Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, sdikr είπε Σαρδαμ είναι κάτι που γίνεται συχνά, αυτό που μετράει είναι τι γράφετε στο ΦΕΚ ή στις αποφάσεις και μπαίνει πλέον το θέμα σε λειτουργία. Στο παλιότερα για παράδειγμα αναφέρει πως απο την στιγμή που θα γίνει η διαπιστευτική πως την λένε για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων οι υπόλοιπες έχουν ισχύ εναν χρόνο εφόσον δεν έχουν λήξει στα 15 ή 10 χρόνια Πιθανόν να ανακοινωθεί νεότερη ημερομηνία λήξης τους ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που προβλέπει η ΕΕ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 6 minutes ago, billdanos said: Πιθανόν να ανακοινωθεί νεότερη ημερομηνία λήξης τους ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που προβλέπει η ΕΕ.
sdikr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, Thresh said: Το ελπίζω, γιατί μπορεί να μην ανακοινώσουν να έχουμε το ΣΤΕ να βγάζει αποφάσεις και την ΕΕ να ρίχνει πρόστιμα
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, MiLToS_666 είπε Έχω πέσει στην εξής λούπα... Η ταυτότητά μου έχει ημερομηνία έκδοσης 10/05/2007 οπότε είμαστε στα 15 έτη και κάτι λίγο. Είναι γραμμένη με στυλό αλλά έχει και λατινικούς χαρακτήρες. Τελευταία φορά ταξίδεψα στο εξωτερικό με αυτή το 2019. Στις 5 Οκτώβρη θα πάω στην Ιταλία με αεροπλάνο. Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει σε κάποιο έλεγχο; Το δίπλωμα οδήγησης στο εξωτερικό το αναγνωρίζουν κανονικά για ταυτοποίηση; Δεν μου έχει τύχει ποτέ γι' αυτό ρωτάω. EDIT: Απαντώ μόνος μου σε αυτό που βρήκα εδώ: ΟΧΙ: η άδεια οδήγησης δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο. Θα χρειαστείτε έγκυρο εθνικό δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο. Φυσικά και θα βγάλω τη νέα ταυτότητα όταν θα ξεκινήσει η όποια διαδικασία. Στο Α.Τ. της περιοχής μου που ρώτησα, δεν έχουν λάβει καν το ΦΕΚ λένε και ότι με την υπάρχουσα ταυτότητα δεν θα έχω κανένα πρόβλημα... Αλλά με έχουν προβληματίσει όλα αυτά που γράφονται. Οι Ιταλοι ειναι ψιλοχαλαροι. Ταξιδεψα τελευταια φορα με τετοια τετοια ταυτοτητα περυσι και δεν ασχοληθηκε κανεις. Φετος εβγαλα διαβατηριο γιατι ηθελα να παω Ολλανδια και δεν το εψηνα με τιποτα να γινει στραβη και εχω το κεφαλι μου ησυχο μεχρι να βγαλω την νεα ταυτοτητα.
poulinos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 10 hours ago, MiLToS_666 said: Έχω πέσει στην εξής λούπα... Η ταυτότητά μου έχει ημερομηνία έκδοσης 10/05/2007 οπότε είμαστε στα 15 έτη και κάτι λίγο. Είναι γραμμένη με στυλό αλλά έχει και λατινικούς χαρακτήρες. Τελευταία φορά ταξίδεψα στο εξωτερικό με αυτή το 2019. Στις 5 Οκτώβρη θα πάω στην Ιταλία με αεροπλάνο. Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει σε κάποιο έλεγχο; Το δίπλωμα οδήγησης στο εξωτερικό το αναγνωρίζουν κανονικά για ταυτοποίηση; Δεν μου έχει τύχει ποτέ γι' αυτό ρωτάω. EDIT: Απαντώ μόνος μου σε αυτό που βρήκα εδώ: ΟΧΙ: η άδεια οδήγησης δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο. Θα χρειαστείτε έγκυρο εθνικό δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο. Φυσικά και θα βγάλω τη νέα ταυτότητα όταν θα ξεκινήσει η όποια διαδικασία. Στο Α.Τ. της περιοχής μου που ρώτησα, δεν έχουν λάβει καν το ΦΕΚ λένε και ότι με την υπάρχουσα ταυτότητα δεν θα έχω κανένα πρόβλημα... Αλλά με έχουν προβληματίσει όλα αυτά που γράφονται. λογικα δεν θα εχεις θεμα.να μην σε αφησουν να μπεις λιγο δυσκολο.το να περιμενεις 10 λεπτα και να την κοιτανε ξανακοιτανε λες και θα αλλαξει κατι ναι μπορει να γινει. και πραγματι σε βορειες χωρες ειναι λιγο πιο strict απο οτι πχ σε ιταλια.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 18 hours ago, Clytoceyx said: Μια μαθηματικη ερωτηση τωρα που καθισα και εδωσα σημασια: αφου ο ευρωπαικος κανονισμος λεει οτι μεχρι τον Αυγουστο του 2026 πρεπει επιτελους οι Ελληνες να αποκτησουν ανθρωπινες ταυτοτητες, ο Οικονομου γιατι λεει οτι σε 2 χρονια θα ληξουν και αυτες που πανε και βγαζουν τωρα; Εκανε λαθος την αφαιρεση η θα της ληξουν ενα χρονο νωριτερα απο την προθεσμια; Προφανώς θα την λήξουν νωρίτερα από την προθεσμία. Όπως έχει κάθε δικαίωμα ο εθνικός νομοθέτης. Άδικα προβληματίζεσαι. . 1
panatha1369 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Παιδια επειδη εχω τη πρωτη ταυτοτητα ακομα καπου απο το 96-98 και επειδη θελω να φυγω για εργασια στο εξωτερικο μεχρι την επομενη κυριακη αν παω απο βδομαδα θα μου δωσουν νεα ταυτοτητα?τι χαρτια πρεπει να εχω μαζι μου?φωτογραφιες βγαζουν στο τμημα??
andreaspA Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, panatha1369 είπε Παιδια επειδη εχω τη πρωτη ταυτοτητα ακομα καπου απο το 96-98 και επειδη θελω να φυγω για εργασια στο εξωτερικο μεχρι την επομενη κυριακη αν παω απο βδομαδα θα μου δωσουν νεα ταυτοτητα?τι χαρτια πρεπει να εχω μαζι μου?φωτογραφιες βγαζουν στο τμημα?? Να πας να βγαλεις διαβατηριο. Πιο γρηγορα θα κανεις τωρα με ολους τους παρανοικους στα τμήματα.
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 41 λεπτά πριν, panatha1369 είπε Παιδια επειδη εχω τη πρωτη ταυτοτητα ακομα καπου απο το 96-98 και επειδη θελω να φυγω για εργασια στο εξωτερικο μεχρι την επομενη κυριακη αν παω απο βδομαδα θα μου δωσουν νεα ταυτοτητα?τι χαρτια πρεπει να εχω μαζι μου?φωτογραφιες βγαζουν στο τμημα?? Δεν θα έπρεπε να ασχολείσαι με ταυτότητα κλπ.Μόνο διαβατήριο για εκτός Ελλάδας. Δευτερα πρωί πρωί για φωτογραφίες και βουρ στην έκδοση διαβατηρίων της περιοχής σου.Ελπίζω να προλάβεις.
panatha1369 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 δεν χρειαζετε για το διαβατηριο ομως ταυτοτητα??γιατι στη δικια μου απο τα χρονια ισα ισα φαινετε το ονομα..ειναι απο αυτες που γραφανε με το χερι τα στοιχεια.. 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Δεν θα έπρεπε να ασχολείσαι με ταυτότητα κλπ.Μόνο διαβατήριο για εκτός Ελλάδας. Δευτερα πρωί πρωί για φωτογραφίες και βουρ στην έκδοση διαβατηρίων της περιοχής σου.Ελπίζω να προλάβεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, panatha1369 είπε δεν χρειαζετε για το διαβατηριο ομως ταυτοτητα??γιατι στη δικια μου απο τα χρονια ισα ισα φαινετε το ονομα..ειναι απο αυτες που γραφανε με το χερι τα στοιχεια.. βγάλε φωτό και για τα δύο και θα δεις εκεί αν θα σου βγάλουν κατευθείαν διαβατήριο ή θα βγάλεις πρώτα ταυτότητα.
Hamurabi Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 31/8/2023 στις 12:08 ΜΜ, Doubt είπε Αν δηλώσεις απώλεια, όχι. Παράνομο, αλλά γίνεται. Αν θες γίνεται κ να κολλήσεις ένα μαχαίρι στο λαιμό του υπαλλήλου κ να του πεις αν στη πάρει τον εσφαξες. Και αυτό παράνομο αλλά γίνεται.
Doubt Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, Hamurabi είπε Αν θες γίνεται κ να κολλήσεις ένα μαχαίρι στο λαιμό του υπαλλήλου κ να του πεις αν στη πάρει τον εσφαξες. Και αυτό παράνομο αλλά γίνεται. Κάπως δύσκολο να μη σε πιάσουν όμως.. έπρεπε να κάνεις σχόλιο, το έκανες, ΟΚ. Πάμε παρακάτω. 1
Haldol Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Άσχετη απορία, αλλά ψιλο-σχετική, μην ανοίγω νέο θέμα γι' αυτό το λόγο ενώ ήδη έχουμε ταυτοτητόθεμα... Η αλλαγή της υπογραφής έχει κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, ή συγκεκριμένη απαίτηση για να πραγματοποιηθεί, ή απλά στη νέα ταυτότητα υπογράφω όπως θέλω, χωρίς να παίζει κανένα ρόλο η παλαιά; Άμα με το καλό ξεκινήσει η διαδικασία που θα βγάλουμε την πλαστική, θα 'θελα να σχεδιάσω και μία πιο normal υπογραφή (να'ναι πιο... «υπογραφέ»), παρά να κρατήσω την καλικατζούρα που 'χα κάνει στα 15 μου.
Clytoceyx Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν νομιζω να κατσουν να ελεγξουν αν παλια και νεα υπογραφη ταυτιζονται. Ακομα και με χαμενη/κλεμμενη ταυτοτητα, δεν νομιζω οτι δινουν καμια σημασια στην υπογραφη οταν πας να βγαλεις καινουργια. Τοσες χιλιαδες αναλφαβητοι εχουν βγαλει πανω απο μια ταυτοτητα ολα αυτα τα χρονια, δεν υπαρχει περιπτωση να εκαναν την ιδια μουτζουρα ολες τις φορες. Ασε που οταν εγω πηγα να βγαλω ταυτοτητα το 2002 μου ειπαν οχι κανονικη υπογραφη, αλλα να γραψω το επιθετο σαν... υπογραφη (υποτυπωδης καλλιγραφια δλδ). Το ιδιο και στην μανα μου οταν ειχε βγαλει νεα ταυτοτητα μετα το γαμο με τον πατερα μου. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να δινεις σημασια σε αυτο, κανε οτι γουσταρεις, εγω σιγουρα θα αλλαξω και θα κανω την κανονικη και οχι την μπουρδα που μου ειχαν πει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις