poulinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 1 minute ago, NeraBlack said: δεν πας εξωτερικό με ταυτότητα χωρίς λατινικούς χαρακτήρες.Ούτε Κύπρο. σωστα .το εγραψα λιγο παραξενα. εννοοθυσα οτι δεν πας εξωτερικο αμα δεν εχεις λατινικους χαρακτηρες ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ και αν εχει σε πολλες χωρες την κοιτανε σαν να ειναι απο αλλο πλανητη.πχ νορβηγια κτλ.
nlogginidis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 31 λεπτά πριν, k_w_t είπε Στο gov.gr την στελνουν απο το τμημα στην αλλαγη... Να δεις που την βαλουν υποχρεωτικη για ολα τα pass πλεον... Market-Pass ,Fuel-Pass,Power-Pass , Επιδομα παιδιου, ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα, ΚΟΤ στο ρευμα κτλ θα γινονται μονο με την νεα ταυτοτητα... Και μετα θα δουμε παλι ουρες στα τμηματα.... Καλησπέρα. Ότι δηλαδή είναι φυσιολογικό να συνδέεται έγγραφο ταυτοπροσωπειας με στοιχειώδη πρόσβαση και χρήση σε καθημερινές συναλλαγές με το κράτος. Σε ποια άλλη χώρα εφαρμόζεται κάτι τέτοιο; Τι σχέση έχει η φορολογική δήλωση ή τα διάφορα επιδόματα με την ταυτότητα; Η Ευρωπαϊκή οδηγία αφορά στην χρήση της ταυτότητας ως ταξιδιωτικό έγγραφο και σε καμμία περίπτωση ως κάρτα πρόσβασης στις υπηρεσίες του κράτους. Αυτό δεν ισχύει πουθενά στην ΕΕ. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος αντίδρασης. Να τις κάνουν σε μέγεθος κάρτας με τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπονται. Δεν έχουν καμμία υποχρέωση να τις κάνουν κάρτες πρόσβασης σε κρατικές υπηρεσίες.
k_w_t Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, nlogginidis είπε Καλησπέρα. Ότι δηλαδή είναι φυσιολογικό να συνδέεται έγγραφο ταυτοπροσωπειας με στοιχειώδη πρόσβαση και χρήση σε καθημερινές συναλλαγές με το κράτος. Σε ποια άλλη χώρα εφαρμόζεται κάτι τέτοιο; Τι σχέση έχει η φορολογική δήλωση ή τα διάφορα επιδόματα με την ταυτότητα; Η Ευρωπαϊκή οδηγία αφορά στην χρήση της ταυτότητας ως ταξιδιωτικό έγγραφο και σε καμμία περίπτωση ως κάρτα πρόσβασης στις υπηρεσίες του κράτους. Αυτό δεν ισχύει πουθενά στην ΕΕ. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος αντίδρασης. Να τις κάνουν σε μέγεθος κάρτας με τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπονται. Δεν έχουν καμμία υποχρέωση να τις κάνουν κάρτες πρόσβασης σε κρατικές υπηρεσίες. Πολυ απλα δεν θα χρειαζεται μετα να μαζευεις ενα καρο χαρτια.... Θα περνανε την ταυτοτητα και θα κανεις την δουλεια σου σε ολες τις συναλλαγες.. Δεν ζουμε τετοιες καταστασεις πλεον. 1
poulinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 4 minutes ago, nlogginidis said: Καλησπέρα. Ότι δηλαδή είναι φυσιολογικό να συνδέεται έγγραφο ταυτοπροσωπειας με στοιχειώδη πρόσβαση και χρήση σε καθημερινές συναλλαγές με το κράτος. Σε ποια άλλη χώρα εφαρμόζεται κάτι τέτοιο; Τι σχέση έχει η φορολογική δήλωση ή τα διάφορα επιδόματα με την ταυτότητα; Η Ευρωπαϊκή οδηγία αφορά στην χρήση της ταυτότητας ως ταξιδιωτικό έγγραφο και σε καμμία περίπτωση ως κάρτα πρόσβασης στις υπηρεσίες του κράτους. Αυτό δεν ισχύει πουθενά στην ΕΕ. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος αντίδρασης. Να τις κάνουν σε μέγεθος κάρτας με τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπονται. Δεν έχουν καμμία υποχρέωση να τις κάνουν κάρτες πρόσβασης σε κρατικές υπηρεσίες. Καπως πρεπει να ξερει η καθε υπηρεσια οτι εισαι εσυ.και λογικα εισαι πιο ασφαλης με την νεα ταυτοτητα απο οτι με την παλια που για πλακα τηναντεγραφε καποιος και θα μπορουσε να κανει οτι εισαι εσυ. οποτε για μενα αν καταλαβα καλα την απορια σου δεν ειναι κακο το να χρειαστει να την αλλαξουμε ειδικα οταν γινονται τοσες απατες.ουτε κακο να την ζηταει η καθε κρατικη υπηρεσια για να πιστοποιει οτι εισαι εσυ. και στο εξωτερικο αν πας σε τραπεζα κατι θα σου ζητησουν.οκ δεν ειναι κρατικη υπηρεσια αλλα πρεπει να δουν οτι εισαι εσυ.και το χαρτι υγειας που εχουμε τωρα για ταυτοτητα μονο ασφαλες δεν το λες. ποσα sim swapping κτλ μπορει να εχουν γινει αραγε με fake ταυτοτητες. και καλο ειναι να υπαρχουν καμποσα πραγματα σε καθε καρτα απο το να χρειαζεται να κανω κατι και να στελνω χαρτουρα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, dream21 είπε Εγω απο προσωπικη εμπειρια εν ετη 2022 ταξιδι στην Αγγλια παραλίγο να φάω Μπ..λο και να μην με βαλουν μεσα λογο τι η ταυτοτητα ειναι απο το 2004 και εχει ληξει παρολο που ηταν στα λατινικα... Με αλλα λόγια επειδη τράβηξα ζορι με τον ελεγχο στο αεροδρομιο μιας και η γυναικα μου με τα παιδια ειχαν περασει και εγω ειχα μηνει πίσω, μου εγινε συσταση οτι ειναι η τελευταια φορα μπαινω Αγγλια με αυτο το Κωλ...ρτό... Δευτέρα μετα την ΔΕΘ παω βουρ αστυνομικο τμημα για αλλαγη. Απο τις 25 Σεπτ θα είναι οι καινούργιες. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις βγάλει διαβατήριο.Τι παιδευεσαι με ταυτότητα;Αλλωστε απο το ΗΒ θα είναι δεκτή ,για τους έχοντες στατους,μέχρι τέλος του 2025..
poulinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 4 minutes ago, Ukforthemoment said: Απο τις 25 Σεπτ θα είναι οι καινούργιες. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις βγάλει διαβατήριο.Τι παιδευεσαι με ταυτότητα;Αλλωστε απο το ΗΒ θα είναι δεκτή ,για τους έχοντες στατους,μέχρι τέλος του 2025.. το θεμα ειναι οτι παιδευοταν με ληγμενη ταυτοτητα
DrLo Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 10 λεπτά πριν, nlogginidis είπε Καλησπέρα. Ότι δηλαδή είναι φυσιολογικό να συνδέεται έγγραφο ταυτοπροσωπειας με στοιχειώδη πρόσβαση και χρήση σε καθημερινές συναλλαγές με το κράτος. Σε ποια άλλη χώρα εφαρμόζεται κάτι τέτοιο; Σε πάρα πάρα πολλές, μπορεί πχ να μην έχει φυσική μορφή κάρτας αλλά πχ στη Σουηδία χωρίς Personummer (ο περιβόητος μοναδικός αριθμός που θα υπάρχει στη ταυτότητα) δε μπορείς ούτε να κλάσεις. Αν σε φοβίσει μια φορά ένα κομμάτι πλαστικό, θα πρέπει να σε φοβίζει 100 το BankID, Freja eID κλπ στο κινητό σου Obtain an e-identification | Elegitimation 2
poulinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 1 hour ago, dream21 said: Εγω απο προσωπικη εμπειρια εν ετη 2022 ταξιδι στην Αγγλια παραλίγο να φάω Μπ..λο και να μην με βαλουν μεσα λογο τι η ταυτοτητα ειναι απο το 2004 και εχει ληξει παρολο που ηταν στα λατινικα... Με αλλα λόγια επειδη τράβηξα ζορι με τον ελεγχο στο αεροδρομιο μιας και η γυναικα μου με τα παιδια ειχαν περασει και εγω ειχα μηνει πίσω, μου εγινε συσταση οτι ειναι η τελευταια φορα μπαινω Αγγλια με αυτο το Κωλ...ρτό... Δευτέρα μετα την ΔΕΘ παω βουρ αστυνομικο τμημα για αλλαγη. εκτος αν μπορεις να κανεις υπομονη για την καινουρια
great Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 13 minutes ago, nlogginidis said: Καλησπέρα. Ότι δηλαδή είναι φυσιολογικό να συνδέεται έγγραφο ταυτοπροσωπειας με στοιχειώδη πρόσβαση και χρήση σε καθημερινές συναλλαγές με το κράτος. Σε ποια άλλη χώρα εφαρμόζεται κάτι τέτοιο; Τι σχέση έχει η φορολογική δήλωση ή τα διάφορα επιδόματα με την ταυτότητα; Η Ευρωπαϊκή οδηγία αφορά στην χρήση της ταυτότητας ως ταξιδιωτικό έγγραφο και σε καμμία περίπτωση ως κάρτα πρόσβασης στις υπηρεσίες του κράτους. Αυτό δεν ισχύει πουθενά στην ΕΕ. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος αντίδρασης. Να τις κάνουν σε μέγεθος κάρτας με τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπονται. Δεν έχουν καμμία υποχρέωση να τις κάνουν κάρτες πρόσβασης σε κρατικές υπηρεσίες. Το γράφεις ενω περιμενεις στην ουρά ε ? 1
NeraBlack Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 1 minute ago, poulinos said: σωστα .το εγραψα λιγο παραξενα. εννοοθυσα οτι δεν πας εξωτερικο αμα δεν εχεις λατινικους χαρακτηρες ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ και αν εχει σε πολλες χωρες την κοιτανε σαν να ειναι απο αλλο πλανητη.πχ νορβηγια κτλ. Κυριολεκτικά σε όλες όσες έχω πάει την κοιτάνε με περιέργεια. Και δε μιλάω μόνο για σοβαρά κράτη σε θέματα ασφάλειας τύπου Αγγλία, Ζιμπάμπουε την κοιτούσαν και την ξανακοιτούσαν και γελούσαν. Πως να στο πω,στον Νίγηρα με κοίταξε μπάτσος στα μάτια και μου είπε"are you serious,this is the official greek identity"?Ρώτησε συνάδελφό του,παίζει να έκανε και τον σταυρό του,ο μουσουλμάνος. Ουγγαρία ,που είναι πιο συνηθισμένοι,την ήλεγξαν με μονοκλ! Μα ειναι δυνατόν τώρα επίσημο έγγραφο κράτους και να μοιάζει με κάτι που τυπώνεις σπίτι; Τελοσπάντων.. 1
k_w_t Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 To 2004 οι ταυτοτητες ειχαν λατινικους χαρακτηρες μεν ηταν χειρογραφες δε εαν θυμαμαι καλα.. Απο το 2008 ηταν μεσω υπολογιστη...
poulinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, NeraBlack said: Κυριολεκτικά σε όλες όσες έχω πάει την κοιτάνε με περιέργεια. Και δε μιλάω μόνο για σοβαρά κράτη σε θέματα ασφάλειας τύπου Αγγλία, Ζιμπάμπουε την κοιτούσαν και την ξανακοιτούσαν και γελούσαν. Πως να στο πω,στον Νίγηρα με κοίταξε μπάτσος στα μάτια και μου είπε"are you serious,this is the official greek identity"?Ρώτησε συνάδελφό του,παίζει να έκανε και τον σταυρό του,ο μουσουλμάνος. Ουγγαρία ,που είναι πιο συνηθισμένοι,την ήλεγξαν με μονοκλ! Μα ειναι δυνατόν τώρα επίσημο έγγραφο κράτους και να μοιάζει με κάτι που τυπώνεις σπίτι; Τελοσπάντων.. ποσο αληθεια.γενικως μεγαλο θεμα μου καναν νορβηγια.ευτυχως βεβαια την ειχα σε τελεια κατασταση.γιατι αν ειναι και τσαλακωμενη και η ζελατινα απεξω χαλασμενη σε κοιτανε αλλες 10 φορες περισσοτερο. εδω οπως εγραψα στην πολωνια δεν με αφησαν να νοικιασω παγοπεδιλα και εδωσα το διπλωμα να κρατησουν που ευτυχως ηταν απο τα καινουρια.ολοι ειναι με καρτες και εμεις με ενα κολο Paper πλαστικοποιημενο.ντροπη και αισχος δηλαδη 1 minute ago, k_w_t said: To 2004 οι ταυτοτητες ειχαν λατινικους χαρακτηρες μεν ηταν χειρογραφες δε εαν θυμαμαι καλα.. Απο το 2008 ηταν μεσω υπολογιστη... σωστα θυμασαι.για ενα διαστημα ηταν με λατινικα αλλα στο χερι 2
NeraBlack Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 14 minutes ago, nlogginidis said: Καλησπέρα. Ότι δηλαδή είναι φυσιολογικό να συνδέεται έγγραφο ταυτοπροσωπειας με στοιχειώδη πρόσβαση και χρήση σε καθημερινές συναλλαγές με το κράτος. Σε ποια άλλη χώρα εφαρμόζεται κάτι τέτοιο; Τι σχέση έχει η φορολογική δήλωση ή τα διάφορα επιδόματα με την ταυτότητα; Η Ευρωπαϊκή οδηγία αφορά στην χρήση της ταυτότητας ως ταξιδιωτικό έγγραφο και σε καμμία περίπτωση ως κάρτα πρόσβασης στις υπηρεσίες του κράτους. Αυτό δεν ισχύει πουθενά στην ΕΕ. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος αντίδρασης. Να τις κάνουν σε μέγεθος κάρτας με τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπονται. Δεν έχουν καμμία υποχρέωση να τις κάνουν κάρτες πρόσβασης σε κρατικές υπηρεσίες. Θα τολμήσω να πω πως δεν εχεις πάει σε αλλες χώρες πέρα απο τριημεράκι στο Μπάνσκο με τη ΔΑΠ,ετσι; Ισλανδία ούτε λογαριασμό στο σάιτ του ΙΚΕΑ π.χ. δεν κάνεις χωρίς τον αριθμό της ταυτότητας.Νιώσε. Σουηδία,Νορβηγία,το ίδιο. Καλησπέρα απο τον κόσμο. 1
nlogginidis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 10 λεπτά πριν, DrLo είπε Σε πάρα πάρα πολλές, μπορεί πχ να μην έχει φυσική μορφή κάρτας αλλά πχ στη Σουηδία χωρίς Personummer (ο περιβόητος μοναδικός αριθμός που θα υπάρχει στη ταυτότητα) δε μπορείς ούτε να κλάσεις. Αν σε φοβίσει μια φορά ένα κομμάτι πλαστικό, θα πρέπει να σε φοβίζει 100 το BankID, Freja eID κλπ στο κινητό σου Obtain an e-identification | Elegitimation Δεν με φοβίζει κανένα id για καμμία υπηρεσία. Δεν έχουν όμως όλα αυτά καμμία δουλειά να βρίσκονται στην ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι έγγραφο ταυτοπροσωπειας και μόνον. Για όλα τα υπόλοιπα έχουμε πχ τις κάρτες για την τράπεζα και τις συναλλαγές μας, το δίπλωμα για την οδηγική ικανότητα, το διαβατήριο για τα ταξίδια κλπ. 13 λεπτά πριν, great είπε Το γράφεις ενω περιμενεις στην ουρά ε ? Το γράφω κάνοντας βουτιές σε μια παραλία. Είσαι αστείος τώρα;
NeraBlack Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, poulinos said: ποσο αληθεια.γενικως μεγαλο θεμα μου καναν νορβηγια.ευτυχως βεβαια την ειχα σε τελεια κατασταση.γιατι αν ειναι και τσαλακωμενη και η ζελατινα απεξω χαλασμενη σε κοιτανε αλλες 10 φορες περισσοτερο. εδω οπως εγραψα στην πολωνια δεν με αφησαν να νοικιασω παγοπεδιλα και εδωσα το διπλωμα να κρατησουν που ευτυχως ηταν απο τα καινουρια.ολοι ειναι με καρτες και εμεις με ενα κολο Paper πλαστικοποιημενο.ντροπη και αισχος δηλαδη εγώ είμαι με παλιό δίπλωμα(επίτηδες ακόμα ,βέβαια) στο οποίο έχουν στραβοκόψει την φωτογραφια απο το υπουργείο,μεχρι και στην Ελλαδα το διπλοκοιτάνε. ΑΦΜ γραμμενο με στυλό μπλε στο πίσω μερος,και στραβα κιολας. Τίποτα,πανηγυρι σε κάθε ενοικιαση,
Προτεινόμενες αναρτήσεις