεται αυτόματα. 

Στις τράπεζες γίνεται ηλεκτρονικά. Δοκίμασες σε κάποια και δεν έγινε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, sdikr said:

Προσωπικά δικες μου τράπεζες και των δικών μου το έχω κάνει Online

Το οτι οτι μιλας απο προσωπικη πειρα, πραγμα σπανιο σε τετοια θεματα, ειναι πολυ θετικο. Απλα, καλο ειναι τετοια θεματα να μπαινουν στον δημοσιο διαλογο, να τα ακουει ο κοσμος ο οποιος εχει στο μυαλο του καταστασεις απο αλλαγη ταυτοτητας στα early 00's, και οχι οτι την οποια αρλουμπα κατεβαζει η γκλαβα του καθενος.

6 minutes ago, k_w_t said:

Νομιζω οτι ο ευρωπαικος κανονισμος που μας δινει διορια μεχρι 08/2026 περιλαμβανει τα παντα. Ταυτοτητες, διαβατηρια, διπλωματα κοκ.

Just now, NickTG said:

Στις τράπεζες γίνεται ηλεκτρονικά. Δοκίμασες σε κάποια και δεν έγινε? 

Εχω την απορια γιατι στην εθνικη, αν και δεν εχει χρειαστει να το κανω, δεν εχω δει πουθενα ξεκαθαρη επιλογη για αλλαγη στοιχειων στο site του ibank της. Αλλο πραγμα η επικαιροποιηση και αλλο η αλλαγη. Εξαλλου, φημιζεται η Εθνικη για την αγαρμπια με την οποια χειριζεται online ζητηματα. Απλα μην ειναι σαν την επιλογη "ανοιξτε λογαριασμο online" οπου απλα μετα σου λεει περαστε απο ενα υποκαταστημα.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Πολλοι εχουν το χαρτινο τριπτυχο και δεν το αλλαζουν...

Δεν είναι το ίδιο με το δίπλωμα οδήγησης. Εδώ μιλάμε για το πιο επίσημο έγγραφο που μπορεί να έχει κάποιος. Επιπλέον στο εξωτερικό θα σταματήσουν να αναγνωρίζουν την παλιά λίγο μετά την κυκλοφορία της νέας.

Αν το χειριστούν όπως λένε με βάση το ΑΦΜ του καθενός ώστε να μην πέσουμε όλοι μαζί και το αρχικό ραντεβού κλείνεται ηλεκτρονικά με τα αστυνομικά τμήματα, εκτιμώ πως δεν θα υπάρξει τρελός πανικός. Υπάρχει και η σκέψη η φωτογραφία να λαμβάνεται μέσα στα αστυνομικά τμήματα αλλά αντιδρούν ήδη οι φωτογράφοι…

Δημοσ.
2 minutes ago, Clytoceyx said:

Το οτι οτι μιλας απο προσωπικη πειρα, πραγμα σπανιο σε τετοια θεματα, ειναι πολυ θετικο. Απλα, καλο ειναι τετοια θεματα να μπαινουν στον δημοσιο διαλογο, να τα ακουει ο κοσμος ο οποιος εχει στο μυαλο του καταστασεις απο αλλαγη ταυτοτητας στα early 00's, και οχι οτι την οποια αρλουμπα κατεβαζει η γκλαβα του καθενος.

Μα δεν υπήρχε πριν αυτό το σύστημα μέσω gov,    αν δεν κάνω λάθος απο το 2020 και μετά γίνεται αυτό

Δημοσ.
3 ώρες πριν, great είπε

Δεν χρειαζετε εχουμε πει να πας πουθενα πλεον, ή μεσω του GOV στις τραπεζες ή το τραβανε απο μονοι τους. Εγω δεν πηγα πουθενα.

Το μονο που λενε ειναι για ΕΦΚΑ εκει διαβαζεις σχόλια οτι ειναι λίγ μπελάς. Με την νεα μην ασχοληθεις καθολου να τρεχεις σε καμια τραπεζα/εφορια/κινητη

Και γιατι να αλλαξεις ταυτοτητα στον ΕΦΚΑ? Εγω στον ΕΦΚΑ εχω την ταυτοτητα που ειχα δηλωσει στο ΤΕΒΕ οταν εκανα εναρξη και ειναι ταυτοτητα ΕΣ ! Ελληνικός Στρατός! Ημουν ακομα φαντάρος.

• Like 2
Δημοσ.
8 minutes ago, billdanos said:

Αν το χειριστούν όπως λένε με βάση το ΑΦΜ του καθενός ώστε να μην πέσουμε όλοι μαζί και το αρχικό ραντεβού κλείνεται ηλεκτρονικά με τα αστυνομικά τμήματα, εκτιμώ πως δεν θα υπάρξει τρελός πανικός.

Με μονο 370 ειδικα τμηματα σε ολη την Ελλαδα, το ειπε ο Οικονομου στον Σκαι, για να βγει η ταυτοτητα, δεδομενου οτι οι αστυνομικοι θα βγαζουν πλεον την φωτογραφια, οταν οι ιδιοι ο φωτογραφοι δεν μπορουν να βγαλουν φωτογραφιες που πληρουν τις προυποθεσεις, διαφαινεται οτι θα υπαρξει μπουκωμα. 

Δημοσ.
13 minutes ago, Clytoceyx said:

Αλλο πραγμα η επικαιροποιηση και αλλο η αλλαγη.

Η αλλαγή αριθμού ταυτότητας γίνεται με επικαιροποίηση στοιχείων. 

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Νομιζω οτι ο ευρωπαικος κανονισμος που μας δινει διορια μεχρι 08/2026 περιλαμβανει τα παντα. Ταυτοτητες, διαβατηρια, διπλωματα κοκ.

Εχεις διαβάσει κάπου για διαβατήρια και διπλωματα οδήγησης για το 2026;Γιατί ξέρω μονο για ταυτότητες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...