vorlon68 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) TS: Με το κινητό στο χέρι ακούει το calling tune, Braking the law, του δικηγόρου. Δικηγόρος: Παρακαλώ? TS: Ελα δικηγοράρα μου, ακυρο για αύριο, πήρα πληροφορίες απο το ILO (Insomnia Lawyers Office) Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2021 από vorlon68
Doubt Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Μη γράφετε ότι να 'ναι. Χιλιοστά υπάρχουν στα πάντα, όλα τα έξοδα της πολυκατοικίας. Όπως σε καθέναν ανήκουν Χ χιλιοστά του οικοπέδου, έχει και όποια χιλιοστά ορίζονται (αν δεν ορίζονται είπαμε, υπάρχει νόμος) σε όλα τα της πολυκατοικίας, στην είσοδο, στη μάντρα, στον κήπο και στο λάστιχο ακόμα. Και σε αναλώσιμα/βλάβες/εργασία κλπ κλπ
SPY_oo7 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εσυ γράφεις οτι νανε και μπλέκεις τα χιλιοστα του οικοπεδού με το λαστιχο του κηπου και τα χιλιοστα της θέρμανσης και του ασανσερ, που οριζει ΜΟΝΟ ο κανονισμος, ο οποίος υπαρχει υποχρεωτικα και παντα για καθε πολυκατοικια. ΤΑ χιλιοστα επι του οικοπεδου υπαρχουν αν σε περιπτωση σεισμου γκρεμιστεί η πολυκατοικία να ξερει ο καθε ιδιοκτήτης τι ποσοστό επι του οικόπεδου του αναλογει και οχι για τις δαπανες Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2021 από SPY_oo7
haris_216 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει "τα έξοδα πάνε με τα χιλιοστά" αλλά ούτε και "τα έξοδα πάνε δια των αριθμό των διαμερισμάτων". Παίζουν και τα δύο (ταυτόχρονα) ανάλογα με το έξοδο αλλά και τι ορίζει το καταστατικό. Η θέρμανση μπορεί να είναι με χιλιοστά, στο ασανσέρ να μπαίνει μέσα και ο παράγοντας "όροφος" και τέλος στο κόστος επισκευής της κοινόχρηστης γκαραζόπορτας να ορίζεται ότι πληρώνεται από τα 4 διαμερίσματα που έχουν θέση στο γκαράζ επί του συνόλου των 6 διαμερισμάτων. Και ότι σε αυτή την περίπτωση το ποσό διαιρείται δια των εμπλεκόμενων διαμερισμάτων χωρίς υπολογισμό χιλιοστών. Τώρα αναφορικά με τα έξοδα χωρίς αποδείξεις εννοείται πως είναι φάουλ καθώς είναι υποχρέωσή του (υπάρχει νόμος) ότι ΟΛΑ τα έξοδα γίνονται με παραστατικά, αντίγραφα των οποίων πρέπει να αναρτώνται στο σημείο που γίνεται και η ανάρτηση του πίνακα κοινοχρήστων. Διαχειριστής που όχι αποφεύγει αλλά πραγματικά αρνείται να παραδώσει είναι ή φοβερό άτομο που θέλει να βοηθάει τον πλησίον και νιώθει κενός εσωτερικά αν δεν μπορεί να το κάνει ή μεγάλο λαμόγιο που βγάζει μισθό από τη "διαχείρηση". Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από haris_216
vagos789 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Μου αρεσει η ευκολια που λετε καποιοι δεν πληρωνω αν δεν δω παραστατικα Ξερετε ποσο ευκολο ειναι να βρεθει μια πολυκατοικια χωρις να εχει ασανσερ,φως στους διαδρομους και θερμανση ; Παρα πολυ ευκολο και απαιτει ακριβως αυτου του ειδους την συμπεριφορα,με την βεβαιοτητα οτι καποιος αλλος (ποιος αραγε) θα φροντισει να υπαρχουν ολα αυτα διαθεσιμα Το ευκολο ειναι να κατηγορεις απο ενα θρονο ψηλα,το δυσκολο ειναι να αναλαβεις και να βελτιωσεις τα πραγματα
