Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενοχλει και αλλους, απλα καποιοι πανε με τα νερα του γιατι τους κανει διαφορες εξυπηρετησεις με λογαριασμους και αλλα τετοια προσωπικου θεματος.

Ειλικρινα δεν ειμαι κομπλεξικος και να θελω να δω μια αποδειξη 3 ευρω απο μια λαμπα. Αλλα φαινεται οτι φουσκωνει ποσα και κραταει μεριδιο. Δεν ειναι προσωπικη γνωμη, συμφωνουν και αλλοι. Δεν σεβεται αποφασεις της γενικης συνελευσης και πραττει οπως αυτος βολευεται. Και δεν δινει και τα παραστατικα για ελεγχο (ενω εχει αναλαβει εδω και πανω απο 5 χρονια), γιατι ξερει οτι τα νουμερα δεν matcharoun.

Γιαυτο ηθελα να ρωτησω τι μπορω και τι δεν μπορω να κανω μεσω δικηγορου. Εγω ειμαι βεβαιος οτι εχει κανει πολλες παρατυπιες/παρανομιες, δεν ειναι διαπραγματευσιμο στο μυαλο μου αυτο. Απλα θελω να δω αν οσα χρηματα εχει φαει τοσα χρονια εις βαρος μας με διαφορους τροπους, μπορω να τον αναγκασω να τα πληρωσει σε προστημα τωρα.

Επεξ/σία από Cokoblokos
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορω να ζητησω και να λαβω μια αθεωρητη αποδειξη η οποια δεν θα δηλωθει ποτε πουθενα απο τον ληπτη των χρηματων και ετσι απλα θα πληρωσω παραπανω😆

Για να μην μπω σε πιο περιπλοκα θεματα οπως πχ οτι το κρατος θελει να βαζω παντου το ΑΦΜ μου και μετα αν μαζευτουν πολλες δαπανες κινδυνευω να μου της καταλογισει ως αδηλωτα εισοδηματα

Η διαχειριση δεν ειναι ευκολο πραγμα,οι περισσοτεροι θεωρουν οτι κλεβεις χρηματα γιατι δεν εχουν την πληρη εικονα,ταυτοχρονα ομως αν τους πεις να αναλαβουν αυτοι την διαχειριση .... τους ποναει η πλατη τους,εχουν δουλειες-παιδια (ενω εμεις ας πουμε ειμαστε εισοδηματιες και ατεκνοι κληρονομοι του Ωναση)

Επεξ/σία από vagos789
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

αν τους πεις να αναλαβουν αυτοι την διαχειριση

Του το ζητησα μολις χθες και πιστευω οτι εχασε τον υπνο του το βραδυ. Δεν ηθελε ουτε να το ακουσει.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

😆

Η διαχειριση δεν ειναι ευκολο πραγμα,οι περισσοτεροι θεωρουν οτι κλεβεις χρηματα γιατι δεν εχουν την πληρη εικονα,ταυτοχρονα ομως αν τους πεις να αναλαβουν αυτοι την διαχειριση .... τους ποναει η πλατη τους,εχουν δουλειες-παιδια (ενω εμεις ας πουμε ειμαστε εισοδηματιες και ατεκνοι κληρονομοι του Ωναση)

Κάτι παρόμοιο με το ότι όλοι συμφωνούν ότι ηλεκτρολόγοι/υδραυλικοί... βγάζουν ένα σωρό λεφτά και μάλιστα αφορολογητα και οι πτυχιούχοι δεν έχουν μέλλον αλλά παρόλο αυτά, όλοι να σπουδάσουν θέλουν. Κανείς δε θέλει να γίνει υδραυλικός

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Του το ζητησα μολις χθες και πιστευω οτι εχασε τον υπνο του το βραδυ. Δεν ηθελε ουτε να το ακουσει.

αν ειναι ενα αιτημα που στηριζει η πλειοψηφια της πολυκατοικιας,δεν μπορει να αρνηθει

αν το ζητας εσυ μονο και καπως σαν εμμεση μορφη κατηγοριας (φερτο εδω απατεωνα),δεν ειναι ευκολο να ευδοκιμησει

• Like 1
Δημοσ.

To θέμα σου λύνεται πολύ εύκολα

"Δεν σου ξαναδίνω cent, αν δεν δω παρασταστικά" Αν σου πει μα μου, οτι είναι ότι φθηνότερο υπάρχει κτλ, κάνε την έρευνα σου, και αν αποδειχθεί λάθος τον ξεμπροστιάζεις.

Δεν υπήρχε περίπτωση να του έδεινα χρήματα, ειδικά από την στιγμή που έχει χάσει την εμπιστοσύνη μου, χωρίς να με μπορέσει να με πείσει οτι όντως είναι τόσα (είτε προφορικά με επιχειρήματα είτε με γραπτές αποδείξεις)

Ψιλοβρίσκει και τα κάνει όμως νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.

5 χρονια τρωει και πινει ο μαγκας,και τον ανεχονται.

Τσαμπα παλευω με 2 δουλειες,παω να γινω διαχειριστης σε πολυκατοικια.

Αναθεμα την τυχη μου που μενω σε μονοκατοικια.

Ρε παιδια,ειναι δυνατον να κανετε οτι λεει ενας ακυρος;
Κανετε μονοι σας Γ.Σ και φιλακια πεστου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μόνες δαπανες που πανε με χιλοστα ειναι της θερμανσης και του ασανσερ.

Εμασ πχ επειδη τα διαμερισματα εχουν τα ιδια τεραγωνικα τα χιλιοστα θερμανσης ειναι ιδια για ολους

Επεξ/σία από SPY_oo7
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Οι μόνες δαπανες που πανε με χιλοστα ειναι της θερμανσης και του ασανσερ.

