Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Soulis_Maritsas είπε

Καλησπερα!

Στην περιπτωση αντικαταστασης λογω παλαιοτητας, γνωριζει καποιος εαν ειναι απαραιτητο καποιο παραβολο? Διαβαζω για 9 ευρω σε διαφορα site αλλα αναφερονται στην περιπτωση φθορας/απωλειας.

10€ αν περιμένεις να πάρεις την "ψηφιακή". Στην παλαιού τύπου θα δώσεις το 10ρικο για τις φώτο. Στις ψηφιακές θα σε βγάλουν φώτο στο τμήμα.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Thanks 1
  • Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πόσο χάρηκα όταν άκουσα ότι σε δύο χρόνια από τώρα δε θα ισχύουν οι ταυτότητες που τρέχουν μες τη χαρά να βγάλουν για να γλιτώσουν από τα chips χάραγμα διάβολο και ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Ρε τι κόσμος κυκλοφορεί ανάμεσα μας; τι τρέλα κουβαλάνε; ψηφίζουν αυτοί; εργάζονται και παράγουν πράγματα με τέτοια μυαλά; πως γκενεν αυτό; 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

όταν θα πάει με τη κάρτα να κάνει ανάληψη και θα τη κρατήσει ...τότε θα πάει για τη νέα ταυτότητα γιατί ούτε ανάληψη στο γκισε θα μπορεί να κάνει εκτός αν έχει διαβατήριο σε ισχύ

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, DjTony said:

Πόσο χάρηκα όταν άκουσα ότι σε δύο χρόνια από τώρα δε θα ισχύουν οι ταυτότητες που τρέχουν μες τη χαρά να βγάλουν για να γλιτώσουν από τα chips χάραγμα διάβολο και ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Ρε τι κόσμος κυκλοφορεί ανάμεσα μας; τι τρέλα κουβαλάνε; ψηφίζουν αυτοί; εργάζονται και παράγουν πράγματα με τέτοια μυαλά; πως γκενεν αυτό; 

το θεμα δεν ειναι οτι φοβουνται κατι νεο.το θεμα ειναι οτι τους εξηγεις και δεν νιωθουν.ασχετοι απο τεχνολογια ασχετοι απο λογικη.απλα ακουνε κατι και χωρις λογικη χωρις σκεψη το αναπαραγουν και το πιστευουν χωρις να ψαξουν τιποτα

1 hour ago, dream21 said:

Ναι για καινουργια θα πάω δεν το συζητω.

και εγω το ιδιο απλα θα περιμενω λιγακι κανα μηνα μην σκασει κανα bug σε στυλ α δεν μπορει να δηλωθει νεα ταυτοτητα σε τραπεζες διοτι το συστημα μας δεχεται μονο 2 αλφαριθμητικους χαρακτηρες και 6 αριθμητικους. αυτο ειναι χχχ και θελει update το συστημα

• Like 5
Δημοσ.

Αν κ άλλαξα πρόσφατα(τέλος Ιουλίου) λόγω ταξιδιού που επρεπε να έχω καινούργια,θα πάω να πάρω τη νέα σε κανένα μήνα /δύο από όταν βγει.Αυτο το χαλι που έχουμε, βαρέθηκα να το δείχνω σε ένα σωρό σύνορα (ταξίδεψα οδικώς) και να το κοίτανε με μισό μάτι.Επισης κανονικά οι παλιές έληγαν σε 15 έτη από την έκδοση τούς,έτσι μας είπε το ταξιδιωτικό γραφείο κ γι'αυτό κ την άλλαξα.

Δημοσ.
Στις 19/11/2021 στις 8:21 ΠΜ, pcmasterrace123 είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Εμένα προσωπικά δεν μου φαίνεται τόσο απλό.

Διότι δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι 365*15 μέρες μετά την έκδοση της η αν είναι πχ. 5/7/2020 -> 5/7/2035       ,Ίσως το πολυσκέφτομαι ,απλώς θέλω να με σίγουρος ότι δεν θα μου κλείσουν τον λογαργιασμό για ψευδή στοιχεία.

Στο δικό σου παράδειγμα το μετέτρεψες έτσι 15/1/2015 -> 14/1/2030 ,οι ξένες ευροπαϊκές ταυτότητες που έψαξα στο google ήταν έτσι 15/1/2015 -> 15/1/2030 ,τι είναι σωστό?

Το κανεις δυσκολο χωρις να ειναι, θα σου πω εγω που μενω εξωτερικο και ειχα ανοιξει λογαριασμο σε διαφορες τραπεζες με την ελληνικη ταυτοτητα. Στην ιδια ημερομηνια + 15 χρονια απο την ημερομηνια εκδοσης της ταυτοτητας μου στειλανε οτι εληξε η ταυτοτητα να στειλω την καινουρια. (10-10-2008 --10-10-2023)

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου εξηγήσει πως ακριβώς θα γίνει η ενοποίηση του ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΑΜΑ και του παλιού αριθμού ταυτότητας σε ένα αριθμό; Έχουμε κάποια πληροφορία για το πότε και πως θα καταργηθούν τα υπόλοιπα και θα ενοποιηθούν όλα μαζί σε 1; Αν θέλεις να ανοίξεις π.χ. ενα λογαριασμό τραπέζης και να πας στο νοσοκομείο με τις νέες ταυτότητες θα δίνεις τον ίδιο αριθμό;

Δημοσ.
1 hour ago, DjTony said:

Αν αφησεις στην ακρη αυτα που (ισως οχι τυχαια) προβαλλουν τα ΜΜΕ και μιλησεις με λογικους ανθρωπους που εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα πανω στο θεμα θα δεις οτι στις ουρες (update: με ραντεβου πλεον) δεν ειναι πλειοψηφια αυτοι που περιγραφεις παραπανω. Απλα τα ΜΜΕ δινουν βημα μονο σε τυπους που λενε για τσιπς, γαριδακια γεωεντοπισμους κτλ. Ετσι η κουβεντα καταληγει σε γραφικοτητες και οχι στην ουσια. Και η ουσια ειναι τα προσωπικα δεδομενα και η ιδιωτικοτητα. 

Και εκει ακριβως πρεπει να παει ο διαλογος και να ξεκαθαριστει επακριβως τι δεδομενα θα περιεχει η νεα ταυτοτητα και για ποιους σκοπους, χωρις παραθυρακια. Αν δεν προκυπτει καποιο θεμα με αυτα, πιστευω οτι οι περισσοτεροι που ειναι τωρα αντιθετοι θα αλλαξουν γνωμη και θα την παρουν.

Η τωρινη ειναι κουρελοχαρτο και πρεπει να εκσυγχρονιστει - δε το συζηταμε.

• Thanks 3
Δημοσ.
6 hours ago, james01gr said:

Για την μη υποβολή δηλώσεις θα επρεπε να μπαίνει πρόστιμο και τέλος. Και εάν δεν υποβάλλει δήλωση να μην έχεις πρόσβαση σε επιδοματα, παροχές κτλ. Δε νοείται να έχεις περιθώριο 3 μήνες να κάνεις δήλωση και να μην πας. 

Εάν το κάνεις επανειλημμένα, άμεσα πάγωμα λογαριασμών. Να δεις πως σφίγγουν τα πωπουδακια. Σε άλλες χώρες της ΕΕ, επαγγελματίες και εταιρείες κάνουν δήλωση ανά μήνα και πληρώνουν. Και ούτε προκαταβολες, ούτε τίποτα. 

Μόνο το μαστίγωμα δεν ανέφερες.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, andreas1gr said:

Δηλαδή θα συνεχίζουν να αρνιούνται την νέα ταυτότητα γιατί θα έχει τσιπ, ενώ θα πάρουν διαβατήριο που θα έχει το ίδιο τσιπ με την ταυτότητα που είναι κακιά γιατί έχει τσιπ;;;;

ακριβως οπως το ειπες. τοσο μυαλο εχουν

1 hour ago, magictoboggan said:

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου εξηγήσει πως ακριβώς θα γίνει η ενοποίηση του ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΑΜΑ και του παλιού αριθμού ταυτότητας σε ένα αριθμό; Έχουμε κάποια πληροφορία για το πότε και πως θα καταργηθούν τα υπόλοιπα και θα ενοποιηθούν όλα μαζί σε 1; Αν θέλεις να ανοίξεις π.χ. ενα λογαριασμό τραπέζης και να πας στο νοσοκομείο με τις νέες ταυτότητες θα δίνεις τον ίδιο αριθμό;

δεν προκειται να αλλαξουν ολα απο την πρωτη μερα.σιγουρα θα παρει καιρο για να γινει αυτο και τα παντα να παιζουν με ενα νουμερο

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Μόνο το μαστίγωμα δεν ανέφερες.

Απλά δεν μπορείς να μην εκπληρώνεις τις φορολογικές σου υποχρεώσεις, μεταφέροντας τα βάρη σου σε άλλους και μετά να ζητάς από το κράτος και το δημόσιο άψογη λειτουργία, να μην υπάρχουν ελλείψεις πουθενά κτλ κτλ. Αυτά δεν πάνε μαζί. Το να αρνείσαι να υποβάλλεις δήλωση σημαίνει 10000% πως θέλεις να κρύψεις και να αποφύγεις. 

Spoiler

Διαβάζω πως διαμαρτυρονται ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη ενώ χρωστούν 40 & 50κ (τα ποσά είναι με προσαυξήσεις). Για να φτάσουν στα ποσά αυτά, σημαίνει πως συνειδητά δεν πλήρωναν εισφορές για πολλά χρόνια. Και ειναι επαγγελματιες (υποτίθεται). Μπορείς να μου πεις τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει και να είναι δίκαιο για το κοινωνικό σύνολο; 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, great είπε

δεν

χρειαζετε

τιποτα

Ο φίλος μου που αλλάξαμε μαζί δν πήγε ΚΕΠ και πριν λίγες μέρες πήγε τράπεζα και δν μπορούσε να κάνει ταυτοποίηση 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Soulis_Maritsas είπε

Αν αφησεις στην ακρη αυτα που (ισως οχι τυχαια) προβαλλουν τα ΜΜΕ και μιλησεις με λογικους ανθρωπους που εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα πανω στο θεμα θα δεις οτι στις ουρες (update: με ραντεβου πλεον) δεν ειναι πλειοψηφια αυτοι που περιγραφεις παραπανω. Απλα τα ΜΜΕ δινουν βημα μονο σε τυπους που λενε για τσιπς, γαριδακια γεωεντοπισμους κτλ. Ετσι η κουβεντα καταληγει σε γραφικοτητες και οχι στην ουσια. Και η ουσια ειναι τα προσωπικα δεδομενα και η ιδιωτικοτητα. 

Και εκει ακριβως πρεπει να παει ο διαλογος και να ξεκαθαριστει επακριβως τι δεδομενα θα περιεχει η νεα ταυτοτητα και για ποιους σκοπους, χωρις παραθυρακια. Αν δεν προκυπτει καποιο θεμα με αυτα, πιστευω οτι οι περισσοτεροι που ειναι τωρα αντιθετοι θα αλλαξουν γνωμη και θα την παρουν.

Τι σημαίνει τι δεδομένα θα περιέχει η νέα ταυτότητα και για ποιους σκοπούς; αφού τα εχοην ήδη όλα τα δεδομένα σου και το κράτος και οι τράπεζες και όλοι. Δεν υπάρχει κάτι κρυφό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, k_w_t said:

Ναι αλλα ληγει οταν γινεις 65 χρονων... Οχι οπως τα καινουργια καθε 15 χρονια ανανεωση.

Ελα μου ντε,απαράδεκτο.

Που ανανέωσε ο πατέρας μου,με Πάρκινσον,το δίπλωμα.

Ουτε 10 δευτερόλεπτα,τον ΑΜΚΑ να πληκτρολογησει ο αθεοφοβος ο παθολογος,σε ανθρωπο 70 ετών,δε ξόδεψε.

Όχι 15,κάθε χρόνο πρέπει.

Ενα τόνο σίδερο κουμαντάρεις.

Καθομαστε και τσακωνομαστε παντως για τις ταυτοτητες,ότι ανατεθηκε με απευθειας συμβαση σε εταιρεια εργο 0,7 δις,μουγκα στη στρούγκα.

Να γιατί ασχολούμαστε με τους χριστιανοταλιμπαν.

Επεξ/σία από NeraBlack
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Soulis_Maritsas είπε

Ισα ισα που τα προσωπικα δεδομενα πλεον δεν ειναι πανω στην ταυτοτητα αλλα καταχωρημενα.

Οι μεγαλυτεροι θα θυμαστε στις παλιες ταυτοτητες (πριν τους λατινικους χαρακτηρες) ποσα πραγματα εγραφαν.

Εκτος απο τα βασικα Ονομα Επωνυμο ονομα πατρως μητρος ,υψος κτλ ειχαμε..

Χρωμα μαλλιων ,ματιων.Θρησκευμα, Σχημα προσωπου,Ονομα συζυγου (στην εκοβαν οταν παντρευοσουν).Διευθυνση κατοικιας.

Μητρωο αρρενων για τους αντρες (απο κει που βγαινει το ΑΣΜ).

Δηλαδη την εχανες και ο αλλος ηξερε τα παντα για σενα χωρις καποιο ειδικο εξοπλισμο.

Ολα αυτα πλεον δεν τα γραφει η χαρτινη ταυτοτητα...

Επεξ/σία από k_w_t
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...