Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, MaxHeadroom_1985 said:

αντίθετα με την απόφαση του ΣΤΕ 1602/2021 , λένε ότι τους κατέβει για να εκβιάσουν τον κόσμο.

υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία που υπερισχύει σε ότι πει το κάθε ΣΤΕ..... τόσο απλά.

• Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 minute ago, Clytoceyx said:

Δεν πηγαινε σε εσενα το σχολιο περι θεωριων. Αυτο που θελω κυριως να πω ειναι οτι, οι επισημοι, και οι ανεπισημοι, φορεις να αρχισουν να συζητουν τα σοβαρα ζητηματα πανω στο θεμα, να δουν τα πιθανα σκαλωματα που θα προκυψουν και να βρουν εκ των προτερων λυσεις να γλιτωσουμε και μια φορα την, δικαιολογημενη μεν, γκρινια για θεματα που θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει.

Τι ειναι το gov.gr για να το "ολοκληρωσει" καποιος; Video game που θελει να περασεις ολες τις πιστες πρωτα; Καποιες υπηρεσιες, ελαχιστες, απαιτουν αριθμου τηλεφωνου δηλωμενο στο εθνικο μητρωο, και οι περισσοτερος απλα θελουν μοναχα κωδικους ταξις. Οι τραπεζες απο την αλλη δεν υποχρεωνουν τα τηλεφωνα που θα βαλεις, και επικοινωνιας και αυτα που δεχονται OTP, να ειναι δηλωμενα σε κανενα μητρωο. Τσουπ! Να ενα, εστω και μικρο, σκαλωμα. 

Οχι δεν είναι video game.

Κανένα σκάλωμα,  πας σε ΚΕΠ και δηλώνεις το τηλέφωνο που θέλεις να είναι στο μητρώο σου  εφόσον δεν γίνεται ηλεκτρονικά γιατί δεν το έχεις δηλώσει σε τράπεζα ή κάτι δεν παει καλά εκει

Δημοσ.
14 minutes ago, james01gr said:

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο η έκδοση ταυτότητας να επιβαρύνει τον πολίτη. Ειναι απαιτούμενο από το κράτος. Εάν την χάσεις το καταλαβαίνω να πληρώσεις. Εάν όμως την αλλάζεις στην ώρα της, δεν της κάνεις ζημιά, δεν την χάσεις κτλ, για ποιον λόγο να πληρώσεις την έκδοση; 

δεν εχεις αδικο σε αυτο.το ιδιο και για τις καρτες στην τραπεζα που τις πληρωνεις και δυστυχως το ιδιο και για το διαβατηριο.στην ουσια με υποχρεωνεις να πληρωσω κατι που ειναι υποχρεωτικο για να μπορω να ταξιδεψω σαν πολιτης της χωρας σου σε αλλη χωρα εκτος ευρωπης.αλλα ναι δεν θα βγει ακρη. θα ειχε νοημα για μενα να πληρωνεις ταυτοτητα μονο αν την ηθελες σε φυσικη μορφη αντι για να την εχεις στο smartphone.αλλα απο την στιγμη που δεν μπορεις να την εχεις μονο στο smartphone ναι δεν θα πρεπε να την πληρωναμε.και το κοστος της ταυτοτητας ειναι λες και 10 ευρω.το διαβατηριο που ειναι 80αρι. θαμου πεις μην ταξιδεψεις.ειναι και αυτο μια αποψη

Δημοσ.
11 ώρες πριν, poulinos είπε

100 σελιδες θεμα για το αν καποιος θα δαπανησει μιση μερα και λιγα ευρω για να παει να βγαλει μια νεα ταυτοτητα(ειτε παλαιου τυπου ειτε νεου) το οποιο ειναι για να κανει αυτος την ζωη του πιο ευκολη.

Να πω την αληθεια, αν μου τυχαινε δεν θα σκεφτομουν τα λιγα ευρω και χρονο, αλλα την διαδικασια να την αλλαξω παντου την ταυτοτητα, γιατι δεν ειναι μονο 2 δημοσιες υπηρεσιες και 2 ελληνικες τραπεζες πλεον....

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, sdikr said:

Αυτό που έχεις βάλει απο το ΣΤΕ  μιλάει για όταν πας να βγάλεις έγγραφο ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο),  δεν χρειάζεται να δώσεις άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Οχι δεν λέει αυτό η αποφάση

Ακόμα μεσα στην απόφαση γίνεται αναφορά στο ότι δεν έχει γίνει ακόμα η πράξη για την έκδοση των νέων

Πλέων θα υπάρχει + την νέα οδηγία

Προσωπικά δικες μου τράπεζες και των δικών μου το έχω κάνει Online

Μην του το χαλας ετσι οπως το εχει χτισει στο μυαλο του.......... φαντασου να τρεχει με ενα χαρτι σε καθε δημοσια υπηρεσια και να κανει μηνυσεις.....

Δημοσ.
Just now, SabotazNic said:

Να πω την αληθεια, αν μου τυχαινε δεν θα σκεφτομουν τα λιγα ευρω και χρονο, αλλα την διαδικασια να την αλλαξω παντου την ταυτοτητα, γιατι δεν ειναι μονο 2 δημοσιες υπηρεσιες και 2 ελληνικες τραπεζες πλεον....

θα μιλησω προσωπικα για οταν την εχασα. εκανα τα παρακατω.

πηγα alpha,πειραιως,εθνικη.την αλλαξα και στις 3.δεν ειχαν Kyc ακομα.

εφορια περαστηκε μονη της.

πηγα τυπικα επειδη την εχασα στον τειρεσια να την δηλωσω.οχι δεν χρωσταω αλλα σου λενε οτι καλο ειναι να δηλωσεις εκει την απωλεια.

πηγα εφκα και την δηλωσα.

περασα απο ενα καταστημα wind και την αλλαξα για το τηλεφωνο μου.και την αλλαξα και στην Nova οπως και στην δουλεια μου.αρκετα πραγματα αλλα πλεον τα πιο πολλα ειναι με ενα κλικ που λεει ο λογος.αλλα οπως ειπα την ειχα πανω κατω 13 χρονια οποτε θα την αλλαζα.βεβαια η αληθεια ειναι οτι περιμενα να βγουν οι καινουριες  αλλα αφου εγινε απωλεια δεν μπορουσα να κανω κατι.

18 hours ago, sdikr said:

Έχει λήξει και της μητέρας μου και περιμένουμε να δοθεί το οκ για τις νέου τύπου και εγώ αυτό θα έκανα  αν δεν είχα κάτι που να απαιτεί έκδοση

καλα εννοειται.να την αλλαξεις στο παρα πεντε ακομα και αν εχει ληξει οταν σε μισο /ενα μηνα θα βγει η νεα δεν εχει νοημα

6 hours ago, great said:

ναι αλλα θα σε παρακολουθουνε μετα

δεν εχω θεμα.μπορω να τους αφηνω και το Gps μου ανοιχτο να ξερουν που ειμαι.να δουν το πλουσιο καθημερινο μου προγραμμα.απλα να ριχνουν και ενα βλεφαρο οταν ειμαι στα βουνα μην γινει κατι να στειλουν βοηθεια.μην με προσεχουν μονο οταν ειμαι στην πολη

:P

7 hours ago, gorge18 said:

Στην ιδια φαση ημουν και εγω με το διπλωμα που ειχαμε το χαρτι παλι και το εβγαλα με το που βγηκε το νεο και τωρα περιμενω πως και πως. Εξω δειχνω το διαβατηριο παντα γιατι τους βλεπεις σε κοιταζουν με μισο ματι. 

και καπου σουηδια νορβηγια που ειχα παει κοιταγαν μιση ωρα την ταυτοτητα και με ρωτησαν οτι δεν εχεις κανα διαβατηριο κτλ.αστα να πανε. διπλωμα και εγω το ειχα αλλαξει.και επισης και το νεο που ειναι καρτα αν δεις πανω ληγει σε μερικα χρονια και αυτο.οχι η ημερομηνια ληξης του διπλωματος σου αλλα της ιδιας της καρτα.το διπλωμα μου ληγει το 2046 για παραδειγμα αλλα η καρτα ληγει το 2029.

Δημοσ.
5 minutes ago, Dinos1973 said:

Μην του το χαλας ετσι οπως το εχει χτισει στο μυαλο του.......... φαντασου να τρεχει με ενα χαρτι σε καθε δημοσια υπηρεσια και να κανει μηνυσεις.....

Εχω ηδη στο μυαλο καποιους προθυμους δικηγορους να αναλαβουν αυτο το εθνικο καθηκον απο το προσφατο παρελθον.

Δημοσ.

17 hours ago, gorge18 said:

Εννοώ την νεα, νεα. Τη νέου τύπου. 

καταλαβα οτι θες να βγαλεις νεα ταυτοτητα του παλιου τυπου.δικο μου λαθος.και οτι εννοουσες οτι θα εκανε να βγει ενα μηνα.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, poulinos είπε

δεν εχεις αδικο σε αυτο.το ιδιο και για τις καρτες στην τραπεζα που τις πληρωνεις και δυστυχως το ιδιο και για το διαβατηριο.στην ουσια με υποχρεωνεις να πληρωσω κατι που ειναι υποχρεωτικο για να μπορω να ταξιδεψω σαν πολιτης της χωρας σου σε αλλη χωρα εκτος ευρωπης.αλλα ναι δεν θα βγει ακρη. θα ειχε νοημα για μενα να πληρωνεις ταυτοτητα μονο αν την ηθελες σε φυσικη μορφη αντι για να την εχεις στο smartphone.αλλα απο την στιγμη που δεν μπορεις να την εχεις μονο στο smartphone ναι δεν θα πρεπε να την πληρωναμε.και το κοστος της ταυτοτητας ειναι λες και 10 ευρω.το διαβατηριο που ειναι 80αρι. θαμου πεις μην ταξιδεψεις.ειναι και αυτο μια αποψη

Το διαβατήριο και το δίπλωμα οδήγησης είναι κάτι το οποίο θέλεις εσύ ο ίδιος να το εκδώσεις. Δεν είναι υποχρεωτικό. Η ταυτότητα είναι μια συναλλαγή με το δημόσιο σα να εκδίδεις πιστοποιητικό γεννησης. Δεν έχει λογική να πληρώνω στο δημόσιο για κάτι το οποίο το δημόσιο έχει ήδη πληρωθεί από εμένα μέσω φόρων για να κάνει. Γιατί όπως λες και εσύ, το κόστος του αστυνομικού, του χαρτιού, της φωτογραφίας κτλ δεν κάνει δεκα ευρω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, james01gr είπε

Το διαβατήριο και το δίπλωμα οδήγησης είναι κάτι το οποίο θέλεις εσύ ο ίδιος να το εκδώσεις. Δεν είναι υποχρεωτικό. Η ταυτότητα είναι μια συναλλαγή με το δημόσιο σα να εκδίδεις πιστοποιητικό γεννησης. Δεν έχει λογική να πληρώνω στο δημόσιο για κάτι το οποίο το δημόσιο έχει ήδη πληρωθεί από εμένα μέσω φόρων για να κάνει. Γιατί όπως λες και εσύ, το κόστος του αστυνομικού, του χαρτιού, της φωτογραφίας κτλ δεν κάνει δεκα ευρω.

Καλα ασε το διπλωμα γιατι ειναι μια πονεμενη ιστορια.

Οταν για να την εκδοση ενος κρατικου πιστοποιητικου (ικανοτητας οδηγησης) πρεπει να πληρωσεις υποχρεωτικα ιδιωτη (σχολη οδηγων).

Δημοσ.
4 minutes ago, james01gr said:

θελω εγω να τα εκδωσω αλλα για μενα θα πρεπε να μπορουσες να τα εχεις απλα στο smartphone σου και οχι σε πλαστικη καρτα. το ιδιο και με τραπεζες.αν ενεργοποιησουν ολες τα nfc στα atm μετα θα ειναι αχρηστες αφου τις εχουμε ολες στο κινητο.και αν οχι ολες αχρηστες οκ θα κραταγα μονο μια σε πλαστικη μορφη.οποτε εννοουσα οτι κατα καποιο τροπο σε υποχρεωνει και για το διπλωμα να πληρωσεις. απο την αλλη ευτυχως το κοστος δεν ειναι μεγαλο για την ταυτοτητα. προσωπικα το θεωρω φυσιολογικο οτι θα την εκδοσει καποιος ,το κοστος της καρτας με τα υδατογραφηματα κτλ όπως και θεωρητικα οπως ειπαν οτι θα σε βγαζει φωτογραφια ο αστυνομικος οποτε δεν θα χρειαστει να πας σε φωτογραφο.

1 hour ago, billdanos said:

Σήμερα ανακοινώθηκε πως οι παλιές ταυτότητες (ακομη και αυτές που εκδίδονται αυτές τις ημέρες), δεν θα ισχύουν από το 2026 και μετά. :) 

να πω την αληθεια μου φτιαξες το κεφι που μου το ειπες. για να γελασω με ολους αυτους που πηγαν και εβγαλαν νεα.

Δημοσ.
32 minutes ago, aleka13 said:

Τρομάζω στη σκέψη τι άλλο έχεις σε αυτό το τσαντάκι 😨

Θα ειμαι off topic αλλα μην τρομαζεις τι εχει μεσα στο τσαντακι.να τρομαζεις αν η πορτα σου ειναι της πλακας και η κλειδαρια πριν 20 χρονια

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά οι νέες ταυτότητες θα έχουν αριθμό που θα μας ακολουθεί μέχρι τέλους οπότε θα παραμένει ίδιος ακόμα κι αν χρειαστεί για οποιαδήποτε αιτία να εκδώσουμε νέα? 

Να ξέρουμε αν θα είναι η τελευταία φορά που θα τρέχουμε για αλλαγές σε τράπεζες κλπ

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, aleka13 είπε

Τρομάζω στη σκέψη τι άλλο έχεις σε αυτό το τσαντάκι 😨

Βασικα ανοιγε παλιες πορτες αν ειχες ξεχασει πχ τα κλειδια μεσα. Μου ειχε φανει αρκετα χρησιμο σε εμενα, και κανα 2 φορες σε φιλους που με φωναξαν. Προφανως δεν την ξεκλειδωνε μαγικα.

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...