Κανεις λαθος, ολες οι κοινοχρηστες δαπανες πανε βαση χιλιοστων. Απλως επειδη στην πολυκατοικια σου τυχαινει να εχουν ιδια χιλιοστα, γι' αυτο το λογο πληρωνετε ισοποσα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδώ και χρόνια κάθε πολ.κια μπορεί να έχει αφμ κ λογαριασμό τραπέζης...

Εργασίες /ανταλακτικα π εγιναν χωρίς να αναγράφονται σε κοινόχρηστα ή αποδείξεις δεν αποδεικνυονται ούτε πρόστιμα, ούτε να πληρώσει κτλ...αρκετοί βγάζουν μερικά πόσα από κοινόχρηστα για να ασχολούνται με αυτά όπως θα έκανε αν τα δίνατε σε γραφείο διαχείρισης/κοινόχρηστων.μιας κ δεν αναφέρεις αν είσαι ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης ή αν είναι ίδια όλα τα διαμερισματα  θα έλεγα ότι μάλλον οι υπόλοιποι γνωρίζουν κάτι παραπάνω ή τα έχουν βρει μεταξύ τους κ απλα τον κραζουν σε σενα ...Παρολ αυτά τι εννοείς κάνει διευκολύνσεις σε άλλους?

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Εάν δεν δίνει απόδειξη τότε νομίζω με μια επιφύλαξη πως και ο ένοικος δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει. 

Αυτό με τον ΦΠΑ που λέει, μπορεί να ισχύει, πχ κόστος για μάστορες και διάφορες εργασίες, αλλά μόνο εφόσον έχουν συμφωνήσει προφορικά όλοι να μην ζητήσουν απόδειξη διότι άνετα μπορεί κάποιος να θέλει, αλλά συνεργεία όπως πχ συντήρηση ασανσέρ δύσκολα θα δεχτούν να μην κόψουν απόδειξη, για το λάστιχο και διάφορα είδη που αγοράζονται από καταστήματα σίγουρα πήραν απόδειξη και έχουν πληρωθεί ήδη ΦΠΑ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο

6 ώρες πριν, Cokoblokos είπε

Αλλα φαινεται οτι φουσκωνει ποσα και κραταει μεριδιο.

Οταν λες φουσκώνει ποσά τι εννοείς?  Σε κάθε πολυκατοικία υπάρχουν 3-4 κατηγορίες πάγιων εξόδων: Φως, Ανελκυστήρας, Καθαρισμός και Θέρμανση (τον χειμώνα). Συν απεντομωση 1-2 φορές τον χρόνο.  Όλα τα υπόλοιπα είναι έξτρα. Όποτε όταν λες τα φουσκώνει εννοεις ότι κάθε μήνα βάζει εξτραδακια του στυλ κάτι χαλάει στην πολυκατοικία?

Όσον αφορά τα πάγια έξοδα αυτά μπορείς να τα ελέγξεις και μόνος σου. Για τον φωτισμό η ΔΕΝ στέλνει λογαριασμό κανονικά. Όταν έρθουν οι επόμενοι λογαριασμοί στην πολυκατοικία άνοιξε αυτόν που είναι για την πολυκατοικια και δες τι χρεώνουνε. Για την συντήρηση ανελκυστήρα μπορείς να δεις ονλινε τι τιμές παίζουν πάνω κάτω. Για τον καθαρισμό της πολυκατοικίας εξαρτάται από το αν φέρνετε συνεργείο καθαρισμού ή αν προσλαμβάνετε καθαρίστρια με εργόσημο. Μπορείς να δεις ονλινε τιμές για συνεργεία καθαρισμού και να συγκρίνεις.

Τέλος για θέρμανση. Είναι ο τομέας που παραδοσιακά έκλεβαν οι διαχειριστές. Και λέω έκλεβαν, γιατί πλέον πολλές πολυκατοικίες απλά δεν βάζουν πετρέλαιο (όσες είναι με κεντρική θέρμανση). 

Πολλές πολυκατοικίες διατηρούν την ίδια εταιρία για την συντήρηση του ανελκυστήρα επίθεση δεκαετίες χωρίς ποτέ να ψαχτούν για κάτι πιο οικονομικό (τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει αρκετά οι τιμές. το λέω επειδη έχει συμβεί το ίδιο και με την δικιά μου πολυκατοικια)

Γνώμη μου είναι πως άμα είναι να κλέψει ένας διαχειριστής αυτό θα είναι σε τυχόν μεγάλες εργασίες συντήρησης και  γενικότερα σε μεγάλες εργολαβίες. Π.Χ. βάψιμο πολυκατοικίας όπου το κόστος είναι χιλιαδες ευρώ και μπορεί εύκολα να τα βρει κάτω από το τραπέζι με το εκάστοτε συνεργείο ελαιοχρωματιστών (που μπει εύκολα να είναι κανας μπατζανάκης του).

Επεξ/σία από papapontikas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Cokoblokos είπε

Κανεις λαθος, ολες οι κοινοχρηστες δαπανες πανε βαση χιλιοστων. Απλως επειδη στην πολυκατοικια σου τυχαινει να εχουν ιδια χιλιοστα, γι' αυτο το λογο πληρωνετε ισοποσα.

Και πάλι δεν στέκει να πληρώνουν ισόποσα. Δεν μπορεί να πληρώνει το ίδιο αυτός που μένει στον 4ο όροφο με αυτόν που μένει στον 1ο, ασχέτως αν τα διαμερίσματα είναι τα ίδια. Είναι λογικό στον 4ο να πληρώνει περισσότερα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...