UncleKim Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, vagos789 είπε Μου αρεσει η ευκολια που λετε καποιοι δεν πληρωνω αν δεν δω παραστατικα Ξερετε ποσο ευκολο ειναι να βρεθει μια πολυκατοικια χωρις να εχει ασανσερ,φως στους διαδρομους και θερμανση ; Παρα πολυ ευκολο και απαιτει ακριβως αυτου του ειδους την συμπεριφορα,με την βεβαιοτητα οτι καποιος αλλος (ποιος αραγε) θα φροντισει να υπαρχουν ολα αυτα διαθεσιμα Το ευκολο ειναι να κατηγορεις απο ενα θρονο ψηλα,το δυσκολο ειναι να αναλαβεις και να βελτιωσεις τα πραγματα Δλδ, προτείνεις, σε έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει καμία εμπισοσύνη, να δίνουμε αβέρτα χρήματα, γιατί δεν θα τρέξει κανένας άλλος. Μην το κάνεις δικό σου. Εσείς έχετε βρει την φόρμουλα, και δουλεύει και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αν εγώ ερχόμουν ως νέος ένοικος ας πούμε, θα σου φαινόταν λογικό να σε εμπιστευτώ τυφλά και να σου δώσω ότι μου ζητήσεις? Βολικό μπορεί να ήταν, λογικό δεν θα ήταν σίγουρα. Αν ο άλλος βαριέται να ασχοληθεί, δεν θέλει να κάνει τον διαχειριστή, δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη, είναι ο λόγος που η συμβίωση στις πολυκατοικίες είναι πολύ δύσκολη. Τέλος, αφού κάνεις το καλό και ασχολείσαι λοιπόν, θα πρέπει να το κάνεις και σωστά, με διαφάνεια, για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Δλδ, ο ασανσερας ας πούμε, δεν μπορεί να σου στείλει την προσφορά του με email, καθώς και μετά το πέρας των εργασιών , αναλυτικά τι έγινε ? Αν τώρα τα έχεις βρει εσύ με τον ασανσερά, και μασάς και λίγα, ε μαγκιά σου. Αλλά μην λέμε το παράλογο λογικό και τούμπαλιν
karthan Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε Νομος υπαρχει αλλα ο κανονισμος οριζει τα χιλιοστα επι καθε δαπανης του καθε διαμερισματος .Χωρίς αυτον δεν παει πουθενα.Ειμα σίγουρος οτι το ιδιο θα ζητήσει και ο δικηγορος. για πες που ακριβώς δεν στεκει εφοσον τα χιλοστα θεμασης ειναι ιδια για ολους και λειτουργούμε με κεντρικη???????? Τα τετραγωνικά μπορεί να είναι ίδια αλλά τα χιλιοστά θέρμανσης δεν μπορεί να είναι τα ίδια όταν μιλάμε για διαφορετικούς ορόφους.
Narayan Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Στην δική μας πολυκατοικία, για ό,τι έξοδο γίνεται (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, καθαρισμός) η απόδειξη πληρωμής από τον αρμόδιο αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων κοντά στην είσοδο. Δεν χρειάζεται να τα δείχνει ο διαχειριστής σε όποιον το ζητήσει, απλά τα βγάζει αντίγραφο και τα αναρτά. Προφανώς ο δικός σου έχει λόγο που δεν τον κάνει.
Cokoblokos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 54 λεπτά πριν, vagos789 είπε Μου αρεσει η ευκολια που λετε καποιοι δεν πληρωνω αν δεν δω παραστατικα Ξερετε ποσο ευκολο ειναι να βρεθει μια πολυκατοικια χωρις να εχει ασανσερ,φως στους διαδρομους και θερμανση ; Παρα πολυ ευκολο και απαιτει ακριβως αυτου του ειδους την συμπεριφορα,με την βεβαιοτητα οτι καποιος αλλος (ποιος αραγε) θα φροντισει να υπαρχουν ολα αυτα διαθεσιμα Το ευκολο ειναι να κατηγορεις απο ενα θρονο ψηλα,το δυσκολο ειναι να αναλαβεις και να βελτιωσεις τα πραγματα Σου λεω οτι θελω να αναλαβω εγω και δεν θελει. Σου λεω οτι θελω να κανω ελεγχο και δεν μου το επιτρεπει. Παιρνουμε μια αποφαση στην γενικη συνελευση και παει και πραττει κατι περιπου το ιδιο ωστε να τον "βολευει" και ταυτοχρονα να μπορει να δικαιολογηθει για αυτο που εκανε. Τα κοινοχρηστα εξοδα (π.χ. πυροσβεστηρες, φωτισμος), πανε παντα με τα χιλιοστα του καθε διαμερισματος εκτος αν λεει κατι διαφορετικο το καταστατικο. Αν δεν το καταστατικο δεν αναγραφει τιποτα σχετικο, τοτε ισχυει ο παρακατω νομος: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-3741-1929/arthro-5-nomos-3741-1929 Αρνειται να τα δεχθει ολα αυτα γιατι εχει το μεγαλυτερο διαμερισμα και τον βολευουν ολα ισοποσα. Καταλαβαινω οτι μερικοι θελετε να δωσετε καποιο δικιο σε εναν διαχειριστη για τον χρονο και τον κοπο του (αν και δεν ειμαι 100% συμφωνος), αλλα αν ειναι να γινει ετσι, ας γινει με διαφανεια και οχι στα κρυφα, εις βαρος των υπολοιποων. Ειμαι αρκετα αγανακτισμενος με αυτον τον κοπριτη, που ο μονος λογος που θα παω σε δικηγορο και θα τον "κυνηγησω", ειναι ωστε να τον κανω να πληρωσει σε προστιμα οτι χρηματα εχει καταχραστει τα τελευταια 5+ χρονια. 1
UncleKim Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Cokoblokos είπε Σου λεω οτι θελω να αναλαβω εγω και δεν θελει. Σου λεω οτι θελω να κανω ελεγχο και δεν μου το επιτρεπει. Παιρνουμε μια αποφαση στην γενικη συνελευση και παει και πραττει κατι περιπου το ιδιο ωστε να τον "βολευει" και ταυτοχρονα να μπορει να δικαιολογηθει για αυτο που εκανε. Τα κοινοχρηστα εξοδα (π.χ. πυροσβεστηρες, φωτισμος), πανε παντα με τα χιλιοστα του καθε διαμερισματος εκτος αν λεει κατι διαφορετικο το καταστατικο. Αν δεν το καταστατικο δεν αναγραφει τιποτα σχετικο, τοτε ισχυει ο παρακατω νομος: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-3741-1929/arthro-5-nomos-3741-1929 Αρνειται να τα δεχθει ολα αυτα γιατι εχει το μεγαλυτερο διαμερισμα και τον βολευουν ολα ισοποσα. Καταλαβαινω οτι μερικοι θελετε να δωσετε καποιο δικιο σε εναν διαχειριστη για τον χρονο και τον κοπο του (αν και δεν ειμαι 100% συμφωνος), αλλα αν ειναι να γινει ετσι, ας γινει με διαφανεια και οχι στα κρυφα, εις βαρος των υπολοιποων. Ειμαι αρκετα αγανακτισμενος με αυτον τον κοπριτη, που ο μονος λογος που θα παω σε δικηγορο και θα τον "κυνηγησω", ειναι ωστε να τον κανω να πληρωσει σε προστιμα οτι χρηματα εχει καταχραστει τα τελευταια 5+ χρονια. Μαζί σου με χίλια, το θέμα είναι να μπορέσεις να το αποδείξεις. Μην βρεθείς από κυνηγός, κυνηγημένος. Ερώτηση : Γιατί εξακολουθείς να του δίνεις χρήματα?
Cokoblokos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, UncleKim είπε Μαζί σου με χίλια, το θέμα είναι να μπορέσεις να το αποδείξεις. Μην βρεθείς από κυνηγός, κυνηγημένος. Ερώτηση : Γιατί εξακολουθείς να του δίνεις χρήματα? Πρωτος μηνας τωρα σταματησα να του δινω, του το επικοινωνησα και ενοχληθηκε παρα πολυ γιατι τα χρειαζεται λεει. Κυνηγημενος δεν νομιζω να βρεθω, απο τη στιγμη που γνωριζω για εξοδα που εχει κανει και αποδεδειγμενα δεν εχει παρει παραστατικα, νομιζω ειναι ηδη κερδισμενο παιχνιδι. Απλα φανταζομαι θα υπαρχει ταλαιπωρια και προφανως ενα σημαντικο κοστος που θα χρειαστει να πληρωσω απο την τσεπη μου.
Nabuko Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε Σου λεω οτι θελω να αναλαβω εγω και δεν θελει. Σου λεω οτι θελω να κανω ελεγχο και δεν μου το επιτρεπει. 1 λεπτό πριν, Cokoblokos είπε Κυνηγημενος δεν νομιζω να βρεθω Αναλαμβάνεις εσύ και τα κάνεις όλα όπως πρέπει, με παραστατικά, αποδείξεις κλπ. Το οποίο σημαίνει 20, 30 40 % πάνω στα έξοδα. Μάντεψε ποιον θα κυνηγάνε οι υπόλοιποι μόλις αρχίσουν να πληρώνουν 40% πάνω κοινόχρηστα 😄 1
Cokoblokos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Αναλαμβάνεις εσύ και τα κάνεις όλα όπως πρέπει, με παραστατικά, αποδείξεις κλπ. Το οποίο σημαίνει 20, 30 40 % πάνω στα έξοδα. Μάντεψε ποιον θα κυνηγάνε οι υπόλοιποι μόλις αρχίσουν να πληρώνουν 40% πάνω κοινόχρηστα 😄 Την τελευταια φορα συμφωνησαμε ολοι (εκτος απο αυτον) να γινονται ολες οι αγορες με αποδειξεις
UncleKim Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε Πρωτος μηνας τωρα σταματησα να του δινω, του το επικοινωνησα και ενοχληθηκε παρα πολυ γιατι τα χρειαζεται λεει. Κυνηγημενος δεν νομιζω να βρεθω, απο τη στιγμη που γνωριζω για εξοδα που εχει κανει και αποδεδειγμενα δεν εχει παρει παραστατικα, νομιζω ειναι ηδη κερδισμενο παιχνιδι. Απλα φανταζομαι θα υπαρχει ταλαιπωρια και προφανως ενα σημαντικο κοστος που θα χρειαστει να πληρωσω απο την τσεπη μου. Τέλεια, πολύ καλό που ενοχλήθηκε. Εγώ θα του έλεγα, ότι τα έχω στην άκρη να σου τα δώσω, μόλις μου δώσεις παραστατικά ή έστω καθαρές εξηγήσεις. Αν έχεις αποδείξεις , βουρ. 25 λεπτά πριν, Nabuko είπε Αναλαμβάνεις εσύ και τα κάνεις όλα όπως πρέπει, με παραστατικά, αποδείξεις κλπ. Το οποίο σημαίνει 20, 30 40 % πάνω στα έξοδα. Μάντεψε ποιον θα κυνηγάνε οι υπόλοιποι μόλις αρχίσουν να πληρώνουν 40% πάνω κοινόχρηστα 😄 Δεν είπαμε αποδείξεις για όλα, δεν κατεβήκαμε από κανά δέντρο. Αλλά τουλάχιστον μία άλφα διαφάνεια με κάποια διαδικασία που θα ορίσουν . Προσφορά θα είναι αυτή, έρευνα αγοράς θα είναι, κάτι. Επίσης, αν εμένα μου έλεγαν, οι πυροσβεστήρες θα κοστίσουν : 100 με απόδειξη και 75 χωρίς, πριν δώσω τα χρήματα, θα έκανα μία έρευνα αγοράς. Αν οι τιμές ήταν οκ, θα τα έδινα. Αν εξακολουθούσε ο διαχειριστής να βγάζει από αυτά με οποιονδήποτε τρόπο, χαλάλι του. Εγώ θα ήξερα ότι πλήρωσα αναλογικά όσο έπρεπε να πληρώσω. 1
Nabuko Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 28 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε Την τελευταια φορα συμφωνησαμε ολοι (εκτος απο αυτον) να γινονται ολες οι αγορες με αποδειξεις 5 λεπτά πριν, UncleKim είπε Δεν είπαμε αποδείξεις για όλα Υποψιάζομαι ότι αν μένατε στην ίδια πολυκατοικία δε θα τα πηγαίνατε και πολύ καλά. 😅
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα