Προς το περιεχόμενο

[BF - TV] Sony Bravia XR-55X90J - 899€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, levilevi2323 είπε

Προφανώς και δεν προσπάθησα να τα συγκρίνω, απλά ρωτάω η διαφορά τους στην ποιότητα της εικόνας κυρίως είναι τόσο μεγάλη ώστε να αξίζει αυτή η διαφορά των χρημάτων γιατί καλώς ή κακώς όταν πας σε ένα κατάστημα όλα σου φαίνονται ωραία και μπερδευεσαι και δεν μπορείς να διακρίνεις μεγάλες διαφορές ανάμεσα τους. 

να το κανουμε πιο απλα

παιζεις ασταμάτητα πολλες ωρες 8+ games? > FALD

τις ώρες που βλέπεις, εχεις πολύ φως στο χώρο ή ειναι ηλιόλουστος; > FALD

σε όλες τις άλλες περιπτώσεις > OLED

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, sirdiman είπε

Διαβαζωντας τα reviews καταλαβα οτι το προβλημα με τις γωνιες θεασης ειναι οταν εχεις καναπε που σχηματιζει μεγαλη γωνια (ας πουμε στις 45 μοιρες και μετα αρχιζει και ειναι εντονοτερη η αλλαγη χρωματων ) .

Υπαρχει επισης ενα πολυ ελαφρι ελαφρυ glow σε πολυ σκοτεινες σκηνες στα σημεια που εχει local dimming ,αλλα δεν αποτελει προβλημα. ( Ας πουμε σε γωνια 25< μοιρων )

Κανενα προβλημα απολυτως με υποτιτλους και local dimming.

H samsung ειναι χειρωτερη σε αυτο το τομεα

(τα νουμερα πολυ χοντρικα )

Στην XF πάντως ισχύουν αυτά τα θέματα, γωνίες θέασης, glow, αντανάκλαση φωτός και να προσθέσω και κάποιο clouding στις σκοτεινές περιοχές. Όχι σε μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχουν και απ' ότι διαβάζω δεν φαίνεται να τα έχουν εξαλείψει.

Για μένα πάντως, το να έχει Android είναι αρκετά σημαντικό.

Αν έβρισκα OLED κοντά σε αυτά τα λεφτά ίσως την προτιμούσα...

Επεξ/σία από mcgerger
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, prefuse είπε

να το κανουμε πιο απλα

Οταν λες FALD εννοεις τις QLED τηλεροασεις; 

• Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, Lazostat said:

Οταν λες FALD εννοεις τις QLED τηλεροασεις; 

Full Array Local Dimming, μπορεί να είναι και IPS και VA.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 21/11/2021 στις 11:35 ΜΜ, prefuse είπε

να το κανουμε πιο απλα

Δεν με ενδιαφέρει το Gaming. Άρα ανάμεσα σε αυτή και στην lg a16 που είναι oled στις 55ιντσες και είναι στα ίδια λεφτά θα πήγαινες στην lg? Προσωπικά θα ήθελα oled αλλά όταν την είδα από κοντά σε κατάστημα δεν ενθουσιαστηκα ιδιαίτερα αλλά θέλω να την ξαναδώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, levilevi2323 είπε

Δεν με ενδιαφέρει το Gaming. Άρα ανάμεσα σε αυτή και στην lg a16 που είναι oled στις 55ιντσες και είναι στα ίδια λεφτά θα πήγαινες στην lg? Προσωπικά θα ήθελα oled αλλά όταν την είδα από κοντά σε κατάστημα δεν ενθουσιαστηκα ιδιαίτερα αλλά θέλω να την ξαναδώ. 

μονο εσυ μπορείς να απαντήσεις σε αυτό γιατί μπορει αντικειμενικά η OLED να δίνει καλυτερη εικόνα overall, με πιο φυσικά χρώματα και να ειναι πιο κινηματογραφική αλλα παιζει και το γουστο οπου καποιος μπορεί να εντυπωσιάζεται απο την φωτεινότητα και το εντονο "λάθος" (κατα τα πρώτυπα) χρώμα πχ να του αρέσει το vivid mode που συνήθως βάζουν στα μαγαζία ή το πολυ καλο color volume οπου οι samsung qled αριστεύουν, οπως και σε φωτεινότητα.

Το filmmaker mode ειναι συνήθως αυτό με τα πιο σωστά χρώματα και κοντα στην αναφορά αλλα δεν αρέσει σε όλους. 

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Παιδιά, συγγενικό πρόσωπο είναι στην αναζήτηση 65αρας και δεν θέλουν LG μετά τα όσα τους είπαν οι πωλητές για το burn in.

Σκέφτονται για Samsung αλλά κοιτόντας στο rtings.com, είναι στο τοπ 3 στις 65αρες και τοπ 6 για μικτή χρήση. Ποια η γνώμη σας, αξίζει η συγκεκριμένη δεδομένου ότι τη βρίσκουν και 500€ κάτω σε σχέση με άλλες επώνυμες (LG C1, Samsung QN90 κλπ);

Δημοσ.
Στις 21/11/2021 στις 6:27 ΜΜ, sirdiman είπε

Διαβαζωντας τα reviews καταλαβα οτι το προβλημα με τις γωνιες θεασης ειναι οταν εχεις καναπε που σχηματιζει μεγαλη γωνια (ας πουμε στις 45 μοιρες και μετα αρχιζει και ειναι εντονοτερη η αλλαγη χρωματων ) .

Υπαρχει επισης ενα πολυ ελαφρι ελαφρυ glow σε πολυ σκοτεινες σκηνες στα σημεια που εχει local dimming ,αλλα δεν αποτελει προβλημα. ( Ας πουμε σε γωνια 25< μοιρων )

Κανενα προβλημα απολυτως με υποτιτλους και local dimming.

H samsung ειναι χειρωτερη σε αυτο το τομεα

(τα νουμερα πολυ χοντρικα )

Βάλε σε παρακαλώ αυτό το extension, έχει και για άλλους browser αν δε χρησιμοποιείς Chrome. (Έχει ελληνικά. Και το δικό μου μήνυμα είχε 16 λάθη.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/11/2021 στις 2:34 ΠΜ, ulb είπε

Παιδιά, συγγενικό πρόσωπο είναι στην αναζήτηση 65αρας και δεν θέλουν LG μετά τα όσα τους είπαν οι πωλητές για το burn in.

Σκέφτονται για Samsung αλλά κοιτόντας στο rtings.com, είναι στο τοπ 3 στις 65αρες και τοπ 6 για μικτή χρήση. Ποια η γνώμη σας, αξίζει η συγκεκριμένη δεδομένου ότι τη βρίσκουν και 500€ κάτω σε σχέση με άλλες επώνυμες (LG C1, Samsung QN90 κλπ);

Οι samsung στην ευρωπη ειναι χειροτερα σε σχεση με τα αμερικανικα μοντελα ( google ιτ και εσυ να εισαι και εσυ σιγουρος γιατι εγω ελαχιστα το εψαξα) , + εχουν χειροτερη αποδοση σε πιστοτητα χρωματων. Εκτος αν παρεις το Q95N μοτενλο αλλα εχεις ξεφυγει αρκετα σε λεφτα.

Γιαυτο πηρα τη Sony κατεμε δεν υπαρχει καλυτερη σε αυτα τα λεφτα .

Και στη πραγματικοτητα θα δεις οτι ειναι καλυτερα αποσο δειχνει στα reviews ( καλα αυτο θα ισχυει για ολα τα μοντελα)

Επεξ/σία από sirdiman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από θέμα εγγύησης τι γίνεται, αξίζει η επέκταση στα 5 χρόνια με 50€ από το sonycenter?

Βλέπω ότι η sony δεν έχει δικό της service, που μάλλον σημαίνει ότι πρέπει να την πας με δικά σου έξοδα.

Συμφέρει καλύτερα το safetynet του public στα 75€?

Έχει κάποιος εμπειρία από τα service και των δυο εταιρειών?

*Από καμμένα pixels, τι καλύπτει η sony?

Επεξ/σία από Guerriero4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα εμπιστευομουν το public ( ασε που ηταν ακριβωτερο)
Η εγγυηση ειναι απευθειας απο την Sony Hellas , δες τους ορους που μου εστειλαν

σονι.oxps

Επεξ/σία από sirdiman
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sirdiman είπε

Δεν θα εμπιστευομουν το public ( ασε που ηταν ακριβωτερο)
Η εγγυηση ειναι απευθειας απο την Sony Hellas , δες τους ορους που μου εστειλαν

σονι.oxps 1 MB · 2 downloads

Δεν είναι πιο ακριβό το Public, γιατί δίνει παραλαβή, παράδοση και προσωρινή αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης.

Στο sony center δεν λέει τίποτα από αυτά. Αλλά το θέμα είναι στην πράξη τι γίνεται, για αυτό ρώτησα αν κάποιος από εδώ έχει εμπειρία με το service.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sirdiman είπε

Οι samsung στην ευρωπη ειναι χειροτερα σε σχεση με τα αμερικανικα μοντελα ( google ιτ και εσυ να εισαι και εσυ σιγουρος γιατι εγω ελαχιστα το εψαξα) , + εχουν χειροτερη αποδοση σε πιστοτητα χρωματων. Εκτος αν παρεις το Q95N μοτενλο αλλα εχεις ξεφυγει αρκετα σε λεφτα.

Γιαυτο πηρα τη Sony κατεμε δεν υπαρχει καλυτερη σε αυτα τα λεφτα .

Και στη πραγματικοτητα θα δεις οτι ειναι καλυτερα αποσο δειχνει στα reviews ( καλα αυτο θα ισχυει για ολα τα μοντελα)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλά δε νομίζω να αξίζει εν τέλη να ασχοληθώ περισσότερο να τους πείσω ότι είναι ισάξια με τη Samsung. Οι πωλητές χθες σε μεγάλο κατάστημα επέμεναν για τη Samsung και ότι η Sony είναι ένα σκαλί κάτω και και και.

Επομένως, ας ακούσουν τους πωλητές αφού δε θέλουν να ακούσουν τη γνώμη μου, που μου τη ζήτησαν, τις κριτικές που τους έδειξα και επιπλέον να εξοικονομήσουν 500€ ή να πάρουν 75αρα αντί 65αρας χωρίς να χάσουν σε ποιότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/11/2021 στις 12:56 ΜΜ, sirdiman είπε

Παιδες , την αγορασα και ειναι ΤΡΟΜΕΡΗ και με το ps5 δεν παρατηρησα κατι ασχημο.

Μεχρι τελος του χρονου θεωρητικα θα παρει το update για VRR.

Ισαξια με Oleδ (οκ κατα 90%  μαυρα, βγαζω το νουμερο απο το πισινο μου) , τρομερα χρωματα -αντιθεση , κατεμε ειναι πολυ καλη επιλογη.

(μην φοβηθειτε τις λιγες ζωνες local dimming )

Οτι θελετε με ρωτατε, για να μην γραφω κατεβατα

Καλορίζικη φίλτατε!... Σκέφτομαι τήν αγορά της. Έξυπνη κίνηση η επέκταση εγγύησης. Σε ευχαριστώ πού μάς κοινοποίησες το χαρτί. Το είχα ψάξει αλλά δεν...  Η εγγύηση τού Κότσου λέει ότι εξασφαλίζει για καμμένα pixel. Βασικό αν σκεφτείς (σύμφωνα πάντα με πωλητή) ότι άλλες εταιρίες  (πχ η TCL) θέτουν όριο κι από ένα αριθμό και πάνω δέχονται DOA...  

Επεξ/σία από astrolavosg
  • Like 1
Δημοσ.

Αύριο την αγοράζω για γνωστό.

Βοηθείστε με να καταλάβω..

Επέκταση εγγύησης πήρατε τελικά από τη mediamarkt?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...