Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρωτησα πριν 1 εβδομαδα για εκδοση διαβατηρίου σε 2 Α.Τ.

Η ταυτότητα ειχε εκδοθεί το 2004 (19 ετων).

Μια χαρά τη δεχοντουσαν επειδη ειχε λατινικους χαρακτηρες πισω (με στυλο).

Λογω φορτου με τις ταυτότητες δε σε στελνουν να βγαλεις αλλη και μετα διαβατηριο. Κανονικα πρεπει να ειναι <15 ετη

• Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ταυτότητα και με βασίλειο της Ελλάδος ΙΣΧΥΕΙ. Προσέξτε τι γράφω: ΙΣΧΥΕΙ. Αν σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα πχ δεν τη δεχτούν αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Και π@υλο και μπουζου δηλαδή αυτόφωρο.

Επεξ/σία από jimis_vts
Δημοσ.

100 σελιδες θεμα για το αν καποιος θα δαπανησει μιση μερα και λιγα ευρω για να παει να βγαλει μια νεα ταυτοτητα(ειτε παλαιου τυπου ειτε νεου) το οποιο ειναι για να κανει αυτος την ζωη του πιο ευκολη. και μην πει καποιος για την αναμονη τωρα.μεχρι πριν ενα μηνα δεν ειχε αναμονη.αν ειναι να βγαλει τωρα ας βγαλει απευθειας σε ενα μηνα την νεα εκτος αν ανηκει στην κατηγορια των ανθρωπων που νομιζουν οτι εχει gps πανω και μαλιστα χωρις μπαταρια. για να πηγαινουμε για καφε 5 ωρες ξερουμε. για μια ωρα για νεα ταυτοτητα μας ξυνιζει. και καθομαστε και διαβαζουμε 10 σελιδες και προσπαθεια ευρεσης για 100 παραθυρακια ωστε να μην παμε για αλλαγη.ειχα βγαλει την αρχικη στα 14 , εβγαλα την επομενη με λατινικους μερικα χρονια μετα.την εχασα πριν 2 χρονια  (την ειχα κοντα στα 13 χρονια) και την αλλαξα και τωρα περιμενω πως και πως να γινει καρτα να παω να την αλλαξω για να μην εχω το χαρτι υγειας(παλια ταυτοτητα) μαζι μου και γελανε σε καθε αεροδρομιο.στην πολωνια εδωσα νεο διπλωμα να νοικιασω παγοπεδιλα γιατι η ταυτοτητα μου ηταν κατι αγνωστο για αυτους.

• Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

την αρχικη στα 14 , εβγαλα την επομενη με λατινικους μερικα χρονια μετα.την εχασα πριν 2 χρονια  (την ειχα κοντα στα 13 χρονια) και την αλλαξα και τωρα περιμενω πως και πως να γινει καρτα να παω να την αλλαξω για να μην εχω το χαρτι υγειας(παλια ταυτοτητα) μαζι μου και γελανε σε καθε αεροδρομιο.στην πολωνια εδωσα νεο διπλωμα να νοικιασω παγοπεδιλα γιατι η ταυτοτητα μου ηταν κατι αγνωστο για αυτους.

Στην ιδια φαση ημουν και εγω με το διπλωμα που ειχαμε το χαρτι παλι και το εβγαλα με το που βγηκε το νεο και τωρα περιμενω πως και πως. Εξω δειχνω το διαβατηριο παντα γιατι τους βλεπεις σε κοιταζουν με μισο ματι. 

Δημοσ.

Επίσης με τις παλιές κ εύκολα παραχαρασσομενες ταυτότητες με την άκυρη πλαστικοποιηση, ειδικά όσοι είμαστε με μελαχρινό δέρμα, καλή τύχη στα ταξίδια σε Γερμανία, Γαλλία κλπ από Ελλάδα. 

Θα ξεκινήσετε πιθανότατα το ταξίδι στα γραφεία της αστυνομίας του αεροδρομίου για να ελεγχθεί αν είστε αυτός που εμφανίζεται στο χαρτί. 

Φέρτε χθες ταυτότητα με σύγχρονα χαρακτηριστικά να ησυχάσουμε :)

Δημοσ.
5 hours ago, poulinos said:

100 σελιδες θεμα για το αν καποιος θα δαπανησει μιση μερα και λιγα ευρω για να παει να βγαλει μια νεα ταυτοτητα(ειτε παλαιου τυπου ειτε νεου) το οποιο ειναι για να κανει αυτος την ζωη του πιο ευκολη. και μην πει καποιος για την αναμονη τωρα.μεχρι πριν ενα μηνα δεν ειχε αναμονη.αν ειναι να βγαλει τωρα ας βγαλει απευθειας σε ενα μηνα την νεα εκτος αν ανηκει στην κατηγορια των ανθρωπων που νομιζουν οτι εχει gps πανω και μαλιστα χωρις μπαταρια. για να πηγαινουμε για καφε 5 ωρες ξερουμε. για μια ωρα για νεα ταυτοτητα μας ξυνιζει. και καθομαστε και διαβαζουμε 10 σελιδες και προσπαθεια ευρεσης για 100 παραθυρακια ωστε να μην παμε για αλλαγη.ειχα βγαλει την αρχικη στα 14 , εβγαλα την επομενη με λατινικους μερικα χρονια μετα.την εχασα πριν 2 χρονια  (την ειχα κοντα στα 13 χρονια) και την αλλαξα και τωρα περιμενω πως και πως να γινει καρτα να παω να την αλλαξω για να μην εχω το χαρτι υγειας(παλια ταυτοτητα) μαζι μου και γελανε σε καθε αεροδρομιο.στην πολωνια εδωσα νεο διπλωμα να νοικιασω παγοπεδιλα γιατι η ταυτοτητα μου ηταν κατι αγνωστο για αυτους.

ναι αλλα θα σε παρακολουθουνε μετα

Δημοσ.

Πριν 4-5 χρονια ειχαν βγαλει οδηγια στη Γερμανια και Βουλγαρια να μην δεχονται τις Ελληνικές ταυτοτητες ευκολα και να γινεται υποχρεωτικος ελεγχος. Ειχαν πιασει πολλους λαθρο με πλαστες και γινοταν μπαχαλο. Επισης σε 2 ταξιδια στο Λονδινο, προ Brexit, ενω αλλοι περναγαν αερα στον ελεγχο, εμεις (5 ατομα) καναμε κανενα 10λεπτο ο καθενας. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, HAS1972 είπε

Πριν 4-5 χρονια ειχαν βγαλει οδηγια στη Γερμανια και Βουλγαρια να μην δεχονται τις Ελληνικές ταυτοτητες ευκολα και να γινεται υποχρεωτικος ελεγχος. Ειχαν πιασει πολλους λαθρο με πλαστες και γινοταν μπαχαλο. Επισης σε 2 ταξιδια στο Λονδινο, προ Brexit, ενω αλλοι περναγαν αερα στον ελεγχο, εμεις (5 ατομα) καναμε κανενα 10λεπτο ο καθενας. 

• Like 1
Δημοσ.

Περιμένω πως και πως να βγάλω 🤪νέα.. Η παλιά όμως άνοιγε πόρτες αν είχες ξεχάσει τα κλειδιά σου. Οπότε θα την έχω και αυτή στο τσαντάκι μου.. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulinos είπε

100 σελιδες θεμα για το αν καποιος θα δαπανησει μιση μερα και λιγα ευρω για να παει να βγαλει μια νεα ταυτοτητα(ειτε παλαιου τυπου ειτε νεου) το οποιο ειναι για να κανει αυτος την ζωη του πιο ευκολη.

Μισή μέρα να βγει η ταυτότητα και δύο μέρες να τρέχεις σε έξι τράπεζες και στη Δ.Ο.Υ. για επικαιροποίηση στοιχείων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Narayan said:

Μισή μέρα να βγει η ταυτότητα και δύο μέρες να τρέχεις σε έξι τράπεζες και στη Δ.Ο.Υ. για επικαιροποίηση στοιχείων...

Νομίζω ότι όταν κάνεις επικαιροποίηση των στοιχείων της τράπεζας στο web banking με το KYC GOV (κωδικούς taxis) τραβάει πλέον απευθείας τη νέα ταυτότητα. Δεν το έχω τσεκάρει, αλλά θα το κάνω μόλις βγει η νέα και την πάρω.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, Narayan said:

7 minutes ago, nick_souvlaki said:

Νομίζω ότι όταν κάνεις επικαιροποίηση των στοιχείων της τράπεζας στο web banking με το KYC GOV (κωδικούς taxis) τραβάει πλέον απευθείας τη νέα ταυτότητα. Δεν το έχω τσεκάρει, αλλά θα το κάνω μόλις βγει η νέα και την πάρω.

Δεν χρειαζετε εχουμε πει να πας πουθενα πλεον, ή μεσω του GOV στις τραπεζες ή το τραβανε απο μονοι τους. Εγω δεν πηγα πουθενα.

Το μονο που λενε ειναι για ΕΦΚΑ εκει διαβαζεις σχόλια οτι ειναι λίγ μπελάς. Με την νεα μην ασχοληθεις καθολου να τρεχεις σε καμια τραπεζα/εφορια/κινητη

• Like 6
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...