great Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Στις 23/3/2023 στις 9:02 ΠΜ, achilles_g_ είπε Οι παλιές ταυτότητες δεν λήγουν ποτέ.. Πηγή: Ο πατέρας μου που είναι 82 χρονών και η ταυτότητα του γράφει Βασίλειον της Ελλάδας... (Στην Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα, στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να πάει). Τις προάλλες σταμάτησαν φίλο μου με παλιό δίπλωμα οδήγησης, για την ταυτότητα δεν του είπαν κάτι, αλλά του είπαν να αλλάξει δίπλωμα γιατί έχει αλλάξει από τότε που το έχει βγάλει και δεν είναι ίδιος με την φωτογραφία. δεν ισχυει φυσικα, απλα εχει πεσει σε καπιον που δνε ξερει ή δεν θελει να ασχοληθει. Η ταυτοτητα ληγει οπως εχουμε αναλυσει και τεκμηριωσει πολλες φορες σε αλλα thread. To αν επιβαλετε αυτη η αλλαγη απο τους νομους και τους φορεις ειναι φυσικα η μεγάλη διαφορά. 1
achilles_g_ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, great είπε δεν ισχυει φυσικα, απλα εχει πεσει σε καπιον που δνε ξερει ή δεν θελει να ασχοληθει. Η ταυτοτητα ληγει οπως εχουμε αναλυσει και τεκμηριωσει πολλες φορες σε αλλα thread. To αν επιβαλετε αυτη η αλλαγη απο τους νομους και τους φορεις ειναι φυσικα η μεγάλη διαφορά. H αλήθεια είναι ότι το post μου ήταν χιουμοριστικό. Το γεγονός με την ταυτότητα του πατέρα μου πάντως είναι αληθινό. 2
killer76 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Το να αλλάξεισ ταυτότητα είναι πανεύκολο, ειδικά αν έχεις την παλιά και δεν είσαι από απώλεια. Το θεωρώ και σωστό, πως μπορεί να γίνει καλή ταυτοποίηση αν η φωτογραφία σου είναι πριν από 40 χρόνια. Αλλά θεωρώ πολύ επίπονες, όλες τις επικαιροποιήσεις που θα πρέπει να γίνουν σε υπηρεσίες, τράπεζες κλπ... 1
basilis_k6 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Στις 23/3/2023 στις 9:02 ΠΜ, achilles_g_ είπε Οι παλιές ταυτότητες δεν λήγουν ποτέ.. Πηγή: Ο πατέρας μου που είναι 82 χρονών και η ταυτότητα του γράφει Βασίλειον της Ελλάδας... (Στην Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα, στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να πάει). Τις προάλλες σταμάτησαν φίλο μου με παλιό δίπλωμα οδήγησης, για την ταυτότητα δεν του είπαν κάτι, αλλά του είπαν να αλλάξει δίπλωμα γιατί έχει αλλάξει από τότε που το έχει βγάλει και δεν είναι ίδιος με την φωτογραφία. να μην το έκαναν μπιζνα να το αλλάζαμε. δεν παιζει να παω να σκάσω 150 ευρω για κατι που εχω ξαναπληρωσει. https://www.newsauto.gr/news/sok-to-kostos-ananeosis-tou-diplomatos/ 1 1
great Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε να μην το έκαναν μπιζνα να το αλλάζαμε. δεν παιζει να παω να σκάσω 150 ευρω για κατι που εχω ξαναπληρωσει. https://www.newsauto.gr/news/sok-to-kostos-ananeosis-tou-diplomatos/ οποτε να εισαι παρανομος γιατι το "καναν μπιζνα" οπως λες. που τα βρίσκετε 1
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 On 24/03/2023 at 16:48, killer76 said: Το να αλλάξεισ ταυτότητα είναι πανεύκολο, ειδικά αν έχεις την παλιά και δεν είσαι από απώλεια. Το θεωρώ και σωστό, πως μπορεί να γίνει καλή ταυτοποίηση αν η φωτογραφία σου είναι πριν από 40 χρόνια. Αλλά θεωρώ πολύ επίπονες, όλες τις επικαιροποιήσεις που θα πρέπει να γίνουν σε υπηρεσίες, τράπεζες κλπ... πλεον τα περισσοτερα γινονται ειτε αυτοματα ειτε πολυ ευκολα. σε πολλες τραπεζες δεν χρειαζεται να πας.εφορια γινεται μονο του.εφκα πρεπει να πας (δεν ξερω αν μπορεις να κανεις ψηφιακο ραντεβου) .την αλλαξα στον παροχο ιντερνετ και στον παροχο κινητης.ολα εγιναν απλα και γρηγορα.και για μια φορα ανα 15 χρονια δεν ειναι κοπος.εγω απλα την αλλαξα στα 12 γιατι την εχασα. On 23/03/2023 at 04:47, rus said: Αν αλλαχτει η ταυτοτητα αλλαζει και ο αριθμος της? Nai.ειναι προεκτυπωμενα τα δελτια και ο αριθμος ειναι fixed πανω. 1
qspock Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 20/3/2023 στις 7:34 ΜΜ, StavrosD είπε https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek_pdf=20230200824 Πλέον η διάρκεια της αστυνομικής ταυτότητας είναι 10 έτη (ΦΕΚ 824 Β/17 Φεβρουαρίου 2023). Παντως στο συγκεκριμενο ΦΕΚ λεει πως οι παλιες ταυτοτητες ειναι σε ισχυ εως την αντικατασταση τους. Οι νεες εχουν διαρκεια 10 χρονια και μετα ΛΗΓΟΥΝ. Ειναι ξεκαθαρο. Να ριχνουμε και καμια ματια σε αυτα που ποσταρουμε οχι μονον να λεμε τη γνωμη μας... Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2023 από qspock
SabotazNic Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 10 λεπτά πριν, qspock είπε Παντως στο συγκεκριμενο ΦΕΚ λεει πως οι παλιες ταυτοτητες ειναι σε ισχυ εως την αντικατασταση τους. Οι νεες εχουν διαρκεια 10 χρονια και μετα ΛΗΓΟΥΝ. Ειναι ξεκαθαρο. Να ριχνουμε και καμια ματια σε αυτα που ποσταρουμε οχι μονον να λεμε τη γνωμη μας... Οι παλιες μεχρι την ημερομηνια του ΦΕΚ* εχω την εντυπωση. Οσες χαρτινες εχουν βγει απο τοτε, εχουν 10 ετη αντι για 15 οπως οι παλιες χαρτινες.
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 11 minutes ago, qspock said: Παντως στο συγκεκριμενο ΦΕΚ λεει πως οι παλιες ταυτοτητες ειναι σε ισχυ εως την αντικατασταση τους. Οι νεες εχουν διαρκεια 10 χρονια και μετα ΛΗΓΟΥΝ. Ειναι ξεκαθαρο. Να ριχνουμε και καμια ματια σε αυτα που ποσταρουμε οχι μονον να λεμε τη γνωμη μας... ακομα και αν ισχυει αυτο σε παρα πολλους εχουν ριξει πορτα σε εφοριες , σε ατομα που πηγαν να μεταβιβασουν αμαξι κτλ που ειχαν παλιες ταυτοτητες.εκτος το να πας εξωτερικο και να μην γινει δεκτη λογω μη λατινικων χαρακτηρων ή να την κοιτανε σαν να ειναι απο αλλο πλανητη. 1
SB_1957 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Και για έκδοση διαβατηρίου χρειάζεται ταυτότητα που δεν έχει λήξει. 1
sdikr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 11 hours ago, qspock said: Παντως στο συγκεκριμενο ΦΕΚ λεει πως οι παλιες ταυτοτητες ειναι σε ισχυ εως την αντικατασταση τους. Οι νεες εχουν διαρκεια 10 χρονια και μετα ΛΗΓΟΥΝ. Ειναι ξεκαθαρο. Να ριχνουμε και καμια ματια σε αυτα που ποσταρουμε οχι μονον να λεμε τη γνωμη μας... Τα δελτία παλιού τύπου είναι σε ισχύ εφόσον δεν έχουν λήξει
vagos789 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Αναφορά σε κείμενο "Η διάρκεια ισχύος των δελτίων ταυτότητας, από την ημερομηνία έκδοσής τους, ορίζεται σε δέκα (10) έτη, για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους" Σαφες ειναι νομιζω. Πρακτικα μπορει να το βρεις ως εμποδιο μονο οταν πας για εκδοση διαβατηριου , μεχρι στιγμης δεν εχω ακουσει κατι αλλο,φανταζομαι οι τραπεζες θα ειναι οι επομενες που θα το ζητανε
Clytoceyx Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Αυτο με τις τραπεζες ισχυει οντως για ολες; Γιατι στο ibank της εθνικης εχεις την δυνατοτητα απο το profile χρηστη να κανεις επικαιροποιηση των στοιχειων, αυτα τα ατομικα στοιχεια που τα εμφανιζει με σημανση κιτρινου χρωματος, συμπεριλαμβονομενης της ταυτοτητας. Αυτο υποθετω οτι αφορα κυριως στην επιβεβαιωση οτι τα στοιχεια που εχουν στην διαθεση τους εχουν παραμεινει ιδια, με ανεβασμα καποιου αρχειου η με επιβεβαιωση μεσω ΑΑΔΕ. Δεν ξερω κατα ποσο θα προχωρησει η διαδικασια, η αν θα γλιτωσεις να σου κλειδωσει ο λογαριασμος, για την Εθνικη μιλαμε στο κατω-κατω, αν παρουσιασεις ταυτοτητα με αριθμο aΒ57F739cDd435 ενω περιμενει Α012345. Αλλαγη στοιχειων στο web ibank της Εθνικης δεν εχω δει, και γενικα η Εθνικη, την οποια χρησιμοποιουν by default εκατονταδες χιλιαδες ατομα, εχει βεβαρημενο παρελθον στις online γραφειοκρατικες διαδικασιες οι οποιες θα επρεπε να ειναι αυτονοητες. Καλες, που λεει ο λογος, οι αναζητησεις καποιων "ανησυχων" συμπολιτων μας, αλλα πρεπει να λυθουν καποια legit ζητηματα. Γιατι αν ειναι, οταν θα παμε ολοι οι normal ανθρωποι να βγαλουμε μαζικα τις νεες ταυτοτητες, να σαρδελιαζομαστε με τις ωρες απ' εξω απο τα ΑΤ και μετα να συνειδητοποιουμε οτι πρεπει να φαμε κι αλλο σαρδελωμα για την αλλαγη στοιχειων σε διαφορες υπηρεσιες, το οποιο δεν θα επρεπε καν να υπαρχει, τοτε θα αρχισει το σοβαρο βρισιδι για τις νεες ταυτοτητες.
