Θοδωρής005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Μενω σε πολυκατοικια όπου υπάρχει κεντρική κεραία η οποία έχει προβλημα και οι ένοικοι επειδή λείπουν οι αλλοι εχουν βάλει δικιά τους δεν συμφωνουν να την φτιάξουν στο σαλόνι έχω βάλει στο μπαλκόνι κεραία όμως στο δωμάτιο είναι δυσκολο να βάλω κεραία για πολλους λόγους πως μπορώ νά βρω η μπριζα του δωμάτιου ποιο καλώδιο ειναι πανω ; βγάζοντας ένα ένα και να δω αν πιανει γιατί έχει λίγο σήμα ώστε να το βρω και να βάλω κεραια στην ταρατσα επισης ο μαστορα δεν έχει γράψει ποια ειναι τα καλώδια του διαμερισματος τι να κάνω ;
greekfragma Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Αυτή η δουλειά θέλει 2 άτομα και αναμονή για γκρίνια εφόσον οι άλλοι ένοικοι δεν συνεργάζονται. 1 άτομο στη τηλεόραση και 1 άτομο κλιμακοστάσιο ταράτσας να ξεκουμπώνει 1-1 τα καλώδια από το splitter ενισχυτή, μέχρι να δεις μαύρο. όταν δεις μαύρο βρήκες το δικό σου. Καλό είναι να ξεκουμπώνεις κουμπώνεις γρήγορα για να αποφευχθούν γκρίνιες. Εσωτερικά στο διαμέρισμα φέρνουν 1 καλώδιο που πάει παράλληλα όπου υπάρχουν πρίζες.
afm Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Αν η καλωδίωση σου είναι "ατομική" (δηλαδή έρχεται αποκλειστικό καλώδιο από το splitter στην είσοδο του διαμερίσματος σου και από εκεί μοιράζεται στις πρίζες του διαμερίσματος σου) τότε κάνεις ότι σου γράφει από πάνω ο greekfragma. Να σημειώσουμε ότι αν ισχύει αυτό, βάζοντας καινούρια κεραία θα φτιαχτεί λογικά και η πρίζα του σαλονιού και δεν θα χρειάζεσαι πια την κεραία στο μπαλκόνι. Αν η καλωδίωση σου είναι "κοινής καθόδου" δεν μπορείς να βάλεις δικιά σου κεραία γιατί αυτό θα επηρεάσει και τη λήψη των άλλων διαμερισμάτων πάνω και κάτω από το διαμέρισμα σου. Σ' αυτή την περίπτωση για να κάνεις οτιδήποτε θέλεις την άδεια του διαχειριστή. Για να δεις τι είδους καλωδίωσης έχεις υπάρχει ένας "μπακαλίστικος" τρόπος. Ανοίγεις την πρίζα του δωματίου. Αν έχει δύο καλώδια ένα που έρχεται από πάνω και ένα που φεύγει προς τα κάτω τότε είναι τύπου κοινής καθόδου. Αν έχει ένα καλώδιο ή δύο καλώδια που έρχονται μαζί από πάνω (ή και από κάτω στα καινούρια σπίτια) είσαι τυχερός. Μάλλον έχεις "ατομική" εγκατάσταση.
graphist83 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Στις 18/11/2021 στις 10:01 ΜΜ, Θοδωρής005 είπε Μενω σε πολυκατοικια όπου υπάρχει κεντρική κεραία η οποία έχει προβλημα και οι ένοικοι επειδή λείπουν οι αλλοι εχουν βάλει δικιά τους δεν συμφωνουν να την φτιάξουν στο σαλόνι έχω βάλει στο μπαλκόνι κεραία όμως στο δωμάτιο είναι δυσκολο να βάλω κεραία για πολλους λόγους πως μπορώ νά βρω η μπριζα του δωμάτιου ποιο καλώδιο ειναι πανω ; βγάζοντας ένα ένα και να δω αν πιανει γιατί έχει λίγο σήμα ώστε να το βρω και να βάλω κεραια στην ταρατσα επισης ο μαστορα δεν έχει γράψει ποια ειναι τα καλώδια του διαμερισματος τι να κάνω ; Αν σε ενδιάφερει να βρεθει λυση στειλε μου pm. Υπαρχει δυνατοτητα να δουμε - αξιολογησουμε την περιπτωση και να βρεθει λυση ατομικης φυσεως, ασχετη με την πολυκατοικία.
robertsalger Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Μενω σε πολυκατοικια όπου υπάρχει κεντρική κεραία η οποία έχει προβλημα και οι ένοικοι επειδή λείπουν οι αλλοι εχουν βάλει δικιά τους δεν συμφωνουν να την φτιάξουν στο σαλόνι έχω βάλει στο μπαλκόνι κεραία όμως στο δωμάτιο είναι δυσκολο να βάλω κεραία για πολλους λόγους πως μπορώ νά βρω η μπριζα του δωμάτιου ποιο καλώδιο ειναι πανω ; βγάζοντας ένα ένα και να δω αν πιανει γιατί έχει λίγο σήμα ώστε να το βρω και να βάλω κεραια στην ταρατσα επισης ο μαστορα δεν έχει γράψει ποια ειναι τα καλώδια του διαμερισματος τι να κάνω ; Εσωτερικά στο διαμέρισμα φέρνουν 1 καλώδιο που πάει παράλληλα όπου υπάρχουν πρίζες. Νομίζω ότι είναι λογικό.
Θοδωρής005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Η κεραία η Mattel 5g είναι καλη; Στις 23/11/2021 στις 9:09 ΠΜ, robertsalger είπε Μενω σε πολυκατοικια όπου υπάρχει κεντρική κεραία η οποία έχει προβλημα και οι ένοικοι επειδή λείπουν οι αλλοι εχουν βάλει δικιά τους δεν συμφωνουν να την φτιάξουν στο σαλόνι έχω βάλει στο μπαλκόνι κεραία όμως στο δωμάτιο είναι δυσκολο να βάλω κεραία για πολλους λόγους πως μπορώ νά βρω η μπριζα του δωμάτιου ποιο καλώδιο ειναι πανω ; βγάζοντας ένα ένα και να δω αν πιανει γιατί έχει λίγο σήμα ώστε να το βρω και να βάλω κεραια στην ταρατσα επισης ο μαστορα δεν έχει γράψει ποια ειναι τα καλώδια του διαμερισματος τι να κάνω ; Εσωτερικά στο διαμέρισμα φέρνουν 1 καλώδιο που πάει παράλληλα όπου υπάρχουν πρίζες. Νομίζω ότι είναι λογικό. Στις 18/11/2021 στις 10:11 ΜΜ, greekfragma είπε Αυτή η δουλειά θέλει 2 άτομα και αναμονή για γκρίνια εφόσον οι άλλοι ένοικοι δεν συνεργάζονται. 1 άτομο στη τηλεόραση και 1 άτομο κλιμακοστάσιο ταράτσας να ξεκουμπώνει 1-1 τα καλώδια από το splitter ενισχυτή, μέχρι να δεις μαύρο. όταν δεις μαύρο βρήκες το δικό σου. Καλό είναι να ξεκουμπώνεις κουμπώνεις γρήγορα για να αποφευχθούν γκρίνιες. Εσωτερικά στο διαμέρισμα φέρνουν 1 καλώδιο που πάει παράλληλα όπου υπάρχουν πρίζες. Η Mattel η κεραία είναι καλη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα