Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πέσει στην εξής λούπα...

Η ταυτότητά μου έχει ημερομηνία έκδοσης 10/05/2007 οπότε είμαστε στα 15 έτη και κάτι λίγο.
Είναι γραμμένη με στυλό αλλά έχει και λατινικούς χαρακτήρες.
Τελευταία φορά ταξίδεψα στο εξωτερικό με αυτή το 2019.
Στις 5 Οκτώβρη θα πάω στην Ιταλία με αεροπλάνο.

Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει σε κάποιο έλεγχο;
Το δίπλωμα οδήγησης στο εξωτερικό το αναγνωρίζουν κανονικά για ταυτοποίηση; Δεν μου έχει τύχει ποτέ γι' αυτό ρωτάω.
EDIT: Απαντώ μόνος μου σε αυτό που βρήκα εδώ: 

ΟΧΙ: η άδεια οδήγησης δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο. Θα χρειαστείτε έγκυρο εθνικό δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.

Φυσικά και θα βγάλω τη νέα ταυτότητα όταν θα ξεκινήσει η όποια διαδικασία.
Στο Α.Τ. της περιοχής μου που ρώτησα, δεν έχουν λάβει καν το ΦΕΚ λένε και ότι με την υπάρχουσα ταυτότητα δεν θα έχω κανένα πρόβλημα... Αλλά με έχουν προβληματίσει όλα αυτά που γράφονται.

Επεξ/σία από MiLToS_666
  • Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MiLToS_666 είπε

Έχω πέσει στην εξής λούπα...

Η ταυτότητά μου έχει ημερομηνία έκδοσης 10/05/2007 οπότε είμαστε στα 15 έτη και κάτι λίγο.
Είναι γραμμένη με στυλό αλλά έχει και λατινικούς χαρακτήρες.
Τελευταία φορά ταξίδεψα στο εξωτερικό με αυτή το 2019.
Στις 5 Οκτώβρη θα πάω στην Ιταλία με αεροπλάνο.

Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει σε κάποιο έλεγχο;
Το δίπλωμα οδήγησης στο εξωτερικό το αναγνωρίζουν κανονικά για ταυτοποίηση; Δεν μου έχει τύχει ποτέ γι' αυτό ρωτάω.
EDIT: Απαντώ μόνος μου σε αυτό που βρήκα εδώ: 

ΟΧΙ: η άδεια οδήγησης δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο. Θα χρειαστείτε έγκυρο εθνικό δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.

Φυσικά και θα βγάλω τη νέα ταυτότητα όταν θα ξεκινήσει η όποια διαδικασία.
Στο Α.Τ. της περιοχής μου που ρώτησα, δεν έχουν λάβει καν το ΦΕΚ λένε και ότι με την υπάρχουσα ταυτότητα δεν θα έχω κανένα πρόβλημα... Αλλά με έχουν προβληματίσει όλα αυτά που γράφονται.

Στην Ιταλια ειναι λιγο χαλαρα τα πραγματα , Εαν πηγαινες τιποτα σκανδιναβικες χωρες ή κεντρικη Ευρωπη μπορει να ειχες θεμα...

• Thanks 1
Δημοσ.
25 minutes ago, k_w_t said:

Εχεις λογιστη που σου κανει την δηλωση ?

Εαν ναι ποσό εμπιστοσυνη του εχεις  ?

Ξερεις τι μπορει να κανει καποιος με τους κωδικους σου στο taxisnet ?

Μονο και μονο που μπορει να κανει υπευθυνη δηλωση με την ψηφιακη σου υπογραφη νομιζω φτανει!! 

Για  ψηφιακή υπογραφή νομίζω χρειάζεται και επιβεβαίωση μέσω κινητού με OTP.

Δημοσ.
12 minutes ago, k_w_t said:

Ναι αλλα μπορει να σε παρει ο "κακος" λογιστης και να σου πει ,"εκανα μια αιτηση για μια επιδοτηση θα σου ερθει ενας κωδικος ... για πες τον μου"

Οι OTP δεν έρχονται σκέτοι, έχουν και περιγραφή, έστω και λίγο μυαλό να έχεις θα καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στην αίτηση επιδόματος που υποτίθεται πως είναι και πχ στην ψηφιακή υπογραφή εξουσιοδότησης που πραγματικά είναι.

Όπως και να έχει εντελώς άσχετο το παράδειγμα σου με αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω και έκανες quote, την πρόσβαση σε κάποιες πληροφορίες που έχουν ο φαρμακοποιός / εφοριακός / αστυνομικός δεν την έχεις δώσει εσύ.

Δημοσ.
1 hour ago, k_w_t said:

Στην Ιταλια ειναι λιγο χαλαρα τα πραγματα , Εαν πηγαινες τιποτα σκανδιναβικες χωρες ή κεντρικη Ευρωπη μπορει να ειχες θεμα...

Δανία πάντως που πήγα πρόσφατα δεν κοίταξαν την ταυτότητά μου ποτέ. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οι OTP δεν έρχονται σκέτοι, έχουν και περιγραφή, έστω και λίγο μυαλό να έχεις θα καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στην αίτηση επιδόματος που υποτίθεται πως είναι και πχ στην ψηφιακή υπογραφή εξουσιοδότησης που πραγματικά είναι.

Όπως και να έχει εντελώς άσχετο το παράδειγμα σου με αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω και έκανες quote, την πρόσβαση σε κάποιες πληροφορίες που έχουν ο φαρμακοποιός / εφοριακός / αστυνομικός δεν την έχεις δώσει εσύ.

Ασχετο δεν ειναι .. 

Σε απειρες υπηρεσιες μπορεις να συνδεθεις μονο με κωδικους taxisnet.  ΕΦΚΑ,ΙΔΙΚΑ ΔΥΠΑ κτλ..

Ολα αυτα ειναι προσωπικα δεδομενα τα οποια τα δινουμε σε εναν λογιστη μαζι με  τους κωδικους μας.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, nlogginidis είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βγει εκτός ευρωπαϊκής ηπείρου. Αυτήν όμως την έχω λιώσει δεκαετίες τώρα. Πάντα με διαβατήριο. Διάβασε τι γράφω καλύτερα. 

Βασικα δεν αναφερεις πουθενα οτι κανεις χρηση διαβατηριοιυ, οποτε.....γραφε αναλυτικοτερα? 

Οπως εχουν γραψει και εδω, καπου καπου βγαζεις διαβατηριο με ληγμενη ταυτοτητα οποτε ταξιδευεις κανονικα εξωτερικο αρα εσενα δεν σε επηρεαζει καπου αυτο :) 

• Super Moderators
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο τοπικ ΔΕΝ θα γίνει η συνέχεια αυτού που κλειδώθηκε. Η συζήτηση αφορά διαδικασίες έκδοσης και αντικατάστασης. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν άλλου δικτυακοί  τόποι για να τα συζητήσετε. :) 

• Thanks 1
Δημοσ.
52 minutes ago, billdanos said:

Το συγκεκριμένο τοπικ ΔΕΝ θα γίνει η συνέχεια αυτού που κλειδώθηκε. Η συζήτηση αφορά διαδικασίες έκδοσης και αντικατάστασης. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν άλλου δικτυακοί  τόποι για να τα συζητήσετε. :) 

βασικα το τοπικ ειναι "Ημερομηνία λήξης της ταυτότητας".

απο default ειναι λάθος οι πολλες σελίδες μετα την ανακοίνωση για την ημερομηνια :)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια μαθηματικη ερωτηση τωρα που καθισα και εδωσα σημασια: αφου ο ευρωπαικος κανονισμος λεει οτι μεχρι τον Αυγουστο του 2026 πρεπει επιτελους οι Ελληνες να αποκτησουν ανθρωπινες ταυτοτητες, ο Οικονομου γιατι λεει οτι σε 2 χρονια θα ληξουν και αυτες που πανε και βγαζουν τωρα; Εκανε λαθος την αφαιρεση η θα τις ληξουν ενα χρονο νωριτερα απο την προθεσμια;
Γιατι ειναι εντελως αλλο πραγμα, και υποτιθεται οταν εκπροσωπεις την οποια κυβερνηση δεν επιτρεπονται λαθη στην αφαιρεση επιπεδου 2ας δημοτικου (ενεκα που οι αριθμοι ηταν μεγαλυτερη του 10). Γιατι ουτε και διορθωσεις ειδα πουθενα στον τυπο, ουτε διευκρινισεις, ουτε και κατι πιο επισημο.  Με τσαπατσουλιες δεν καταπολεμας την παραπληροφορηση παντως, ιδιως οταν καποιοι κραδαινουν κατι αποφασεις του ΣΤΕ που υποστηριζουν οτι επιτρεπεται να εχεις ταυτοτητα του 1800 μεχρι και μετα τον θερμικο θανατο του συμπαντος.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Clytoceyx said:

Μια μαθηματικη ερωτηση τωρα που καθισα και εδωσα σημασια: αφου ο ευρωπαικος κανονισμος λεει οτι μεχρι τον Αυγουστο του 2026 πρεπει επιτελους οι Ελληνες να αποκτησουν ανθρωπινες ταυτοτητες, ο Οικονομου γιατι λεει οτι σε 2 χρονια θα ληξουν και αυτες που πανε και βγαζουν τωρα; Εκανε λαθος την αφαιρεση η θα της ληξουν ενα χρονο νωριτερα απο την προθεσμια;

χαχαχχαα αυτο το ειδα και εγω οταν βγηκε η ειδηση, ειναι ξεκαθαρα καποιος εκανε λαθος και μετα κλασσικα το πηραν ολοι copy-paste και το εχουν ολοι λαθος, ειναι η δημοσιογραφία στα καλυτερα της!

στο Πρωτο θεμα διαβαζω 2 χρονια λυγουν και μεσα ελεγε 2026 και λεω κατι δεν παει καλα. Δεν ξερω τελικα ποιο ειναι το σωστο.

Δημοσ.
3 minutes ago, great said:

χαχαχχαα αυτο το ειδα και εγω οταν βγηκε η ειδηση, ειναι ξεκαθαρα καποιος εκανε λαθος και μετα κλασσικα το πηραν ολοι copy-paste και το εχουν ολοι λαθος, ειναι η δημοσιογραφία στα καλυτερα της!

στο Πρωτο θεμα διαβαζω 2 χρονια λυγουν και μεσα ελεγε 2026 και λεω κατι δεν παει καλα. Δεν ξερω τελικα ποιο ειναι το σωστο.

Η ευρωπαικη νομοθεσια λεει "α) τα δελτία ταυτότητας που δεν πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα ασφάλειας που ορίζονται στο μέρος 2 του εγγράφου ICAO 9303 ή που δεν περιλαμβάνουν λειτουργική MRZ, όπως ορίζεται στην παράγραφο 3, παύουν να ισχύουν κατά τη λήξη τους ή το αργότερο στις 3 Αυγούστου 2026, ανάλογα με το ποια ημερομηνία είναι προγενέστερη·"

Λογικα αυτο θα ειναι και το σωστο.

• Like 2
Δημοσ.

Εντωμεταξυ, λεει ο ιδιος καθαρα για τον ευρωπαικο κανονισμο "Αυγουστο του '26" και πιο πριν και μετα πεταει ενα "2 χρονια" και ποτε κανεις δεν το διορθωσε. "Ξερω 'γω αν εκανε λαθος; Βαλε εκει 2 χρονια που ειπε και βλεπουμε".

Νταξει, και εγω ξεχναω τη χρονια που εχουμε, αλλα δεν προσπαθω να εξηγησω στους πολιτες ως επισημος φορεας σημαντικα ζητηματα που εχουν σχεση με προθεσμιες και συνηθως, μετα απο καποια δευτερα που θα πω κοτσανα, επανασυντονιζομαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαρδαμ είναι κάτι που γίνεται συχνά,  αυτό που μετράει είναι τι γράφετε στο ΦΕΚ  ή στις αποφάσεις και μπαίνει πλέον το θέμα σε λειτουργία.

Στο παλιότερα για παράδειγμα αναφέρει πως απο την στιγμή που θα γίνει η διαπιστευτική πως την λένε για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων  οι υπόλοιπες έχουν ισχύ εναν χρόνο εφόσον δεν έχουν λήξει στα 15 ή 10 χρόνια

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.
Στις 31/8/2023 στις 12:40 ΜΜ, james01gr είπε

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο η έκδοση ταυτότητας να επιβαρύνει τον πολίτη. Ειναι απαιτούμενο από το κράτος. Εάν την χάσεις το καταλαβαίνω να πληρώσεις. Εάν όμως την αλλάζεις στην ώρα της, δεν της κάνεις ζημιά, δεν την χάσεις κτλ, για ποιον λόγο να πληρώσεις την έκδοση; 

Τώρα  πληρώνεις για τις φωτό ενώ με τις νέες ταυτότητες δεν χρειάζεται να πας σε φωτογραφείο,θα σου βγάζουν τις φωτό εκεί και δεν θα πληρώνεις κάτι.Μία η άλλη θα έρχεται. 

https://www.gazzetta.gr/plus/2252321/nees-taytotites-kostos-o-hrono-ekdosis-kai-tsipaki#:~:text=18. Για ποιο λόγο οι φωτογραφίες θα λαμβάνονται και από τις Αστυνομικές Αρχές%3B

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...