sdikr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 3 minutes ago, Clytoceyx said: Αυτο με τις τραπεζες ισχυει οντως για ολες; Γιατι στο ibank της εθνικης εχεις την δυνατοτητα απο το profile χρηστη να κανεις επικαιροποιηση των στοιχειων, αυτα τα ατομικα στοιχεια που τα εμφανιζει με σημανση κιτρινου χρωματος, συμπεριλαμβονομενης της ταυτοτητας. Αυτο υποθετω οτι αφορα κυριως στην επιβεβαιωση οτι τα στοιχεια που εχουν στην διαθεση τους εχουν παραμεινει ιδια, με ανεβασμα καποιου αρχειου η με επιβεβαιωση μεσω ΑΑΔΕ. Δεν ξερω κατα ποσο θα προχωρησει η διαδικασια, η αν θα γλιτωσεις να σου κλειδωσει ο λογαριασμος, για την Εθνικη μιλαμε στο κατω-κατω, αν παρουσιασεις ταυτοτητα με αριθμο aΒ57F739cDd435 ενω περιμενει Α012345. Αλλαγη στοιχειων στο web ibank της Εθνικης δεν εχω δει, και γενικα η Εθνικη, την οποια χρησιμοποιουν by default εκατονταδες χιλιαδες ατομα, εχει βεβαρημενο παρελθον στις online γραφειοκρατικες διαδικασιες οι οποιες θα επρεπε να ειναι αυτονοητες. Καλες, που λεει ο λογος, οι αναζητησεις καποιων "ανησυχων" συμπολιτων μας, αλλα πρεπει να λυθουν καποια legit ζητηματα. Γιατι αν ειναι, οταν θα παμε ολοι οι normal ανθρωποι να βγαλουμε μαζικα τις νεες ταυτοτητες, να σαρδελιαζομαστε με τις ωρες απ' εξω απο τα ΑΤ και μετα να συνειδητοποιουμε οτι πρεπει να φαμε κι αλλο σαρδελωμα για την αλλαγη στοιχειων σε διαφορες υπηρεσιες, το οποιο δεν θα επρεπε καν να υπαρχει, τοτε θα αρχισει το σοβαρο βρισιδι για τις νεες ταυτοτητες. Αυτά γίνονται αυτόματα εδώ και χρόνια Πας επικαιροποιηση δίνεις κωδικούς taxis και τραβάει στοιχεία άμεσα απο gov, θα τραβήξει και την νέα όταν βγάλεις νέα Δεν κλειδώνει κάποιος λογαριασμός 1
_Biohazard_ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Στον ΕΦΚΑ να δείτε τι εύκολη είναι η επικαιροποιηση ταυτότητας 😅 Και αν και όταν καταφέρεις να σε δεχτούν και να πας, μετά από δύο χρόνια που χρειάστηκες κάτι να διαπιστώνεις πως λέει είναι τρία τα συστηματα τους και είχαν επικαιροποιησει το ένα μόνο. Και να στα ζητάνε να τα κανεις όλα από την αρχή και αυτοπροσώπως, στον ΕΦΚΑ που το είχες κάνει και πριν....κι ας είσαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας τώρα. Άκουσαν βέβαια κάτι καντήλια για τις μ@λ@κίες που και έκαναν και έλεγαν και τελικά τα έκαναν με email, "χαριστικά". Αν γίνονταν ολα αυτόματα με το που βγαίνει η νέα ταυτότητα, να ενημερώνονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς, πολύ ευχαρίστως. Αλλά όχι, κάνε την αλλαγή και μετά είσαι στο έλεος κάθε υπηρεσίας και ανευθυνοϋπευθυνου υπαλλήλου της. Μισές δουλειές, ως είθισται. Να πω βέβαια και κάτι θετικό, αν κι άσχετο με το παρόν θρεντ. Με μεγάλη μου έκπληξη και χαρά, διαπίστωσα πως η εφορία είχε ενημερωθεί αυτόματα για τη ληξιαρχική πράξη γάμου, αμεσα από το δημο. Άρα δεν χρειάστηκε να κάνω διαδικασίες ενημερωσης (μεταξύ άλλων να συμπληρώσω ένα έγγραφο Δ210 με ολίγον ακαταλαβιστικα πεδία προς συμπλήρωση). Κάτι είναι κι αυτό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις