Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, Nabuko said:

Να ξέρουμε αν θα είναι η τελευταία φορά που θα τρέχουμε για αλλαγές σε τράπεζες κλπ

ρε μανια με το να τρεχουμε ολοι για αλλαγες. Ας κανει καποιος mod pin κανενα post να ισιωσει το thread.

• Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, great είπε

ρε μανια με το να τρεχουμε ολοι για αλλαγες. Ας κανει καποιος mod pin κανενα post να ισιωσει το thread.

Σε λάθος παράγραφο στάθηκες. Η ουσιαστική ερώτηση ήταν πριν

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, great said:

Εγω απο προσωπικη εμπειρια εν ετη 2022 ταξιδι στην Αγγλια παραλίγο να φάω Μπ..λο και να μην με βαλουν μεσα λογο τι η ταυτοτητα ειναι απο το 2004 και εχει ληξει παρολο που ηταν στα λατινικα... Με αλλα λόγια επειδη τράβηξα ζορι με τον ελεγχο στο αεροδρομιο μιας και η γυναικα μου με τα παιδια ειχαν περασει και εγω ειχα μηνει πίσω, μου εγινε συσταση οτι ειναι η τελευταια φορα μπαινω Αγγλια με αυτο το Κωλ...ρτό... Δευτέρα μετα την ΔΕΘ παω βουρ αστυνομικο τμημα για αλλαγη.

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία που υπερισχύει σε ότι πει το κάθε ΣΤΕ..... τόσο απλά.

δεν ισχυει αυτο

27 λεπτά πριν, poulinos είπε

να πω την αληθεια μου φτιαξες το κεφι που μου το ειπες. για να γελασω με ολους αυτους που πηγαν και εβγαλαν νεα.

δεν ληγει ουσιαστικα ποτε. ο νομος της ληξης ειναι σαν την υποχρεωτικη ψηφο, δεν εφαρμοζεται στην πραξη

46 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Να πω την αληθεια, αν μου τυχαινε δεν θα σκεφτομουν τα λιγα ευρω και χρονο, αλλα την διαδικασια να την αλλαξω παντου την ταυτοτητα, γιατι δεν ειναι μονο 2 δημοσιες υπηρεσιες και 2 ελληνικες τραπεζες πλεον....

εγω αλλαξα και δεν την δηλωσα πουθενα. κυριολεκτικα πουθενα.

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Σαν πολιτικός που είναι όμως φρόντισε να μην δυσαρεστήσει τον κλάδο των φωτογράφων γιατί είναι και κάμποσα τα ψηφαλάκια

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των φωτογράφων -καθώς η φωτογραφία θα βγαίνει απευθείας στο ΑΤ- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως πρόκειται για λογική διαμαρτυρία και για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επίλυσης.

Κατι τετοια με ξενερωνουν. Μονιμα κανουμε χατηρια σε μειονοτητες και συντεχνίες! Δεν καταλαβαινουν οτι θα δυσαρεστησουν 10 φωτογραφους και θα ευχαριστησουν 100 μη φωτογραφους.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε

Οκ, δεν ασχολεισαι με crypto, δεν εχει revolut/paypal κτλ κτλ. we get it

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

ο νομος της ληξης ειναι σαν την υποχρεωτικη ψηφο, δεν εφαρμοζεται στην πραξη

Μέχρι να εφαρμοστεί…

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

pp μονο. αλλα μιλουσα για τις ελληνικες υπηρεσιες. τράπεζες κτλ

1 λεπτό πριν, andreas1gr είπε

Μέχρι να εφαρμοστεί…

ναι μπορει καποτε να εφαρμοστει

Δημοσ.
Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε

pp μονο. αλλα μιλουσα για τις ελληνικες υπηρεσιες. τράπεζες κτλ

Ε εκει πηγαινε το "δεν ειναι πλεον 2 υπηρεσιες και 2 τραπεζες". Με την εννοια οτι προ KYC, και προ ολο αυτων των ηλεκτρονικων υπηρεσιων, αυτα τα λιγα αλλαζες (παλι ομως διαδικασια ειχε)

Δημοσ.
1 minute ago, basilis_k6 said:

ναι μπορει καποτε να εφαρμοστει

2 minutes ago, andreas1gr said:

Μέχρι να εφαρμοστεί…

Δεν γίνεται κάποιος να μείνει χωρίς ταυτότητα.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, θα είναι να χτυπάει κανα taxis οταν θα πας να κάνεις δήλωση , επειδή εχει 'ληξει' η ταυτοτητα σου. Εκει θα μείνει η μισή Ελλάδα χωρίς να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση και θα πηγαινει απο παράταση σε παράταση.

Δημοσ.
8 minutes ago, basilis_k6 said:

δεν ισχυει αυτο

δεν ληγει ουσιαστικα ποτε. ο νομος της ληξης ειναι σαν την υποχρεωτικη ψηφο, δεν εφαρμοζεται στην πραξη

Θεωρητικα μπορει να μην πει κανενας τιποτα πχ σε μια εφοριθα.πρακτικα ομως μπορει και να δοθει εντολη να ριχνουν ποδι. σε καθε περιπτωση ας κανει ο καθενας οτι θελει.εμενα δεν με πειραζει

Δημοσ.
17 minutes ago, basilis_k6 said:

ουτε εγω, πουθενα ομως!

16 minutes ago, SabotazNic said:

Και εχω Paypal, και coinbase. Καλα μου λες οτι εκανες επαλυθευση λογαριασμου με την ταυτοτητα, δηλαδη την εβαλες μπροστα στην καμερα και την διαβασε ? γιατι εμενα πηρε τα ...... μονο με διαβατηριο καταφερα και εκανα το verification για το coinbase οποτε δεν νομιζω κολλαει και πολυ. Αλλωστε για Ελλάδα μιλάμε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Στο gov.gr την στελνουν απο το τμημα στην αλλαγη...

Να δεις που την βαλουν υποχρεωτικη για  ολα τα pass πλεον...

Market-Pass ,Fuel-Pass,Power-Pass , Επιδομα παιδιου, ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα, ΚΟΤ στο ρευμα κτλ θα γινονται μονο με την νεα ταυτοτητα...

Και μετα θα δουμε παλι ουρες στα τμηματα....

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Δεν γίνεται κάποιος να μείνει χωρίς ταυτότητα.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, θα είναι να χτυπάει κανα taxis οταν θα πας να κάνεις δήλωση , επειδή εχει 'ληξει' η ταυτοτητα σου. Εκει θα μείνει η μισή Ελλάδα χωρίς να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση και θα πηγαινει απο παράταση σε παράταση.

Για την μη υποβολή δηλώσεις θα επρεπε να μπαίνει πρόστιμο και τέλος. Και εάν δεν υποβάλλει δήλωση να μην έχεις πρόσβαση σε επιδοματα, παροχές κτλ. Δε νοείται να έχεις περιθώριο 3 μήνες να κάνεις δήλωση και να μην πας. 

Εάν το κάνεις επανειλημμένα, άμεσα πάγωμα λογαριασμών. Να δεις πως σφίγγουν τα πωπουδακια. Σε άλλες χώρες της ΕΕ, επαγγελματίες και εταιρείες κάνουν δήλωση ανά μήνα και πληρώνουν. Και ούτε προκαταβολες, ούτε τίποτα. 

2 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Στο gov.gr την στελνουν απο το τμημα στην αλλαγη...

Να δεις που την βαλουν υποχρεωτικη για  ολα τα pass πλεον...

Market-Pass ,Fuel-Pass,Power-Pass , Επιδομα παιδιου, ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα, ΚΟΤ στο ρευμα κτλ θα γινονται μονο με την νεα ταυτοτητα...

Και μετα θα δουμε παλι ουρες στα τμηματα....

Δίνει 3 χρόνια να τις αλλάξεις. Είναι εύλογο χρονικό διάστημα. 

Δημοσ.
On 29/08/2023 at 19:39, poulinos said:

ακομα και αν ισχυει αυτο σε παρα πολλους εχουν ριξει πορτα σε εφοριες , σε ατομα που πηγαν να μεταβιβασουν αμαξι κτλ  που ειχαν παλιες ταυτοτητες.εκτος το να πας εξωτερικο και να μην γινει δεκτη λογω μη λατινικων χαρακτηρων ή να την κοιτανε σαν να ειναι απο αλλο πλανητη.

δεν πας εξωτερικό με ταυτότητα χωρίς λατινικούς χαρακτήρες.Ούτε Κύπρο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...